hienosteleva trendiniekka

iPhone 3G S

Digitodayn taannoisen artikkelin mukaan iPhone-käyttäjä tyypillisimmillään on hienosteleva trendiniekka; ”neitimäinen” mies tai nainen, joka arvostaa muotoilua, helppokäyttöisyyttä ja uskaltaa kokeilla uusia asioita. iPhone-käyttäjä työskentelee mielikuvissa mainosten, muodin, median tai liiketoiminnan parissa.

Ok, myönnetään – osui ja upposi. Mainosten, muodin tai median parissa työskentelen tosin vain mielikuvissani. Uudesta lelusta olen innoissani, tätä olen himoinnut ensimmäisen mallin julkistamisesta saakka. Nyt sattui sitten vanha iPod sopivasti alkaa osoittamaan elinkaarensa päättymiseen viittailevia merkkejä eivätkä puhelinasianikaan olleet mitenkään hyvällä mallilla, joten sain viimein kasaan tarpeeksi tekosyitä moisen kapistuksen hankintaan. Ehkäpä tästä on hyötyä myös blogin pitämisessä, vaikka mitään postauksia tuskin pystyn kosketusnäytöllä laatimaan. Nyt on ainakin kamera aina mukana, jos jotain ikustamisen arvoista satun näkemään!

Tällaiselle tännekaikkimullehetinyt-sukupolven tekeleelle puhelimen hankintaan liittyneet käytännöt olivat kyllä hajottavinta hetkeen. Jonotin omaa kapistustani yhdeksän pitkää viikkoa – enkä itse asiassa laitetta sen jonon kautta sitten saanutkaan. Odotettuani tekemäni varauksen saapumista seitsemän viikkoa, sain kuulla liikkeessä, että jonossa oli enää 13 ihmistä edelläni. Soitin kaksi viikkoa myöhemmin varaukseni perään, ja olin jonossa jo kolmastoista. Jep, puhelimia oli tällä välin saatu liikkeeseen yksi kappale. Ja minun kohdallani kaikki meni kuitenkin kuten pitikin, netin keskustelupalstojen turhautuneiden vuodatusten perusteella muun muassa monien varaukset ovat hävinneet mystisesti listoilta. Lisäksi toimitusaikataulut ovat olleet pitkälti tuurista kiinni – toimitusajat ovat heitelleet viikoilla, riippuen siitä minkä mallin olet mennyt tilaamaan ja mihin liikkeeseen.

Hihani paloivat, ja aloin soittelemaan jälleenmyyjiä läpi lyhyemmän jonon toivossa. Ensimmäinen liike ei ottanut varauksia enää ollenkaan vastaan, Applen toimitukset ovat ilmeisesti pahasti jäljessä tilausten huikeaan määrään nähden. Toiseen liikkeeseen soitin ääni vapisten ja hieman nolona kysyäkseni turhaan, miten epätoivoiselle sijalle pääsisin heidän jonossaan.

Hyvä, etten selälleni lentänyt kun langan toisesta päästä kysyttiin, josko haluaisin tulla noutamaan heillä hyllyssä olevan laitteen kotiini jo tänään. Eihän tällaista tapahdu tosielämässä!

Odotettu ja kaivattu lelu vaikuttaa kaikin puolin kivalta ja elämän laatua parantavalta (lue: roikun netissä tästä eteenpäin myös bussimatkat), vaikken ole päässyt soittamaan sillä vielä ainuttakaan puhelua. Onneksi sillä voi leikkiä langatonta verkkoa hyödyntäen ja iPodinahan se toki toimii jo nyt.

Sain puhelimen itselleni viime torstaina, 1.10. Koska en jaksa käydä läpi numeron vaihtamiseen liittyvää rumbaa ja koska pidän nykyisestä, helposta puhelinnumerostani melko paljon, saan kunnian odotella vielä tovin liittymäni siirtymistä Soneralle. Täysin kohtuullisen reilun viikon odottelun jälkeen pääsen ilmeisesti suorittamaan ensimmäiset puhelut laitteella jo 9.10!

Veikkaan, että koko epätoivoisen jonotusoperaation taustalla on mystinen salaliitto, jonka tarkoituksena on simuloida Suomen trenditietoisille tyyliniekoille millainen Neuvostoliitto olisi vuonna 2009. Ei näin.

Kommentoi

 1. o ou, kaamealta vaikuttaa odottelu! itse olisi kyllä kynnet ja sormet jo syöty jo rystysiin asti malttamattomudesta. Tilasin omani viime viikolla ja toimitusaikaa luvattiin 2 viikoksi….

