hyvää kiertämään

Kuten varmaan muistattekin, käväisin helmikuun loppupuolella Joliessa meikattavana ja muutama viikko sitten kertoilin teille testattavaksi saamistani luonnonkosmetiikkatuotteista. Kaikki mukaani pakatut purnukat ovat jääneet käyttöön ja osoittaneet pätevyytensä myös ensi-ihastuksen laannuttua.

Joidenkin tuotteiden osalta ihastus on ehtinyt syvenemään jo syvemmäksi rakkaudeksi: aivan ehdottomia lemppareitani ovat Patykan jumalainen yöseerumi, Zuiin takuumyrkytön korallihuulipuna sekä Terre d’Ocin vertaansa vailla oleva käsivoide. Ja Patykan jalopuusuihkugeeli, ja Terre d’Ocin BB-voide, ja… Että näin.

Mutta hei, tässähän olisikin viime aikojen tapahtumien johdosta syytä juhlaan sekä kiitoksiin! Vielä kerran: kumarrukset ja niiaukset kaikille näkemystämme äänestäneille. Kiitos teidän, saimme kunnian pokata pystin kotiin Yle TV1:n Puoli seitsemän -ohjelman muotiviikkojen stailauskisasta. KREISIÄ!

Patyka White Grape -suihkugeeli ja -vartalovoideSkoolaus olisi tällä kertaa tällainen hieman symbolisempi – mutta vain hieman! Jolien Jutta sanoi Patykan White Grape -sarjan tuoksujen muistuttavan hieman samppanjaa, ja valkoisilta rypäleiltähän nämä ovatkin samppanjan lailla tuoksunsa napanneet.

Kippis, skål, cheers: laitetaanpas siis jakoon setillinen kuplivaa ranskalaista luksusta!

Jolien neidot halusivat lahjoittaa teidän kesken arvottavaksi luonnonkosmetiikkamerkeistä eleganteimman, ranskalaisen Patykan White Grape -sarjan suihkugeelin ja vartalovoiteen (arvo yht. 69 €). Suloisten taskumattien kätköistä löytyy muun muassa viinirypälettä, vadelmavettä ja karitevoita. Näillä onnistuu ylellinen ja hemmotteleva kylpyhetki ilman samppanjaakin, mutta mikäänhän ei tosin estä ottamasta lasillista kuohuvaa siihen altaan reunalle. Veikkaisin, että nämä luksustuotteet onnistuvat muuttamaan myös kaikkein skeptisimmin luonnonkosmetiikkaan suhtautuvien mielipiteitä!

Joten kertokaapas siis, oletteko kokeilleet tai käyttäneet luonnonkosmetiikkaa ja jos, millaisia kokemuksenne ovat olleet? Tuotesuosituksia, oivalluksia, kommelluksia.. Aiheesta tai aiheen vierestä! Minua kiinnostaa ihan henkilökohtaisella tasolla – tunnustan, että meikäläistä hieman hotsittaisi jatkaa tutkimuksia tällä saralla.

Aikaa jutustella kilpailun tiimoilta on sunnuntaihin 24.3. klo 23.59 saakka, arvon putelit ja otan voittajaan yhteyttä maanantaina 25.3. Muistakaahan jättää sähköpostikenttään meiliosoitteenne, se ei näy muille kuin meille!

Lämpimät kiitokset Jolien suunnalle luksusluokan palkinnosta!

Kommentoi

  1. Onnea voitosta! Mokkatakki oli upea.
    Heräsin luonnonkosmetiikan käyttöön pari vuotta sitten ja olen siitä lähtien pikkuhiljaa vaihtanut uutta hankkiessani tuotteet luonnonkosmetiikkaan. Tykkään Madarasta, Laverasta ja Green Peoplesta, hinta ja laatu ovat kohdallaan. Suosikkini on kuitenkin puhdas karitevoi, pelastaa talven kuivattaman ihon yhdessä yössä ja öljyisyydestä huolimatta kasvot eivät kiillä aamulla. Toisaalta kaikki yllä mainitut merkit eivät ”tunnu ylellisiltä”, välillä sitä haluaisi juurikin vähän luksusta ja hemmottelua (vauva)arkeen, ihan vaikka Suihkugeelin muodossa.

  2. Kokemukseni luonnonkosmetiikasta ovat olleet käytännössä pelkästään positiivisia esimerkiksi kosteusvoiteiden, mineraalimeikkien, huulirasvojen ym. kohdalla. On kyllä myönnettävä, etten ole koittanut löytää luonnonkosmetiikan tarjonnasta toimivaa ja itselleni sopivaa hiuslakkaa, -puuteria, ripsiväriä tai muita ”vaikeita” tuotteita. Askel kerrallaan! :) Suosittelen erityisesti Mádaran yrttideoa, Laveran Honey Moments -vartalokosteusvoidetta ja Santen Bio-Goji -huulivoidetta. Lisäksi kaakaovoipuikot ovat tukeneet kuivaa ihoani läpi talven! :)

  3. Tällä hetkellä lempituotteitani ovat Terre d’Ocin Grenade-sarjan heleyttävä kuorinta, seerumi ja päivävoide. Seuraavaksi haluaisin tutustua saman merkin karitesarjaan. Patykasta vasta haaveilen, mutta olisihan se ihana saada jotain nuin luksusta kylppärin kaappiin.:)

  4. Jolie on kyllä loistavin luonnonkosmetiikan lähettiläs mitä Suomessa on nähty!

    Itse olen äärimmäisen brändiuskollinen, ja mitä useamman käyttökelpoisen tuotteen samalta merkiltä löydän, sitä onnellisempi olen. Vuosi sitten tutustuin Melvitaan ja nyt vannon suurta rakkautta merkkiä kohtaan, löydän siltä kaiken ihonhoitoon: puhdistukseen, kosteutukseen, rusketukseen. Ainoa huono puoli on pakkausdesign josta jotenkin tulee mieleen margariinirasiat (ei muodolta mutta väreiltä ja fonteilta), mutta en anna sen häiritä kun sisältö toimii, tuoksuu ja tuntuu hyvältä ja on lisäksi hyvin hintaystävällistä.

