tacit

Juuri kun olin varma, että tuoksuasiat ovat hoidossa pitkäksi aikaa, törmäsin Tacitiin. Noh, nytpäs vasta ovatkin.

Tieto siitä, että Tukholmassa on Aesopin liike, oli onnistunut sivuuttamaan minut täysin. Kylläpäs ilahduinkin, kun sellainen tuli vastaan tapaninpäivänä Södermalmilla. Lempikäsisaippuaa ja –käsirasvaa, jee! Myyjä kertoi liikkeen avanneen ovensa vastikään, mutta se toinen siellä Bibliotekstanissahan on ollut mestoilla jo tovin. Aijaa, emmää vaan tiennyt!

Tämä tieto ei ollut kosmetiikkaintoilijaa tavoittanut, mutta olin puolestaan lukenut Aesopin lanseeranneen uuden tuoksun kymmenen vuotta ensimmäisen jälkeen. (Mitä epäolennaisempaa nippelitietoa, sitä todennäköisemmin aivoni sen rekisteröivät.) Kun se tuoksu nyt siinä hyllyllä sattui olemaan, koin velvollisuudekseni testata sen. Aesop ei tunnu juuri testeripulloihin uskovan, mutta onnistuin – på svenska, kannatti opiskella – saamaan tuoksusta pienen näytteen tutustuttavakseni.

Ja kappas, näytepakkauksesta paljastuikin pieni parfyymissä uitettu kosteuspyyhe… Joka myös tuoksui aivan kosteuspyyhkeeltä. Great – kiva viettää päivä Tukholmassa muina Wunderbaumeina.

Vartin päästä kosteuspyyhekohtauksesta istuimmekin jo ravintolan pöydässä ja uskaltauduin nuuhkaisemaan hajuveteen dipattua käsivarttani uudelleen. Hmm, ei enää niin sitruunainen – tässähän on muutakin!

Palasin tuoksun pariin päivän mittaan uudestaan ja yhä uudestaan ja yllätyksekseni se alkoi tuoksua aina vain paremmalta. Alun hyökkäävät sitrusvibat olivat hieman laimentuneet ja tuoksusta alkoi erottua rapsakkaa basilikaa, neilikkaa ja vetiveriä. Tai siis näin minulle kerrottiin myöhemmin internetissä, ainesosien nimeämisessä varsin harjaantumaton nenäni tunnisti tuoksusta vain mielenkiintoista syvyyttä, metsäisyyttä ja vahvaa tahtotilaa.

Kohtalon johdatusta tai ei, mutta kaupunkipäivämme Tukholmassa päättyi juuri sopivasti sen Aesopin toisen liikkeen kulmille. Nappasin pullon mukaan enkä ole onnekseni joutunut päätöstäni katumaan.

Tuoksu on unisex ja suosittelisin sitä niin naisille kuin miehillekin, jotka voisivat kuvitella viihtyvänsä hajuvedessä, jota kukaan ei tule kuvailemaan äiteläksi, kepeän kukkaiseksi saatika tavanomaiseksi.

Aesop ”Tacit” Eau de Parfum, 80 €/50 ml, aesop.com

Kommentoi

  1. No nyt alkoi kiinnostaa tuo tuoksu! Hankin itse äskettäin ensimmäiset Aesopin tuotteeni Vitran liikkeestä ja jäin heti koukkuun. Varsinkin tuo linkkaamasi käsivoide on ihana! Voi kun meillekin saataisiin hieman laajempi kattaus merkin tuotteita, tuota tuoksua kyllä testaisin mielelläni.

    Hankin itse äskettäin Comme des Garconsin uuden Floriental-tuoksun, jota on myös sanottu unisex-tuoksuksi. Sanoisin kyllä, että tuoksu on enemmän naisille mutta silti siinä on sopivasti jotain outoa, esim. ensituoksu on todella voimakas mutta muuttuu tosi kivaksi hetken kuluttua. Suurin osa Suomessa tavarataloissa myytävistä tuoksuista on mielestäni turhan pliisuja tai samanlaisia, kaikki vähän erikoisemmat kiinnostavat. Eli täytyypä seuraavalla Tukholman-matkalla ottaa ainakin Aesop ja Byredo kohteiksi. :)

  2. Tacitia saa itse asiassa myös Helsingistä Vitran liikkeestä Erottajalta (tarjolla testeri!) – mielenkiintoinen tuoksu, jossa kiistatta jonkin verran myös kosteuspyyhettä.

  3. Mari, mielenkiintoisen kuuloinen toi Commen tuoksu, täytyypä nuuhkutella jos tulee vastaan! Hieman kyllä pelottaa, että ihastun siihenkin – nyt alkaa olla huippuja hajuvesiä mulla jo sen verran monta, että hetkeen ei taida olla lupa hyllyä täydentää :)

    Olen täysin samaa mieltä kanssasi tavaratalojen tuoksuista, en ole hetkeen löytänyt itseäni puhuttelevaa vaikka moni kavereilla toimiikin mainiosti. Mutta ymmärrän kyllä myös mainiosti, etteivät nämä minunkaan lempparini ole ehkä ihan joka makuun.. :)

    Petra, hehe, todellakin löytyy hieman kosteuspyyhettä, etenkin alkuun! Mutta iholla alkaa löytyä syvyyttä, hyvä niin. Kiva tietää että tätä löytyy myös Vitralta, ja kiitoksia sekä sulle että Marillekin kun muistuttelitte mua siitä, että heiltäkin saa tuotteita. Kyllähän minä sen tiesin, mutta jotenkin olin siirtänyt asian noinniinku käytännössä jonnekin takaraivoon.. Edellisen kerran kun kävin etsimässä sieltä käsisaippuaa ja -voidetta, osuin varmaan johonkin kehnoon väliin kun en saanut kumpaakaan. Mutta ilmeisesti valikoima on vähän laajentunut tai ainakin päässyt taas täysilukuiseksi (heidän otantaansa nähden), mun täytyy käydä täydentämässä varastoja! Kivahan se olisi jos kotikaupungista saisi, matkoilla rahaa menisi väistämättä muuhunkin kun siihen käsisaippuaan :D