boostia lenkkipolulle

Terveisiä lenkkipolkujen varrelta! Tämän vuoden kesäloma on takuulla ollut tervehenkisempi kuin yksikään aiempi. Lenkkejä on Italian reissun aiheuttamaa pikku notkahdusta lukuunottamatta ollut kolmesta neljään joka viikko, kilometrejä ja liikuttuja tunteja on tähän talouteen kertynyt kesän aikana meidän mittakaavassamme melko huimia määriä.

Kyllä se on kuulkaa kumma homma, millaisen tsempin adidas Heimo -joukkopaine on aikaansaanut! Juoksuohjelma tietysti kannustaa irtautumaan kotisohvalta – varsinkin, kun puheet joutuu lunastamaan kimppatreeneissä sekä alkusyksyn kympillä ja puolimaratonilla..

Tähän mennessä matkaa on taitettu tutuilla ja hyväksi todetuilla adidas Energy Boosteilla. Molemmat ovat olleet kyllä aidosti tyytyväisiä tossuihinsa. Kummankin parit ovat vielä oikeastaan uudenveroiset, vaikka satoja kilometrejä ovat saaneetkin asfalttia takoa.

adidas Adistar BoostSittemmin tuo helmikuussa lanseerattu adidaksen superkimmoisa BOOST™-pohjamateriaali on saapunut myös muihin merkin lenkkarimalleihin.

Inke aloitti viikko sitten testailemaan hieman tuetumpaa Adistar Boost -mallia, jonka Heimo-coachimme Joonas on kuvaillut olevan varsin passeli valinta muutaman kerran viikossa enimmäkseen peruskestävyyslenkkejä vetäville juoksijoille. Samaa kenkää päätyi myös aika moneen muuhun Heimo-jalkaan.
adidas Adistar BoostEnsivaikutelma on tästäkin kengästä hyvin positiivinen. Välillä on kiva kiskaista jalkaan hieman napakampaa kenkää – edes henkiseksi tueksi, kun lenkkien viikoittainen määrä tuntuu edelleen toisinaan kovin hurjalta! Vaikeaa on sanoa, kummat kengät jäisivät, jos toisista pitäisi luopua. Molempien kohdalla luopuminen kieltämättä kirpaisisi, mutta jäisipä käyttöön sitten kumpi pari tahansa, pärjäisi takuuvarmasti vallan mainiosti.

adidas Adistar BoostLenkkari- ja lenkkeilyasiat ovat siis varsin mallillaan tällä suunnalla. Melkoiset ovat paineet juoksuttaa molempia loistokenkiä usein ja säännöllisesti, ettei kenkäkaapissa vain synny aihetta mustasukkaisuuteen.

Mutta mutta, onkos siellä ruutujen toisella puolella kulahtaneita lenkkareita, tukea kaipaavia juoksujalkoja tai vaikkapa uusista kengistä lisäintoa saavia juoksijoita? Toivottavasti, sillä nyt pistetään jakoon kaksi paria bräniköitä adidas Adistar Boost -juoksukenkiä (ovh 170 € / pari)!

Kisaan voivat osallistua sekä miehet että naiset, voittaja saa valita oman kokonsa sekä mieluisan värin. Syysmallistosta kenkä löytyy naisille kuvan aniliinipinkkinä sekä lilana, miesten kenkien värit ovat puolestaan sininen ja musta.

Ei kilpailua ilman kilpailukysymystä, tässäpä siis tulee tämänkertainen:

Mikä on tämänhetkinen juoksutavoitteesi?

Onko mielessäsi uuden kilometrivirstanpylvään ohittaminen tai ajan alittaminen? Treenaatko juoksutapahtumaan? Kesäkuntoon 2014? Vai onko tavoitteena saada tsempattua itsensä takaisin lenkkipoluille – tai vaikkapa lähteä juoksemaan ensimmäistä kertaa?