    Meikkien suhteen olen siirtymävaiheessa, mutta Terre d’Oc on jo ihastuttanut mineraalipuuterillaan ja ripsivärillään, ja purkit ja purnukat näyttääkin sieviltä, joten sen sarjan taidan ottaa haltuun seuraavaksi.

    Hieman kyllä harmittaa tämä uskollisuuden tuoma rajoittuneisuus, kai sitä voisi joskus repäistä ja kokeilla jotain ihan muuta. Luonnonkosmetiikkaa kuitenkin, tietenkin, en oikein enää ymmärrä miksi valita teennäinen synteettinen kuin aito luonnollinen, kun samalla rahalla saa kokonaisvaltaisesti paremman lopputuloksen.

  5. Olen käyttänyt pitkään luonnonkosmetiikkaa ja usemman vuoden pelkästään sertifioitua kosmetiikkaa päästä varpaisiin. Nyt kuitenkin olen varsinkin meikkien puolella tehnyt poikkeuksia tavanomaisimpiin, jotta pääsen tsekkaamaan nykytuotteiden tasoa kuten BB-voiteita. Kultainen keskitie sopii itselleni parhaiten, koska esimerkiksi shampoissa ja suihkutuotteissa iho pitää edelleen eniten luonnonkosmetiikasta, mutta kasvojen iho kiiltelee liikaa, jos tuotteet ovat kovin öljypohjaisia.

  6. Olen kokeillut ja käytän, meilläpäin valikoima on aika suppea mutta Weledalta olen löytänyt useita toimivia juttuja. Tällä hetkellä kasvojen puhdistustuotteet, yövoide ja päivävoide sekä suihkusaippua ja vartalovoide (?) ovat ko. merkiltä. Talven korppuiholle suosittelen suihkuun Weleda babyn Calendula hair & bodywashia. Ainoa pesuaine jonka kanssa ei tarvitsisi välttämättä rasvailla suihkun jälkeen… erityisesti tykkään siitä että lapsille on omat tuotteet hammastahnasta lähtien.

  7. Minulla on käytössä suurimmaksi osaksi luonnonkosmetiikkaa, olen löytänyt jo lähes kaikille tarvitsemilleni tuotteille korvaavan luonnonkosmetiikkaversion. Ihoni on kuiva ja herkkä, mutta luonnonkosmetiikan tuotteilla olen saanut atooppisen ihottuman pidettyä kurissa, siis että niitä takavuosien pahimpia ihottumakausia ei ole nyt enää ollut. Suosikkejani ovat kaikessa yksinkertaisuudessaan sheavoi ja kookosöljy, kumpikin on monikäyttöisiä kuivan ihon pelastajia.

  8. Ooo, tekisipä mieli kokeilla noita! Olen ollut kiinnostunut luonnonkosmetiikasta, mutta en ole vielä sitä uskaltautunut kokeilemaan. Ihoni on nykyään tosi herkkä, joten vanhoista tuotteista uusiin siirtyminen on aina korkean kynnyksen ylitys. Nuo Patykat kyllä vaikuttavat ihanilta, joten tässäpä olisikin ihana tilaisuus päästä kokeilemaan! Vartalon hoitotuotteet sitä paitsi olisivat parempi aloitus, kun nimenomaan kasvojen iho tuntuu kaikista herkimmältä. Olisipa onni tällä kertaa myötä :)

  9. Jossain vaiheessa yritin korvata kaiken käyttämäni kosmetiikan luonnonkosmetiikalla, mutta se oli iholleni liikaa kerralla. Olin kuvitellut, että kuiva ja atooppisuuteen taipuvainen ihoni ilahtuisi ”luonnonmukaisemmista” tuotteista, mutta lopputulos oli päinvastainen. Lopputuloksena ihotautilääkäri ripitti minua huonoista valinnoista ja palasin kiltisti tahkomaan itseäni tutuilla apteekin kosteusvoiteilla. Nykyään uskallan käyttää karitevoita ja paria muuta luonnonkosmetiikan kategoriaan menevää tuotetta, mutta todella tuskaisen ihottuman jälkeen en hetkeen uskalla edes harkita muuta.

  10. Tutustuminen luonnonkosmetiikkaan on jäänyt kohdallani melko vähäiseksi. Käytössä on ollut silmänympärysvoide merkiltä X… Pitäisi kyllä tehdä parannus asian suhteen, mutta käytössä tällä hetkellä todella hyvin iholleni sopivat tuotteet. Epäilyttää kokeilla jotakin uutta merkkiä ja tuotetta, jos ei olekaan sopiva :). Opiskelijan budjetti…

  11. Luonnonkosmetiikkaa käytän. Pelkästään. Ei tee mieli valella ihoaan turhilla kemikaaleilla, niille kun altistuu muissa yhteyksissä kuitenkin.

    MInusta tuntuu jopa hassulle puhua erikseen kokemuksistani luonnonkosmetiikasta, koska minulle luonnonkosmetiikka = kosmetiikka. En edes harkitse muita vaihtoehtoja uusia purnukoita ostaessani.

    Merkkien välillä on luonnonkosmetiikassa samoja eroja kuin normipuolen tavarassakin. Toiset toimivat miinulla, toiset eivät. Kokeilun kautta olen päätynyt käyttämään enimmäkseen Weledaa, Dr Hauschkaa sekä nyt uusina (kun Hauschka tuntuu kuivattavan liikaa) Terre d’Oc ja Atelier des Delices. Niin ja Miia Höytö Cosmetics. Ja ja ja…

    Patykaa en ole vielä kokeillut, mutta aion sen kyllä tehdä.

  12. Olen pyrkinyt siirtymään kaiken kosmetiikan osalta joko luonnonkosmetiikkaan tai sitten muuten mahdollisimman myrkyttömään kosmetiikkaan. Kaikkein parasta on, jos tuote ei ole varsinaisesti edes kosmetiikkaa kuten kookosöljy, manteliöljy, hamppuöljy, eucalyptus jne. Aikanaan hain akneen apua luonnonkosmetiikasta, mutta en saanut sitä siitä ja olen nyt joutunut sen osalta turvautumaan todellisiin myrkkyihin. Surettaa.. :/

  13. Paljon onnea voitosta! :)
    Olen käyttänyt vain vähän luonnonkosmetiikkaa. Huulipunat kiinnostaisi eniten, koska elämänsä aika tulee varmaan syötyä huulipunapuikko, jos toinenkin. Ja kauhistuttaa ajatus, mitä raskasmetalleja sitä huuliensa kautta syökään.
    Olen todella kiinnostunut kokeilemaan eri luonnonkosmetiikkatuotteita, mutta joskus korkeammat hinnat eivät houkuttele. Jos tietäisi varmemmin, että tuotteet olisivat hyviä, niin uskaltautuisi useammin ostamaan luonnonkosmetiikkaa. Sen vuoksi tällaiset arviointipostaukset ovat kivoja. Jos jaksat tehdä vielä tarkemman tuotearvion saamistasi tuotteista, niin se olisi ihan huippua.

