hyvää kiertämään

Kuten varmaan muistattekin, käväisin helmikuun loppupuolella Joliessa meikattavana ja muutama viikko sitten kertoilin teille testattavaksi saamistani luonnonkosmetiikkatuotteista. Kaikki mukaani pakatut purnukat ovat jääneet käyttöön ja osoittaneet pätevyytensä myös ensi-ihastuksen laannuttua.

Joidenkin tuotteiden osalta ihastus on ehtinyt syvenemään jo syvemmäksi rakkaudeksi: aivan ehdottomia lemppareitani ovat Patykan jumalainen yöseerumi, Zuiin takuumyrkytön korallihuulipuna sekä Terre d’Ocin vertaansa vailla oleva käsivoide. Ja Patykan jalopuusuihkugeeli, ja Terre d’Ocin BB-voide, ja… Että näin.

Mutta hei, tässähän olisikin viime aikojen tapahtumien johdosta syytä juhlaan sekä kiitoksiin! Vielä kerran: kumarrukset ja niiaukset kaikille näkemystämme äänestäneille. Kiitos teidän, saimme kunnian pokata pystin kotiin Yle TV1:n Puoli seitsemän -ohjelman muotiviikkojen stailauskisasta. KREISIÄ!

Patyka White Grape -suihkugeeli ja -vartalovoideSkoolaus olisi tällä kertaa tällainen hieman symbolisempi – mutta vain hieman! Jolien Jutta sanoi Patykan White Grape -sarjan tuoksujen muistuttavan hieman samppanjaa, ja valkoisilta rypäleiltähän nämä ovatkin samppanjan lailla tuoksunsa napanneet.

Kippis, skål, cheers: laitetaanpas siis jakoon setillinen kuplivaa ranskalaista luksusta!

Jolien neidot halusivat lahjoittaa teidän kesken arvottavaksi luonnonkosmetiikkamerkeistä eleganteimman, ranskalaisen Patykan White Grape -sarjan suihkugeelin ja vartalovoiteen (arvo yht. 69 €). Suloisten taskumattien kätköistä löytyy muun muassa viinirypälettä, vadelmavettä ja karitevoita. Näillä onnistuu ylellinen ja hemmotteleva kylpyhetki ilman samppanjaakin, mutta mikäänhän ei tosin estä ottamasta lasillista kuohuvaa siihen altaan reunalle. Veikkaisin, että nämä luksustuotteet onnistuvat muuttamaan myös kaikkein skeptisimmin luonnonkosmetiikkaan suhtautuvien mielipiteitä!

Joten kertokaapas siis, oletteko kokeilleet tai käyttäneet luonnonkosmetiikkaa ja jos, millaisia kokemuksenne ovat olleet? Tuotesuosituksia, oivalluksia, kommelluksia.. Aiheesta tai aiheen vierestä! Minua kiinnostaa ihan henkilökohtaisella tasolla – tunnustan, että meikäläistä hieman hotsittaisi jatkaa tutkimuksia tällä saralla.

Aikaa jutustella kilpailun tiimoilta on sunnuntaihin 24.3. klo 23.59 saakka, arvon putelit ja otan voittajaan yhteyttä maanantaina 25.3. Muistakaahan jättää sähköpostikenttään meiliosoitteenne, se ei näy muille kuin meille!

Lämpimät kiitokset Jolien suunnalle luksusluokan palkinnosta!

Kommentoi

 1. Luonnonkosmetiikka valloittaa vakaasti kaappia täälläkin, erityisesti kiitos Jolien houkuttelevan verkkokaupan…! Jo ennen Jolieta käytin vaihdoin kasvorasvan arganiaöljyyn ja kookosöljyyn, ja nyt olen ihastunut Melvitan Bio-Excellance seerumiin (vertaisin tätä Lancomen Visionaireen, jota pari putelia meni ennen tätä), Zuin ihanaan poskipunaan ja Terre D´orcin BB-voiteeseen. Iho tuntuu tykkäävään näistä, hehkuu oikein.