Vääriä vastauksia ei ole, mutta vastaus kysymykseen tulisi kuitenkin tämän postauksen kommenttikenttään jätetystä viestistä löytyä. Jätäthän kommentoidessasi sille varattuun kenttään myöskin toimivan sähköpostiosoitteen, josta sinut tavoitamme onnettaren suosiessa. Osoitteet eivät näy muille eikä niitä myöskään käytetä muihin tarkoituksiin saatika luovuteta edelleen.

Kilpailu on käynnissä torstaista 18.7.2013 klo 8:00 alkaen ja päättyy torstaina 25.7.2013 kello 23.59.

Onnea matkaan ja tsemppiä tavoitteesi saavuttamiseen, mikä ikinä se sitten onkaan!

***

Kilpailu järjestetään yhteistyössä adidaksen kanssa, joka tarjoaa ja toimittaa palkintokengät kisan voittajille. Postauksessa mainitut ja näkyvät bloggaajan juoksukengät (ja sukat!) on saatu käyttöön merkiltä korvauksetta, mutta velvoitteitta. Kirjoituksessa mainitut mielipiteet kengistä ovat bloggaajien jalkojen itse juoksun myötä muodostamia sekä ehdottoman vilpittömiä. Emme hyödy kirjoituksesta emmekä kirjoituksen sisältämistä linkeistä tai niiden kautta mahdollisesti tapahtuvista myynneistä (emmekä muistakaan myynneistä) rahallisesti. Teknistä lisätietoa kengistä linkeistä kyllä saa, jos sitä kaipaa. Liikunnan iloa, toverit.

Kommentoi

  1. Tavoitteeni olisi vuosien tauon jälkeen päästä lenkkipoluille. Kilpirauhasen vajaatoiminta vei vuosiksi iloni liikkua, mutta nyt ois aika saada urheilu osaksi normaalia elämää :) kengät puuttuvat, ja kun jalatkaan ei oo ihan parhaimmassa kunnossa ja tuota painoa on, hyvien kenkien merkitys kummasti korostuu!! Tarve ois siis suuri, lompakosta ei oo vielä liiennyt juoksukenkiin!

  2. Tavoitteenani on säilyttää juoksemisen ilo vahvana osana arkea, pikkulapsiperheen täpötäydeltä tuntuvan arjen keskellä. Olen juossut ilman tämän suurempia tavoitteita, en seuraile paljonkaan kelloa, enkä kilometrejä, sykemittarikin kulkenut viimeksi mukana 2006. Painelen 3-6 lenkkiä viikottain fiiliksen mukaan itseäni haastaen. Lenkille pääseminen tuntuu erittäin tärkeältä – saan siitä valtavasti energiaa! Tänä kesänä testasin juoksukuntoani ja puolimarathon sujui mukavasti! Olen kipeästi uusien juoksukenkien tarpeessa, jotta ilo säilyisi ja tämä arvonta kuulostaa hienolta! Kiitos :)

  3. Seuraava tavoite olisi varmaankin maraton, mutta se mennee ensi kevään puolelle. Viime syksynä kävin niukan juoksukesän päätteeksi hetken mielijohteesta puolimaratonilla ja olihan se mahtavaa, kun ei ollut koskaan juossut ennen niin pitkään. Tuloksessa jäi kyllä paljon paranneltavaa, vaikka tälle syksylle! :) Muuten kamppeet on kunnossa, mutta uusista (nätimmistäkin) kengistä on vielä puute. Olen innostunut tänä keväänä ja kesänä juoksusta taas ihan uudella tavalla, maanteiden lisäksi juostua tulee metsässä suunnistamassa, mikä on muuten ihan mahtava laji!

  4. Tavoitteenani on innostua juoksemisesta uudelleen. Nyt liikun päivittäin reippaaalla kävelytyylillä ja katson kaihoten ohittavia juoksijatyyppejä. Kunnolliset juoksukengät on toivelistalla.

