squeaky clean

Olenpas viimein tainnut löytää itselleni sen oikean kasvojenpuhdistustuotteen, ainakin tämä palvelee ihoni tämänhetkisiä tarpeita vallan mainiosti. En oikeastaan edes tiedä, miten päädyin lopulta ostamaan tätä monien tuttavien kylppärin hyllyillä näkynyttä kasvopesua. En kai keksinyt enää muutakaan kokeiltavaa, kun mikään aiemmin testaamistani putsareistakaan ei ollut noussut selvästi ylitse muiden. Vuosiin tämä ei tullut kuuloonkaan, tuote vain näytti ja vaikutti tylsältä ja tympeältä. Purkki on minusta näyttänyt aina mitä melkoisen ankealta eikä se ole onnistunut vaatimattomalla ja vanhahtavalla ulkonäöllään iskemään turhamaisuushermooni. Olin kerran jonkun kaverin luona yökyläillessä testannut pesuainetta enkä sen mahtavuutta tuolloin oikein ymmärtänyt – muistelen miettineeni sen olevan poikkeuksellisen hankalaa poishuuhdeltavaa.

No juu, ei se tosiaan ihan helposti naamasta irtoa jos sitä annostelee liikaa. Tömäkkää, ilmeisesti jonkinlaisessa tiivistemuodossa olevaa kasvosaippuaa riittää kuin riittääkin noin puolikkaan herneen kokoinen nokare, tämän opettelin kantapään kautta. Tuolla puolikkaalla pisaralla pesuainetta lähtevät meikit eikä määrä onnistu vielä muodostamaan valtaisaa vaahtoryöppyä.

Tympeän, mitäänsanomattoman tuubin sisältö taasen on kaikkea muuta kuin mitä ulkoasu antaa olettaa. Pesun jälkeen nassu jää taatusti meikittömäksi ja hassulla tavalla narskuvan puhtaaksi, mutta ihoa ei silti kuivaa tai kiristä. Cliniquen 3-step -ihonhoitofilosofian vastaisesti olen skipannut kasvoveden ja tämänhetkinen kosteusvoiteenikin on aivan eri sarjasta, mutta naamani voi kuitenkin paremmin kuin ikinä. Iho lienee tasapainoinen kun se ei kuivu eikä liiemmin rasvoitukaan, näpytkin ovat tätä nykyä yksittäisiä, harmillisia sattumia eivätkä vakiovieraita. Sekaiho juhlii! Lisäksi tuosta 150 millilitran tuubista riittää tavaraa useammaksi kuukaudeksi.. Kahdelle. En ole ainoa, jolle tämä kelpaa.

Nyt pelottaa, että Clinique kokee tarpeelliseksi ”uudistaa valikoimaansa ja freesata ilmettään” ja vastalöytämäni klassikkosaippua heivataan pois jonkun uuden ihmeitälupailevan perusnassupesun tieltä. Mitä jos tämä on muidenkin mielestä ajastaan jälkeenjääneen ja kuivakan näköinen purtilo, jonka sijaan hyllyltä tulee napattua mukaan jotain hieman enemmän 2000-lukulaisen näköistä kamaa?  Menossa on vasta toinen tuubi, en vielä haluaisi teidemme erkanevan!

Kommentoi

 1. En ymmärrä tuota tapaa puhua nassuista, tassuista, ompoista (omppo!! *ittu se on omena) yms. se on jotenkin ällöttävää aikuisen ihmisen kohdalla, lopetin cosmonkin lukemisen, koska siellä seikkailee aina nassut ja tassut kosmetiikan parissa, ei kasvot ja kädet… samoin esim. sana laululintu on ihan *itun ärsyttävä, mikä on laululintu; monet naistenlehdet siis kirjoittavat aina joistakin laululinnuista.

  Enkä meinaa tätä mitenkään henkilökohtaisena, en vaan ymmärrä noita nassuja ja tassuja, ja jotenkin alkoi taas ottaa päähän :D pienet murheet ja sillä tavalla.

  Käytän itse öljypesua kasvoille, toimii hyvin.

 2. Hahahah E, muakin ärsyttää nassut, tassut ja muut lellittelysanat aivan jumalattomasti, mutta käytän noita karmivia sanoja siksi juuri ja sen tähden :D Tiedän tiedän, pitäisi vierottautua tästä kamalasta tavasta hyvän sään aikana. Toisaalta se ”hyvän sään aika” taisi mennä siinä vaiheessa kun puhekieleeni ujuttautui ”LOL”, alkuun kyse oli harkitusta pilasta ja nyt olen vain supernolo. :)

  Cosmossa taasen on mielestäni suurempiakin ongelmia kun random nassut ja tassut :D

  Mullakin on joku öljyputsari jota käytän tuon pesun lisäksi silloin kun olen ehostanut enemmän, luomivärit ja eyelinerit heilahtavat sillä mukavasti huit hiivattiin.

 3. Täältä löytyy toinen super-fani! Olen kokeillut purkkeja ja purnukoita, Niveasta Clarinsin kautta Dermalogicaan, mutta rakkauteni kohde on sama. Mikään muu ei toimi tämän(kään) sekaihon kanssa yhtä hyvin kuin tuo ihana Clinique.
  Kun tuon yhdistää saman merkin voidemaiseen silmämeikinpoistoaineeseen on puhdistus täydellinen. Kasvovesi ja voide ovat muun valmistajan, mutta puhdistuksessa luotan noihin. Huolimatta siitä että heidän kova kasvosaippuansa oli kaamea ja kuivatti nassun ;) korpuksi.

