joliella juhlameikissä + arvonta + alekoodi

IMG_0888

Täytyy sanoa, etten ehkä itse olisi uskaltautunut näin tummaa meikkiä tekemään, ainakaan tositarkoituksella juuri ennen juhliin lähtöä. Luulin, että a) en osaisi ja b) ettei se kuitenkaan sopisi. Mutta kuulkaas, voi olla että joskus vielä uskallankin! Ja tämähän oli itse asiassa varsin jees, joten turhaan jännäsin.

Ehkäpä kunnolla tumma silmämeikki olisikin se kaipaamani tekijä, joka nostaisi olemuksen Tärkeän Juhlan™  vaatimalle tasolle. Se sellainen juhlavuus tuntuu nimittäin olevan toisinaan hivenen hankalasti saavutettavissa, kun on päättänyt ettei vaatekaapista löydy erikseen juhla- ja arkivaatteita, vaan kaikki rytkyt on tarkoitettu ensisijaisesti käytettäväksi.

Tämän tummanpuhuvan meikin minulle loihti Jolien Katja, luonnonkosmetiikkatuottein tottakai. Yritin kovasti painaa mieleen Katjan meikatessaan selostamia vaiheita ja vinkkejä jotta voisin jakaa ne eteenpäin, mutta eipä kuulkaas hätää, nyt emme onneksi olekaan minun surkean muistini varassa. Taidokas pensselinheiluttaja nimittäin paljasti salaisuutensa ja listasi tämän meikin vaatimat vaiheet tarkkoine ohjeistuksineen Jolien blogin puolelle. Eiku treenaamaan!

Ammattilainen työssään. Katja <3

Minua vähän pelotti, että meikkituokiokutsuni yhteydessä mainittu ”tumma silmämeikki” tarkoittaisi automaattisesti sellaista markettimeikkimerkkien lehtimainoksissa nähtävää kymmenellä eri helmiäisharmaalla tehtyä, ylipitkillä tekoripsillä kruunattua Hollywood-unelmaa, mutta olisihan minun pitänyt arvata, että Katjan näkemys tummista silmistä olisi tietysti paljon freesimpi ja modernimpi. Pikimustaa sekä aavistus vaaleaa sisäkulmaan – johan toimii, eikä lopputulos ole yhtään mallia missikisat.

Silmämeikin tummempi osa on Zuiin sävyä Black Diamond, sisänurkan vaalea puolestaan saman sarjan Vanilla Frost. Lisäksi silmistä löytyy Terre D’Ocin mustaa, loistavasti levittyvää meikkikynää sekä saman merkin ripsiväriä.

Juuh elikkäs näin.

Pohjustuksen Katja teki vanhalla tutulla Terre D’Ocin BB-voiteella, jonka alle levitettiin Patykan kuivalle iholle suunnattua kosteusvoidetta. Yritän tässä postauksessa pitäytyä meikkipuolella, mutta sen vaan sanon, että tuo voide on muiden testaamieni Patyka-tuotteiden tapaan täysi napakymppi ja olen siihen niin syvästi rakastunut kuin voiteeseen vain voi olla.. Ehkä enemmänkin.

Silmänalusia ja muita lommoja tasoiteltiin Couleur Caramelin peitevoiteella ja pohja kiinnitettiin saman merkin silkkipuuterilla. Kyseinen puuteri on ollut nyt muutaman viikon testikäytössä ja taitaa muuten olla ensimmäinen irtopuuteri, jossa huomaan jotain suurempaa eroa muihin testaamiini. Ensin harmitti, ettei tämän pahvista purnukkaa oikein uskalla kannella käsilaukussaan, mutta sitten tajusin, ettei moiseen olisi mitään syytä – aamulla levitelty puuteri hoitaa hommansa oikein nätisti normaalin työpäivän loppuun asti. Melkoista!

Tummien silmien vastapainoksi poskipunaksi valikoitiin Zuiin heleänvaalea Mango-sävy, joka on vaalealle iholle tai talveksi kalpeneville kerrassaan nappivalinta. Sen päälle Katja tupsautti vielä aavistuksen kesälemppariani, saman sarjan tummempaa Peach-punaa.

Huulille laitettiin kevyellä kädellä Zuiin vaaleaa huulipunaa sävyssä Sheer Peach – ei räväköitä sävyjä tällä kertaa, että saavat silmät olla keskenään pääosassa. Kynsien lakkaus jäi seuraavalle päivälle, kun niin meikkitiimillä, meikkipäällä kuin valokuvaajallakin alkoivat suut napsaa ja tuli äkillinen kiirus maistelemaan Liberty or Deathin inkiväärimartineja. Täydellinen kynsilakka tähänkin settiin olisi ollut Kure Bazaarin vaaleanbeige Corso 22, joka toimii muuten oikeastaan ihan joka lähtöön.

Ei kuitenkaan mitenkään ylidramaattinen look, eihän?

