syksyn ensi merkit

Liekö pimenevät illat vai pikkuhiljaa nettiin ja kauppoihin tipahtelevat syysmallistot, mutta omat ajatukseni ovat siirtyneet jo melkoisen kauas kesäpukeutumisesta – ottaen huomioon, että on vasta elokuun alku. Kesäpukeutuminen kun ei muutenkaan ole vahvinta alaani; en tunne oloani kauhean mukavaksi pienen pienissä shortseissa, ensimmäisen minua miellyttävän hihattoman paidankin löysin tänä kesänä vuosien toppitauon jälkeen.

Kivaa, kun kohta voi taas laittaa päälleen oikeastaan mitä haluaa, ilman että tarvitsee läkähtyä aamulla arvioidussa vaatekerrassa iltapäiväksi yllättäen saapuneen auringon paahteessa. Vaikka säätiedotus lupaisi päiväksi 25 lämpöastetta, haalin töihin lähtiessä t-paidan ja hameen kaveriksi varmuuden vuoksi jakun, villatakin tai huivin – pahimpina aamuinani kaikki kolme. T-paita ja hame kun tuntuvat olevan minulle liian vähän vaatteita, jotta ne tuntuisivat oikealta asukokonaisuudelta. Syksyllä helpottaa, kun heinäkuun helteistä asti mukana raahattu villatakki saa vihdoin täyttää tehtävänsä päivittäessään vaatteeni syyskuosiin. Syksy tuntuu omalta, takkien, neuleiden ja huivien rakastajan vuodenajalta. Talvi taas.. No, se on aika kamalaa aikaa.

Vaikka kesän hyvistä puolista vielä aionkin nauttia, olen laatinut itselleni pienessä mielessäni syksyn ostoslistaa. Suunnittelu on nimittäin puolet ilosta, ja jos suunnittelua ja tavoitesäästämistä ei aloita ajoissa, hassaisi rahansa kuitenkin johonkin mitä ei oikeastaan ollut tiedostanut tarvitsevansakaan.

Ensimmäinen vaihe syyssuunnitelmiani on uuden takin löytäminen; sellaisen, jolla pärjäisi talvellakin pahimpia pakkaspäiviä lukuunottamatta.

A.P.C. Nautical ParkaTämä A.P.C.:n seilorihenkinen parka saattaisi hyvinkin olla takkirakkauteni pariksi seuraavaksi syksyksi. Siinä on jotain ajatonta ja klassista, jotain hyvin ranskalaista sekä pieni ripaus sisälläni asuvaa punastelevaa pikkutyttöä. Takki söpöilisi hienosti muutaman polvipituisen, kuohkean hameeni kanssa mutta skarppaisi varmasti pillifarkkujen ja mustien nahkakenkien kanssa. Talvella takin kanssa olisi pakko olla vähän vinksallaan oleva luonnonvalkoinen pipo sekä lämpimät, vähän liian isot tumput. Pääsisiköhän tätä sovittamaan jossain? Sokkona tilaaminen on kamalaa kun kangasta ei pääse silittelemään, mittojen arvailusta puhumattakaan.

(kuva A.P.C.)

Kommentoi

  1. […] niin. Keskiviikon haaveilusta tuli keskivertoa kuumeisempaa. Keskiviikon ja torstain välisen yön unissa unelmatakkini muuttui […]