uusia ulottuvuuksia


Yöllinen, todella kovaa ääntä pitänyt raekuuro oli aamun tultua laantunut pelkäksi aggressiiviseksi vesisateeksi ja navakaksi tuuleksi. Teki mieli pukea päälle jotain lämmintä ja pehmeää, joten kaivoin talviteloilta paksuimman villatakkini.

Koitti töihinlähdön aika ja nappasin itsevarmoin elkein naulakosta sadetakkini. Olin hetkellisesti jopa hieman ylpeä – fiksu tyttö, vaatteet sään mukaan. Kiskoin sadetakin lämpöisen villatakkini päälle.. Ja kuulin Janin repeävän riemuisaan nauruun.

Vilkaisin peiliin ja ymmärsin varsin hyvin, mikä herraa huvittaa: vihreä, väljälinjainen ja jäykkä kumitakki yhdistettynä poikkeuksellisen muhkeaan villatakkiin… Noh, kaulasta alaspäin näytin saksalaiselta poliisilta, joka ei taatusti ole jättänyt yhtään partioreittien varrelle sattunutta bratwurst-, pretzel- tai dönerkojua testaamatta.

Tilanne ei varsinaisesti korjaantunut takkia vaihtamalla. Yhtä kinnaavan ja massiivisen lopputuloksen sai aikaan myös vihreällä parkalla sekä tummansinisellä villakangastakilla. Vihreä parka takkivaihtoehtona ei olennaisesti onnistunut muuttamaan lopputulosta, paitsi ehkäpä mielikuvat siirtyivät poliisivoimista enemmänkin armeijan puolelle. Tummansinisellä takilla peilikuva muistutti hartialinjan osalta jenkkifutaria.. Mikä oli tietty hivenen ikävää huomata nyt, koska muistelisin viime keväänä käyttäneeni tätä vaateyhdistelmää useinkin.

Jätinpä siis villatakin odottelemaan yhteensopivaksi todetun toppatakin paluuta, kiskoin kiireessä päälleni ohuen bleiserin ja paikkasin tilannetta muhkealla villahuivilla. Kotiin tullessani loin takkinaulakkoon halveksuvia ja inhonsekaisia katseita – petitte minut. 

Kuvan minimalistinen takki ei mitä todennäköisimmin olisi ollut yhtään muita takkejani suotuisampi valinta jättivillatakilleni, mutta sitä kohtaan en vielä kanna kaunaa. Lisäksi se olisi yksi vaihtoehto aikuistakkikaipuutani paikkaamaan.. Olkoonkin, ettei kaulukseton takki kyllä tule toimimaan Suomen talvessa. Eikä kyllä syksyssäkään, jos säätarjonta on tätä tasoa.

A.P.C. Minimalist Coat, 430 €, apc.fr

Kommentoi

 1. Tarttis vähän takkikonsultaatiota noin muutenkin, fyllinkiä olis enemmänki ku vaan yhden villatakin verran. Olisko asiantuntijapariskunnallta rakentavia vinkkejä? Iso mutta kaunis pitäis olla.

  Kiitos lisäyksestä blogrolliin <3.

 2. Siis mitä ihmettä – oot jo toinen odottava äiti tälle aamulle, joka kyselee takkivinkkejä? :D Mulle tuli mieleen ensimmäisenä joku a-linjainen, sellaiselle kun voisi olla parhaassa tapauksessa käyttöä myös myöhemmässä vaiheessa. Vaikea arvioida tollasesta mallikuvasta että paljonko siellä helmassa on tilaa, mutta Marimekolla oli useampi a-linjainen takki sekä villakankaisena että topattuna: http://www.marimekko.fi/tuotteet/vaatteet/naiset/takit

  Lisäks mietin että sellainen ”pyöreä” tai hieman pussukkainen takki voisi toimia, siis sellainen yltää n. puoleen reiteen ja kapenee alaspäin? ”Cocoon” vai miksi sellaisia sanotaan?

  En tiiä onko sana ”kaunis” sitten paras kuvaamaan kolmatta ehdotusta, mutta miten ois joku reilusti ylikokoinen armeijaparka? Mietin, että sellainen voisi näyttää aika kivalta, voi tosin olla että se menee harteista aivan hirmuisen isoksi silloin kun vyötärönympärys on oikea?

 3. Entisenä odottajana liputan sen cocoon-mallin puolesta. Siinä erehtyy näyttämään jopa semisirolle, kun näkyy vaan kapeat (ainakin omasta mielestä) pohkeet.

  A-linja huutaa raskautta ja sieltä takin alta käy aika viima kun maha menee puoli metriä muuta naista edempänä. Toisekseen a-linja vaatii istuvat hartiat ja tissithän elää usein omaa elämäänsä jo raskausaikana eli käyttöä jatkossa ei välttämättä kuitenkaan tule kun kuitenkin myös yläosa on iso.

  Onneksi tänä talvena ei noita tarvitse murehtia omalla kohdalla :D

 4. eskimolapsi, olipas hyviä pointteja a-linjasta – mitähän hittoa minäkin olen ajatellut, kun alan neuvomaan ilman minkäänlaista omaa kokemusta?! :D

  Etenkin tuon takin alle tuuleminen olisi pitänyt minun ehdottomasti tajuta, kun olen tässä jo kuukauden päivät tunkenut kellohelmaisten mekkojen alle pitkiä toppeja, ettei tuulisi helmoista mahaan… Oh dear. Ja joo, yläosakin toki voi jäädä isoksi. Eli eteenpäin voi myydä liian suuren.. A-linjaisen takin! Onko kukaan nähnyt missään äitiystoppatakkeja?

  No, cocoon on todistetusti hyvä, etsitään sellaisia!

 5. Mulla onkin näistä -30c talvista kokemusta ja vihaan palella :D