Hyvä oli muuten näillä meikeillä pysyvyys: vaikkemme nyt iltaa pisimmän mahdollisen kaavan mukaan meikin jälkeen jatkaneetkaan, uskoisin että meikkien puolesta näin olisin kuitenkin voinut tehdä. Tämän lookin testaan uusiksi, vaikkapa uhkaavasti lähestyvänä pikkujoulukautena! Sain Joliesta mukaani meikkiin käytettyjä tuotteita ja huomasin heti seuraavana aamuna, että jos tummanpuhuvan silmämeikin jättää pois, loihtii samoilla purkeilla mitä täydellisimmän arkinudemeikin. Kätsää – lisää vain luomiväri jne…

Mutta kuules, voi olla että samaa lookia tai sitten jotain aivan muuta olet kohta testaamassa sinäkin:

Nyt arvotaan nimittäin yhdelle onnekkaalle voittajalle meikkisessio Joliessa! Siellä kasvoillesi suditaan laadukkain luonnonkosmetiikkatuottein, yhdessä sovittavana ajankohtana haluamasi meikki, joko arkeen taikka juhlaan.

Kisaan osallistut vastaamalla tähän kiperään kysymykseen:

Millaisen meikin haluaisit, mikäli onnetar valitsee meikkituoliin juuri sinut?

Vääriä vastauksia ei ole, mutta jonkinlainen vastaus kysymykseen tulisi kuitenkin tämän postauksen kommenttikenttään jätetystä viestistä löytyä. Jätäthän kommentoidessasi sille varattuun kenttään myöskin toimivan sähköpostiosoitteen, josta sinut tavoitamme onnettaren suosiessa. Osoitteet eivät näy muille eikä niitä myöskään käytetä muihin tarkoituksiin saatika luovuteta edelleen.

Kilpailu on käynnissä välittömästi ja päättyy sunnuntaina 27.10.2013 kello 23.59.

Eikä tässä vielä kaikki: mikäli tekisi mieli napata esimerkiksi jokin meikkiin käytetyistä tuotteista omaan pussukkaan tai täydentää kosmetiikkavarantoja muilta osin, kannattaa toimia N-Y-T!

10 % alennukseen oikeuttava alekoodi ”issues” toimii Jolie.fi:n verkkokaupassa tämän viikon sunnuntaihin 13.10.2013 klo 23:59 saakka.

Onnea arvontaan ja mitä mainioimpia shoppailuhetkiä!

Päivitys 23.10.2013: Voittajaksi arpa valitsi Jolie-retkestä haaveilleen Ninan Tampereelta, onnittelut!
Olen voittajaan yhteydessä henkilökohtaisesti. Lämmin kiitos kaikille osallistujille.

***

Meikkituokiot, kisat ja alekoodit toteutettu yhteistyössä Jolien kanssa. Kiitokset! Mainitsen myös vielä varuiksi saaneeni puodista mukaani meikkiin käytettyjä ja tekstissä mainittavia luonnonkosmetikkatuotteita, jotka ovat vakuuttaneet minut suosittelemaan niitä toimivuudellaan eivätkä ilmaisuudellaan.

Kommentoi

 1. Haluaisin oppia tekemään raikkaan meikin. Sellaisen, joka veisi väsymyksen ja stressin kasvoilta ja korostaisi hyviä puoliani. Meikki, joka saisi minut näyttämään freesiltä ja huolitellulta.

 2. Ai että! Kovasti haluaisin oppia käyttämään jotain muutakin silmämeikkiä kuin ripsiväriä. Ehkä se juhlameikki olisi siis se, mitä halajaisin :)

 3. Haluisin täydellisen juhlameikin. :)

 4. Olisi mahtava saada oppia sellainen silmämeikki, mikä on kauniilla tavalla näkyvä ja omia silmiä sekä parhaita puolia korostava mutta silti kauniin luonnollinenkin!

 5. Raskaille luomille sopivan silmämeikin tekoa haluaisin oppia, mielellään jollain värikkäällä värillä! Lisäksi olisi mukava kuulla mielipiteitä, millaiset huulipunasävyt ja meikkivoide minulle sopisivat. Jolien meikkituoliin istahtamisesta olenkin haaveillut jo kauan, mutta opiskelijan budjettia junamatkat yhdistettynä opetuksen hintaan kirpaisivat pikkuisen liikaa.

 6. Ääks! Varmaan raikkaan ja kuulaan arkimeikin. Toisaalta olisi kiva saada vinkkejä siistiin juhlameikkiinkin, koska meikkaan itse aina niin vaatimattomasti. Ihanaa olisi kyllä Jolien tuoliin istahtaa.

 7. Kyllä nyt olisi tarpeen kunnon smoky eyes-meikki; minkään nettiopastusten mukaan ei ole koskaan itseltä onnistunut, joten jospa ihan ns. kädestä pitäen-opastus auttaisi :)

 8. Haluaisin ehdottomasti ammattilaisen opastusta kunnon silmänrajausten tekemiseen. Muutaman youtube-ohjeilla tehdyn räpellyksen jälkeen olen vakuuttunut, että mun silmän malli on vaan niin outo, ettei siihen saa nättiä siipirajausta. Antaisin mielellään Jolien tyttöjen osoittaa uskomukseni vääräksi! :)

 9. Haluaisin kauniin huolitellun päivämeikin, tuntuu että aina on liikkeellä hieman räjähtäneenä ja sellaiseen helppoon huolitteluun olisi ihana oppia vinkkejä!