  14. Murkinamasu, en oikein tiedä, osaanko juuri tehdä tarkempaa tuotearviota ainakaan meikeistä – kaikki testaamani ajoivat asiansa ja toimivat kuten meikkien odotankin toimivan! Eli hyvin, siis.

    Terre d’Ocin poskipuna levittyi kivasti ja pysyi hyvin, huulipuna ei kuivata mutta pysyy hyvin. Saman merkin BB-voidetta en ole vielä ottanut päivittäiseen käyttöön, kun yritän tyhjentää muita avonaisia meikkipohjapurkkeja, mutta kaikki n. 5 testipäivää ovat sujuneet sen kanssa tosi hyvin. Vaalein väri on mulle hyvä, se ei mun mielestä oikein taita keltaiseen eikä punaiseen.

    Patykan yöseerumin nimeen vannon, väitän sen elvyttäneen pintakuivan talvi-ihoni hyvään kuntoon. Se on aika paljon se, kun pari yöksi laittamaani pisaraa (ei muita voiteita) ovat moisen tempun tehneet! Tuoksu on myös jumalainen, olisin kiinnostunut käyttämään jotain sen kaltaista hajuvetenä :D Saman merkin suihkugeeli ajaa asiansa, vaahtoaa ehkä ruokakaupan saippuoita leppoisammin. Tuoksu on omassa Prescious woods -suihkugeelissäni mieluisa tällaiselle puutuoksujen ystävälle, ja sopivan mieto. Ei siis ehkä Tigi-tason tuoksuja hakevalle, mutta pientä aromaterapiaa kuitenkin!

    Terre D’Ocin käsirasva ei tuhtiutensa vuoksi päädy varmaan mun työpöydälle, mutta yöpöydälle sitä kyllä hankin lisääkin. Kunnon kerros yöksi ja ehkä vielä hanskat käsiin, tämä rasva tuntuu eron tekevänkin.

    Kerro, jos sulla on jotain tiettyä mielessä! Kosmetiikkabloggaajana taidan olla enemmän tällainen kertoileva kuin havainnollistava, en jotenkin tunne olevani ihan sinut yksityiskohtaisten meikkikuvien kanssa tms. :) Mutta auttakaa meikää ja kysykää ihmeessä, jos joku juttu just näissä mun testailemissani puteleissa mietityttää!

  15. Mä olen totaalisessa luonnonkosmetiikkakoukussa. Aina kun palkkapäivä lähestyy, Jolien verkkokaupassa vierähtää tovi jos toinenkin. Ja lopputulos on kalliinpuoleinen… ;)

    Omia suosikkejani ovat ehdottomasti se kulttimaineessa oleva BB-voide ja Zuiin huulipunat. Zuiin poskipunakin on vakuuttanut minut pysyvyydellään! Yksi ehdoton suosikki on myös Laveran nestemäinen eyeliner. Se lyö 6-0 laudalta kaikki mahdollisen muut nestemäiset linerit. (Niitä on tullut kokeiltua, paljon.)

    Luomien pohjustustuoetta en silti ole vielä luonnonkosmetiikasta löytänyt, vaikka Jolien tyttöjen suosittelujakin olen kokeillut. Luomeni rasvoittuvat niin kovaa tahtia myös talvella, etteivät luonnonkosmetiikan peitevoiteet harmikseni riitä. Muutoin koko kosmetiikka-arsenaalini on korvattavissa luonnonkosmetiikalla. Niin olen pääasiassa tehnytkin.

    Patykan tuotteet houkuttaisivat minua kovasti, mutta pihi luontoni ei ainakaan toistaiseksi (onneksi?) ole niihin sortunut. Olisipas kiva niitäkin kokeilla koukuttumisvaarasta huolimatta!

  16. Mä olen käyttänyt luonnonkosmetiikkaa lähinnä ihonhoito- ja peseytymistuotteina (mietin tosi pitkään sopivaa sanoo suihkusaippua, shampoo yms tuotteille). Kaiken kaikkiaan olen muuten tykännyt tosi paljon, mutta monet luonnonkosmetiikkamerkkien kasvorasvat on mun talvi-iholle liian kevyitä. Tai sitten se johtuu vaan siitä, että olen käyttänyt kesällä ostettujen purkkien loppuja vaikka olisi suosiolla pitänyt ostaa omat tuotteet talvea varten.

    Olin jo suunnitellut tutustumisreissua Jolieen ja uusien tuotteiden maailmaan, mutta tulikin vastaan muuttuja nimeltä oman asunnon osto. Nyt ei sitten raaskikaan ennen kauppoja ostaa mitään turhaa (tai siis yhtikäs mitään), joten tää olisi mulle tosi sopiva välipelastus.

  17. Kyllä olen ja tällä hetkellä en muunlaisia tuotteita käytäkään. Aluksi hinnat tosin hieman hirvittivät, mutta sittemmin olen tajunnut, ettei kaikkia täsmätuotteita välttämättä kukaan tarvitse, vaan esimerkiksi yksi(!) rasva naamaan riittää. Käytän tosin myös keittiöstä löytyviä aineita kuten kookosöljyä, joten purkkimäärä pysyy silläkin kurissa :)

  18. Täällä ollaan ihan autuaan tietämättömiä ja kokeilemattomia luonnokosmetiikan suhteen. Olen kokonaisuudessaan erittäin laiska ihon hoitaja, joten parantamisen varaa olisi. Luonnonkosmetiikalle olen erittäin avoin ja uskon sen olevan erittäin hyvä vaihtoehto. Kuitenkin hinta ja saamattomuuteni ovat pitäneet ne vielä etäällä, odottelen siis vaikkapa että ne kävelisivät luokseni. ;)

