kauluspaita = uusi t-paita?

Olen viime vuosien aikana oppinut rakastamaan kauluspaitoja, pitkälti niiden monikäyttöisyyden ansiosta.

Voit kääriä siitä hihat,
voit käyttää kauluspaitaa kaikkien housujen kanssa,
se menee villa- tai pikkutakin kanssa (tai sekä että),
se kuuluu yhteen puvun kanssa…

..en oikeastaan edes keksi mitään, minkä kanssa kauluspaita ei menisi. Vanha ystävä t-paitakaan ei ole yhtä monikäyttöinen ja se häviää kauluspaidalle viimeistään, kun sellaisen yrittää yhdistää pukuun. Tähän päivään mennessä en ole nähnyt ketään, joka olisi onnistunut yhdistämään puvun ja t-paidan onnistuneesti. Moni on valitettavasti kuitenkin yrittänyt – voi olla, että olen erehtynyt tähän itsekin nuorempana, vaikka en myöntäisikään – mutta lopputulos on aina sama. Fail.

Noh – jotta varmistaisin, etten päädy tilanteeseen jossa joutuisin yhdistämään t-paidan ja puvun, hankin uusia kauluspaitoja vaatekaappiin suhteellisen säännöllisesti. Valitettavasti aina ei ole täysin järkevää tai perusteltua ostaa juuri sitä, jonka eniten haluaisi. Tällä hetkellä mielessäni olisi tämä Helmut Langin harmaa, upea, ruudullinen kauluspaita, jonka hintalappu Beamissä on valitettavat 199 euroa. Sekin tuntuu suhteellisen järkevältä verrattuna kuvassa oikealla puolella olevan Lanvinin paitaan, jolla hintaa on vielä noin satanen enemmän.

Helmut Lang <3 Lanvin

Amerikkalaisen J Crew:n kauluspaidat olisivat paitsi hienoja, myös huomattavasti edullisempia, mutta he eivät tällä hetkellä valitettavasti postita kuin Amerikkaan ja Japaniin. Tähän on kuulemma kuitenkin tulossa muutos jossain vaiheessa – onneksi. Kaikki nämä paidat maksavat vain noin 40 euroa kappale – eli niitä raaskisi ehkä hankkia useamman.

J Crew

(kuvat My Wardrobe, Matches Fashion ja J.Crew)

Kommentoi