 2. Mulla on kokemusta luonnonkosmetiikasta pian 2-vuoden ajalta. Kokemukset on pääosin varsin positiivisia! Suosittelen erityisesti rasvoja; Madara, Weleda, Dr. Hauschka.

 3. Oho, jäi vissiin jotenki äsken kesken…. Mutta siis. Terren ripsiväri on varmasti parhaimmasta päästä luonnonkosmetiikan ripsiväreissä. Lisäks Hauschkan paletti on ollu päivittäisessä käytössä jo pidemmän aikaa (http://karkkipaiva.indiedays.com/2009/09/28/dr-hauschka-stone-colours/). Oon varsin herkistyny normimeikeille, tosin nyt oon todennu että kestäisin jo paremmin, mutta enään ei ees huvita etenkään noita silikonirasvoja lötätä naamaan. :3 Nii ja sitte madaran hoitoaineesta sekä flow:n shampoopalasta (punatukka) ja piparminttu jalkavoiteesta oon kans tykänny tosi paljo. :>

 4. Suosituksia ei valitettavasti juuri ole antaa ja samoja pointtejakin taidan toistaa kuin aiemmat kommentoijat: joistakin luonnonkosmetiikkatuotteista on vahva tuoksu ajanut pakoon ja toisaalta hiukan pelottaa rahanmeno ja potentiaaliset hukkaostokset jos alkaa vanhoista ei-luonnonkosmetiikkaa olevista luottotuotteista luopua. Mutta koska suihkugeelissä ja vartalovoiteessa ei luottotuotteita ole edes löytynyt ja ovathan nuo putelit nättejä kuin mitkä, on nyt varmaan syytä tähän kommentoida.

 5. Nyt olen pikkuhiljaa kääntynyt mm. Madaran, Weledan ja Laveran puoleen. Raskaudet ja pienet lapset ovat saaneet miettimään turvallisempia vaihtoehtoja.

 6. Kokeilunhaluisena henkilönä käyttelen iloisesti sekaisin luonnon- ja ns. tavallista kosmetiikkaa. Luonnonkosmetiikassa usein itseäni häiritsee kovin vahvat hajut, esim Weledan tietyt sarjat haisevat niiiiin reippaasti, ettei ainakaan kasvoihin tee mieli niitä sivellä. Sama vika monissa Hauschkan tuotteissa vaikka muuten varsin päteviltä tuntuvatkin.
  Melvitalta olen käyttänyt ainakin puhdistusemulsiota ja se oli miedon tuoksuinen ja kaikin puolin mieleunen tuttavuus.Flow kosmetiikan ruusuvesi tuntuu kosteuttavalta ja rauhoittavalta eikä ärsytä ollenkaan herkkää ihoani.
  Meikkipuolelta ei tule ainakaan näin äkkiä mieleen mitään tuotetta mikä olisi ollut käytössä.
  Nyt uutena kokeilussa kookosöljyn käyttö vartalovoiteena.