  19. Kyllä vain, mielenkiintoinen ja jännä aihe! Luonnonkosmetiikasta kiinnostuin pikku hiljaa pari vuotta sitten, kun tuolloin useista erinäisistä lähteistä samaan aikaan tuli viestejä, jotka johdattelivat tähän suuntaan. Taustalla piili epäily tavallisen kosmetiikan kemikaaleista ja niiden pitkäaikaisvaikutuksista kehonkoostumukseen ja terveyteen. Sitten hiljalleen kun edelliset meikkini, ihonhoitotuotteeni ja muut purnukkani loppuilivat, aloin etsiskelemään uusia, luonnollisempia vaihtoehtoja. Olen kuitenkin aika kranttu, koska en halua menettää kosmetiikasta saamaani luksusfiilistä ja hemmotteluvaikutusta, joten mikä tahansa yrttidödö ei ole mennyt seulasta läpi. Kuitenkin mukaan on tarttunut tosi ihania tuotteita, ja monelta osin olen saanut jopa enemmän luksusta tietyltä tuotteelta luonnonkosmetiikalla! Näin nyt esimerkkinä Patykan 3-osainen puhdistus, johon satsasin viikko sitten ja menetin kyllä heti sydämeni. Samoin monet vartalotuotteet ja suihkugeelit ovat olleet mieleeni, nyt suosikkimerkkinä Weleda.

    Tällä hetkellä ollaan ehkä jossain vähän yli puolivälin tällä matkalla, ja täytyy sanoa että mielenkiinnolla odotan miltä kylpyhuoneen kaapit ja meikkipussi vaikka viiden vuoden päästä näyttää! Seuraava proggis olisi löytää Alternan huikeille shampoille ja hoitoaineille yhtä ihana & vielä luonnollisempi vaihtoehto, katsotaan miten tän kanssa käy.

  20. Kiva arvonta teillä! En ole kokeillut aikasemmin luonnonkosmetiikkaa, sillä herkän ihoni vuoksi olen käyttänyt samoja tuotteita teini-ikäiseisestä lähtien :) Siitä huolimatta olisin innokas testaamaan uutta! Toivottavasti onni suosii!

  21. Ah oui luonnonkosmetiikalle! Olen käyttänyt luonnonkosmetiikkaa n. parin vuoden ajan. Aloitin pikkuhiljaa kokeillen ja aika pian vaihtui sekä kylppärin kaapin että meikkipussin sisältö kokonaan. Eikä paluuta enää ole. On ollut ihana seurata kuinka luonnonkosmetiikka kehittyy jatkuvasti ja uusia parempia tuotteita tulee markkinoille.

    Parin vuoden eri merkkien etsikkoajan jälkeen käyttöön on vakiintunut tiettyjä lempparituotteita tai omasta mielestä niitä helmituotteita joita ei enää suostu vaihtamaan. Esimerkiksi body lotioneissa paras mielestäni on Madaran kosteuttava vartalovoide, joka tuoksuu ihanalta kesäiseltä nurmelta, levittyy hyvin ja kosteuttaa tarpeeksi. Miinuksena pumppupullo joka ei varoita tuotteen loppumisesta eikä rippeitä saa kaivettua pullosta mitenkään. Madara on myös valintani dödöissä, koska monien kokeilujen jälkeen totesin että se pitää parhaiten.

    Kasvojen hoidossa kokeilen tällä hetkellä Patykaa ja Mia Höytö Cosmeticsin tuotteita ja täytyy sanoa että Patyka taitaa olla ylivoimainen. Nyt on käytössä Patykan puhdistusmaito ja kosteuttava naamio. Sain testerinä sitä yöseerumia ja kyllä, se täytyy varmaan hankkia kaappiin. Mia Höydön silmänympärysvoide ”valo” on ihanan täyteläinen ja toimii varsinkin talvella. ”Unelma” kasvorasva on myös hyvä mutta lisäksi on pakko yöksi laittaa jotakin öljyä kun kasvojen iho on niin kuiva. Patykaa voin siis minäkin hehkuttaa näiden kokemusten perusteella ja sitä pitäisi lisää saada :)

    Meikeissä luotan Couleur Carameliin, niiden ripsiväri on yksi luottotuotteistani huulipunien, meikkivoiteen ja peitevoiteen lisäksi.

    Ja mainittakoon vielä että huulirasvana toimii parhaiten pelkkä sheavoi. Ennen sen käyttöä oli talvisin aina suupielet auki, mutta ei enää :)

  22. Täytyy sanoa, että mun muutamat luonnonkosmetiikkakokeilut ovat olleet pienoisia pettymyksiä. Dr. Hauschkan ruusuvoide oli jotenkin liikaa ja Frantsilan kasvovesi kihelmöi. Joku Madaran puhdistusaine oli vähän blaah. Mutta kyllä nämä kiinnostaa edelleen!

  23. Lasketaanko Lushin saippuat yms. mömmöt luonnonkosmetiikaksi? Lushia löytyy kylppäristä aina – suihkusaippuaa, kuorintamömmöä, palasaippuoita, naamioita, yms.

  24. Mulla on aina tökkineet luonnonkosmetiikassa ne tuoksut. Joku kehäkukka tms. varsinkin. Käytän ois vähän mitään kosmetiikkaa, mutta viime aikoina olen suunnitellut suihkugeelin hankintaa. Ehkä se olisi tässä?

  25. Olen siirtynyt luonnonkosmetiikkaan hiljalleen (sillä perinteisellä tekniikalla: kun tuote loppuu niin luonnonkosmetiikkaa tilalle), ja kaikki muu paitsi ripsiväri on ollut luonnonkosmetiikkaa jo muutamia vuosia. Sen ripsivärin tilalle en ole vieläkään löytänyt korvaavaa tuotetta.

    Nämä kolme ovat olleet lemppareita jo pitkään:

    -Madaran puhdistusvaahto on ihana – riittoisaa ja tekee työnsä iltaisin meikin putsarina.

    -Superkuiville käsille talvella puhdasta shea-voita. Mikään rasva ei oo ikinä hoitanu mun koppura-käsiä paremmin!

