margaret howell s/s 2011

Nämä Margaret Howellin mallistot ovat aina jotenkin niin kovin rauhoittavia. Kuvia katsellessa palaa pakostakin perusasioiden äärelle ja huomaa olevansa onnellinen siitä, mitä kaapista jo löytyy. Sama toistuu sesongista toiseen: Howell on kyllä vaatekaapin kulmakivien mestari, ainakin mitä omaan makuuni tulee.

Niin, sitä samaahan tämä pitkälti on kuin viime syksynä ja sitä edeltäneenä keväänä: beigeä, valkoista, harmaata ja mustaa. Ja ah, miten ihanaa että Howell ei ole liiemmin irroitellut – tähän kevääseen on tosin tullut mukaan hiven hillittyjä sinisävyjä.

Mielestäni tämä on silti äärimmäisen mielenkiintoista. Minä kun en taida koskaan kyllästyä tuijottelemaan täydellisesti yhdisteltyjä perusvaatteita. Löydän itseni aina ihastelemasta sellaisia täydellisesti rullattuja chinojen lahkeita, jotka putovat sirojen herrainkenkien tai valkoisten kangaskenkien yläpuolelle nilkan paljastaen. Ja miten hyvältä näyttääkään väljän kauluspaidan hiha rennosti käärittynä ja hyvin istuviin mustiin housuihin yhdistettynä! Omistaapa myös musta, rentolinjainen jakku, joka solahtelisi ongelmitta osaksi asuun kuin asuun. Haukkukaa tylsäksi, mutta olen enemmän innosta ihmeissäni vuodesta toiseen toimivien perusasioiden äärellä kuin toisinaan varsin kokeellisia ja katseita keräämään tekemällä tehtyjä, internetiin ikuistettuja katutyylejä katsellessani.

Sitten kun saisi vielä itsensä uskomaan, että se riittää – aika usein sitä huomaa seisovansa aamulla peilin edessä valkoisessa kauluspaidassa ja farkuissa miettimässä että mitähän tähän pitäisi lisätä kun nyt on niin vähän. Ihanaa, että yhä useammin vastaukseksi on riittänyt ai niin, se hajuvesi.

Kommentoi

 1. Tykkään myös siitä, miten talvenkalpeat jalat ja kolhonrumat sandaalit mallilla on. Reippaasti vaan.

 2. Se ei ole ”silti äärimmäisen mielenkiintoista” vaan nimenomaan.
  Olen suuri fani.

 3. Ihan täydellinen mallisto.

 4. M Howell on todella mielenkiintoinen tapaus: jo vuosia tehnyt erinomaista työtään ja saavuttanut vankan kannattajakunnan ilman sen ihmeempää mediaa (tai pikemminkin ilman minkäänlaista mediamielenkiintoa?). Brttivoguessa oli vuosi tai pari sitten lyhyt haastattelu, ja hänen oma tyylinsä tuntui olevan vähintäänkin samaa tasoa kuin suunnittelemansa vaatteet (tai vielä ”ankeampi :) , ja on silti tai ehkä juuri siitä syystä yksi parhaimmannäköisistä 60+ tädeistä joita olen ko. lehdessä tai muuallakaan nähnyt. Säästelen pennosia, jonkun kun tuolta haluaisin :)

 5. Asiaa puhut Inke, 100%:sesti!

 6. Hyvä mallisto, mutta huonot sivut. Vai enkö vain osaa?
  Mielenkiintoista kuulla, että Howell on 60+, ilmankos kiinnostaa!

 7. Tuo mallisto (kuten itse Margaret Howellkin) on ihan fantastinen! Toivon, että oma taipumukseni tyylihömpsöilyyn ja -rönsyilyyn rauhoittuisi joskus Howellin itsevarmaksi ja älykkääksi .. funktionaalisuudeksi? En pääse yli noista painter-jeanseista, loafereista ja leveälierisestä rantahatusta!

 8. Voi Inke kyllä!!! Olen täysin missannut Margaret Howelin olemassaolon ja nyt kun klikkasin itseni selailemaan mallistoa tulin siihen tulokseen, että jos vaatekaappini koostuisi pääosin tällä hetkellä myytävästä mallistosta en juuri muuta sinne tarvitsisi. Paitsi tietysti kaapistani jo löytyviä mustia vaatteita joita ilman elämäni olisi turhaa. Musta on minulle SE ehdoton väri, mutta Howelin perusväriset ja perusmalliset vaatteet juttelisivat täydellisesti mustien vaatteideni kanssa!

 9. Ee, hahah, mahtava havainto ja kiitokset tsempistä – ehkäpä mäkin uskallan tänä vuonna dumpata sukkahousut ennen elokuuta :)

  violet
  , oikeassa olet – tästä jaksaa innostua sesonki sesongin jälkeen, toisin kuin monista muista pienten hetkien ajan häkellyttävistä jutuista. Olen kanssasi fanijoukoissa!

  sointu, jeps, jälleen kerran. Oih.

  Susie, työ puhuu näköjään puolestaan! Mahtavaa jälkeä. Pitääpä etsiä daamin itsensä kuvia inspikseksi…

  Taru, niin sinäkin! :D

  Mom, oletko iPadilla liikenteessä kenties? ;) Kokeilehan läppärillä jos vielä maltat, mulla toimii ihan mainiosti.

  Vasilisa, no just tuota samaa haikailen toisinaan mutta kyllä mun sydämestä taitaa olla aika iso lohko menetettynä jonkinlaiselle hörsöilylle. Jos jonain päivänä ymmärrän olevani liian elähtänyt näihin mun koulutyttökolttuihin, toivon Margaretin pelastavan tilanteen.

  Nina, Howellilta löytyisivät kyllä perusvaatteet ja hiven maustetta minunkin kaappiini… Huoh, oih ja voih. Tah-too.