kevätkolttu

A.P.C. oli paukauttanut Spring Resort 2011 -mallistonsa nettiin. Peruskauraa – muutamaa juttua rakastan, osan edessä pohdiskelen että miksi tällaista tehdään… Noh, jokaiselle jotain.

Kuvan mekko on ehdottomasti sitä rakkauskategoriaa. En säästelisi omaani kevääseen, vaan laittaisin päälle harmaan tai tummansinisen villatakin ja jalkaan tuhdit villasukkikset. Ylläri-ylläri, viimeisen kahden viikon ajan olen laittanut kaiken päälle harmaan tai tummansinisen villatakin ja jalkaan tuhdit villasukkikset… Luovuutta ja yllättäviä valintoja tiedossa huhtikuulle asti!

Hirmuisen kaunis tuo kuosi, mekon malli taitaa olla tuttu jo aiemmista A.P.C.-mallistoista. Rakastan tuollaista harmaan ja vaaleansinisen välimaastoa, nättiä ja jäistä.

A.P.C. Crew Neck Dress, 190 €, apc.fr

Kommentoi

  1. tuollainen on kiva. ja ihan törkeen helppo ommella. mistä tuli mieleeni kysymys – kun nyt kuitenkin aika moni on sitä mieltä, että kopioita (esim. kengät) ei tueta, niin miten on, jos kopio on itse tehty? onko tämä lieventävä asianhaara?

  2. vzio, no tuon mekon malli nyt ei mitään rakettitiedettä taida olla eikä sitä mielestäni kukaan voi itselleni omia, samanlaista kangastakaan tuskin taitaa onnistua hankkimaan. Go for it, itsekin tekisin itselleni mekkosia jos olisi ompelukone ja öö… Jos osaisin. :)

    Ja niin, ei kai kukaan voi väittää omistavansa oikeuksia perushousuihin, kauluspaitaan tai kotelomekkoon ja kyseisten vaatekappaleiden keksijöiltä ovat tekijänoikeudetkin taatusti jo vanhentuneet :D Mielestäni on sitten jokseenkin eri asia, jos vaikkapa ottaa hyvin tunnistettavissa olevan kenkä/laukkudesignin ja tekee samanlaisen ja myy sitä omissa nimissään.. Veteen piirrettyjä viivojahan nämä ovat ja ainakin minun on mahdotonta määritellä yksiselitteisesti mikä on sitten inspiroitumista ja mikä kopioimista. Toisinaan ne lainatut detaljit ovat vain kovin suorasti tunnistettavissa alkuperäiseen ja minun silmissäni se näyttää jokseenkin kopioidulta, esim. Biancon kengät joissa on yhdistelty Minimarketin wedge-kenkiä ja Camilla Skovgaardin sahapohjia, http://www.bianco.com/collections/product_description.html?articleno=26-45172-15&sid=239a634bd6d241a346e66a21af352556.

    Suurin osa kenkiin törmäävistä tuskin osaa moisesta ärsyyntyä eikä saa näistä minkäänlaisia mielleyhtymiä, minä näen noissa vain kaksista hienoista kengistä ilman varsinaista omaa suunnittelupanosta yhdistellyn version. Ei tässä semiärsyyntymisessä tietty mitään logiikkaa ole – ruskeat jodhpurit ovat ruskeat jodhpurit Chloélla ja Nilsonilla, toiset detaljit kuten esim. nuo sahapohjat taas minun pieni mieleni yhdistää vahvasti johonkin tiettyyn tekijään.

    Menipäs pohdiskeluksi, ilmeisesti tykkään jauhaa säännöllisin väliajoin tästä asiasta pääsemättä lopputulokseen tai mihinkään järkisäännöstöön edes omassa päässäni :D Mukavaa viikonlopun jatkoa ja ompeluiloa!

  3. Onpas ihana mekko! Itse varmaan laittaisin tuon paksujen valkoisten sukkisten kanssa ja päälle vielä paksu valkoinen palmikkovillatakki. Taitaisi mennä lumikuningatar-efekti vähän överiksi :) Jos noita olisi jäljellä vielä helmikuussa niin voisin juhlia synttäreitä tuo mekko päällä.

  4. Ilona, minusta kuulostaa siltä että toimisi mainiosti eikä siitä varmastikaan yhtään lumikuningatar-asu tulisi.. Ellei villatakkisi ole maahan asti pitkä, glittersekoitteisesta villalangasta ja jos siinä ei ole turkisreunaista huppua :D