    -Dr.Hauschkan-konsepti ihon hoidosta eli hellät otteet (ettei pintakerros vaurioidu) ja ihon oma kosteutussysteemi, joka toimii, kun jättää illalla rasvaamisen kokonaan välistä. Vaikka aluksi olin todella skeptinen tämän toimivuudesta kuivan ihoni takia, nukun nyt yöni jo toista talvea ilman kosteutusvoidetta, Suosikkeja ovat siis Dr.Hauschkan kasvoille tarkoitetut tuotteen: mantelipesuaine, kasvovesi ja savikuorinta.

  26. Olen valitettavan huono vaihtamaan merkkejä. Luonnonkosmetiikka kiinnostaa erittäin paljon myös atopiani vuoksi, mutta laiskuus on (toistaiseksi) vienyt voiton. Ehkä pitäisi alkaa harrastaa samaa kuin ylläkirjoittaneet: aina loppuneen tuotteen tilalle ostaa vastaavaa luonnonkosmetiikkaa.

  27. parhaimmat kokemukseni luonnonkosmetiikan parissa liittyvät karitevoihin, erilaisiin kylmäpuristettuihin öljyihin (manteliöljy, ruusunsiemenöljy..) ja kasvovetenä toimivaan ruusuveteen. en ole itse asiassa ihan varma, tekeekö ruusuvesi mitään iholle, mutta oh–la-la se tuoksuu niin hyvältä! nyt kyllä tuo patyka rupesi kiinnostamaan..

  28. Providan melaleuca-tehokosteusvoide sopii loistavasti rasvaiselle iholleni. Putkilon pliisu ulkonäkö ei vastaa tuotteen laatua alkuunkaan. Olen myös tykästynyt Lily Lolon mineraalimeikkeihin ja Herbinan ruusukasvoveteen (jos ne nyt lasketaan luonnonkosmetiikaksi). Minäkin yritän siirtyä tuote kerrallaan luonnonkosmetiikkaan. Kiitos mielenkiintoisesta postauksesta ja ihanasta arvonnasta!

  29. Ensimmäisiä kertoja luonnonkosmetiikkaa käyttäessäni kiinnitin huomiota etenkin tuotteiden tuoksuun – mikä ainakaan tuolloin käyttämissäni tuotteissa ei ollut kovin mieltähivelevä. Kokeilun kautta olen kuitenkin löytänyt joitain suosikkeja (esim. Madaran ihana korostuneesti mantelille tuoksuva käsivoide). Tuntuu, että omien lemppareiden löytäminen on kuitenkin vaikeaa ja opiskelijan kukkarolle myös varsin tyyristä, sillä eri tuotteita pitäisi testailla ja vertailla löytääkseen ne helmet joukosta! Siisteintä kuitenkin on, että luonnonkosmetiikkatuotteet ovat pikkuhiljaa saaneet entistä enemmän näkyvyyttä ja kauppojen hyllytilaa!

  30. Onnittelut Issuesille!

    Pakko sanoa että Jolie on vienyt (vaiko tuonut?) luonnonkosmetiikan aivan uudelle tasolle kiinnostavuudessaan.
    Itse olen toistaiseksi pitäytynyt ”markettikosmetiikan” parissa, käyttämällä lähinnä helposti saatavia Weledan ja Laveran tuotteita. Talven ehdoton yllättäjä on ollut myös Burt&Beesin seerumi jolla pakkasen puremat ja viiman karheudet on ihanasti pehmitelty pois. Olen myös keittiökosmetiikan kuluttaja, ja aika paljon tulee läträiltyä kookosrasvan ja kahvin kanssa kylpyhuoneen puolellakin. En siis laittaisi lainkaan pahaksi mikäli arpaonni toisi shampanjat luokseni ;)

  31. Olen jo pitkään tätä luonnonkosmetiikka-asiaa miettinyt, mutta vielä en ole saanut aikaiseksi testata. Johtuu ehkä siitä, että en ole oikein tiennyt, mistä aloittaa. Eli tosi kiva lukea muiden testailemista tuotteista ja saada vinkkejä!

  32. Luonnonkosmetiikasta löytyy mielestäni tänä päivänä paljon enemmän houkutuksia ja kiinnostavia merkkejä kuin normikosmetiikan puolelta! Hieman vaikeaksi olen kokenut vain kasvojeni iholle sopivan kosteusvoiteen löytämisen. Usean mönkään mennyn kokeilun jälkeen oivalsin, että olen ilmeisesti allerginen (monissa normikosmetiikankin kosteusvoiteissa käytetylle) manteliöljylle. Toistaiseksi etsinnöissä pisimmän korren on vetänyt Madàra: syväkosteuttava fluidi toimii mulla. Sain Joliesta myös taannoin pari näytepussia merkin Time Miracle -yövoidetta, joka oli aivan unelmaista!
    Seuraavaksi kiinnostaisi kokeilla juurikin Inken mainitsemaa Terre d’Ocin BB-voidetta.

  33. Luonnonkosmetiikkaa löytyy käytöstä, mutta vain kasvoille. Jolie on ihana paikka, josta voisin ostaa vaikka miten monta tuubia ja purnukkaa. Vartalotuotteita ei ole tullut kokeiltua, koska olen melko kova lotraamaan niiden kanssa, joten en ole raaskinut. Näitä Patyka tuotteita olisi kyllä iiihana päästä kokeilemaan, ne on mun mielestä luonnonkosmetiikan luksusta.

  34. Näissä tuotteissa näyttää olevan kaksi oleellista kosmetiikan kriteeria kohdillaan eli esteettien puteli ja toimiva sisältö. Itse olen kokeillut muun muassa dr. bronnersin suihkusaippuoita ja tykkään. Ne ei vaahtoa niin kovasti, mutta kunnon hikiliikunnan jälkeen iho jää kuitenkin ihanan puhtaaksi. Mullla on käytössä sitruuna ja eukalyptus. http://pinkmoondaily.com/wp-content/uploads/2012/04/PMD-One-clean-thing-Dr-Bronners.jpg

  35. Luonnonkosmetiikassa on tapahtunut parissa vuodessa ihan mullistavaa kehitystä. Tai sitten oikeat tuotteet ovat vihdoin löytäneet meille asti. Omat luottotuotteeni löysin lopulta kosmetologini kautta. Pidän LDD:n puhdistusgeelistä ja kasvovedestä sekä Eve Taylorin kasvoöljystä.

