byredo

Rakastan Byredoa: noita mielenkiintoisia tuoksuja, täydellistä tinkimättömyyttä, hienostuneen vähäeleisiä pakkauksia, kaunista liikettä ja loistavaa palvelua. Vietimme kaupassa hyvän tovin kun yritin karsia merkin neljästätoista tuoksusta ehdokasta uudeksi parfyymiksi ikitäydellisen Rose Noirin rinnalle. Sain vaihtoehdot rajattua kahteen, mutta päätökseen en vielä tämän reissun aikana päätynyt. Nuuhkin edelleen takkini taskuihin jääneitä tuoksunäytelappuja ihastuksissani ja pamahdan joku päivä päätöksen tehtyäni Gaudeteen hakemaan sen oikean pullon kotiin. Varma, pehmeä ja klassinen Blanche vai keväisen raikas La Tulipe?

Ei sieltä liikkeestä kuitenkaan täysin tyhjin käsin poistumaan päässyt. Reilu vuosi sitten arvelin etten olisi tuoksukynttilätyyppiä, ilmeisesti jonkinasteista henkistä kasvua on kuluneiden kuukausien aikana tapahtunut. Hyvinhän tuo tuossa pöydän nurkalla palaa eikä taida ehtiä pölyäkään keräämään. Ja tuoksu, se on pehmeä ja puhdas – ei esanssinen tai suitsukkeentunkkainen. Arjen luksusta.

Byredo, Mäster Samuelsgatan 6, Tukholma

Kommentoi

 1. Mulla on Byredon Pulp, ja se on aivan mieletön. Ei sovi välttämättä jokaiseen päivään ja mielentilaan, mutta silloin kun sopii… Makea kuin mikä, mutta viikuna tekee siitä jotenkin jännän ”lattean”. Toinenkin Byredo kelpaisi, tuoksukynttilästä puhumattakaan.

 2. Sain viime jouluna lahjaksi Blanchen ja tykkään kovasti! Se on juuri oikealla tavalla simppeli olematta kuitenkaan tylsä.
  Tuo tuoksukynttilä kuulostaa ihanalta <3

 3. Miia, Pulp on kans ihana – ylläri-ylläri :) Voisin ottaa noista itselleni melkoisen monta, lopuistakin pidän jollain asteella vaikka eivät omalta tunnukaan. Todettakoon nyt tähän väliin että merkin hinnat ovat harmikseni hieman nousseet viime vuodesta – vuosi sitten 100 ml pullon sai n. 115 eurolla (ja Ruotsista parikymppiä halvemmalla), nyt tuo pullo maksoi 1400 kr (n. 150 euroa) ja 50 ml pullo muistaakseni 950 kr (n. 100 euroa). Höh. Toisaalta Rose Noir -tuoksua on mulla vielä vuoden käytön jälkeen n. 2/3 jäljellä, joten pidemmällä aikavälillä hintaero ei ihan kamalaksi pääse kiipeämään..

  h, no en ihmettele! Olen edelleen aivan kahden vaiheilla – Blanche vai La Tulipe? Voiko kaiken saada? :D Tuoksukynttilä on kyllä ihana, koti tuoksuu sen polttamisen jälkeen mukavan puhtaalta vaikka imuri on kyllä pysynyt visusti kaapissa…. Eikä tuoksu ole mitenkään päällekäyvä, ätläkkä tai aiheuta mitään päänsärkyä tai hengenahdistusta kuten tuoksukynttilät ovat joskus tupanneet mulle aiheuttamaan. I like. Niin, ja se on nätti.

 4. mun on ollut vaikeaa löytää uutta tuoksua jo vuosia käytössä olleen tilalle, mutta byredon gypsy water on ollut harkinnassa jo pitkään. ehkä ensin tuoksukynttilänä siis, jos kerran suositusta on uskominen…

 5. stellagee, yritähän päästä jossain nuuhkimaan Byredon uudet tuoksut, voi olla että tykkäisit niistä..? En muista tuoksumakuasi, mutta muistelisin sen olevan hieman vähemmän kukkainen kuin meikäläisen… M/Mink tuoksuu aluksi vahvasti musteelta ja ne kaksi muuta, Oud Immortel ja Accord Oud olivat sellaisia puisia. Tosi mielenkiintoisia, mutta mää nyt vaan olen tällainen ei-imelien ja ei-niin-superkevyiden kukkaistuoksujen ystävä jos itselle pitää parfyymi hommata :)

 6. Byredo on ihana ihana niin ihana minustakin! Tuli kova tuoksukynttilän himo taas pitkästä aikaa. Oletko muuten Inke koskaan kokeilliut Miller Harris -tuoksuja? Eivät todellakaan mitään tusinatavaraa, aivan upeita. Itselleni on käynyt niiden kanssa niin, ettei enää voi olla ilman :) Ja tuoksukynttilöitä löytyy myös.