 7. Deodorantin vaihdoin jo kauan sitten, hajuvesistä olen oikeastaan luopunut, koska aiemmin ei ollut niitä saatavissa, ainakaan sellaisia, joilta olisi halunnut tuoksua:-) Nyt tilanne niissäkin on varmasti jo toinen ja hienoja tuoksuja alkaa olla saatavissa. Siirryin jo useampi vuosi sitten luonnonkosmetiikkaan ja olen vaihtanut meikit pikkuhiljaa. Matka on ollut yritystä ja erehdystä, mutta niinhän se monesti on myös kempparituotteissa. Viime vuosina meikeissä on tapahtunut huima kehitys,kasvovoiteista, ihonhoitotuotteista, meikkivoiteista ja puutereista, samoin kuin luomiväreistä, huulipunista ja poskipunista löytyy ihan huipputuotteita. Kajaleissa, ripsareissa ja koko hiustenhoitotuotteissa täydelliset tuotteet on edelleenkin hakusassa. Ripsarit ja kajalit tahtovat rapista jossain vaiheessa poskille ja hiustenhoitotuotteet shampoista lakkoihin eivät vaan toimi luonnonkosmetiikassa. Iho on muuttunut hengittäväksi ja ”puhtaaksi” vaihdon jälkeen, enkä siirry enää koskaan takaisin kempparikosmetiikkaan. Tykkään myös hyvinvoinnin lisäksi muista eettisistä luonnokosmetiikan arvoista ja siitä, että hinnat eivät oikeasti päätä huimaa verrattuna kalliiseen ja huippuunsa brändättyyn kempparikosmetiikkaan. Sinällään tykkään shampoista ja hoitoaineista siksi, kun niiden jälkeen hiukset tuntuvat oikeasti puhtailta, ja päänahan ongelmia ei ole. Hiukset ne tekee kuitenkin mulla takkuisiksi ja vaikeasti muotoiltaviksi :-/

 8. Saksassa asuessa tuli ostettua vaikka mitä luonnonkosmetiikkaa. Siellä on hyvät valikoimat ja edulliset hinnat. Nyt elelen vielä sieltä hamstratuilla varastoilla, jotka ikävä kyllä alkaa olla loppu. Olen kyllä seurannut mitä merkkejä saa Suomesta, joten kohta täytyy lähteä ostoksille.

 9. Olen itse ihastunut sanahirviöön Laterier des delices (sinne päin :D ) sarjasta voisin ostaa kaikkea! Tällä hetkellä käytössä toffee vartalomaito (tuhti vartalovoide, nimestä huolimatta) löytyy Terre Doc:in BB voide (loisto tuote mineraalipohjan lisäksi kun haluaa peittää enemmän) löytyy colour caramellin luomiväriä ja hankintalistalla on Zuii:n luomivärejä + joku ihana puna, kunhan opiskelija sais jostain kesätöitä :D Hieman edullisempana luonnonkosmetiikkana ovat Laveran suihkugeelit ja vasrtalovoiteet saavuttaneet kylppärisäni kulttiaseman, Orange Feeling piristää ihanasti, iltaisin ja aamuisin :P PATYKA menisi kokeiluun muuten, mutta oiskelijan rahoilla ei pahemmin ostella noin arvokkaita tuotteita :/ Ehkä saisin vaikka lahjakortin Jolieen lahjaksi joskus… (*haaveilee*)

 10. Olen muutaman viime vuoden aikana alkanut siirtyä luonnonkosmetiikan pariin. En järjestelmällisesti enkä täysin, mutta kuitenkin. Kokeilutkin ovat aika sattumanvaraisia, mutta aina palaan Laveran ja Madaran tuotteisiin, ovat osoitteutuneet takuuvarmoiksi laadultaan.

 11. Luonnonkosmetiikassa pätee sama kuin muussakin kosmetiikassa: laatu ratkaisee. On kokemuksia vartalovoiteista, jotka saivat aikaan punaisia kuivalänttejä jalkoihin, mutta kun oikea tuote löytyy, siitä kannattaa pitää kiinni. Jolie on paras mesta ja pelastanut usein. Jolien naisten ammattitaitoiset vinkit eivät mahdollista virheostoksia.

 12. Olen pikkuhiljaa vaihtanut kaiken kosmetiikan luonnonkosmetiikkaan. Parhaita tuotteita ovat olleet Madaran dödö (muutkin tuotteet on hyviä) ja Laterier des delices ihonhoitotuotteet. Kotimainen Flow on myös loistava. Patykaa olisi kiva testata ja varmasti testaankin kunhan entiset voiteet on käytetty pois.

