s. carey: all we grow

Heti ensisoinnusta lähtien kuulee erittäin selvästi mistä Sean Carey eli S. Carey, on saanut vaikutteensa esikoislevylleen All We Grow. Instrumenttivalinnat, sävellykset ja joissain kappaleissa jopa äänenkäyttö tuovat vahvasti mieleen Justin Vernonin sekä hänen sooloprojektinsa Bon Iverin. Tämä ei kuitenkaan tule suurena yllätyksenä heille, jotka ovat lukeneet Pitchforkin arvostelun. Siitä selviää, että Carey opetteli koko Bon Iverin For Emma, Forever Ago-levyn ulkoa siinä toivossa, että pääsisi soittamaan yhdessä Vernonin kanssa. Näin myös kävi.

Vaikka tämä onkin Careyn tekemä levy, vie se kuitenkin ajatukseni vahvasti Bon Iverin ainokaiseen ja täten myös saattaa minut vaikeaan vertailutilanteeseen. Lienee sanomattakin selvää, ettei Carey pysty kilpailemaan julkaisun kanssa, joka on mielestäni yksi 2000-luvun parhaimmista. Epäreilusta vertailukohdasta huolimatta hän pystyy kuitenkin tarjoamaan kaikille Bon Iverin ystäville oikein mainiota musiikkia näin alkusyksyyn ja olen itse muutaman kuuntelukerran jälkeen erittäin positiivisesti yllättynyt. Näin lähelle Bon Iveriä kukaan ei kuitenkaan ole päässyt hetkeen ja se on paljon sanottu se.

Ei tästä oikeastaan enää puutu kuin lasi punaviiniä ja pari kynttilää.

Koko levy kuunneltavissa Spotifyssa.

Kommentoi