hyvä haltiatar

Nilson, 129 €

Keskiviikkona esittelin kolme kovasti toisiaan muistuttavaa kenkäparia. Ihailun päätteeksi sanoin haluavani kengät, joissa yhdistyisivät parhaat puolet kahden esittelemäni parin ulkonäöstä, mutta ne voisi ostaa kolmannen – sen edullisimman – parin hinnalla.

Lauantain kaupunkireissulla bongasin Beamhillissä tyylikkään tytön jalasta kengät, jotka muistuttivat kovasti kehittelemääni kenkäyhdistelmäparia. Ihailin, mutten ujona suomalaisena saanut kysytyksi, mistä ne olivat peräisin. Lähdimme jatkamaan matkaa, tytön hienot kengät bongasinkin sitten minuutin päästä kulman takana sijaitsevan Nilsonin ikkunasta. Ryntäsin sisään kysymään kenkien perään. Oma koko löytyi, matsku oli ihanaa öljyttyä nupukkinahkaa (samanlaista kuin Acnen versioissa) ja kengät tuntuivat jalassa hyviltä ja kaikin puolin omilta.

Sain kuin sainkin toiveeni toteutumaan – hintaa kenkäparilla oli suhteellisen kohtuulliset 129 € ja ulkonäkö on ihan meikäläisen kenkäsuunnittelun mukaista jälkeä.

Excellent.

Kommentoi

 1. Voihan onni! Ihanaa, ja ihanat kengät ja kohtullisen ihana hintakin. Hih.

  Mulla on ollut haussa tosiaankin hieman tuon tapaisen kengät, mutta vielä väljemmällä varrella, sitten nilkassa voisi olla hieman remmejä. Vielä ei ole näköpiiristä bongattu, mutta vinkkejä näitä tuntomerkkejä vastaavista kengistä otetaan mieluusti vastaan.

 2. Acnen korkonilkkurit olisivat juuri sellaiset, joita olen etsinyt, mutta niiden hinta on auttamattomasti liian korkea. Mun marraskuun Berliinin reissun matkakulut on PUOLET noiden Acnen kenkien hinnasta, mikä aika hyvin kertoo sen, miksi en voi kenkiä ostaa. Täytyy siis etsiä noista halvemmista vaihtoehdoista se itseäni eniten miellyttävä.

  Nyt kun vielä isäni tulisi vierailemaan Turussa, voisin lähteä hänen seurassaan kenkäostoksille. Ihana isäni kun on yleensä varsin valmis avustamaan minua taloudellisesti muutaman lisäsenttimetrin hankinnassa. Matalapohjaisiin tossuihin ei avustusta välttämättä tulisi, mutta korkokenkiä isä on valmis rahoittamaan. Ilmeisesti isäni pyrkii tällä keinolla estämään minua kiipeilemästä jakkaroille, pöydille ja kaiken maailman muille korokkeille, joista taipumuksenani on vain mätkähtää alas :D

 3. Hei minä ostin nuo kanssa!

 4. Vimps, no nimenomaan! Eihän näin käy kuin saduissa! ;)

  Laitan kuvailemasi kengät mieleen, josko osuisivat jossain vastaan. Miten muuten ne Gren High’t? Saitko ne jo?

  Lotu, hinta niissä on kieltämättä melko suolainen.. Ruotsissa hinnasta lähtee jokunen kymppi pois, mutta se ei nyt valitettavasti taida vielä tilannetta pelastaa :( Onneksi maailma on kenkiä täynnä, eiköhän sulle löydy vielä jotkut toisetkin, jotka silmääsi miellyttävät!

  Ja hahahaa, ihana isä :) Omani on hyvin, hyvin säästäväinen (ominaisuus, joka ei periytynyt..) enkä usko, että hän ostaisi minulle kenkiä vaikka olisin kaupunkireissulla liikkeellä sukkasiltaan. Moiseen ei hassata, kun ”onhan sulla niitä kenkiä jo” :)

  anna, hauskaa! Eilen? :) Mun mielestä ihan huippulöytö – nahan laatu tuntuu tosi hyvältä ja pohja on oikein jämäkän oloinen. Ostin kenkiin samalla vielä nahkapohjalliset vähän pehmentämään melko kovan tuntuista sisäpohjaa, nyt on tosi hyvä!

 5. Ostin jokunen viikko sitten, olin ajatellut hankkivani tuollaiset jostain mutta olin ihan sattumalta osui Nilsonilla eteen ja tykkäsin heti. Haluaisin paljon isoja kauluspaitoja noiden seuraksi. :) Ihanat peruskengät.

 6. onpas nätit kennättimet, ja hauska että sattuivat löytymään niin pian haaveilujesi jälkeen! :)

  mulle, elintasokakaralle ja yleispyrkyrille, ostaa mama kengät. Tai no kaikki paitsi korkkarit, äiti ei liikunnanohjaajana oikein ymmärrä niitä.. :D

 7. anna, kiitos vinkistä… En ehtinyt oikein edes mietiskelemään minkä kaiken kanssa näitä nyt erityisesti pitää käyttää, mutta mun kauluspaitamekot saivat juuri uutta seuraa itselleen!

  enskumuisku, ja vielä ihan vahingossa! Minä kun olin vain sukkahousuostoksilla… Klassista.

 8. […] viikolla löysin toiset korolliset kengät, jalassa mukavat kuin lenkkarit. Seitsemän sentin korko tuntuu jo tutulta, eikä niillä […]

 9. hei montako senttiä tuo korko on?en halua pilvenpiirtäjäksi kun muutenkin pituutta ihan tarpeeksi löytyy.. mutta ihanat!

 10. ilu, taitaapi olla n. 7 cm. Nimittelen noita lenkkareiksi, niin mukavat ne ovat jalassa. Eivät kiristä eivätkä purista, olen juossut näillä kiireessä Senaatintorilta Skattalle ja kävellyt seuraavan päivän ympäri Tukholmaa.. No, päkiöitä vähän poltteli mutta ihan kaikilla korkkareilla en ainakaan minä moiseen pystyisi.

 11. okei kiitos tiedosta, täytyypä ehkä kipaista nilsonin kautta:)

 12. ilu, toivottavasti popoja vielä löytyy! BTW, eräs ruotsalaisbloggaaja nimitteli korkoja ”puolikoroiksi” – jos 7 senttiä on puolikorko, millainen se täysi sitten on? :D 7 cm on melko lailla meikämandoliinon kipuraja, ainakin jos kengillä pitää pystyä liikkumaan pisteestä A pisteeseen B.