villaa ja viittoja, keskellä viikkoa

Aaah – syyskuun ensimmäinen päivä. Ei tarvitse enää vängätä, josko nyt on loppukesä vai alkusyksy.. Peli on selvä. Saappaat jalkaan ja villaa ylle, tytöt – se on menoa nyt!

Koin tässä askarrellessani pienimuotoisen valaistumisen: minun on saatava tuollainen valkoinen irtokaulus. Miten loistava keksintö tuo onkaan, ainakin tällaisen ihmisen mielestä jota neulepaidan alle ängetty kauluspaita kiristää ja ahdistaa. Vaikka yhdistelmä näyttäisikin hyvältä, hillityn ulkokuoren alle voi mahtua melkoinen määrä ruttuista kangasta ja yllättäen kiristäväntuntuisia saumoja. Kuvittelen, miten voisin freesata tuolla kauluksella muutaman mekon ihan uuden näköiseksi.. Ja kuinka voisin viilettää näinä syksyn päivinä pukeutuneena huoliteltuun, asustettuun neulepuseroon tukahtumatta liioiteltuihin kangaskerrosmääriin. Kuinka fantastista?! Valkoinen kaulus on uusi musta!

Le Mont St. Michel Hooded Wool Poncho, $495, lagarconne.com
A.P.C. Wool-blend Cloche Hat, 155 €, net-a-porter.com
Rachel Comey Boat Neck Top, $345, lagarconne.com
Carven Silk Crepe Collar, $135, lagarconne.com
Vena Cava Treadles Skirt, $391, lagarconne.com
Proenza Schouler Shopping Tote, $615, lagarconne.com
Vivienne Westwood Pirate Boots Black, £345, hervia.com

Kommentoi

 1. Alotin katsomalla kuvan ja ihmettelin mikä ihme tuo valkoinen kaulus oikein onkaan. Jatkoin lukemista ja ihmettelin vielä enemmän että miksi sinä sellaisen haluat. Luin loppuun ja hoksasin että tarvitsen sellaisen itsekin. Mistäs me nyt semmoiset saadaan?

 2. Inke ja Hanna tehän näppärinä tyttöinä teette itse tollaiset kaulukset! Eli joko jostain omasta vanhasta kauluspaidasta tai sitten kirpparilta haette sopivan yksilön, ei muuta ku nips, naps ja näytätte vähän ompelukonetta – voilà! (Kröhöm.. noin helppoa sen pitäis olla, mutta en minä itse kyllä osais)

 3. Hanna, mä niin näen että tässä olisi ratkaisu moneen pulmaan! Sitä jotain, jolla saisi nostettua vanhoja vaatteita uuteen uskoon, hillitynhallittu yksityiskohta tekemään vaatteista asun.. Heh, ei mitenkään suuria odotuksia pienelle kankaanpalalle :D Olin eilen itse asiassa jo tilaamassa näitä eräästä Briteistä toimittavasta nettikaupasta, mutta pihiys iski.. Ei yllättäen vielä 94 euron silkinpalan kohdalla, vaan 21 euron kuriirikuluissa :D Tilataanko molemmille kaulukset ja jaetaan postikulut?

  Linda, hahahahahaahahha! Tuota.. ”näppärä tyttö” ei taida olla ihan se oikea ilmaisu kuvaamaan minua ja mun olemattomia käsityötaitoja :) Mulla ei ole ompelukonetta ja se on ehkä hyvä niin – saisin lähinnä tuhottua sillä kalliita kankaita. Oppisihan sitä varmaan hieman paremmaksi jos opettelisi, mutta mulla ei tähän päivään mennessä ole herännyt suurempaa tunteen paloa käsitöitä kohtaan ja väkisin moiseen projektiin lienee turha ryhtyä. Mua tossa valmiskauluksessa kiehtoo juuri tuo pyöristetty Peter Pan -kaulus sekä se, että tuo on silkkiä. Voisin kuvitella että tuollainen irtolipare toimii silkkisenä just hyvin, kun se ei ainakaan tarraa villan pintaan kiinni ja kiipeile sen avulla kauluksesta ulos. Toki suosittelen DIY-versiota kaikille kynnelle kykeneville, mä veikkaan että saisin about saman summan palamaan että löytäisin silkkisen kauluspaidan täydellisillä kauluksilla (jonka vielä raaskisi silpoa!) ja kauluksen teettämiseen ompelijalla. Ehkä tuo reunoja viimeistelemättäkin paitojen alla menisi, mutta tuppaan olemaan turhan perfektionisti viettämään päiväni tietäen, että paitani alla roikkuu langanpätkiä. (Jännää, etteivät kynsilakalla paikatut reiät sukkahousuissa haittaa, jos ne jäävät kenkien sisään.. Hohoho.)

 4. Mulla tulee kauluksesta mieleen sellaiset irtopitsikaulukset joita käytin pienenä :D Mun suhtautuminen ei siis ole oikein neutraalia..

 5. Pee, mullakin oli sellaiset :D Tunnustan, että eilen illalla tuli mieleen joskohan ne mahtaisivat vielä löytyä jostain.. Olikohan niissä miten mitoitettu se pääntie, olisivatkohan ne edelleen käyttökelpoisia? Nojoo, voisi mennä hieman ällösöpöilyn puolelle…

 6. Muhahahaa, ollaan siis yhtä ’näppäriä tyttöjä’ :) Minulla ja siskollani oli myös lapsena pitsisiä irtokauluksia – siskolla on ne vieläkin käytössä. Mokoma ominut ne. Pöh.

 7. Mahtavaa, en ollutkaan ainoa! Muistaakseni ne sidottiin rusetilla, joten tavallaan se voisi toimia, mutta käytännössä en ole ihan vakuuttunut kuitenkaan.. Se naru voisi jäädä liian pitkäksi ja ällösöpöilyn puolelle mentäisiin ehkä muutenkin :) Jos löydät ne, niin mä haluan nähdä todistusaineistoa käytössä :D

 8. Linda, ai ne lasten irtokaulukset mahtuvat vielä vanhemmallakin iällä? :D Veikkaan, että mun eivät ole enää tallessa. Höh.

  Pee, kohtalotoveri! Äiti on ihan tosissaan yrittänyt pukea lasta nätisti.. Veikkaan kuitenkin, että pitsikaulukset ovat mielestäni olleet jotain tuskaisinta ikinä. Onneksi virheensä voi paikata myös näin vanhemmalla iällä… Jos kaulukset löytyvät, lupaan todistusaineistoa :D

 9. […] että tilasin ne silkkikaulukset,  joista haikailin pari päivää sitten. Ne ovat vasta matkalla Suomeen, mutta minun oli pakko […]

 10. […] puin mekon kanssa korkeat korot, nyt olen kiskonut jalkaani matalat loaferit. Hankkimani Carvenin silkkikauluksetkin pääsevät viimein neitsytmatkalleen mekon parina. Tuntuu, että luottomekkoni olisi syntynyt […]

 11. […] viime syksynä itselleni Carvenin irtokauluksen – valkoisen, silkkisen ja hurjasti iloa tuottavan. Monta monituista kolttua on saatu hieman […]