 4. Anna, veikkaan ettei täälläkään mene naamanpesuaine ihan hetkessä vaihtoon! Ihan loistotavaraa, jos en tuossa ylempänä ehtinyt vielä riittämiin hehkuttelemaan. Kosteusvoidevinkkejä otetaan toki vastaan, nykyinen Cliniderm-rasva loppuu kohta. Oli ”ihan jees”, mutten ole ihan villinä ja purkki kyllä kului ennätysajassa.

 5. Cliniquen vakiokäyttäjänä ollut ainakin viimeiset 10 vuotta, 7 niistä on omistettu juuri kyseiselle Rinse-off foaming cleanserille. Aivan huipputuote!
  Sain siskonikin jumiin viime vuonna kun laitoin hänet kokeilemaan tuotetta :)

  Mä taas pidän tästä tuubimaisesta muotoilusta ja vaalenpunaisesta mömmöstä, joka tuubissa on. Super käytännöllinen ja simppeli.

  Dramatically moisturising lotion on ollut myös hyvä omalle iholleni, mutta opiskelijabudjetin takia täytyi siitä luopua. Puhdistusvaahdosta tosin en luovu vaikka mikä olisi.

 6. Yvonne, levittäkäämme ilosanomaa :D Mut joo, nyt kun olen ihastunut tuotteeseen niin alkaa jo pakkauskin näyttämään paremmalta. Itse pesuainehan on aivan jumalaista kaikessa helmiäishohtoisessa kermaisuudessaan, tykkään myös siitä aidosta saippuan tuoksusta! Se on muuten varmaan se ällö mintunvihreä korkki, joka mua arvelutti, ei kuulu lempiväreihin :)

  DDML-voidetta olen joskus vuosia sitten putelin käyttänyt, en muista mitä siitä pidin eivätkä ne tulokset olisi kuitenkaan verrattavissa enää ihoni nykytilaan. Jostain vaan joskus luin että tuo kallis voide olisi tukossa halpoja mineraaliöljyjä, jotka eivät tee herkkua iholle. Tämä siis vain muistikuva, todisteita väitteeni tueksi ei tähän hätään ole :) Toisaalta, jos se toimii ja tuntuu oikealta niin mikäpäs se siinä sitten, turha ehjää on väkisin korjata!

 7. Voiteiden kanssa luotan Clarinsiin, jotenkin heidän voiteensa ovat sopineet mulle parhaiten. Nykyinen suosikkini heiltä on HydraQuench-sarja, sieltä löytyy omat tuotteet talveksi ja kesäksi. DDML oli vanha suosikkini, mutta jotenkin se ei tunnu enään samalta kuin ennen…

 8. Anna, kiitti kun palasit kertomaan! :) Clarins on mulle lähes täysin vieras merkki, olen aina pitänyt sitä jotenkin kovin rouvaskaisena enkä ole kokenut kuuluvani kohderyhmään. Hehee, kyllä – tiedostan ostavani ennen kaikkea mielikuvia. Pitääpä käydä tutustumassa HydraQuench-valikoimaan, josko sieltä löytyisi ratkaisu voidepulmaan. Harva voide mulle ei laisinkaan sovi, mutta enpä koe yhdenkään kasvovoiteen vielä olleen selkeästi ylitse muiden… Monta ihan toimivaa tapausta olen löytänyt, mutta haaveilen että löytäisin sellaisen jota haluaisin ostaa tuubi toisensa jälkeen!

 9. Hah, turhamaisuushermo ! Epäilen, että jos asiaa tutkittaisiin tarkemmin, niin semmoinen löytyisi useimmalta meistä.. Kuullostaa hyvältä toi putsisclean aine, pitänee testata :)

 10. Tuo on todella hyvä tuote! Multa löytyy myös se Cliniquen kasvovesi, mutta rasvana on joku perus-Nivea. Se Cliniquen rasva haisee jotenkin minun nenuliin (LOL) karmivalta.

  Ja jos kaipaat silmämeikinpuhdistusainetta (onko se edes yhdyssana?), niin suosittelen Cliniquen Take The Day Offia.

 11. Mullakin on hakusessa uusi kasvojenpuhdistusaine, ihan vaan vaihtelunvuoksi. Voisinkin testata seuraavaksi tuota. Oon muuten tykännyt Chanelin kasvovoiteista, kosteuttaa muttei tee ihoa tahmeeksi. Plussaa tietty purnukoitten muotoilusta.

 12. […] Valmistaja tituleeraa ripsiväriä moussemaiseksi, saattaapahan se sitä ollakin vaikkei sitä harjaan tarttuneesta väristä huomaa. Ainakaan se ei vetisyydellään ja raskaudellaan latista ripsiä ja niitä taivutuksia joiden suhteen taidan olla hieman pakkomielteinen. Pistettäköön tämä sitten vaikka sen mystisen moussen piikkiin… Lisäksi ripset jäävät miellyttävän pehmeiksi vaikka ripsaria innostuisikin sutimaan useampia kerroksia. Väri pysyy ripsissä päivän erittäin kiitettävästi, mutta lähtee illan tullen pois ihan pelkällä kasvojenpesuaineellanikin. […]

 13. […] Clinique Rinse-Off Foaming Cleanser. Yksi purtilo vähemmän kylpyhuoneessa, tämä kun kelpaa molemmille. […]

 14. […] pesen Cliniquen Rinse-off Foaming Cleanserilla, menossa taitaa täysin tapojeni vastaisesti olla jo neljäs tuubi samaa kamaa. Kasvovesikin on […]