  36. Noin vuoden sisällä olen huomannut vaihtaneeni useitakin tuotteita luonnontuotteisiin. Burts Beesin, Korres ja Bare Minerals ovat ensimmäisiä kosketuksiani luonnonkosmetiikkaan.

    Mikä siinä onkaan, että luonnontuotteet tuoksuvat paremmalla, tuntuvat paremmalle ja saavat oman fiiliksen aivan eri tavalla voimaan hyvin. Tässä se nähdään se pinnallisen ja henkisen puolen liitto on tärkeää, jotta voi olla hyvä fiilis.

    Patykan tuotteita en ole vielä kokeillut, mutta olen nekin jo monessakin yhteydessä rekisteröinyt.

  37. Luonnonkosmetiikka on mulle jo ihan arkipäivää, yhteenkään huonoon luonnonkosmetiikkatuotteeseen en ole vielä törmännyt, ja ”tavallisen” kosmetiikan puolelta taas kesti (ennen luonnonihmeiden löytämistä) aina ikuisuuksia löytää mitään kelvollisia tuotteita. Oi sitä hukattua rahamäärää minkä tavalliseen kosmetiikkaan olenkin ehtinyt upottaa… Nuo Patykan tuotteet kiinnostaa kovasti.

  38. Minä olen siirtyillyt luonnonkosmetiikan pariin tässä viimeisen reilun parin vuoden aikana, ja kyllä on ehdottomasti kannattanut. Hurjan paljon hyviä, monin verroin perus kemikaalikosmetiikkaa parempia ja viehättävämpiä tuotteita on onnistunut näin löytämään. Ehkäpä suurimpina lemppareina on mainittava Honore des Pres’in tuoksut ja Zuiin meikit. :) Patykaa olisi myös oikein mukava päästä testailemaan!

  39. Puolisentoista vuotta sitten kokeilin ensimmäistä kertaa luonnonkosmetiikkaa – eikä paluuta normituotteisiin enää ole! Suosikkituotteita olen löytänyt useista eri merkeistä. Nyt käytössäni on tuotteita lähinnä Madaralta ja Terre d’Ocilta. Patykaa en ole vielä kokeillut, mutta Jolien verkkokaupan sivuilta olen niitä tutkaillut.

    Myös meikkipuoli korvautuu pikkuhiljaa luonnonkosmetiikalla. Suosikkimerkkejä sillä puolella ovat Couleur Caramel, Zuii ja Terre d’Oc.

  40. Vautsi mikä arvonta, opiskelijalle olisi juhlaa tuollaiset tuotteet!
    Luonnonkosmetiikkaan tutustumiseni alkoi pari vuotta sitten siitä, kun luin Rita Stiensin Totuus kosmetiikasta kirjan. Vähitellen kaikki tuotteet ovat vaihtuneet luonnonkosmetiikkaan, paitsi hiuslakka jota aika säästellen käytän muutenkin. Meikkivoiteita en ole vielä kokeillut, kun käytössä on ollut Lily lolon mineraalipohja. Terre d’Ocin BB-voiteesta haaveilen, mutta en netistä ole viitsinyt tilata, koska haluaisin ensin kokeilla tuotetta. Opiskelijabudjettiin sopivia tuotteita olen itselleni löytänyt Benecosilta (esim luomivärit, poskipunat, Marry me -huulipuna). Couleur caramelin musta ripsiväri on rakkautta.

    Aluksi luonnonkosmetiikan tuoksut tuntuivat oudoilta, mutta nykyään ne ovat ihania. Oireita olen saanut vain yhdestä tuotteesta, Urtekramin ruususuihkugeelistä, joka aiheutti punaisia näppyjä vartaloon, jotka kyllä hävisivät itsekseen. En tiedä mistä oli kyse, sillä saman sarjan ruusushampoosta ei tullut mitään oireita.

    Aiemmin kosmetiikka merkitsi minulle tavallaan pakollista pahaa, mutta luonnonkosmetiikan myötä olen innostunut siitä ja näen kosmetiikan enemmänkin arjen luksuksena :)

  41. ”Luonnonkosmetiikkaan” taisin ekan kerran kokeilla jo parikymmentä vuotta sitten tekemällä ihan itse kasvonaamion porkkanaraasteesta. Tuloksena sain oranssin naaman, joten omat kokeilut luonnon antimista kosmetiikan osalta jäi siihen. Mutta n. 6 vuotta sitten alkoi taas luonnonkosmetiikka kiinnostaa minua joskus kuutisen vuotta sitten. Aloitin hankkimalla Dr.Hauschkan tuotteet ja ihastuin täysin. Mutta tuotteiden hintavuus sai välillä sitten ostamaan ihan tavan kosmetiikkaa.

    Nyt olen siirtynyt taas täysin luonnonkosmetiikan pariin etenkin kasvojenhoitotuotteissa ja paluuta ei tavan kosmetiikkaan ole. Olen kokeillut eri merkkejä ja kiinnostus on valtava, tuotetarjonta on nykyään niin ihanan laaja. Patykan tuotteista olenkin haaveillut, mutta ovat vähän liian hintavia..

    Käytössäni on tällä hetkellä Dr.Hauschkan, Madaran, Sophyton ja Green people tuotteita. Luottotuotteikseni on tullut tällä hetkellä Dr.Hauschkan puhdisvoide ja savinaamio sekä Sophyton Tocotrienol Super Skin Concentrate tehotiiviste on mainitsemisen arvoinen.

    Luonnonkosmetiikan avulla olen saanut ihoni parhaimpaan kuntoon. Meikkiä käytän todella harvoin. Paluuta ei todellakaan ole tavan kosmetiikkaan sillä uskon niiden pidemmän päälle rasittavan vain ihoa kuin tekevän mitään hyvää.

  42. Käytän suurimmaksi osaksi luonnonkosmetiikkaa. Joissakin tuotteissa, kuten ihonhoidossa, olen käyttänyt jo pitkään, toisissa on vielä siirtymine vaiheessa, kuten joissakin meikeissä. Luomivärejä ja poskipunia olen aiemmin ostanut MAC:lta ja niitä on vielä joitain käytössä.

    Ostin reilu kuukausi sitten Patykan puhdistusaineet ja ovat olleet aivan ihania ja todella hyviä. Seuraavana listalla on saman merkin kasvovoide ja seerumi.

