joliella kylästelemässä, osa 2

Patyka

Eilen esittelemieni meikkien lisäksi pussukasta kurkisti muutama hemmottelutuote luonnonkosmetiikan Chaneliksikin tituleeratulta Patykalta. Supertyylikkäät pakkaukset kätkevät sisäänsä hienostuneesti puulta ja tonkapavuilta tuoksuvaa ”Precious Woods” -suihkugeeliä sekä ylellisen ruusuista ”Floral Rose Water” -kasvovettä.

Molemmat vaikuttavat olevan tehtävänsä pätevästi hoitavia tuotteita, jotka onnistuvat pesun ja putsauksen lisäksi tuomaan hieman juhlaa arkeen. Kyllä, itse olen valmis sijoittamaan muutaman lisäeuron myös hyviin tuoksuihin ja silmiähivelevän kauniisiin pakkauksiin. Mitä enemmän luonnonkosmetiikasta oppii, sitä kierommalta tuntuu maksaa ekstraa brändistä ja purkista ja ottaa hoitavien ainesosien tilalle silikonia ja johdannaisia. Ehkäpä Patyka voisi toimia porttina luonnonkosmetiikan maailmaan muillekin kaltaisilleni brändiharakoille: näissä kauniissa pulloissa oleva tavara pärjää kyllä tiukimmassakin vertailussa!

Yllätyspussukan todellinen supersäväyttäjä piilotteleekin tuossa pienessä valkeassa putelissa. Katja oli nähnyt heti sisään kävellessäni kasvojeni ihon vaikuttavan hieman kuivalta ja tämän putelin he Jutan kanssa sitten laittoivat mukaani elvyttämään talven tainnuttamaa olemustani.

En oikein tiedä, mitä taikoja nämä tuhkimotipat tekivät ja miten, mutta kuivahtamaan päässyt naamani oli elpynyt huomattavasti jo seuraavana aamuna. Hyvät naiset ja herrat: Patyka Biokaliftin Repair Night Serum. Yhtään talvea en jumalauta enää tallaa ilman tätä!

Okei, tuotteen pumppupullo on aika pieni ja hintaa tällä on enemmän kuin olemme luonnonkosmetiikan yhteydessä tottuneet näkemään. Toisaalta tämä vaikuttaisi olevan melkoisen riittoisaa: yhden pumppauksen ulostuomilla pisaroilla voitelee kasvonsa jo mainiosti. Lisäksi tämä tuote on meikäläisen iholle tehnyt suurempia ihmeitä kuin yksikään vuosien varrella testaamani, litrahinnaltaan kalliimpi voide tai seerumi, joten enköhän keksi keinot löytää rahat seuraavaan puteliin.

Terre d'Oc

Kuivasta puheenollen: meitsin kädet. Tilannetta korjailen saamallani Terre d’Ocin sheavoita sisältävällä käsivoiteella ja öisin pidettävillä puuvillahansikkailla. Varsinkin yökäyttöön tällainen tuhdimpi voide on mainio, passaa hienosti muhitteluun hanskojen kanssa. Kipeät haavaumat kynsien ympäriltä ovat jo häipyneet, tilanne on muutoinkin kääntymässä katastrofaalisesta voiton puolelle. Peukku tälle, mikäli sanaleikin sallitte…

Lienee jonkinlaisen loppuyhteenvedon aika, vaikkei tämä testikeikka varmasti viimeiseksi seikkailukseni luonnonkosmetiikan maailmassa jääkään.

Korjatkaahan, te luonnonkosmetiikkaskenessä paremmin sisällä olevat, mikäli olen näkemyksineni aivan metsässä, mutta vielä pari vuotta sitten minusta vaikutti, että luonnonkosmetiikasta kiinnostuneet etsimällä etsivät edes tyydyttävästi toimivia luomukorvaajia normikosmetiikkatuotteilleen.

Pysyvää ripsiväriä ei tuntunut löytyvän, meikkipohjat eivät aivan vertailussa pärjänneet eikä värikosmetiikan sävymaailma ollut kovinkaan huikea. Muutosta on varmasti tapahtunut paitsi meikäläisen asenteissa että tuotteiden laadussa ja valikoimassa, mutta jokainen näistä testaamistani tuotteista hoitaa kyllä vähintään sen, minkä synteettisiä ainesosia sisältävä vertailukohtansakin hoitaisi.

Kultaisen keskitien kulkijana en vielä vanno vaihtavani kaikkia kosmetiikkatuotteitani luonnonkosmetiikkaan, mutta otan jatkossa taatusti nämäkin vaihtoehdot huomioon ostopäätöksiä tehdessäni. Aivan erityisen paljon minua kiinnostavat luonnonkosmetiikan ihonhoitotuotteet, niissä kun hoitavia ainesosia tuppaa olemaan hurjasti ns. normikosmetiikkakavereitaan enemmän.

Luonnonkosmetiikan meikkipuolelle kaipailisin vielä hieman enemmän kekseliäitä vaihtoehtoja, leikkisyyttä ja kreisejä kausituotteita. Meikkipussin perussoturit löytää jo hienosti luomunakin, mutta ne hupaisat ja ihastuttavat spessumeikit tuntuvat vielä loistavan poissaolollaan. Vai tietääkö joku, kuka olisi luonnonkosmetiikan vastine Benefitille?

Toisaaltahan tämä on toki hyvinkin ymmärrettävää. Jos muutama merkki tekee omaa tinkimätöntä työtään suuren teollisuudenalan rinnalla, lienee loogista panostaa perusasioihin. Hassuttelu jääköön heille, jotka voivat panostaa brändäämiseen ja kekseliäiden vaihtoehtojen kehittelyyn – heidän pulmanaan kun ei ole saada synteettisin ainein rakennettuja meikkistandardeja toimimaan pelkin luonnollisin ainesosin.

Eilen tästä jo hieman vinkkasinkin, mutta tänään tätä asiaa ehkäpä enemmän tuli sivuttua: mikäli luonnonkosmetiikan ja muun kosmetiikan eroavaisuudet kiinnostavat, suosittelisin lukemaan sekä tämän Jolien Katjan laatiman mainion johdannon aiheeseen että lisätietoa luonnonkosmetiikan raaka-aineista ja luomupitoisuuksista.

Jatkakaamme testailua ja tutkimuksia – kiinnostus on herännyt! Ja pysykääpäs langoilla, laitan lähipäivinä käyntiin vielä pienen kilpailun tähän aiheeseen liittyen.

(Kaikki tuotteet saatu testattavaksi Jolielta.)

Kommentoi

  1. […] arvatkaapa mitä neitonen totesi Patykan Korjaavasta Yöseerumista? ”Yhtään talvea en jumalauta tallaa enää ilman tätä!” Taisimme  siis osua ytimeen. Patyka-rakkautta on nyt virallisesti tunnustettu myös Jolien […]

  2. […] korjaavan yöseerumin. ”Jumalauta yhtään talvea en enää tallaa ilman tätä!”, luki blogiraportissa. Mitäpä siihen lisäämään. Emme kyllä tallaa mekään! Kyseinen seerumi on paitsi ihana […]

  3. […] yötiiviste Beauty Sleep Concentrate on toimittanut yövoiteen virkaa säästellessäni Patykan tehoöljyä pahimpaan pakkaskauteen. Toistaiseksi tämä Neal’s Yardin seerumimainen voide on riittänyt […]

  4. […] jääneet historian kirjoihin. Voitte kurkistaa Inken kokemukset yöseerumin tekemistä taioista täältä. Ja eipä Inke ole yksin hehkutustensa kanssa, yöseerumista saamme säännöllisesti positiivista […]