 13. Oi onnea! Olen pikkuhiljaa (monen muun tavoin) siirtänyt ruokailutottumuksiani pikkuisen terveemmälle puolelle, ja hihhuloin jo ennestään luomukeittiössäni perheelle satunnaisen säännöllisesti nykyään myös raa-asti ja vegaanisti. Kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tahtotila on herättänyt kiinnostuksen myös ulkoiseen luomuiluun. Mietin aluksi ehkä tosi tarkkaan mitä lapsilleni iholle ”läträän”, ja sitä kautta aloin miettiä myös omaa kosmetiikan käyttöäni. Olen yrittänyt mahdollisuuksien mukaan kokeilla aina uutta tuotetta etsiessäni luomukosmetiikkaa, ja olenkin löytänyt monta uutta suosikkia. Olen tosin tehnyt päätöksen että vanhat jo kaapista löytyvät synteettiset on ensin käytettävä pois.
  Ranskalainen Emma Nöel on aivan ihana, samoin tuo edellä hehkutettu kotimainen Flow ja Macurth collection. Lapsille on ihania juttuja Madaralla (ja Flow:lla).
  Patykaa olisi mielettömän ihana saada testaukseen! Tutkimukseni mukaan tuotteissa on aivan järjettömän ihania ainesosia ja -koostumukset.

 14. Mä olen innostunut luonnonkosmetiikasta ihan kunnolla vasta hiljattain. Jatkossa aion korvata kaikki loppuneet tavalliset kosmetiikat luonnollisemmilla aineilla, harmi vaan kun niitä puteleita tuntuu olevan ihan älyttömästi vielä jäljellä. No, ainakin ehdin sitä odotellessa surffailla muiden kokemuksia erilaisista luonnonkosmetiikkatuotteista. :) Hämmentävää luonnonkosmetiikassa on se, että monilla merkeillä saattaakin olla tuotteiden joukossa sertifioimatonta tavaraa (esim. monet hoitoaineet). Saa siis olla tarkkana, että tosiaan ostaa ”oikeaa” luonnonkosmetiikkaa.

 15. Lueskelin luonnonkosmetiikasta jokusen tovin ja saatuani vinkkauksen Jolien valikoimista,se oli menoa. Koko kosmetiikka sfääri uudistui ja koen itselleni paremmaksi käyttää luonnonkosmetiikkaa. Ehkä tärkein asia minkä huomasin oli myös se ,että vähemmän on enemmän eli muutama luottotuote riittää. Kaikesta kiitos ehdottomasti Jolien ihanille naisille.

 16. Jonkin verran olen lukenut luonnonkosmetiikasta, aika uusi juttu on, ja mitään omakohtaista kokemusta ei ole, siksipä kokeilen tätä arvontaakin :)

 17. Paljon onnea voitosta:)
  Oiih, miten ihana arvonta…

  Minä koin muutama vuosi sitten ns. ekoherätyksen. Aloin pienin askelin muuttamaan perheeni (ja vähän muidenkin) elämää ekologisempaan suuntaan. Aloimme lisäämään hyötyliikuntaa, kierrättämään, vähentämään lihansyöntiä, suosimaan luomua, sekä siirtymään LUONNONKOSMETIIKKAAN. Hankin hyviä tuotesuosituksia netistä, esim. Kemikaalicocktailista. Olen löytänyt mahtavia tuotteita! Madaran yrttideo, Laveran suihkugeelit, Santen shampoot, Melvitan jalkavoide ja L´atelier des delices Sensi-kuorintavoide ovat lemppareitani. Paluuta synteettiseen kosmetiikkaan ei enää ole!

  Patykan suihkugeeli ja vartalovoide olisivat oiva lisä uusiin tuotteisiin, jotka haluaisin käyttööni:)

 18. En omaa kummoista kokemusta luonnonkosmetiikasta, lähinnä dr. Hauschka ja Weleda ovat tuttuja mutta tässähän sitä pääsisi tutustumaan.