    Hiustuotteissa olen kokenut luonnonkosmetiikasta hyvien tuotteiden löytämisen hankalammaksi kuin ihonhoidon kanssa. Käytän hiuksiin enimmäkseen Kevin Murphyn tuotteita, joissa on peruskosmetiikkaa vähemmän kemikaaleja, mutta eivät ole kuitenkaan luonnonkosmetiikkaa.

  43. Aloitin Dr Hauschkan parista ja ’ei-kosteusvoidetta-yöksi’ on parasta ikinä! Käytän kuureja min. 2krt/vuodessa (kalliita, mutta toimivia) ja anna ihon itse hoitaa itsensä. :) (toki puhdas ruokavalio on kaiken a ja o!)

    Nyt viime aikoina olen karsinut purkit ihan minimiin, mutta käyttöön on jäänyt Hausckan puhdistusvoide+kasvovesi, kuurit sekä paras, halvin ja toimivin luonnonkosmetiikkatuote ikinä: Munkens Bisalva – huulivoide. B R I L L I A N T! (n. 3,90€ Life’ista)

    Ainoa iso pettymys luonnonkosmetiikassa oli Terre d’Ocin ripsiväri. Täysi susi minulla ja niin paljon kun haluaisinkin hehkuttaa, en pysty. Klönttäili ja varisi, ja sen pois saaminen olikin sitten työlästä – varsinkin lavuaarista!! Annoin useamman kk:n armoa, mutta ei ei ei.. aikaisemmin vannoin Kanebon 38 nimeen.

    Tosin positiivista tässä oon se, että nyt ripsivärin käyttö väheni minimiin. Terren ripsari oli ruskea ja käytön ollessa niin ahdistavaa, jätin sen kiireessä kokonaan pois. Ja opin olemaan ilman = hyväksymään vaalean kuontaloni koko lailla freesinä :)

  44. Muutama vuosi sitten heräsin ja pääni päälle välähti aikamoinen lamppu. Löysin luonnonkosmetiikan ruokavaliomuutoksen jälkeen ja tajusin, että haluan heittää vanhat huttumeikit pois. Tällä hetkellä ostan harkiten, sillä myös e-pillereiden jättämisen jälkeen naamani on kaivannut extra huomiota ja välillä kolkuttelee omatuntoani….En kuitenkaan jaksa surkutella asiaa, vaan olen löytäny apua ainakin Madaran tuotteista ja Terre d`Ocin naamakuorinnasta. Laveran yksittäispakatut naamiot toimivat hyvin hierottuna kasvovoiteina, Flow: hamppuvoide rauhoittaa ja uusin ihastukseni Zuiin punainen huulipuna piristää kun poden ”bad face day”: tä.

    Toivoisin Patykan tuotteita itseäni piristämään ja kevään fiilistä tuomaan, sillä nykyisen opiskelukaupungin Rovaniemen talvi ei tunnu millään loppuvan. Tuotteita on kehuttu ihan hirveästi ja ennen ostopäätöksen tekemistä olisi ihanaa päästä kokeilemaan joitain Patykan tuotteita.

    Ihanan aurinkoista kevättä kaikille!

  45. Ihana arvonta! Patykan tuotteet ovat houkutelleet jo viikkoja, vaikka tällä hetkellä eivät pieneen kosmetiikkabudjettiini mahdukaan. Silti hienoa, että luonnonkosmetiikankin puolelta alkaa löytyä todellisia luksustuotteita!

    Olen aloittanut siirtymisen luomumpiin vaihtoehtoihin vähitellen jo vuosia sitten – kiinnostus lähti silikonittomista hiustuotteista ja siirtyi lopulta kaikkeen kosmetiikkaan. Yhä edelleen esimerkiksi ripsiväri, kynsilakat, huulipunat ja jotkin hiusten muotoilutuotteet ovat normikosmetiikkaa, mutta luulen luonnonkosmetiikan käytön kasvavan kohdallani lähitulevaisuudessa vielä entisestään. Laatu ja tuotekehittely on selvästi parantunut viime vuosina ja uusia, mielenkiintoisia sarjoja näyttää pompahtelevan esiin jatkuvasti.

    Meikkipuolella viimeisimpiä suosikkejani ovat Terre d’ocin BB-voide ja Couleur Caramelin peitevoiteet, voidepuolella taas Frantsilan yrttitarhan Midsummer rose -kosteusvoide. Suosikkituotteisiini lukeutuu myös Korresin (ei ilmeisesti ole 100% luonnonkosmetiikkaa, mutta silti normisarjoja tuhannesti myrkyttömämpi) Guava vartalovoide – se on ainoa, joka todella tehoaa talven kuivattamiin kantapäihini!

  46. Onnea voitosta! Meni kyllä oikeaan osoitteeseen. :)

    Luonnonkosmetiikasta olen ollut kiinnostunut nyt yhä enenevissä määrin kun vuosi sitten siirryin puhtaammalle ruokavaliolle. Samalla aloin miettiä, että iho on kehon suurin elin, joten mitä laitan iholle, se menee sisälleni.. Ajatus suuresta kemikaalimäärästä ja xenestrogeeneistä ei juuri houkuttele. Sitäpaitsi tämä on ainoa kehoni, jonka kanssa elämäni vietän, siksikin haluan pitää siitä mahdollisimman hyvää huolta.

    Siirryn luonnonkosmetiikkaan sitä mukaa, kun vanhat tuotteet loppuvat – eli ostan tarpeelliset uudet jutut luomuna. Nyt on aika luomupainoitteista jo, mutta esimerkiksi luomivärejä vielä löytyy tavallisina. Ihan ensimmäisenä taisi vaihtua shampoot ja saippuat, montaa erilaisia on tullut kokeiltua. Viime kesänä luovuin kaikista normaaleista kynsilakoistani ja ostin tilalle yhden ihanan Kuren lakan.

