muddy waters

Eilen harhailin töiden jälkeen kotimatkalla kynsilakkaosastolle, ostin mutaista mattaharmaata. Lähellä oli, ettei mukaan tarttunut myös hieman harmaaseen ja ruskeaan taittava metsäisen vihreä sävy. En ottanut, koska enhän minä mitään vihreää mennyt sieltä hakemaan… Eihän minulla oikeastaan edes ole mitään vihreää. En ole pakkomielteinen matchy-matchy -ihminen, mutta pehmeänharmonisenvihreät kynnet tuntuivat vain hivenen irrallisilta ilman mitään yhtymäkohtaa mihinkään muuhun.

Noh, kaksikymmentäneljä tuntia myöhemmin minulla on yllättäen kaapissani maailman kaunein harmaanruskeanvihreä neuletakki. Se tuli yllättäen luokseni, kun ei tuntunutkaan mittasuhteiltaan oikealta hänelle, joka sen alunperin itselleen tilasi. Itsehän olin jo ihastukseni julkiseksi saattanut… Minulle neule on kovin hyvä ja aivan oikea: hieman väljä, pehmeä ja lämmin, kunnon turvatakki. Veikkaan, että huomenna minulla saattaa olla myös sitä vihreää kynsilakkaa – näin kun minua nyt johdatellaan.

Kollaasiin päätyneet värit – murretut ja maanläheiset – tuntuvat juuri nyt kovin oikeilta. Katsotaan, jos keväämmällä kaappiin saisi jotain tuollaista mutaisenbeigeä vaikkapa (mieluiten juuri tuon) paidan muodossa: harmaat housut ja harmaanvihreä rento takki jo löytyvätkin. Ja ne kynsilakat, pian joka sävyssä…

Takki Tsumori Chisato Sand Washed Silk Trench, $865
Paita 3.1 Phillip Lim Tie Henley Blouse, $375
Housut 3.1 Phillip Lim Cropped Bootleg Trouser, $350
Laukku 3.1 Phillip Lim Brea Mini Camera Bag, $525
Kengät Marc Jacobs Jute Lace-Up Oxford, $575
kaikki lagarconne.com

Kommentoi

 1. Täytyy kyllä sanoa, että <3 La Garçonne. Jotenkin sieltä löytyy aina just ne ajankohtaisimmat ja samalla ajattomimmat jutut. Ja sieltä löytyisi myös Proenza Schouleria :) Jos olisi pakko valita yksi kauppa, josta ostaisin vaatteeni, se olisi juurikin LG.

  Ja vihreästä sen verran, että se taitaa hiipiiä lähes jokaisen kaappiin ihan yllättäen. Itse ostin ensimmäisenä vihreänä asiana vaatekaappiini harmaanvihreän laukun, ja sen jälkeen olen ostanut vihreän kashmirneuleen ja huivin… Toimii.

 2. Oooooo, ihania värejä! Juuri eilen lakkasin kynnet mutaisiksi minäkin, näin kai ne trendit toimii, vaikka sitä luulee olevansa niin originelli :) IsaDoran Muddy waters on hyvä lakka! Ja nyt sitten vaan jää tuonne pääkoppaan huutamaan nuo loput värit..

 3. sointu, <3 La Garçonne todellakin, se on ihan yliveto ja tuntuu, että heidän koko valikoimansa on hienosti linjassa. Linjakin sattuu olemaan omaan makuun... Mutta joo, jos olisi pakko valita yksi, valitsisin minäkin varmaan LG:n. Olkoonkin, etten ole koskaan sieltä uskaltanut mitään vielä tilata, pelkään jotenkin niitä tulliselkkauksia vaikken edes tiedä miten asia käytännössä hoituu :D

  Ensimmäinen päivä vihreässä villatakissa menossa. Minun lisäkseni sitä ovat käyneet silittelemässä kaikki, joihin olen tänään törmännyt. Voi olla, että tämä ei jää ainoaksi vihreäksi... Kaapista löytyi vielä tähän täydellisesti sopiva huivi. Huivin on äiti saanut n. 15 vuotta sitten, tämä on ensimmäinen kerta kun kumpikaan meistä sitä käyttää. Kannatti näköjään pitää jemmassa, aika tavaran kaupitsee.

  Juuli
  , no näinpä – eihän tämä himotus sattumaa ole :) Muddy waters -sävy pitänee hakea kun se Chanelin mutalakka on nyt enää pieni siivi pelkkää tahmaa pullon pohjlla. Ja se vihreä. Hassua, että jo nyt väriasian kynsissä pitää olla näin kun vasta pari viikkoa sitten ostin innoissani tummanvioletin, hentoisesti hileisen lakan – liekö oli joulusesongin syytä se…

 4. Voi Inke, minkä teit. Mä juutuin La Garconneen liiiiiiian pitkäksi aikaa vaikka piti etsiä ihan muita asioita kuin Proenza Schoulerin kenkiä. <3 LG

 5. eskimolapsi, olen pahoillani :D Eihän käynyt köpelösti?

 6. […] Muistelin, että joskus aiemminkin sama idea on tuntunut hyvältä, heti perään huomasinkin historian toistavan itseään. […]