  5. Kyllä se kympin juokseminen on ollut tavoitteena jo pidemmän aikaa. Ei edes välttämättä missään tapahtumassa, kunhan vaan jaksaisi juosta. Juoksen epäsäännöllisen säännöllisesti, joskus enemmän ja joskus vähemmän. Nyt olen enemmän keskittynyt saleiluun ja sen ohella kohtuu kevyeen aerobiseen, mutta jotain on selkeästi tapahtunut kunnolle koska aikaisemmin sellainen hyvältä tuntuva (eli pääsee eteenpäin suhteellinen kevyesti) lenkkivauhti oli ehkä 8.5km/h, nyt yllätyksekseni viime lenkeillä olen jolkotellut kymmenen kilsan tuntivauhtia. Nyt sitten vaan sitä kestoa lisäämään.

  6. Tavoitteena on saada tehtyä päätös maratonille osallistumiseen (eli käytännössä treeniin sitoutumiseen), todennäköisesti syksyyn 2014 korville kisapäivä tai kevääseen 2015 jos aikaa haluaa lähteä hakemaan. Kevään puolikkaan jälkeen kengät ovat olleet uuvahtaneet ja kun uusien juoksukenkien ostaminen on vaan niin tuskaista, niin on sitten jäänyt vähemmälle juoksemisetkin..

  7. ensimmäistä kertaa elämässäni juoksin vapaaehtoisesti nyt kesäkuun alussa, kesän paras päätös :–) oli tullut puheltua juoksemisen aloittamisesta varmaan vuosi, mutta hirveen noloahan se aloittaminen on, kun on niin huonossa kunnossa. keskellä ei-mitään savossa vietetyn kesäviikon uskalloidun lenkille ja hirmu kivaahan se oli (niin kuin olin jo pitkän ajan otaksunut).

    jäi tavaksi jee!
    tavoitteena jatkaa säännöllisesti juoksemista ja joskus ehk se kymppi, jos rahkeet riittää. mutta toistaiseksi juoksentelen sen verran, mikä tuntuu hyvältä.

  8. Maratonit eivät ole tavoitteena, mutta lenkkipolut ja juoksukunto kyllä. Uskon, että viilenevät säät ja syksy tuovat uutta virtaa siihen. Syksy on paras aika vuodesta lenkkeillä. Ja toki uudet juoksulenkkarit, joiden tarpeessa olisinkin, antaisivat potkua!

  9. Tavoitteenani on palata lenkkipolulle muutaman kuukauden tauon jälkeen. Sairastelukierteen jälkeen on ollut yllättävän vaikea palata säännöllisiin juoksulenkkeihin, ja mikäs sen mukavampi olisi kuin lähteä metsästämään kadonnutta juoksuintoa uusissa aniliininpunaisissa juoksukengissä!

  10. Kyllä vain, lenkkijalkaa vipattaa täälläkin! Ensisijaisena tavoitteena seuraavan kuuden viikon aikana on saavuttaa sellainen juoksukunto, jolla päästään maaliin midnight runissa. Ensisijaista tavoitetta varten treenaaminen palvelee myös toissijaisen tavoitteen saavuttamista, joka on ehdoton palkintopallisijoitus työpaikan jalkapallojoukkueen kanssa alan firmojen turnauksessa! Lenkkipolkua on siis tulevien viikkojen aikana kulutettava, ja vaikka kuinka väittäisi, että juokseminen ei ole välineurheilua, niin kyllähän vain uudet boostit vaikuttaisivat uskomukseni mukaan lopputulokseen kummasti!

  11. Otin keväällä tavoitteeksi juosta 3 lenkkiä viikossa ja se on pitänyt melko hyvin. Nyt tavoitteena on pidentää matkaa ja omaa kestävyyttä noin 5 kilsan lenkeistä esimerkiksi 6-8 kilometriin. Josko se kymppikin sitten menisi tulevaisuudessa…ja vielä pidemmätkin matkat! Uudet tossut olisivat siis todella jees! :)

  12. Aloitin ison painonpudotuksen pitkälti senkin takia, että haaveilen juoksemisesta, mutta tiesin, etteivät polveni kestäisi. Nyt painoa on lähtenyt sellainen 15kg ja lenkille lähtö houkuttaa. Tämän kesän juoksukouluista myöhästyin, mutta viime viikolla uskalsin salilla kokeilla juoksumattoa… huhuh. Elämä alkaa siitä mistä mukavuusalue loppuu. Ens vuonna naisten 10 on tämän sohvaperunan tavoite.

