oh baby

Lauantai on ollut kuin unta, kaunista sellaista. Olen nipistänyt itseäni pari kertaa ja testannut olenko todella hereillä. Kai se on uskottava, että olen – käsivarressani on nyt pari mustelmaa enkä ole vieläkään romahtanut pilvilinnastani karuun todellisuuteen.

Aamulla tehtiin täsmäisku Raflaan Fashion Kirppikselle ihanan Hannan kuuman vinkin viettelemänä. Siellähän ne kengät todella odottelivat, täydellisinä, käyttämättöminä ja kuin jalkaani tehtyinä. Sovitettuani kenkiä oli sanomattakin selvää, että kaunokaiset pääsevät mukaani ja tulevat palvelemaan minua juhlavissa tilanteissa pitkään ja uskollisesti. Satiinipinta, kiiltonahkakärki, kerrassaan kaunis linja ja jämäkkä tolppakorko ovat yhdistelmänä ehkä enemmän kuin ansaitsen. Haukon henkeäni, silittelen silkkistä pintaa.

Matka jatkui tihkusateessa, ei tosin kovin kauaa – tiellemme heitettiin silmiähivelevän kaunis kukkakauppa-kahvila josta emme olleet kuulleetkaan. Kolmisen viikkoa sitten Uudenmaankadulla ovensa avannut Fleuriste yhdisteli täydellisesti koristeellisia kuppeja ja karua betoniseinää. Maitokahvi oli täydellistä, macaron-leivos ihanan kuohkeantahmeaa ja takahuoneen vaaleankeltaiset jättiruusut virheettömiä. Suosittelemme, katsotaanpas ajan kanssa josko kamerastamme löytyisi muutama kahvilalle kunniaa tekevän tasoinen valokuva jaettavaksi.

Tämäkin olisi ollut jo tarpeeksi, mutta mitä vielä. Uskomattoman yhteensattuman tuloksena löysimme itsemme jokeltelemassa tunnin ajan viidelle kuusiviikkoiselle jackrussellinterrierin pennulle ja paikalla päivystäneille koiravanhemmille. En tiedä mitään parempaa kuin russelit, päiväni piristää yleensä jo se jos bongaan ratikan ikkunasta ulkona vipeltävän yksilön. Nyt sain viimein nautiskella mojovan annoksen ihanaa pennuntuoksua, pehmoisia pikkumasuja, sätkiviä jalkoja, yllätyshyökkäyksiä nenään tekeviä pieniä kieliä ja hihaan tarrautuvia naskalihampaita. Arvaatte varmaan, että tänä iltana pari vuotta kestäneestä ikuisuushaaveprojektista oma russeli keskustellaan pari astetta vakavampaan sävyyn.

Siirappia, hattaraa, ruusunkuvia ja vaaleanpunaista valoa. Peruspessimistinä koputtelen loppuillan puuta ja toivon, ettei edessä ole täydellisen päivän täydellistä vastakohtaa. Oi onnea.

Kommentoi

 1. Mitkä kengät! Kateudesta vihreänä tuijottelen villasukkavarpaitani… Onnittelut hienosta löydöstä!

 2. Apua! Mikä löytö! Olen niin kateellinen.

 3. Ei kestä! Olen iloinen sun puolesta, tuollaisia aarteita ei liian usein saa omakseen. Voi voi, ota aina välillä tänne niistä kuvia, että saadaan muutkin ihailla kenkuleita.

 4. Niin, piti vielä sanoa koiristakin….mutta kun kengät vaan sokaisi :)

  En kestä niitäkään ihania pentuja, oi oi. Ja suosittelen hauvelin hankintaa, omastani on ollut enemmän iloa kun ikinä olisin uskonutkaan.

 5. tiedätkö mikä mallin nimi on, ihan järjettömän täydelliset peruskorkkarit jotka ei oo piikki korolla höystettyt vaaralliset maantienkiitäjä kengät………

 6. Kiitokset onnitteluista Anneli, Viv ja Malia, hykertelen täällä edelleen ja ihastelen kenkiä.. Just raaskin laittaa ne takaisin kaappiin, katsotaan kauanko ne pysyvät siellä tällä kertaa.