 19. Olen parin vuoden aikana siirtynyt tavallisista kosmetiikkatuotteista luonnonkosmetiikkaan. Shampoissa olen havainnut toimiviksi Faith in naturen tuotteet sekä Santen tuotteet. Kasvoilla käytän paljon Melvitan voiteita, Madarallakin on hyvä sekaihon voide kesäajaksi, talvella se on liian kevyt. Ainoa mitä en ole onnistunut löytämään on hyvä deodorantti – ja olen kokeillut monia, mm. Madara ja Dr. Hauschka. Toivottavasti vielä jossain vaiheessa löytäisin toimivan.

  Näitä Patykan tuotteita olisi kiva päästä kokeilemaan, mutta hinnat ovat vielä toistaiseksi karkottaneet testaushalut. Ehkä joskus… :)

 20. Onnittelut!

  Olen kokeillut aika paljon luonnonkosmetiikkaakin (taidan olla kosmetiikan suurkuluttaja erityisesti ihonhoidon osalta). Tykkään käyttää vartalolle erilaisia öljyjä. Teen usein omia sekoituksia ja käytän paljon Melvitan ja Neal´s Yard Remediesin öljyjä.
  Kasvojen ihoa hoidan vähemmän rasvaisesti. Luonnollisemmista tuotteista Tata Harperin serum ja silmänympärysvoide ovat olleet usein käytössä. Muita lemppareita ovat The Organic Pharmacy ja Caudalie. En ole tiukka luomun tai luonnonmukaisuuden suhteen, valitsen kosmetiikan yleensä käyttömukavuuden ja tulosten perusteella.
  Patykan tuotteista olen lukenut, mutta vielä en ole niitä kokeillut.

 21. Olen siirtynyt luonnonkosmetiikkaan kahden viime vuoden sisällä ja nyt lähes kaikki on vaihdettu luonnonkosmetiikkaan eikä paluuta ole ja niihin muutamaankin puuttuvaan tuotteeseen yritän löytää luonnonkosmetiikka vaihtoehdon. Pidän paljon mm. Flow kosmetiikan vartalovoista (ensimmäinen luonnonkosmetiikan sarja jota kokeilin) ja Weledan vartalovoiteista. Weledan vartalovoiteissa on ihanaa, kun ne tuoksuvat niin ihanalle, aidoille ja raikkaille. Käytän myös paljon saksalaisissa kosmetiikka liikkeissä myytäviä edullisia marketti luonnonkosmetiikka tuotteita, mm. alverde ja terra naturi, joita ei Suomesta saa.

 22. Itseasiassa en ole hirveästi käyttänyt luonnonkosmetiikkaa, mutta olen ajatellut kyllä pitkään testailla. Tämä arvontavoitto olisi siis juuri mahtava tilaisuus kokeilla! :)

 23. Ihonhoidossa käytän lähestulkoon pelkästään luonnonkosmetiikkaa, mm. puhtaita öljyjä (jojobaöljy on suosikkini), paria tuotetta Weledalta ja Pai skincaren rosehip regenerate oilia. Luonnonkosmetiikan meikkeihin en ole pahemmin tutustunut.

 24. Kasvovoiteet olen valinnut jo hyvän aikaa luonnonkosmetiikkamerkeiltä, toimivia voiteita olen löytänyt esim. Madaralta, Pailta ja Dr. Haushckalta. Madaran deo on pitkäaikainen suosikki. Tukkatuotteissa käytössä tällä hetkellä shampoo ja hoitis Santelta, ovat ihan ok kamaa. Meikeissä hyviä luomivärejä ja rajauskyniä olen käyttänyt Dr. Haushckalta ja uusin luonnonkosmisostos on tuo suosittu Terre D’ocin BB-voide, joka vaikuttaa tosi hyvältä.

 25. Muistaakseni ”syypää” tähän luonnonkosmetiikasta kiinnostumiseen oli hyvä ystäväni, jonka luona yökylässä tuli tutuksi Laverat sun muut merkit. Sitten myöhemmin sain käsiini Madaran tuotteita ja niin siinä vaan kävi, että luonnonkosmetiikka tuli pysyvästi osaksi peilikaappini ja meikkipussini sisältöä.

