loistosuti

Vannon edelleen Bare Mineralsin mineraalimeikkipohjien nimeen. Bare Mineralsin starttipaketin mukana tullut kabukikin pysyi ookoo-kunnossa pitkään, sitten se päätti yllättäen tehdä hitaan itsemurhan ja alkoi ravistella karvojaan irti millin pätkissä. Pensseli ei tainnut olla kovin tyytyväinen omistajansa koviin otteisiin…

Joulun alla tilasin kaljuuntuvan sudin tilalle netistä Lily Lolon synteettisen kabukin. Aika plaah. Karvat olivat pitkät ja pehmeät, varsi oli maalattu valkoiseksi. Mitäpä luulette, miten hyvin pysyy valkoinen, hieman kumimainen maali alumiinin päällä? Ensimmäisen, komean naarmun pensselin varteen taisin vetäistä kynnelläni heti ensimmäisenä aamuna. Parin päivän päästä rapsuttelin loputkin maalit pois, paljastunut neuvostoliittolaisen näköinen epätasainen alumiinivarsi oli lopulta naarmupintaa parempi. Paitsi että suti oli susiruma, oli kabuki mielestäni ehkä hieman liian löysä. Lopullinen niitti tämänkin pensselin kohtalolle oli tehokkuuteni meikkipuuterin levittämisessä – sain harjakset lopulta kärjistään pysyvästi lyttyyn ja pyörteen muotoon.

Eräs aamu rumilussutia kauhuissani katsellessani muistin, että Karkkipäivä-blogissa hehkutettiin tovi sitten Ecotoolsin koteloituvaa kabukisivellintä. Hankin sellaisen, olen tyytyväinen. 16 eurolla sai näköjään varsin pätevän pensselin, joka hoitaa hommansa ja jonka voi siveltimeen kiinnittyvän korkin ansiosta huoletta nakata meikkipussin pohjalle. Unelmanpehmeäkin se on, mutta silti tarpeeksi napakka hoitaakseen tehtävänsä.

Ecotools kertoo sivuillaan vaalivansa ekologisia arvoja sekä siveltimen olevan valmistettu kierrätysalumiinista ja synteettisistä karvoista. Hyvä homma, mutta myyntipakkaukset olivat melkoisen jämyjä: paksusta, kumimaisesta muovista tehtyjä puoliksi kangasvuorattuja minigrip-pusseja. Uudelleenkäytettäviä juu, ehkäpä muiden kotelottomien siveltimien kohdalla tämä voi jollakulla jopa toteutua. Koska en meinannut saada omaani pois pussista, päättelin että en sitä sinne tule tunkemaan jatkossakaan. Hukkaan meni.

Mutta pensseli on hyvä, sitä suosittelen.

EcoTools Recycled Aluminum Retractable Kabuki, 16 €, Stockmannilta.
(Ps. Etsi suteja päivittäiskosmetiikan luonnonkosmetiikkapuolen läheltä.)

Kommentoi