boostia lenkkipolulle

Terveisiä lenkkipolkujen varrelta! Tämän vuoden kesäloma on takuulla ollut tervehenkisempi kuin yksikään aiempi. Lenkkejä on Italian reissun aiheuttamaa pikku notkahdusta lukuunottamatta ollut kolmesta neljään joka viikko, kilometrejä ja liikuttuja tunteja on tähän talouteen kertynyt kesän aikana meidän mittakaavassamme melko huimia määriä.

Kyllä se on kuulkaa kumma homma, millaisen tsempin adidas Heimo -joukkopaine on aikaansaanut! Juoksuohjelma tietysti kannustaa irtautumaan kotisohvalta – varsinkin, kun puheet joutuu lunastamaan kimppatreeneissä sekä alkusyksyn kympillä ja puolimaratonilla..

Tähän mennessä matkaa on taitettu tutuilla ja hyväksi todetuilla adidas Energy Boosteilla. Molemmat ovat olleet kyllä aidosti tyytyväisiä tossuihinsa. Kummankin parit ovat vielä oikeastaan uudenveroiset, vaikka satoja kilometrejä ovat saaneetkin asfalttia takoa.

adidas Adistar BoostSittemmin tuo helmikuussa lanseerattu adidaksen superkimmoisa BOOST™-pohjamateriaali on saapunut myös muihin merkin lenkkarimalleihin.

Inke aloitti viikko sitten testailemaan hieman tuetumpaa Adistar Boost -mallia, jonka Heimo-coachimme Joonas on kuvaillut olevan varsin passeli valinta muutaman kerran viikossa enimmäkseen peruskestävyyslenkkejä vetäville juoksijoille. Samaa kenkää päätyi myös aika moneen muuhun Heimo-jalkaan.
adidas Adistar BoostEnsivaikutelma on tästäkin kengästä hyvin positiivinen. Välillä on kiva kiskaista jalkaan hieman napakampaa kenkää – edes henkiseksi tueksi, kun lenkkien viikoittainen määrä tuntuu edelleen toisinaan kovin hurjalta! Vaikeaa on sanoa, kummat kengät jäisivät, jos toisista pitäisi luopua. Molempien kohdalla luopuminen kieltämättä kirpaisisi, mutta jäisipä käyttöön sitten kumpi pari tahansa, pärjäisi takuuvarmasti vallan mainiosti.

adidas Adistar BoostLenkkari- ja lenkkeilyasiat ovat siis varsin mallillaan tällä suunnalla. Melkoiset ovat paineet juoksuttaa molempia loistokenkiä usein ja säännöllisesti, ettei kenkäkaapissa vain synny aihetta mustasukkaisuuteen.

Mutta mutta, onkos siellä ruutujen toisella puolella kulahtaneita lenkkareita, tukea kaipaavia juoksujalkoja tai vaikkapa uusista kengistä lisäintoa saavia juoksijoita? Toivottavasti, sillä nyt pistetään jakoon kaksi paria bräniköitä adidas Adistar Boost -juoksukenkiä (ovh 170 € / pari)!

Kisaan voivat osallistua sekä miehet että naiset, voittaja saa valita oman kokonsa sekä mieluisan värin. Syysmallistosta kenkä löytyy naisille kuvan aniliinipinkkinä sekä lilana, miesten kenkien värit ovat puolestaan sininen ja musta.

Ei kilpailua ilman kilpailukysymystä, tässäpä siis tulee tämänkertainen:

Mikä on tämänhetkinen juoksutavoitteesi?

Onko mielessäsi uuden kilometrivirstanpylvään ohittaminen tai ajan alittaminen? Treenaatko juoksutapahtumaan? Kesäkuntoon 2014? Vai onko tavoitteena saada tsempattua itsensä takaisin lenkkipoluille – tai vaikkapa lähteä juoksemaan ensimmäistä kertaa?

Vääriä vastauksia ei ole, mutta vastaus kysymykseen tulisi kuitenkin tämän postauksen kommenttikenttään jätetystä viestistä löytyä. Jätäthän kommentoidessasi sille varattuun kenttään myöskin toimivan sähköpostiosoitteen, josta sinut tavoitamme onnettaren suosiessa. Osoitteet eivät näy muille eikä niitä myöskään käytetä muihin tarkoituksiin saatika luovuteta edelleen.