  Suosikkejani ovat ehdottomasti Madaran ihonhoitotuotteet, Melvita ja Zuii… Kovan hypetyksen ansiosta Patyka kiinnostaa ja jos arpaonni käy, niin pääsee testailuun seuraavaksi. ;)

  Tykkään myös tehdä itse omia hiusnaamioita kookosöljyistä ja muista ruokakaapin tuotteista. Tällä hetkellä suosikkituotteenani on wanhakunnon hunaja (laadukas sellainen)! Sitä menee teehen, ruokiin, kasvoille/hiuksiin ja toimii se myös hyvin luonnon omana laastarina, jos esim. ikävän paperihaavan onnistuu itselleen saamaan. Hunaja muodostaa suojaavan kalvon, hoitaa ja puhdistaa. :) Tämmöinen vinkki muillekin!

 26. Olen siirtynyt luonnonkosmetiikkaan vähitellen parin viime vuoden aikana, hieno juttu että markkinoilla alkaa olla yhä enemmän vaihtoehtoja ja tuotekehityskin on mennyt hurjaa vauhtia eteepäin. Luonnonkosmetiikka ei ole mitään ”mäntysuopaa” eikä mitenkään häviä ylellisyydessä luksusmerkeille :)

  Suosikkeja ovat tällä hetkellä Terre D’Ocin bb-voide, Estelle&Thildin kasvoöljy ja seerumi sekä Weledan suihkugeelit. Ruokakaapista esim. kaakaovoi ja kookosöljy ovat hyviä kuivalle iholle.

 27. Muutama vuosi sitten kiinnostuin luonnon kosmetiikasta ja vaihdoin tuotteita luonnonkosmetiikkaan sitä mukaa, kun purkit tyhjenivät. Nykyään kaikki iholle laittamani tuotteet ovat luonnonkosmetiikkaa, ainoastaan hiuslakka on synteettistä kamaa. En käytä sitä päivittäin, enkä ole löytänyt hyvää hiuslakkaa luonnonkosmetiikan puolelta.

  Olen ollut oikein tyytyväinen käyttämiini tuotteisiin, vaikka joitakin hutiostoksiakin on vuosien varrella tullut tehtyä. Tosin niin tuli aikoinaan synteettisen kosmetiikankin käyttäjänä. Ihoni kunto on parantunut luonnonkosmetiikkaan siirtymisen myötä ja talvisin vaivannut atooppinen ihottuma on helpottanut. Siihen tosin vaikuttaa varmast myös ruokavalioon tekemäni parannukset sekä se, että pesen pyykkini pääasiassa pesupähkinöillä.

  Olen löytänyt hyviä tuotteita muun muassa Melvitalta ja Terre d’Ocilta. Ostin muutama viikko sitten P

 28. Hups, edellinen viestini lähti käsistä, kun koira painoi päänsä näppäimistölle :)
  Ostin siis muutama viikko sitten Patykan silmänympärysvoiteen sekä kosteusnaamion ja ne ovat aivan loistavia tuotteita.
  Myös pakkausten design on mulle tärkeää ja Patykalla se on kohdallaan.
  Testaisin oikein mielelläni myös heidän suohkugeeliä ja vartalovoidetta, joten toivottavasti tärppää arvonnassa.

 29. Jolien kautta olen minäkin tutustunut luonnonkosmetiikan ihanaan maailmaan ja kaikki tähän mennessä kokeillut tuotteet/merkit, lähinnä Melvita ja Madara, ovat kyllä vakuuttaneet. Nyt pitäisi vaan kuluttaa nuo vanhat kreemit loppuun, jotta pääsisi tutustumaan paremmin näihin uusiin merkkeihin ja tuotteisiin, koukussa siis ollaan.