  Malia, koiraa on harkittu pitkään ja hartaasti mutta nyt olisi 2 viikkoa aikaa ennen kuin pennun pitäisi muuttaa tänne.. Taitaa olla vielä hieman liian nopea tempo, ei tuollaista lopullista päätöstä halua tehdä mitenkään hätiköidysti.. Ja olisi hyvä jos olisi hieman lomaa tai ei ainakaan reissuja tiedossa, kuten nyt. Kotikin pitäisi saada jollain ilveellä pentuturvalliseksi eikä tämä ole vielä edes ihmis-valmis :) Nyt on pakko purra hammasta ja siirtää haavetta vielä hetkellä eteenpäin! Vielä jonain päivänä…

  EMILIA!!!!, en tiedä, laatikossa ei ole lappua :/ Yritin hieman googlata kenkää ja löysin sen tähän hätään vain täältä (http://www.styletalks.net/chanel-the-fascinating-fashion-world/1111/), asettaisin tuon postauksen perusteella kengät kevääseen 2009. Vielä pitää hieman harjoitella tuota kävelyä noilla, mitään platoa ei ole hommaa helpottamassa vaikka tolppa piikkiä tukevampi korkona onkin. Mutta ovatpahan nätit jalassa, huhhuh :)

 7. Mulla on russelipoika tästä projektista: http://www.jackrussell.fi/

  Suosittelen lämpimästi, hyviä ja vastuuntuntoisia kasvattajia on yllättävän vaikea löytää.

 8. Ninni, oi vau! Olen lueskellut projektista suurella mielenkiinnolla ja tulen niin tekemään taatusti jatkossakin. Ehdottomasti meille pentu, jonka perimä on tiedossa ja selvitetty, vastuuntuntoiselta ja asiantuntevalta kasvattajalta. Vinkkejä kasvattajista? :)

 9. Sivuilta löytyvistä kasvattajista (http://www.jackrussell.fi/cgi-bin/view/Main/IhmisetProjektinTakana) tuttuja ovat Minna Tallberg ja Tuire Kaimio, jotka ainakin ovat ihan super-asiantuntijoita kaikissa russeliasioissa ja koiran koulutukseenkin saa ihan hurjasti neuvoja ja apua. Luulen, että parhaiten tietoa tulevista pentueista saa ottamalla suoraan yhteyttä kasvattajiin. Oma hauvani on itseasiassa tuon linkittämäni sivun kuvassa se mustavalkoinen siinä keskellä. Tuntuu, että siitä on jo ihan kamalasti aikaa, kun se oli vauva. Se oli kyllä ihan parasta aikaa, ainakin näin jälkikäteen ajateltuna :) Jos sulla on vielä jotain russelikysymyksiä, niin saa laittaa meiliäkin.

 10. Ninni, jeh, molemmat nimet ovatkin minulle tuttuja kun olen russeliasioita seuraillut innolla jo vuosia :) Äh, faktat ovat pitkälti tiedossa täällä ja kokemustakin löytyy, selvää on että koira tulee mutta nyt täytyy vain pitää pää kylmänä ja miettiä läpi kaikki mitä se elämässä muuttaisi. Viikonlopun pentukohtaamisen ja pääni pehmenemisen jälkeen taitaa olla parasta etten kysy yhtään russeliaiheista kysymystä tai näe yhtään söpökuvaa pentukoirasta ennen kuin asiat on puitu täällä päässä järjellä läpi, harjoiteltu taas heräämistä kuudelta lauantaiaamuna ja selvitetty, miten se lomareissu järjestyy kun kotona olisi yksi perheenjäsen joka ei voi mukaan lähteä. Mutta kiitos, nakkaan meiliä sulle jos putkahtaa mieleen jotain akuuttia :)

 11. […] Uudenmaankatu 13. Ohessa muutama tunnelmapala paikan päältä, silmiähivelevän sievää paikkaa tulikin jo täällä kehuttua. Kolmisen viikkoa sitten ovensa avanneesta kahvilasta saa hyvää kahvia sekä sööttejä […]

 12. Oi, täydelliset peruskorkkarit. Tuolta Raflan kirpparilta tekee aina ihan mahtavia löytöjä! Saako udella, kuinka paljon kengät kustansivat? :) Ja tuo Fleuriste täytyy käydä tsekkaamassa, kiitos vinkistä!

 13. Peppi, kieltämättä! :) Eivät ne aivan ilmaiset olleet, mutta kengät ovat käyttämättömät tai sitten niillä on tipsuteltu vain kokolattiamatolla, pohjissa ei ollut käytön jälkiä. Parisensataa kenkiin sijoitin. Fleuristea suositellaan, kunpa ehtisi itsekin sinne taas pian!

 14. Luen näitä sun postauksia jälkijunassa, mut oi voi tosiaan… Aivan ihanat kenkulit!

 15. No iskemättömiksi Chaneleiksihan nuo olivat superlöytö! :) Mukavaa joulunodotusta! :)

 16. Miia, kiitos! I know, riemuitsen niistä edelleen yhtä paljon kuin ostohetkellä :)

  Peppi, niin ne taisivat kyllä olla, kivvaa. Hyvää joulunodotusta myös sinulle! Älä huku lumeen :)