us-ko-ma-ton-ta

Muistatteko, kun pojotin blogissa viikko sitten Janin äidiltä lainatuissa Clarksin curling-kengissä? Tästä hetkestä seurasi paljon hyvää, sen lisäksi että jalkani pysyivät lämpiminä talvisessa Tukholmassa (itse olin pakannut mukaan vain Acnen tolpat). Bloggaamisen kulmakiviä on luonnollisesti jokaisen elämässä tapahtuvan pienenkin risauksen raportointi, joten onneksi en unohtanut postata lainakengistäkään. Jaa miksikö?

Blogia lukeva, jalkojeni talvikauden lämpötilasta huolestunut ystäväni oli niin kiltti, että otti postauksen luettuaan asiakseen lähettää minulle tekstiviestin huikealla alennuksella myytävistä Clarks-popoista – ”ettei sun tarvitsisi enää lainailla Janin äidin kenkiä”. Osui ja upposi. Kaikkien uusien ja vanhojen, kauniiden sekä korkeiden kenkieni lisäksi taisin todella tarvita yhdet todella järkevät kengät. Kengänhimoista eivät julkisen liikenteen pikku katkokset haittaa – matka keskustasta Kurvissa sijaitsevaan Alppilan Kenkään sujui näppärästi neljän ruuhkassa kävellen, ratikalla ja metrolla.

Paikan päällä kiva (ja ilmeisen hyvän maun omistava) tyttö sovitteli viimeistä paria koossa 36, minä runnoin toiveikkaana jalkoihini niitä puoli numeroa pienemmät curlingkengät. Mahtuivat, mutta veri ei välttämättä olisi pidemmän päälle enää kiertänyt. Ulkoilukäyttöön tarkoitetuissa talvikengissä kun olisi varmaan hyvä, jos varpaitaankin pystyisi liikuttamaan… Koko 36 oli siis oikea sekä minulle että aiemmin paikalle päässeelle (ja kenkien kanssa poistuneelle) tytölle, mutta eipäs hätäännytä vielä. Porvoonkadun myymälässä kokoa oli vielä jäljellä.

”Sehän on ihan tossa vieressä”, mietti todellisuudesta irtaantunut Inke Minimarketin tolppakengissään ja lähti tarpomaan halki sohjoisen ja jäisen Kallion. Jos joku muuten haluaa käyttökokemuksia Minimarketin vetskarikengistä, niin fiilikset ovat helposti simuloitavissa. Etsi jostain kuminen nuija (pikasimulaatio metallivasaralla), naputtele päkiöitäsi ja katsele samalla kuvaa kengistä. Silmiä hivelee, jalkoja polttelee. Aaah. Ja au.

Niin, asiaan. Porvoonkadun pisteessä kenkiä onneksi vielä oli, poistuin paikalta oman järkevän kenkäparini kanssa. Ja mitä maksoivat?

Kaksikymmentä euroa.

Jäljelle jäi vielä kokoja 35 ja 35,5, ehkä myös yhdet kolmekutoset. Ja joo, takaisin kotiin tajusinkin sitten kävellä Clarksit jalassa. Kiitos alevinkistä, Maikki!

(kuva Brandos)

Kommentoi

  1. 20€?!?!?!?! *pyörtyy*

  2. Hahaa, vitsi noi kengät tuo mieleen lapsuuden kun olin Bella 5v ja sekä äidillä, tädillä että mummolla oli tuollaiset kengät ja jotenki ne ovat hyvin suomenruotsalaiset! :DD (juu, arvaapa vaan kuka on suomenruotsalainen;)) Niin ja eikös se Jankin ole?

  3. NinaV, jeps! Olivat laittaneet minikoot reippaaseen aleen. Sopii mulle! Älytöntä, että sain jotain noin järkevää noin halvalla. Nyt ei enää haittaa että olen hassannut rahaa ei-niin-järkeviin kenkiin, jokaisen kenkäparin hinta tavallaan tasapainottui noiden edullisuuden vuoksi ja nyt on myös jotain fiksua ja lämmintä :D

    Bella, hihihii.. Curling bootsit taitavat kuulua ns. vaatekaapin ajattomiin klassikoihin, joiden päälle (näin karkeasti yleistäen…) monilla suomenruotsalaisilla on kieltämättä ymmärrystä. Itse asiassa myös se kiva tyttö, joka nappasi ne ensimmäiset kolmekutoset nenäni edestä taisi olla suomenruotsalainen :D Suomenruotsalaiset tai ei, niin hyvin ruotsalaiset nuo ainakin olivat, noita vilisi Tukholmassa kaupunkikuvassa ihan hirmuisesti. Sinänsä hauska villitys, lämmin, järkevä ja käytännöllinen. Kerran näinkin päin!

  4. Mahtava löytö! Oliko molemmissa liikkeissä siis vain muutama pari noita pieniä kokoja jäljellä?

  5. Mahtavaa millä hinnalla sait omasi..itse jouduin pulittamaan kyseisistä popoista 144 euroa, enkä ole katunut hetkeäkään..Omani ovat valitettavasti vähän liian suuret,mutta täytynee testata pohjallisen kanssa. Suosittelen lämpimästi kaikille Curlingseja !!

  6. Men de är litet stora att ta med till Stockholm, eller hur? Du får gärna låna mina igen OCH många sockor ryms dessutom in i dem, så här behöver du inte frysa om fötterna!
    By the way, vilken tur du hade då du fick tag på egna så-å-å billigt ..