 10. Haluaisin sellaisen meikin, jota voisi käyttää arkena. Hyvä meikkipohja, vinkkejä kaipaisin erityisesti meikkipohjaan, poskipunaan ja sopivanväriseen huulipunaan:-)

 11. Sellaisen 60-luvun mod-tytön meikin. Päivitetyn ja raikastetun. Minimekon kaveriksi. Vähemmän tuhruiset kissarajaukset kuin mitä oma kädenjälki tällä hetkellä.

 12. Tykkään luonnollisesta meikistä mutta välillä olisi ihana osata meikata enemmänkin. Varsinkin rajausten tekeminen tuottaa harmia, joten haluaisinkin ammattilaisen käsissä panostaa silmämeikkiin :)

 13. Päivämeikkiin opastusta. Täydellistä ja oikeansävyistä meikkivoidetta iholleni en ole vielä löytänyt.

 14. Juhlameikki olisi tietysti ihana oppia tekemään kunnolla itse, mutta luulenpa silti, että voittaessani haluaisin kokeilla jotain ihan uutta. En ole koskaan käyttänyt huulipunaa, niinpä haluaisin opastusta sen käyttöön ja värin valintaan!

 15. Joku jännä ja helppo lisä ripsari+puuteri-arkimeikkiin ois kiva!

 16. Talven tuloa ajatellen kaipaisin päivitystä voiteisiin ja sävyjen tsekkausta värimeikkeihin. Sävyjen ja koostumusten testaaminen asiantuntijan opastuksella olisi ihanaa luksusta sen tavanomaisen hyllyjen välissä tapahtuvan arvailun sijaan! ”Kylmempi punainen eikun lämpimämpi pinkki.. enemmän kiiltoa vai jos sittenkin mattaa” jne…

 17. Jos onni osuisi kohdalleni, valitsisin meikin juhliin. Ja sitten keksisin ne juhlat, jotka juhlisin.

  Meikin tiedän jo nyt: silmiin keskittyvä tumma meikki, koska itse en osaa käyttää luomivärejä; saan vain sotkua aikaan. Toivon mukaan kuitenkin siinä meikkisankarin käsiteltävänä oppisin, jotta voisin tarpeen vaatiessa sutia jatkossa itsekin yläluomiin mustaa luomiväriä (se on ainoa luomiväri, jota yläluomilleni haluan).

 18. Haluaisin viimeistellyn arkimeikin – gasp – huulipunalla. Sellaisen meikin, joka tuntuisi omalta, ei maskilta ja vähän uudelta ja jännittävältäkin (no just se huulipunaosuus).

 19. Fiftari-stailia halajaisin.

 20. Kaipaisin juuri tuollaista tummempaa silmämekkiä. Itselläni on ongelmana tehdään mitään erilaista juhlavaa meikkiä, ja tummissa silmissä en ole ikinä onnistunut, näytän aina tytöllä joka lainasi äitinsä meikkejä. Not the look I was aiming for..

 21. Upea meikki!
  Haluaisin kokeilla jotain melko rohkeaa iltameikkiä juuri tuollaiselle tummalla silmämeikillä…ehkä ripauksella pin-up tyyppistä vivahdetta tai 20-luvun tunnelmaa…

 22. Toivoisin juhlavaa meikkiä, jonka teossa keskityttäisiin luomaan illuusio hyvästä ja tasaisesta ihosta :D En tunne oloani kotoisaksi tummassa silmämeikissä, joten sitä en niin kaipaa, mutta haluaisin vinkkejä hyvän pohjan luomiseen ja tummien silmänalusten peittämiseen.

 23. Ystävä vinkkas mulle tästä paikasta jo hetki sitten. Voih, haluaisin tästä ” kotiäitinaamasta” menevämmän, raikkaan ja näyttävän! Oispa ihana mennä sinne.

 24. Onpa kaunis meikki!

  Olisi kiehtovaa oppia tekemään iltaan sopiva tummahko silmämeikki, vaikkapa tuleviin yliopiston itsenäisyyspäivän sitseihin. :) Myös huulipunan kokeilu ammattilaisen opastuksella kiinnostaisi, ikinä en ole yksin rohkenut kokeilla.

 25. Ihana ihana kisa! Itse haluaisin opastusta ja apuja juurikin tuollaisen tummanpuhuvan ja normaaliarkimeikkiä dramaattisemman juhlameikin tekoon…ihailen kun ihmisillä näkee näyttäviä mutta tyylikkäitä juhlameikkejä, mutta itse en oikein hallitse tai osaa tehdä itselleni sopivaa näyttävää meikkiä, joten opastus tulisi tarpeeseen!

 26. Olisi ihanaa oppia meikkaamaan silmät pelkän ripsivärin lisäksi myös rajauksilla ja luomivärillä (arkeen sopivasti).