manbag x 4

Ensimmäinen lukijahaaste on otettu vastaan. Tehtävänäni oli etsiä muutamia miehekkäämpiä käsilaukkuja, joissa olisi enemmän taskuja kuin lukijatoiveen heittäneen Pertun tämänhetkisessä putkilomallisessa duffel-kassissa. Haaste oli hauska ja tällaisia saa muuten heittää meidän suuntaan jatkossakin.

Ensimmäinen ehdokas tulee Filsonilta, joka alunperin tunnetaan laadukkaista metsästys- ja retkeilyvaatteistaan. Heidän avainsanat valmistuksessa ovat alusta alkaen olleet mukavuus ja kestävyys. Samat arvot näkyvät toki myös heidän matkalaukuissaan. Laukun öljykäsitelty paksu kangas torjuu veden ja varmistaa, että tietokone ja muut arvotavarat pysyvät turvassa. Omasta mielestäni laukku sopii vallan mainiosti sekä toimistoon että vapaa-aikaan.

Filson Large Briefcase, 237€, tresbienshop.net

Toinen ehdokas tulee vuorostaan länsinaapuristamme. Sandqvist on tehnyt laukkuja vuodesta 2004 ja heidän tahtotilanaan on tarjota laadukkaita tuotteita sopuhintaan. Tässäpä hyvin pelkistetty, simppeli ja tyylikäs laukku, jonka mukana tulee aina tarpeellinen olkahihna. Taskuja on kaksi, joka ei ole paljon mutta ehkäpä kuitenkin tarpeeksi, joten laukku pääsi alkukarsinnoista jatkoon.

Sandqvist Kim, 159€, sandqvist.net

Kolmas on yksi suosikeistani tällä hetkellä. Se ei missään nimessä ole mikään perinteinen läppärilaukku eikä välttämättä muutenkaan sovi virallisempaan työkäyttöön tai pukulookiin niin hyvin, mutta sille on taatusti lukuisia muita käyttömahdollisuuksia. Se toimii loistavasti viikonloppukassina, rantakassina sekä matkakaverina, koska siihen mahtuu helposti vaihtovaatteita, vesipulloja, kameroita ja muuta pientä purtavaa. Valmistaja on englantilainen Ally Capellino, jolla on paljon muitakin hienoja vahattuja kangaskasseja.

Ally Capellino Timothy, £196, allycapellino.co.uk

Viimeisenä on laukkujen laukku.

Hän on Walter ja on monesti tullut verratuksi hyvään viiniin, koska hän vain paranee vanhetessaan. Hänet löytää osoitteesta Fabianinkatu 12 ja hän haluaisi tavata Alexan taas pian.

Mulberry Walter, 800€, mulberry.com

Myös Mhannilla on monia toimivia ja komeita manbageja, oma läppärilaukkuni on palvellut tarkoituksessaan mainiosti.. Ja samanlainen mutta ruskeana on bongattu myös ikityylikkään Sami Sykön kädestä. Toivottavasti tästä oli jotain iloa tai hyötyä, Perttu! Pidähän meidät ajan tasalla, kun laukun itsellesi olet hommannut.

Kommentoi

 1. Kiitos tästä. olen nainen, etsin ajatonta, tyylikästä ja simppeliä nahkalaukkua olkahihnalla. Tuo Sandqvist vaikutti erittäin varteenotettavalta vaihtoehdolta. Ei sattuisi olemaan missään suomalaista vastinetta tälle? Mhanilla on myös mainioita laukkuja, muttei aivan juuri sitä mitä minä etsin.

 2. Tässä vielä kaks hyvää ja halpaa

  Penfield Oxon, erittäin halpa ja tyylikäs. Ei nyt puvun kanssa välttämättä omiaan, mutta ainakin enemmän kuin duffeli :)

  http://www.urbanoutfitters.co.uk/content/ebiz/urbanoutfitters/invt/5850422061111/5850422061111_Navy_l1.jpg

  Yllä mainitulta Sandqvistilta kevään malliston Jack. Mustana. Minus shopissa fredalla ei ollut mustaa, ja kun soitin sinne, totesivat vaan ”no ei me nyt mitää yhtä laukkuu todellakaan ruveta tilaamaan”. Onneksi netistä saa. Sandqvistin sivuiltakin.

  http://europe.zoovillage.com/store/productdetail.asp?CategoryID=00&BrandID=549&DisplayItemID=52084&Position=5&ListType=1&SizeID=0

 3. Asiallista. Kiitos tästä selvitystyöstä.

  Walter vaikutti aika kuivakalta herrasmieheltä, jonka kanssa en välttämättä jaksaisi lähteä tuopille. Sen sijaan hra Filson voisi olla hyvää kaveri kaupungissa kulkiessa ja matkalla. Ei muuten yhtään hullumpi myöskään tuo Jaakon ehdottama Sandqvistin tavallista siistimpi messenger bag.