byredo parfums

Byredo Sniff It

Yhtään ruotsalaisen Byredo Parfumsin hajuvesistä en ole vielä tuoksutellut, silti haluaisin ne kaikki. Eritoten Rose Noir kuulostaa ilmeisesti juuri minulle suunnitellulta tuoksulta, kiitos!

Mielikuvillahan tässä pelataan. Monimutkaisia glitter-kulta-timantti-häkkyräväkkyrä-pulloja enemmän minua puhuttelee tällainen puhdaslinjainen pelkistys. Näissä on sopivasti jotain uutta, jotain vanhaa ja jotain lainattua. Ajatonta kauneutta.

Ihan pelkän mielikuvan perusteella en kuitenkaan taida sijoittaa tyyriseen parfyymiin, nämä täytyy päästä tarkistamaan paikan päälle.

Byredo Burn It

Tuoksukynttilätkin viehättävät minua aina siihen saakka kun muistan, että entisetkin ovat vielä polttamatta. Lahjaksi saadut ja sisustusinnossa hamstratut tuoksukynttilät ovat olleet jo vuosia jemmassa jotain mystistä tulevaa tapahtumaa varten, ja selvää on, että tällaisia luksuskynttilöitä en ikinä raaskisi edes polttaa. Mutta kyllähän tuollainen ikkunalaudalle saisi tulla hengailemaan – harmi, kun pöly tuppaa jämähtämään steariinin pintaan melko napakasti.

(Viimeistään viimeisen kynttilälauseen jälkeen tajusin olevani aivan liian levoton, yksioikoinen ja rutinoitunut ihminen rauhalliseen hiljaiseen nautiskeluun lehden lueskeluun kynttilänvalossa viltin alla. Onko pakko hyväksyä kylmä fakta, että Diptyquet ja muut ihanuudet olisivat aivan haaskausta tällaisen nautiskelussa pihistelevän, tehokkaasti rentoutuvan järkiolennon olohuoneessa?)

Kommentoi

 1. Hei,
  Oletko jo kuullut tästä :http://www.cbihateperfume.com/

  Neronenän tuoksujen nimenä mm. In The Library, Russian Caravan Tea ja A Memory of Kindness. 2ml parfyymi maksaa n 8 euroa.

 2. Itse juuri eilen luin näistä Byredon tuoksuista ja haluaisin kovasti päästä niitä nuuhkimaan. PULP tuntui omalta tuoksultani ainesten perusteella, mutta miten ihana oli tuo uuden BLANCH tuoksun lanseerausteksti!

 3. Oh!
  Sain juuri eilen postissa ensimmäisen Diptyque-tuoksuni josta olen haaveillut vuoden päivät, siksi oli pakko syöksyä kommentoimaan. L’eau de l’eau – todella miellyttävä tuoksu ja pulloakin kehtaa pitää esillä. Byredot eivät ole vielä oikein vakuuttaneet minua, tosin uusimpia en ole päässyt vielä nuuhkimaan ja Fantastic Manin nimikkotuoksu kuulostaa aika lupaavalta…

 4. Vasilisa, enpäs ollut moisiin törmännyt… Onhan noissa ideaa, vaikka vähän (kylläkin tosi symppiksellä tavalla) kotikutoiselta mun silmään homma näyttääkin :) Tuoksuttelemaan pitäisi päästä, sokkona en hajuvettä kuitenkaan uskalla tilata vaikka noissa ei hinta päätä huimaakaan!

  Yvonne, tuoksuja en voi valitettavasti kommentoida, mutta kyllähän Byredo osaa brändiä rakentaa ja mielikuvia maalailla.. Muhun iskee, taidanpa olla kohderyhmää.

  Viv, Diptyquekin kiinnostaa – niissä on jotain samaa kuin Byredossa, ehkä vähän perinteikkäämpää ja romanttisempaa menoa. Mistä tilasit tuoksusi?

 5. Joo, samaa Byredon kanssa on ainakin tietty asenne: ei vahvaa mies/naistyypittelyä vaan yksinkertaisesti hyviä tuoksuja. Tilasin saksalaisesta kaupasta nimeltä http://www.ausliebezumduft.de/ ,se ei ollut ehkä halvin mutta EU-alueella ja palvelu oli erinomaista: paketti tuli nopeasti ja mukaan sai kaupan päälle toivoa näytteitä kolmesta eri tuoksusta jotka toimitettiin sievässä kangaspussissa. Ei valittamista, siis.

  Kiitos muuten blogista joka on varmasti suomalaisista visuaalisesti miellyttävin ja muutenkin kiinnostava! Harmi vaan että tykkäät niin samoista vaatteista ja oot ilmeisesti niin saman kokoinen, loppuu tässä kaupungissa vähäiset (A.P.C:n) koot kesken :) No ei vaan, ainahan pääsee Ruotsiin…

 6. Hei, oli kiva nähdä tänään! Mulla on kuva teistä blogissa :) Noista Byredoista mun nenään paras on Gypsy Water, harmittaa mielettömästi etten ostanut sitä Pariisista…

 7. Aurora,

  No onneksi niitä Gypsy Watereitakin saa (sikahintaan) nettikaupasta :)

  Oli kyllä mukavaa törmätä, otetaan uusiksi!

 8. Viv,

  Asenne ja visuaalinen ilme iskevät – jotain tekevät oikein, kun olen aivan myyty hajuvedelle, jota en ole edes päässyt haistamaan… Taito sekin!

  Ihanaa kuulla, että tykkäilet, tämän tekeminen vaan on niin henkireikä ja mukavaa puuhaa molemmille. A.P.C.:tä saa onneksi Beamin lisäksi myös nettikaupoista – tottahan me paikallista mieluiten tuemme, mutta jos satut viemään kokoni, on vielä toivoa jäljellä ;) Ja onhan se Ruotsikin siellä… Kannattaa muuten vissiin hieman varoa Stokiksen A.P.C.:n liikettä, siellä on muutaman blogikommentin mukaan kovempia hintoja tuotteille kuin muilla kaupoilla. Takissa n. 500 kruunun hintaeroa ja sen semmoista.. Nyyh.

 9. […] Byredon tuoksuja… He iskevät heikoimpaan kohtaani, Acne-fanitukseen. Ja minä vielä myönsin, etten todellakaan ole tuoksukynttiläihminen. Saako täällä muuttaa vielä […]

 10. […] Aavistelin taannoin, että Byredon Rose Noir saattaisi hyvinkin olla kuin minulle tehty tuoksu. Osuin oikeaan – se ei ollut enempää tai vähempää kuin täydellinen. Tuoksu oli sopivan kukkainen ja kevyt, muttei imelän lälly tai ärsyttävän tekoraikas. Pullon eleeton, oikealla tavalla vanhahtava design on linjassa tuoksun kanssa. Noin kaunista mutta yksinkertaista esinettä katselisikin mielellään. Raaskisikohan tuota käyttää? […]