Kilpailu on käynnissä torstaista 18.7.2013 klo 8:00 alkaen ja päättyy torstaina 25.7.2013 kello 23.59.

Onnea matkaan ja tsemppiä tavoitteesi saavuttamiseen, mikä ikinä se sitten onkaan!

***

Kilpailu järjestetään yhteistyössä adidaksen kanssa, joka tarjoaa ja toimittaa palkintokengät kisan voittajille. Postauksessa mainitut ja näkyvät bloggaajan juoksukengät (ja sukat!) on saatu käyttöön merkiltä korvauksetta, mutta velvoitteitta. Kirjoituksessa mainitut mielipiteet kengistä ovat bloggaajien jalkojen itse juoksun myötä muodostamia sekä ehdottoman vilpittömiä. Emme hyödy kirjoituksesta emmekä kirjoituksen sisältämistä linkeistä tai niiden kautta mahdollisesti tapahtuvista myynneistä (emmekä muistakaan myynneistä) rahallisesti. Teknistä lisätietoa kengistä linkeistä kyllä saa, jos sitä kaipaa. Liikunnan iloa, toverit.

Kommentoi

  1. Nyt alkuun 5 kilometriä alle puolessa tunnissa ja sitten ehkä ensi keväänä puolimarathoni.

  2. Juoksutavoitteena on tällä hetkellä juoksun saaminen takaisin liikuntarutiiniin! Eli 2 – 3 6 – 8 kilometrin lenkkiä normaali salitreenien oheen. Muistan voineeni niin paljon paremmin kun juoksin useammin, nykyään puuttuu sopivat kengät (kuinka sattuikaan). :)

  3. Voi, minun jalkani kaipaisivat kipeästi uusia lenkkareita. Olen tänä kesänä saanut pakotettua itseni lenkkipolulle ties kuinka monen vuoden tauon jälkeen ja nyt olisi edessä kunnollisten varusteiden hankkiminen. Nuo 10 vuotta vanhat lenkkarit ovat jo aika kulahtaneet ja saisivat puolestani jäädä jo eläkkeelle. Tavoitteenani on kohottaa kuntoa, jaksaa paremmin ja samalla myös päästä löllöistä eroon.

  4. Tavoitteena tällä hetkellä juosta toinen puolimaraton ensi kuussa ja ehkä kolmas myöhemmin syksyllä. Ja ensi vuonna sitten koko maraton! :)

  5. Oijoi, tahtoo!! Tavoitteena olis saada persaus ylös penkistä ja lähteä sinne lenkille :) Tossuttomuus vaan toimii tällä hetkellä vähän liian hyvänä tekosyynä jättää se tekemättä ja urheilukaupoissa iskee kamala ahdistus valinnanvaikeuden edessä…

    Klassinen pattitilanne! :D

  6. Tällä hetkellä treenaan helsinki midnightrunia ja elämäni ensimmäistä kymppiä varten. Olen tänä vuonna aloittanut lenkkeilyn tosissani, vaikka juoksemassa on tullut käytyä aina silloin tällöin ennenkin.

  7. Tavoitteena puolimaraton syyskuussa ja toisen täysmaratonini ensi keväänä Kööpenhaminassa. Uusien juoksulenkkareiden hankinta edessä, edellisissä Asicseissa alkaa jo pohja olla kulunut satojen, ellei tuhansien, juoksukilometrien jälkeen.

  8. Tavoitteenani on juosta tänä vuonna uudet omat ennätykset cooperissa, vitosella, kympillä, puolimaratonilla ja maratonilla. Pari lyhintä onkin jo plakkarissa ja loppuja lähden tavoittelemaan syksymmällä nyt kun vauhtia alkaa löytyä.

  9. Omaa ennätystä hakemaan sekä puolikkalla että maratoonilla haetaan tänä vuonna. Puolikkaan pitäisi kulkea alle 1.40 ja maran alle 3.45. Energy Boosteilla juostu edellinen puolikas;)

  10. Tavoitteena olisi saada juokseminen taas säännölliseksi osaksi viikko-ohjelmaa. Syksyllä odottaa taas kaveriporukan puolimaraton – siihen olisi mukavampi lähteä hieman paremmin treenanneena kuin edelliskerralla ja aikaakin oliis taas kiva parantaa. Juokseminen tuntuu aina hyvältä, mutta rutiinit ja motivaatio säännölliseen lenkkeilyyn on pikkuisen kadoksissa.