  13. minun vaatimaton tavoitteeni olisi vasta aloittaa juoksuharrastus. ja sitä kautta toteutuisi helpommin myös kesäkunto 2014!

  14. Tavoitteena on saada juoksusta pysyvä harrastus itselleni sopiva kuntoilumuoto. Kuukausi sitten aloitetun juoksuharrastuksen ensimmäinen etappi on, että jaksan juosta koko pururatakierroksen. Tästä se lähtee, kunto on jo selvästi lähtötilannetta parempi!

  15. Tavoitteena olisi lisätä juoksulenkkien pituutta. Tähän mennessä olen nyt kesällä juossut 1-2krt viikossa noin 7km lenkkejä. Aiemmin olen juossut ongelmitta 10-15km lenkkejä, mutta nyt on matka jostain syystä puolittunut.

  16. Tavoite olisi palata sinne lenkkipolulle. Heitin juuri vanhat lenkkarit menemään, tarkoitus oli hankkia uudet alennusmyynneistä, mutta katsotaanpa jos tärppäisi nämä omalle kohdalle :-)

  17. Tavoitteenani on nyt koko kesän ollut saada juoksemisen ilo takaisin. Juokseminen ei ole aina tuntunut kovinkaan mukavalta, tai sanotaanko, että siitä on aina puuttunut rutiini. Muutaman kerran parissa viikossa on aina tullut fiilis, että josko tänään lähtisi juoksemaan, mutta siihen muutamaan kertaan se on jäänyt. Vaikka juokseminen ei olekaan pelkästään varusteurheilua (vaikka oikeat varusteet tekevätkin paljon), varmasti uudet lenkkarit auttaisivat motivoimaan lisää!

  18. Olen nyt juossut toukokuusta lähtien 2 kertaa viikossa lyhyitä lenkkejä mutta hyvällä vauhdilla. Tämä on eka kerta elämässäni, kun juokseminen on tuntunut hyvältä; ennen pystyin tuskin juoksemaan edes paria kilometriä. Tavoitteeni on jatkaa tätä rutiinia ja siis juosta edelleen viikossa 2-3 kertaa tuttu lenkki, jota pitäisi kyllä pikku hiljaa pidentää, jotta kehitystä tapahtuisi. Pidemmän aikavälin tavoite on pystyä juoksemaan 10 km. Uudet juoksukengät olisivat todella tervetullut juttu ja motivoiva lisä uuteen harrastukseen, joka antaa superhyvän olon ja energiaa sekä muokkaa myös kroppaa ihanasti.

  19. En ole koskaan ollut kova lenkkeilyn ystävä, mutta kun kuulin Midnight run Helsinki -tapahtumasta, päätin että sinne haluan! Sain suostuteltua pari kaveria mukaan ja sitten alkoi treenaaminen tuota 10 kilometriä kohti. Tällä hetkellä treenaan vain juoksumatolla, koska kunnollisia ulkojuoksukenkiä ei kaapista löydy. Olin ajatellut ostaa sellaiset tapahtumaa varten, mutta mahtavampaahan se olisi voittaa tuollaiset ihanat lenkkitossut tällaisen kisan kautta!

  20. Tavoitteena on päästä takaisin hyvään juoksukuntoon sairastelusta johtuneen vuoden notkahduksen jälkeen. Sen jälkeen tavoitteena maraton, jos jalat kestävät kovaa treeniä. :)

  21. Lisää puolimaratoneita on lähiaikojen tavoitteena.

  22. Tavoitteena on päästä yli viime aikoina piinanneista jalkavammoista ja päästä takaisin lenkkipoluille. Lenkkejä on kertynyt viime vuoden aikana alle 10, ja toissa talven juoksurutiini on vain kaukainen muisto. En malttaisi odottaa, että pääsen taas siihen vaiheeseen, jossa juoksu tuntuu taas aidosti hyvältä!

