pajamas

Sitkeä syyslentsu on vaivannut jo kaksi viikkoa. Työterveyslääkäri passitti torstaina mörisevän ja sarjatulena yskivän meikäläisen takaisin vällyjen väliin. Tänä viikonloppuna en tee mitään.. Paitsi omenapiirakan kotimaisista syysomenoista – se jäähtyy parhaillaan hellan päällä ja sen tehtävänä on nostaa mielialaa ja täten auttaa paranemisprosessissa. Se tarjoillaan vaniljajäätelön kanssa, joku viisas lääkäri jossain kun on joskus suositellut tuota kylmää hyvyyttä rauhoittelemaan kipeää kurkkua ja listimään ilkeitä bakteereja. Voi olla urbaanilegendaa, suljen silmäni totuudelta.

Veikkaan, että saisin oloni kohentumaan nopeammin ellen muhisi päivästä toiseen virttyneissä, pieniä reikiä täynnä olevissa leggingseissä ja Janin kirppispinosta pelastetuissa pehmeiksi kulutetuissa t-paidoissa. Ihmisen olisi todennäköisesti hyvä omistaa päivänvaloa kestäviä kotiasuja… Tai edes sellaisia, joissa kehtaisi avata oven pizzakuskille taikka kiikuttaa yllättäen eloon heränneen biojätepussin nanosekunnissa takapihan jätekatokseen.

Haavelistalle lisättäköön pyjama ja uusi, pehmoinen froteekylpytakki. Unelmapyjama olisi tuo neliosainen Steven Alanin pyjama, jossa hihan- ja lahkeenpituutta voisi säädellä sään, sijainnin ja tilanteen mukaan. Nukkuessa päällä voisivat olla shortsit ja lyhythihainen paita, aamiaiselle housut voisi vaihtaa pitkälahkeisiin. Saunan jälkeen päälle voisi laittaa pitkähihaisen paidan ja pitkät housut ja vetäytyä sohvannurkkaan odottelemaan unen tuloa. Ei pyjama ole ahdistava tai epäkäytännöllinen asu, jos materiaali on mukava ja yhdisteltäviä osia löytyisi jokaiseen löhöilytarpeeseen.

Ja veikkaan, että mikä tahansa on parempi vaihtoehto, kuin printtikuvionsa pesukoneessa menettänyt, valkoisena ostettu mutta nykyään harmaasävyinen t-paita, jossa on reikä kainalossa. Olkoonkin, että se ei kiristä eikä purista eikä sen kanssa koskaan joudu pohdiskelemaan, että olisikohan tämä nyt pitänyt silittää.

Steven Alan PJ’s:
Fall Boyfriend PJ Top, $160
Fall Cropped PJ Top, $138
Fall PJ Shorts, $78
Fall PJ Pants, $118

Kommentoi