syksy saapui vaatekaappiin

No niin. Keskiviikon haaveilusta tuli keskivertoa kuumeisempaa. Keskiviikon ja torstain välisen yön unissa unelmatakkini muuttui painajaiseksi. Unissani tilasin takin netistä, mutta saapuneesta paketista paljastuikin jostain syystä punamusta moottorikelkkailuun suunniteltu takki – yhteensopivine housuineen.

Pääsin ilmeisesti yli kauhukuvista, sillä puolenpäivän jälkeen torstaina huomasin pyytäväni kesälomailevaa miestä piipahtamaan Beamissa kaupunkireissullaan tarkistamassa, josko takkini olisi sattunut kuulumaan heidän syksyn kattaukseensa. Tadaa. Oma kokoni meni varaukseen. Perjantain vastaisena yönä muistan katsoneeni kelloa aamukolmen aikoihin minua odottava takki mielessäni.

Liekö edes tarpeellista selventää, minne tieni kotimatkalla vei. Kymmenen minuutin pyöriskely peilin edessä typertynyt hymy kasvoillani riitti vakuuttamaan jo etukäteen hankintapäätöksen tehneen mieleni.

A.P.C. Nautical Parka (onnellisen omistajansa kanssa)

Eikä kaduta. Jos jotain näin kovasti haluaa, se on hankittava – oli se sitten vaikka talvitakki elokuussa.

Kommentoi

 1. […] suoranaisesti helpota se, että silmilleni suoranaisesti heitellään kuvia, joissa mekko viihtyy jumaltakkini kanssa […]

 2. […] ole kovin reilua, A.P.C., että tungette saman syksyn mallistoon kaksi to-die-for-takkia. Jumaloin omaani, mutta kyllähän minulle toki tämäkin olisi kelvannut.. Tai siis, kelpaisi […]

 3. Hei! Minkähän kokoinen tuo takkisi on? Itse olen kanssa harkinnut saman jumalaisen takin tilausta, mutta kun aikaisempaa kokoemusta kyseisen putiikin kokopolitiikasta ei ole, niin pähkäilen nyt xs-m vaihtoehdoissa. Ja puhumattakaan vielä takin väljästä leikkauksesta, miten se istuu jne. Taidan olla ainakin kuvistasi päätellen aika samankokoinen tylleröinen kuin itse olet, joten kerrohan omasta takistasi hiukan! :)

  Kiitos!

 4. Moi Lilli,

  Mun jumal-takki on kokoa S. Takki on väljä leikkaukseltaan, koot kyllä ihan järkeviä.. Tai ei tunnu/näytä teltalta, vaikka alle villaa mahtuukin. Oon about 161 cm pitkä (kädet pystyssä) ja useimmiten ostan vaatteeni S- tai 36-kokoisina.

  /hon

 5. OK, kiitoksia infosta! Taidan itsekin ottaa tuon S -koon sitten, taidetaan olla ihan samankokoisia. Kiva ettei tarvitse ihan sokkona ostaa, olen jo pidempään kyseistä takkia kuolannut, mutten ole raaskinut noin kallista luomusta ilman sovittamista tilata, varsinkaan takin leikkauksen takia.

  Kiitoksia,
  Lilli

 6. Kiva kun voin auttaa :) Takki ei ole sitten mitään paksuinta villakangasta, mutta onneksi leikkaus on niin väljä että uskon pärjääväni sillä myös Helsingin talvessa, kun laitan vähän villaa alle. Laadukkaalta vaikuttaa, ainakin näin ensi silmäyksellä. Noh, A.P.C., silkkaa rakkautta – ne saa mut aina ihan pähkinöiksi…

  / hon

 7. […] huivike sopisi mitä melkoisen hyvin A.P.C.:n talvitakkini kaveriksi, eikös vain? Huivikkeeksi nimittelen tuota siksi, että eihän tuosta mitään […]

 8. […] on syksyn ja talven varalle kaapissani ohuenohut tummansininen villakangastakki, täydellisen ihana mutta – ei kieltämättä – se lämpimin vaihtoehto. Onneksi […]