 30. Mulla luonnonkosmetiikka on vasta vähän suunnitteluvaiheessa. Ihoni on niin kauhean vaikea ja kiukutteleva ja oon vasta viime vuonna onnistunut löytämään sopivat tuotteet, joten jännittää kauheesti lähteä taas kokeilemaan uutta. Mutta vähitellen, kun vanhat loppuu ja on aika ostaa uudet putelit niin suuntaankin Jolieen. Meikkivoide ainakin alkaa jo vedellä ihan viimeisiään…! Tuntuu kyllä melko typerältä olla näin noviisi luonnonkosmetiikan suhteen, kun muuten tulee elettyä mahdollisimman ekologisesti ja ”myrkyttömästi”.

 31. Aloitin luonnonkosmetiikan suosimisen viime keväänä, vaihdoin putsaus- ja kosteutustuotteet apteekkimerkistä Madaraan. Iho pysyi kyllä hyvänä, tosin merkin vaihdon yhteydessä pintaan nousi epäpuhtauksia – mikä ilmeisesti on yleistä vaihdoksen aikana. Syksyn tullen ekon suosimiten kuitenkin unohtui ja nyt ihonhoitotuotteet ovat jälleen tutut Biothermit ja Clarinsit. Ajattelin kyllä taas pikkuhiljaa vaihtaa purnukat luonnonversioihin!

  Jotenkin uskomukset ”hintavasta laatukosmetiikasta” ovat kovin syvässä kiinni, kun omaa hyvin kuivaa ja herkkää ihoa tuntuu luonnollisemmalta näillä tuotteilla talvisin ravita. Kosmetiikkapuolikin on vielä jäänyt paitsioon juuri sen takia, että luonnonkosmetiikka on vaikuttanut niin hippeilyltä. Patyka kyllä vaikuttaa korjaavan näitäkin (elähtäneitä) käsityksiä.

 32. Olen kyllä kokeillut monia tuotteita monilta merkeiltä, mutta mikään ei ole syventynyt rakkaudeksi alkuihastuksen jälkeen. Kyllästyn todella helposti ja ihastun liiankin helposti aina uusiin tuoksuihin ja koostumuksiin ja haluan kokeilla uusia tuotteita.

  Olen toivoton sekakäyttäjä vaikka haluaisin tietenkin löytää SEN OIKEANmieluiten luonnonkosmetiikan parista. Pitäisi mennä vaikkapa Jolien meikkikurssille vähän ottamaan nuhteita tai siis oppeja vastaan.

  Olisi mahtavaa saada kokeilla Patykaa niin kovasti sitä luotettavilta tahoilta kehutaan.

 33. Olen itse käyttänyt luonnonkosmetiikkaa nyt 3 vuotta. Jos saisin päättää, en muuta käyttäysikään, mutta koska opiskelen kosmetologiksi, ns. *normikosmetiikkaa* tökitään vielä naamaan ja vartaloon.
  Kotona kuitenkin vain luonnokosmetiikka käytössä, kuten myös 10kk ikäisellä tyttärelläkin. Isäänsä en ole saanut vielä kokonaan käännytettyä…
  Olen merkkien sekakäyttäjä, tosin olen hurahtanut L’Atélier des Délices-sarjaan, jota toivottavasti käytän myös asiakkaille kunhan valmistun :) Seuraavaksi haluan kokeilla Patyka- ja Terre d’Oc- sarjoja :D Uskon vakaasti, että kaikilla merkeillä on hyviä tuotteita ja kyllästyminen johonkin tiettyyn ei ehdi kehittyä ku käyttää sitä mitä mieli tekee ja iho kaipaa!
  Nyt pitäs saada vielä ruokavalio luonnollisempaan suuntaan… Siitä meinaa viel kertyä *turhaa kuonaa* elimistöön. Mutta kosmetiikalla olen jo runsaati kuormaani vähentänyt :)

 34. […] No vautsivau, hurjan määrän mahtavia luonnonkosmetiikkavinkkejä jätitte Patyka-kisan kommenttilaatikkoon! […]