  23. Hitsit, just kaipaisin uusia kenkiä. Pari kuukautta sitten ostetut Niket ottivat ja hajosivat, mutta valmistajan mukaan kyse on luonnollisesta kulumisesta, kun kankaat hajoavat 250km jälkeen… Parin viikon päässä häämöttävä puolimaraton juostaneen risoilla Nikeilla, mutta toivon todella, että sen jälkeen saan jatkaa joidenkin ihan muiden kenkien parissa. Tavoitteenani on juosta seuraava puolimaraton ulkomailla. Olen sopinut ulkomailla asuvan siskoni kanssa, että näemme puolimaratonin merkeissä tulevana vuonna!

  24. Elokuun lopussa pitäisi juosta Midnight Runin kymppi 60 minuuttiin. Harjoitusaika on jäänyt työprojektin jalkoihin mutta parin päivän päästä alkava loma vietetään mökkitiellä edessuntakas ravaten. Vedän sen kympin vaikka hampaat irvessä (itkien) 60 minuuttiin!

  25. Juoksemisen aloitin uudestaa juhannuksen jälkeen. Tavoitteena hyvä olo ja pään nollaaminen. :) Haaveissa puoliskan juokseminen jossakin vaiheessa.

  26. Tavoitteenani on juosta itseni mukavammaksi ihmiseksi, sellaiseksi joka jaksaa askeltaa kepeästi koko syksyn ja talven. Bonarina ois se, ettei toi peba tulisi enää askelta jäljessä.

  27. Tavoitteena olisi nousta tästä kohtisohvalta ja lähteä liikkumaan ja kenties jopa juoksemaan! Kotiäidiksi jäätyäni on oma liikkuminen jäänyt lähinnä lenkkeihin puistoon ja takaisin.

  28. Tavoitteena oli puolimaratooni mutta juuri sopivasti lonkka rupesi reistailemaan & kuin toista varoo niin toinen kuluu ja näin kipeytyi polvi. Nyt kohta parin kuukauden huoilin ja pikkutreenin jälkeen paikat rupeaa olemaan jouksukunnossa taas.
    Uusi tavoite on päästä puolimaratooni kuntoon uudestaan ja pitää itsensä paremassa kunnossa. Tämän jälkeen lähdetään polulta kisoihin.

  29. Tavoitteena on päästä takaisin lenkkipoluille, löytää juoksemisen ilo ja uskomaton flow uudelleen. Ensimmäinen tavoite on vain oppia uudelleen juoksemaan, seuraavaksi – ehkäpä ensi kesään mennessä – kymppi alle tuntiin.

  30. Tavoitteena on löytää jouksuun jonkun näköinen palo tai flow, niin ettei se lenkillelähtö tunnu aina yhtä tuskaiselta.

  31. kaverin kanssa tulee juostua sitä 5 kilsaa. tosin nyt juostaa harvemmin kuin kerta viikossa, joten tavoitteena ois juosta useemmin ja mahdollisesti myös pidempiä matkoja. : D

  32. oh, juoksutavoitteeni tällä hetkellä on rutiinin löytäminen. se, että tulisi käytyä useammin kuin kerran viikossa juoksentelemassa. myös lenkin nautinnollisuuden muistaminen on tavoitelistalla, meikäläinen alkaa helposti riuhtomaan veren maku suussa ja siitä tulee vaan paha mieli. kun ei ole haluja treenata mitään kilpajuoksua varten, vois juosta ihan vaan nautiskellen.

    (ja eilen huomasin että uudet lenkkarit on hankittava asap!)

    :)

  33. Puolimaraton alle kahteen tuntiin olisi tavoitteena. Rantapuolikkaalla siis nähdään!

  34. Meitä olis kaks löllykkää ilman tossuja. Jospa se juoksu taittuis niillä paremmin kun tähän mennessä.

  35. Tarkoitus on osallistua syyskuussa järjestettävään Levin Ruskamaratooniin, puolikkaalla kylläkin, parin vuoden tauon jälkeen. Jännittää!