 7. mariaelina, tuo pakkanen saa kyllä himoamaan tuoksukynttilöitä ja myös ihan kynttilöitä vaan.. Hrr! En ole kokeillut Miller Harris -tuoksuja, kiitos vinkistä! Toivottavasti mulle ei käy niiden kanssa yhtä köpelösti kuin sulle :D Saako jostain Helsingistä? Myös Molton Browniin menin hieman rakastumaan saamani lahjapakkauksen myötä… Se niiden vartalovoide on pa-ras-ta.

 8. Inke, nimenomaan tuo pakkanen minunkin kynttilänhimoni herätti taas. Tosin työmatkalla en tänään palellut, kun vuorasin itseni toppahousuihin ja paksuun toppatakkiin. En jaksa välittää Michelin-vaikutelmasta, sillä ei palellut! Suosittelen.

  Miller Harrisia saa Suomesta ainoastaan siitä Bulevardin Livia Jacopasta. Hintaluokka on suunnilleen sama kuin Byredolla. Ja vaikka olenkin niihin rakastunut, niin silti toinen tuoksu olisi ihana, enkä ole vielä osannut päättää olisiko sekin Miller Harris vai Byredo…hmmm. Vaikeita päätöksiä :)

  Molton Brown on minulla testaamatta, mutta täytynee käydä nuuhkimassa.

 9. mariaelina, kynttilänpolttelua taitaa olla tiedossa vielä muutama kuukausi – eiköhän hamstrata tuoksukynttilöitä ja perustuikkuja, antaa palaa vaan! Vielä itse jemmailen toppatakkiani, vielä muutama pakkasaste lisää niin antaudun untuvalle. Päässäni on joku kummallinen kuvitelma siitä, että jos toppaan itseni jo nyt, en pärjää samalla takilla enää silloin kun todella paukkuu. Voi olla urbaanilegendaa… :)

  Pitää käydä nuuhkimassa Miller Harrisit, joka päivä kuljen Livia Jacopan ohi mutta vieläkään en ole liikkeeseen ennättänyt. Tilanne on korjattava! Tuo Molton Brown taitaa olla enemmän saippua-suihkugeeli-vartalovoideosastoa, mutta samat kiksit niistä saa… Arjen luksusta, hienoja tuoksuja ja toimivia tuoteita. Suosittelen :)

 10. Tuo sama toppatakkilegenda minullakin on päässä, mutta yritän olla uskomatta sitä ja luottaa sen sijaan siihen, että sitten ei enää niin kovasti palele kun ensin tottuu taas tähän talveen. Siis näin toivon.

  Tuikkuja hamstrasin eilen ison sadan kappaleen pussin ja byredon tuoksukynttilöitä kävin myös tuoksuttelemassa. Kaikki ne olivat ihania, mutta päädyin ostamaan hajuveden… Bal d’afrique. Rakkautta. Harkitsin sen ja Gypsy waterin välillä, mutta tämä tuntui enemmän omalle. Ihanan kerroksellinen tuoksu, muuttuu hyvin paljon ja moneen kertaan ranteessa.

  Mitä sinä teit omalla hajuvesipakkauksellesi? Se on niin upea, ettei roskiin voi laittaa, mutta toisaalta on melko työlästä joka aamu sitä pulloa sieltä kaivella…Tämäon minulle ikuisuusongelma; toisaalta haluaisin katsella hajuvesipulloja lipastoani koristamassa, mutta toisaalta tuntuu, että ne pitäisi säilyttää laatikoissaan….

 11. mariaelina, kyllä sorruin untuvaparkaan sunnuntai-tiistai-pakkasilla :) Ei kaduta, ei palellut! Onnittelut myöskin uudesta Byredo-tuoksusta, veikkaan että se saattaa omalla tavallaan lämmittää sinua enemmän kuin 100 tuikkua. Omia Byredo-pakkauksiani jemmailin tovin hyllyssä pölyä keräämässä, kun olivat niin superkauniita etten raaskinut poiskaan heittää. Sitten sain kakistettua Janille, että heitä nuo laatikot pois kun minä en näe, itse en niistä pysty luopumaan mutta tuskin niitä enää osaan kaivata niiden mentyä. Ehdotus: koveta sydämesi ja hoida joku tuhoamaan pakkaukset puolestasi :D Käytän tätä keinoa myös mm. kauniiden paperikassien ja kenkälaatikoiden eliminoimiseen.

 12. […] Arpominen Byredon Blanchen ja La Tulipen välillä päättyi viimein, ihanaa että päätös tehtiin puolestani. Itse en varmaan olisi koskaan saanut tätä päänsisäistä kaksinkamppailua ratkeamaan, olkoonkin että vaaka olikin jo kallistunut hivenen raikkaan tulppaanin puolelle. […]