 2. Onnea uuden iPuhelimen omistajalle! Omani hankin jo kesällä, enkä ole katunut hetkeäkään. ..

 3. Hah, täällä myös yks hienosteleva trendiniekka, joka ei ole saanut omaa puhelintaan – siksipä kysynki heti mistä liikkeestä sait heti kaunokaisen käteesi? Tuskin maltan odottaa, että pääsen soittamaan sordiinoa ja juomaan leikkiolutta.

 4. Ja onhan siinä se alati kätevä valomiekka sekä rallipeli. Myös ”over the world-flute” on aika kätevä! Voi kai sillä soittaakin :)

 5. Kaverille oli sanottu odotusajaksi 12 viikkoa! Aivan käsittämätöntä:/ Mulla kävi itsellä hyvä tuuri, laitoin kesällä nimeni ennakkovarauslistaan ja sain hakea puhelimeni heti ekana myyntipäivänä:) Enpä tätä vaihtaisi enää mistään hinnasta pois, Spotify on ehkä parasta itselle ja tietty noi nettiominaisuudet (kannattaa ottaa se rajaton data, ekassa laskussa oma datakäyttö oli reilut 300megaa!).

  Ei tunnu mitenkään tuulesta temmatulta tän Kauppalehden uutisen luvut – iPhonen käyttäjät ovat kaikista tyytyväisimpiä:D http://tr.im/AKDN

 6. Anna, odottavan aika oli todella pitkä. 2 viikkoa on kieltämättä melkoisen optimistinen arvio, kun olen kuullut Soneran lupaavan luurin 8-12 viikossa, mistä sulle moista lupailtiin? Pidän kuitenkin sulle täällä peukkuja :)

  Molly Moll, kiitos! Nyt kun vaan pääsisi tällä jonkun puhelun soittamaan tai tekstarin lähettelemään :) Wlanilla nyt on päässyt jotain leikkimään, mutta vähän se on turhauttavaa kun esim. töissä langatonta verkkoa ei ole.. Istun sitten kotona tietokoneen vieressä tihrustamassa nettiä puhelimen ruudulta :D

  Wikke, mulla kävi flaksi kun soitin Humaciin. Tuurista kiinni, kannattaa rimpautella ympäri putiikkeja ja kysellä, millaiselle sijalle jonossa pääsisi. Tuolla oli saatu jono tyhjäksi ja yksi 16 gb musta oli jäänyt odottelemaan meikäläistä… Huh, mulla ei yleensä ole arvontaonnea tms :) Pisteet muuten vielä Humacin aivan loistavalle myyjälle, oli viihtyisyydessään ja mukavuudessaan yksi parhaita asiakaspalvelukokemuksiani ikinä. Ystävällinen myyjä antoi testikappaleen mun näprättäväksi samalla kun teki paperihommia kuntoon – mikä loistava hermostuneeninnokkaan iPhonen hankkijan rauhoituskeino!

  Sanni, apua – mä olen näköjään vähän jäljessä noista ohjelmista. Tunnen itseni maailman ankeimmaksi kalkkiksesta, kun latasin luuriin ekana Wikipedian, Hesarin ja Reittioppaan :(

  Esa, mä jo päätin etten hankkis tätä, mutta pyörsin päätökseni kun sopivasti silloin ekana myyntipäivänä 31.7. mun iPodin kuulokeliitäntä kertoi olevansa tätä nykyä kosketushäiriöinen. Siitä se viimeinen kimmoke.. Otin tosiaan liittymään sen Data Kuukausi -paketin, eipähän tarvi jännätä jääkö netsku päälle. Vielä kun tällä voisi myös soittaa.. :D

 7. Täällä ilmoittautuu myös yksi tyytyväinen iPhonen omistaja. Ostin vuoden vanhan mallin Japanista hintaan 0 euroa! Maksan vain kk-maksun netin käytöstä + puhelujen hinnan. Voin hyvällä omallatunnolla käyttää säästämääni rahat täkäläisiin vaate-, kenkä- ja laukkuhankintoihin… :)

 8. jellis, hyvää säästöä! Hei, enää 2 päivää ja muutama tunti niin pääsen jopa soittamaan uudella puhelimellani ;)

 9. […] peukkuja, että kaikki tiedot siirtyvät vanhasta puhelimestani uuteen jotenkin kivuttoman saumattomasti.. Minulla on nimittäin mitä melkoisen lyhyt pinna, olen […]