  36. Puolimaraton viimeistään ensikeväänä :)

  37. Jalkakipujen takia juokseminen on jäänyt vähemmälle, mutta hyvillä kengillä voisi jälleen yrittää pikkuhiljaa rauhalliseen tahtiin päästä takaisin hyvään kuntoon.

  38. Tavoitteeni on aloittaa hölkkäharrastus uudelleen. Juoksin viime syksynä Midnight Runin ja kipeytin polveni sillä seurauksella (huonojen kenkien syy), että jouduin jättämään juoksemisen pitkäksi aikaa. Nyt alkaa olla polvi kunnossa, mutta tarvitsen hyvät kengät, ettei ongelma toistu.

  39. Tavoitteenani on saada lisää iloa juoksemiseen. Viime kesänä juoksin Paavo Nurmen kympin, mutta tänä kesänä on laiskottanut pahasti. Lenkkien määrää on tavoitteena lisätä ja hyvää fiilistä samalla. Kiva kilpailu tämä!

  40. Tämän kesän tavoitteena on löytää juoksurutiinia ja saada kilometrejä alle, juosta askel keveäksi.

  41. viisi kilometriä olisi alle puolen tunnin vielä tälle kesälle/syksylle kiva juosta, mutta pitkäkatseisempana tsempparina toimii ensi kevään hcr!

  42. Tavoitteena on joskus juosta 10 kilometriä tunnissa. Tavoitteeni toteutumisaikataulu on hyvinkin joustava, voin saavuttaa sen jo ensi vuonna tai vasta ensi vuosikymmenenä. Ennemmin tai myöhemmin se kuitenkin tulee toteutumaan ja siihen edetessäni nautiskelen lenkkeilystä kauniissa kotimaisemissa.

  43. Tavoitteena on palata lenkkipoluille siihen malliin, että 10 kilahtaisi taas kivasti. Eli laiskuuden päihitys – siinä vasta tavoitetta onkin!

  44. Tällä hetkellä tavoitteena on ylipäänsä aloittaa lenkkeily vuoden tauon jälkeen. Jotenkin ei nyt lenkkipolku houkuttele yhtään, varsinkaan kun asun jonkin matkan päästä kaikista kivoista lenkkireiteistä (teollisuusaluella tai vilkasliikenteisen tien varrella jolkottelu ei juuri kiinnosta). Kesällä olisi kyllä kiva harrastaa myös ulkolajeja, nyt liikunta rajoittuu hikoiluun jumppasaleilla.

  45. Laiskan kesän jälkeen kymppi tuntiin on sopiva tavoite.

  46. Tämän hetken tavoitteena olisi tervehdyttää vasen jalkani kuntoon ja pystyä juoksemaan taas yli tunnin lenkkejä. Jalka on kipuillut enemmän tai vähemmän toukokuun city runin jälkeen. Olen jopa juotunut epäilemään, olisiko vika kengissä, joten uusi pari ei olisi pahitteeksi siinäkään mielessä, varsinkaan kun adidaksia ei ole tullut kokeiltua.

  47. Juuri nyt tavoitteena on lähinnä totuttaa itsensä juoksemiseen ja sitä kautta saavuttaa kokonaisvaltaista hyvinvointia (siis sellaista, joka kattaa sekä fyysisen että psyykkisen puolen). Olen vasta opetellut pikkuhiljaa menemään lenkkeillessä juoksujalkaa, ja mikäpä tukisi sitä paremmin kuin tällaiset oikeasti hyvät kengät. Mitään sen kummempaa kilometri- tai tapahtumatavoitetta en siis aio vielä asettaa, vaan keskityn toistaiseksi yleisesti pitämään kuntoa yllä.

  48. olen turhan kiireinen kahden lapsen isä ja tavoitteenani on saada potkittua itseni perheen keskeltä vähintään kahdesti viikossa lenkille.Uudet kengät antaisivat varmasti boostia tälle tavoitteelle ;)

  49. Tämänhetkiset juoksutavoitteet aika vaatimattomat, mutta jos kympin ajan saisi alle 50 minuuttiin niin kyllähän se mieltä lämmittäisi.

  50. suurin tavoite olisi juosta täysi kymppi!