  11. Tavoitteena päästä takaisin lenkkipolulle. Vielä hieman painoa pois ruokavalion avulla, sitten lisää liikuntaa kehiin :)

  12. Tavoitteena päästä jalkavamman aiheuttaman vuoden juoksutauon jälkeen takaisin lenkkeilyn makuun ja ensi keväänä voisi käydä hölkkäämässä jonkun puolimaratonin alle kahteen tuntiin.

  13. Kesän lopuksi olisi ravoitteena juosta uusi ennätys kympillä. Toisena tavoitteena olisi oppia pitämään juoksurutiineista kiinni vaikka mitään suuria tavoitteita ei olisikaan. Tässä vain muistelen tyhjää oloa ja juoksutaukoa, joka seurasi kevään puolimaratonitavoitteen täyttymistä…

  14. Tavoitteena on saada käytyä aamulenkillä ennen töihin lähtöä ainakin kerran viikossa.

  15. Keväällä piti alkaa taas lenkkeillä säännöllisesti ja mennä kesällä kokeilemaan puolimaratonia, mutta eihän se kevät tullut millään ja sitten oli kaikkea… Nyt olen kirmaillut menemään Porista vuonna 2004 ostamillani Asicsin mallilenkkareilla, jotka ilokseni sain parilla kympillä. Kyseessä ovat ekat varsinaiset juoksukenkäni, joilla opettelin hölkkäilemään rapakuntoisena juoppona opiskelijana. Nyt olisi korkea aika hankkia uudet tossut, nuo kun ovat jo ihan roskiskunnossa mutta kukas siellä Turun pusikoissa mun kenkiä katselee… Kokeilin kaupassa kerran noita Boosteja ja tuntuivat mun jalkaan tosi hyviltä. Asicsit on liian kapeat, pitkillä lenkeillä tulee hyvistä sukista huolimatta hiertymiä kantapäihin. Ja se tavoite: Ruissalossa syyskuussa Ruisrääkin puolimaraton! Uudet tossut pitäisi sitä ennen saada ajettua kunnolla sisään.

  16. Mahtava kisa!
    Mun tavoitteena on tällä hetkellä juosta mahdollisimman usein ja nauttia siitä. Matkojen pidentäminenkin olis kivaa, mut tärkeintä tällä hetkellä on päästä lenkille usein, siitä tulee niin hyvä fiilis!

  17. Uudessa kämpässä lenkkipolku alkaa melkein heti kun ovesta astuu ulos ja nyt tavoitteena olis ruveta ensimmäistä kertaa elämässään lenkkeilemään, ja samalla ensimmäistä kertaa ottaa urheilu mukaan arkeen rutiiniksi.

  18. Tällä hetkellä tavoitteenani on vain päästä uudelleen kiinni lenkkeilyn makuun ja saada sitä myötä kuntoa ja omaa oloa yleisestikin kohotettua. Adidasheimoon kuuluvien juttuja onkin ollut mukava lukea, niistä saa itsekin motivaatiota lähteä taas liikkeelle :-)

  19. Ei varsinaista tavoitetta. Juoksen ylläpitääkseni yleiskuntoani ja kestävyyttäni.

  20. Tavoitteeni on ensin jaksaa juosta kymmenen kilometriä maaliin, ja sen ohella saada juoksusta säännöllinen harrastus loppuelämäksi.

  21. Olisipa mukava käyttää lenkkareita pitkästä aikaa muuhunkin kuin matkustaessa laukkujen raahausta mukavoittamaan!

  22. Josko uudet upeat lenkkarit saisivat lenkkeilyn takaisin harrastamieni urheilulajien listalle. ;) Kaikkea muuta tulee tehtyä, mutta lenkille lähtö…. beba ei nouse penkistä millään!

  23. Takaisin juoksukuntoon!

  24. Olisi haaveena ruveta lenkkeilemään säännöllisesti. Tähän mennessä se on jäänyt kesän muutamaksi kerraksi, en ole koskaan päässyt vielä siihen vaiheeseen, että iskisi himo ja saisin itseni säännöllisesti lenkille. Lenkkikamat voisivat motivoida, tällä hetkellä mulla vuonna 2000 ostetut halppislenkkarit….