  47. Onnea voitosta täältäkin!

    Luonnonkosmetiikkaa ilmestyi elämääni taas Jolien myötä, käytin kyllä jo teini-iässä Marja Entrich tuotteita, ja muistan saman kiihkon sieltä, minkä nämä tuotteet ovat nytkin saaneet aikaan :) Itse olen käyttänyt Madaran puhdistusvaahtoa, mikä puhdistaa meikin ihanan lempeästi. Aluksi ajattelin että voiko tämä kevyt vaahto purea meikkivoiteeseen yms, mutta kyllä toimii hyvin. Madaralta minulla on myös tasapainottava kasvovesi ja syväkosteuttava geeli. Sain näytteen anti-age silmänympärysvoiteesta ja se on kyllä ostoslistallani seuraavaksi. Madaran tuotteissa on ihanaa myös hento yrttinen ja koivunmahlainen tuoksu, sopivan metsäinen. Laveran minttu pore minimizing- kasvorasva on myös täydellinen sekaiholleni. Meikeistä käytössäni on legendaariseksi muodostunut BB-voide, ja se toimii täydellisesti coleur caramelin puuterin kanssa. Ennen en käyttänyt ikinä poskipunaa, mutta Zuiin Peach on luonnollinen ja pysyy hyvin. En usko että poikkean enää tältä tieltä, vaikka luonnonkosmetiikka kalliimpaa onkin. Patykaan investoin jossain vaiheessa, vaikka Madaralle nyt sydän sykkiikin. Olisikin ihana kevät-yllätys voittaa pikkusen patykaa, kun se mielessä kuitenkin pyörii ;)

  48. Olen käyttänyt jo useamman vuoden suurimmaksi osaksi luonnonkosmetiikkaa. Suurilta osin kokemukset ovat hyviä, mutta kunnon käsirasvaan en ole vielä törmännyt. Pitää vaan jatkaa etsimistä.

    Tällä hetkellä uusimmat tuttavuudet ovat MADARA Moon flower sävyttävä päivävoide ja Couleur Caramel Irtopuuteri. Molemmista olen tykännyt tosi paljon. Näillä kasvot saavat luonnollisen hehkun.

  49. Vaihtaisin mielelläni kokonaan luonnonkosmetiikkaan, etenkin kasvo- ja vartalovoiteiden sekä huulipunan osalta. Minulla on kuiva ja helposti herkistyvä iho – viimeksi kokeilin kehutun Origins-sarjan öljymäistä putsaria, joka aiheutti kamalan allergiaihottuman parin päivän käytön jälkeen. Madaran almond-puhdistusvoidetta ihoni kesti, mutta en kokenut sen puhdistustehon olevan kovin hyvä. Seuraavaksi ajattelin kokeilla kotimaista MH-tuoteperhettä, olen kuullut siitä pelkkää hyvää.

  50. Moikka! Itse olen vasta siirtymässä luonnonkosmetiikkaan.. Ekaks meni hammastahna ja dödö vaihtoon, sitten hiustenpesun avuksi tuli Madaran Nourish and Repair shampoo ja hoitsikka (kesäinen mökkifiilis taattu ja takuista ei tietoakaan mitä kemikaalishampoilla pestessä välttääkseni mun pitää käyttää puoli putelia hoitoainetta), sitten suihkuhetkiäni tuli ilahduttamaan Weledan Tyrni-suihkuvoide ja Tyrni-vartaloöljy (mitkä ovatkin olleet lyömätön apu koti-ikävään, iskä kun ei luovu tyrneistään vaan kehottaa aina lomalla tulla kotiin syömään niitä.. ja niitähän popsitaan kuin karkkia sitten, räjähtelee muuten paljon paremmin kuin yksikään bonbon tai vastaava leukaluitten käsittelyssä.. ja vapiskaa tyrnipensaat, ens syksynä mä yllätän teidät paremmankin kerran!!), Flown ihanaa mansikkahuulirasvaa muistaa suositella kavereillekkin ”pysyy muuten huulet kosteana” (ennen en käyttänyt huulirasvaa kun nehän vaan kuivattaa..) Flowlta myös Savi-Yrtti kasvosaippua ja haaveilen myös Flown Ruusu-Sitruuna käsivoiteesta HaLon Hannamarin blogattua siitä eilen, Laveran villiruusu kasvorasva eikä Madaran käsivoide ole ihan tepsineet miun kuivuuksiin ja osaksi siitä syystä Tyrni-vartaloöljy hupenee pelottavan nopeasti.. Melvitan risiiniöljy hoitaa ripset ja kynnet, kuivaharja on uusi ystäväni ja Maman mangokuorintakin on löytänyt kylpyhuoneeseeni (aloin miettiä, että vessahan se on.. mutta aikamoinen luksus vessa alkaakin olemaan!) olen nimittäin innoissani uudesta harrastuksesta, nimittäin itsensä hemmottelusta! En ole ikinä ollut mikään kosmetiikkaläträäjä (jos ei luonnonkosmetiikasta puhuta niin voi ehkä ilmaista näin), vartalorasvakin on jäänyt levittämättä juuri niiden kemikaalien pelossa, ja ennemmin ollaan juostu kuivilla koivilla, mutta onneksi ja ilokseni tähän asiaan on tullut muutos! Viime kesänä aloin totuttaa hiuksiani vesipesuun, takkuja välttääkseni ja vähän järkeä käytettyäni, mutta ihana kun nekin nyt saa pestä luvan kanssa! Jos ei vielä ole tullut selväksi, niin olen innoissani tästä kaikesta, enkä malttaisi odottaa kesää ja saunahetkiä haaveilemani turvehoitojen, tuoreen koivuvitsan ja oma tekoisten yrttijalkakylpyjen kera.. En ole ikinä meikannut, saatikka käyttänyt hajuvesiä.. Enkä mä niistä kemikaaleista silloin ala-asteella tiennyt tai ainakaan osannut pelätä, se luonnottomuus vaan ei ole ikinä napannut muuten kuin hauskana vitsinä kavereiden koekaniinina ollessa (onneksi EU kielsi sen eläimillä testaamisen)! Seuraavalla Helsingin reissulla menen kyllä Jolien tyttöjen luo, ja jospa miullekkin kokeiltas ihan kevyttä ja raikasta meikkiä.. kerta sekin on mahdollista! Kaikki luettelemani ihanat tuoksut ja rakkaus on saanut seurakseen myös radion! Siellä ne yhdessä oottaa aina millon mie herään.. Aamuiset suihkuhetket on nykyisin matka ties minne tai ainakin sinne iskän pakastimelle, ja ehkä vielä joku päivä otan äkkilähdön Pariisiin.. :)