    LiisaM

  25. Olen vasta saanut liikunnan (lenkkeily ja kuntosali) takaisin elämääni osaksi arkea, joten seuraava tavoite on luonnollisesti juoksuharrastuksen aloittaminen. Ensimmäinen tavoitteeni sillä saralla on onnistua juoksemaan ainakin puoli kilometriä puuskuttamatta :D

  26. Kesän tavoitteena kymppi midnight runilla ja ehkä myös ”semi” triathlon stadikalla. Tällä hetkellä asfalttia takovat asicset, olisi hauska saada kenkähyllyyn toinen pari juoksukenkiä ja päästä samalla kokeilemaan miltä treeni Adidaksen kengillä tuntuu. Viimeisin pari merkin kenkiä taisi olla mustat superstarit lukiossa :D

  27. Tavoite olis päästä takaisin lenkkipoluille. Syksyllä on edessä kuntotesti ja pahoin pelkään tuloksen olevan rapakunnon puolella. Lenkkipoluille paluuta hidastaa hyvien kenkien puute, vanhat jäivät pieniksi(!) raskauden jälkeen.

  28. Tavoittenani on ottaa haltuun ”seuralaislaji” astangajoogalle. (Kaksi arkirutiiniin kuuluvaa lajia yhden sijasta! Jee!) Koska maton houkutteluvoima on monesti vahvempi kuin vanhojen perustossujen, uudet kengät vetäisivät varmaan useammin poluille. :)

  29. Juoksen oikeastaan ilman tavoitteita, koska yksinkertaisesti pidän siitä. Ehkä tavoitteena tulevalle on edelleen koittaa keskittyä juoksemisen iloon ilman turhaa suorittamista.

  30. Kesäisin kipittäminen on kivaa, talvisin ei niinkään. Tavoitteena on saada juoksujalat alle myös talvella! Matkalla tai ajalla ei ole väliä, kunhan vain tulisi juostua säännöllisesti.

  31. Minulla on konkreettisena tavoitteena parantaa kympin aikaa reilusta tunnista alle tuntiin. Se varsinainen ja tärkeämpi tavoite siellä taustalla on löytää taas juoksun ilo ja saada juoksu kevään lipsumisten jälkeen säännöllisesksi osaksi arkea. Uudet tossut antaisivat varmasti vielä sen tarvittavan lisä-boostin tavoitteiden saavuttamiseen! :)

  32. Aloitin tavoitteellisemman juoksuharrastuksen helmikuun lumituiskuissa – nyt heinäkuussa jolkottelu onkin jo aika antoisaa, ja tämänhetkinen tavoite on päästä siihen kuntoon että 5K talttuisi ilman kävelyitä, siitä seuraavana tavoitteena tietty 10K ja juoksutapahtumat. Addujen siivittäminä tää vois olla vieläkin innostavampaa!

  33. Tähtäimessä on tämän vuoden toinen, elämäni kolmas maraton Berliinissä syksyllä. Tavoitteena olisi juosta se ilman pahamaineista seinään törmäämistä 30 km tienoilla. Maaliin aina pääsee, kunhan se ei vain olisi niin tuskaista tällä kertaa.

  34. Tavoite on aina tunti. Se, mihin siinä ajassa ehditään riippuu päivän kunnosta ja fiiliksestä :)

  35. Tähtään siihen, että voisin lähteä poikaystävän kanssa yhdessä lenkille. Hän on pyytänyt sitä monesti, minä taas kieltäytynyt/jossitellut yhtä monesti – hän juoksee ongelmitta 12 kilometrin lenkkejä, en itse tiedä jaksaisinko nykykunnossani edes kahta. Haluaisin kuitenkin tsempata itseni juoksun tielle, kun sitä niin monet hehkuttavat.

  36. Hurja tavoitteeni: juosta kilometri putkeen kävelemättä välillä. Surkeasta lähtötasosta huolimatta meikkis täältä ponnistaa. Pikkuhiljaa, sit ku jaksan juosta 5 kilsaa, haluan mennä juoksemaan Color Runin.

  37. Tänä kesänä tavoite on kesän päätteeksi Midnight Runin 10 kilometriä alle tuntiin. Siihen pitää kyllä jo juosta, eli ei voi vain kesälomailla vaan juostakin pitää. :)

    Nuo Adidaksen pinkit olisivat kyllä aika hottikset, superkiva kilpailu! :)

  38. Haaveena olisi saada jalat kuntoon sairasloman jälkeen ja päästä nauttimaan metsälenkeistä. Myös kaupungilla käyskennellessä on oltava hyvä tuki jaloille! Tämäpä onkin siis oiva arvonta.

  39. Miun tavoite on uskaltaa juosta. Adidasheimo10 treeniohjelman aloittaessani en ollut juossut urheilutaustastani huolimatta 3km pidempää lenkkiä varmaan ikinä. Ohjelman avulla meni ensin 5k ja sitten ihan hups vaan 10k. Ja se tuntui niin voimaannuttavalta tajuta, että hitsi vie, jaksan juosta ihan oikeasti ton matkan. Pitkät lenkit ja ennalta tuntemattomat lenkkimaastot ovat miule enemmänkin henkinen haaste. Kroppa ehkä jaksaisi, mutta mieli sanoo ettet pysty. Joten tavoitteeni on ollut tänä kesänä haastaa itseni ihan todenteolla ja hokea mielessä lenkin aikana, että kyllä muuten hitto vie pystyt.

  40. Seuraava juoksutavoitteeni on 15 km lenkki. Tähän asti pisin on 10 km. Mieli haluaisi jo koittaa tuota, mutta jalat eivät ole ihan samaa mieltä. Josko hyvistä kengistä olisi apua tähänkin asiaan. Ja no, tavoitteeseen voi varmasti lisätä myös venyttelyn muistamisen. :)

  41. Tavoitteena on aloittaa juokseminen uudellen vuoden selkävammailun jälkeen, kun vihdoin sain siihen luvan!

  42. Aloitin säännöllisen juoksemisen vuoden alussa, ja viime viikolla juoksin ensimmäisen kymppini :) Tämän hetkinen tavoitteeni on saada aika kurottua alle tuntiin. Juoksukenkäni vetelevät viimeisiään, joten uudet Adidakset olisivat enemmän kuin tervetulleet.

  43. Selkäongelmien vuoksi juoksut olleet pannassa hetken, nyt pikkuhiljaa palaillut lenkkipoluille. Intoa löytyisi kunnon spurttailuun, mutta hiljaa hyvä tulee.. ehkä joku päivä vielä kiidän pinkit addut viuhuen pitkin Ounasvaaran maastoja!

  44. Jos kympin pääsisi sinne 40 minsaan, niin rittäisi minulle!

  45. Mun tavoitteena on päästä lenkkipolulle! Tavoitteet on aika matalalla siis, mutta itselleni sekin on nyt tarpeeksi. Tällä hetkellä kaupungissani on +36C, joten sää houkuttelee olemaan vain sisätiloissa, toivottavasti lenkkien aika on myöhemmin.

  46. Mun tavoitteena on kesällä 2014 pystyä heittää puolimaraton. tällä hetkellä k
    taittuu kymppi, ja tässä on tarkoitus jatkaa säännöllisiä lenkkejä ensilumiin saakka.

    L

  47. Itsehän olen vielä hyvinkin aloitteleva lenkkeilijä ja tällä hetkellä olen erittäin tyytyväinen kun jaksan 5km lenkin ilman välikävelyä. Tavoitteeni on siis lähinnä vaan nostaa juoksukuntoa ja tehdä siten juoksulenkistä hiukan miellyttävämpi kokemus. Olis myöskin kiva joskus jaksaa juosta tuon toisen puoliskon kanssa yhteisiä lenkkejä (tällä hetkellä en ihan pysy perässä kun hän vetelee n. 10km lenkkejä..) :)

  48. tämän hetkinen tavoitteeni on saavuttaa sama ihana juoksufiilis kun ennen vauvan syntymää. niin että lenkkejä odottaa innolla eivätkä ne olisi vain pakkopullaa.

  49. Seuraavien kahden kuukauden tavoite on juosta ainakin kaksi kertaa viikossa (normaalin kolmen-neljàn kerran sijasta), ulkona on jo aamukahdeksalta 30 °C joten juoksu ei oikein maita! Ehkà uusista tossuista saisi lisàà inspiraatiota!

  50. Tarkoituksena on voittaa oma laiskuus. Kilometriajalla tai kisoilla ei ole niin merkitystä, vaan sillä että liikkuu ja tekee. Tärkeintä on nousta sohvalta ja juosta. Nauttia juoksusta. Lyhytkin lenkki on nollaa parempi ja kääntyy usein pidemmäksi kuin alkujaan edes mietti.