pihiliisan valinta: & other stories -saippuat

Oletko asioimassa matkoillasi & Other Stories -puodissa tai tilaamassa jotain (sokkona ja sormia ristissä pitäen) merkin verkkokaupasta? Älä ohita kosmetiikkaosastoa matkalla kassalle, vaikka suhtautuisitkin varauksella vaateliikkeiden omiin meikkeihin.

& Other Storiesin käsisaippua on kirjaimellisesti halpaa kuin saippua (5 € / 250 ml) mutta niissä on silti sitä jotain, joka vakuuttaa vieraat ja ilahduttaa itseäkin. Tässä vitosen voittajayhtälössä yhdistyvät nätit, vähäeleiset pakkaukset, hienostuneisuushermoa kutkuttelevat nimet (kuten Botanic Whisper ja Bonbon Trees) sekä plääh-markettisaippuoita huimasti kiehtovammat ja eksoottisemmat tuoksut. Ei huono diili femmalla, vai mitä?

Tuoksuvalikoima tuntuu päivittyvän verkkokaupassa jatkuvasti, enkä ole aivan varma siitä, ovatko kaikki siellä roikkuvista loppuunmyydyistä tuoksuista enää palaamassakaan valikoimaan. Itse olen tilaillut runsaasta sortimentista lähinnä beige-vihreä-harmaa -värikoodattuja pulloja ja tällä kaavalla onnistunut vastaanottamaan vain itselleni mieluisia tuoksuja: siis sellaisia, joissa ei yhdisty vanilja, persikka ja lässynlää.

& Other Stories Hand Soap, 5 €, stories.com

ps. Mainittakoon vielä, että samoja tuoksuvaihtoehtoja saa 350 ml suuruisina suihkugeeleinä 7 euron hintaan – en ole jaksanut vertailla tuoteselosteita, voi olla että molemmat pullot kätkevät sisäänsä samaa saippuaa. Arkikäyttöön ovat nekin aivan pätevää kamaa, tuoksu tuntuu suihkussa mutta ei mielestäni jämähdä ihoon häiritsemään päivän hajuvesivalintaani. 

Kommentoi

 1. Kiitos vinkistä, mutta ei tuo mun mielestä kovin halpaa ole. 20 €/l… Sillä saa jo ekoversionkin käsisaippuasta, eikä tuollaista sulfaattipommia. Mun mielestä 20 €/l on aika normi hinta, eikä halpuudestaan hehkutettava tuote…

 2. Niin no halvemmallakin saippuaa varmasti saa, mun mielestä tämä vain oli jotenkin erityisen kivaa hintaansa nähden. Menenkin pesemään sillä samantien tuon syyllistyksesi pois iholtani ;)

 3. Ostin viime kesänä Berliinistä yhden saippuan ja käsivoidepurkin ja olen kyllä tykännyt. Yleensä meillä on Marseille saippuat käytössä jo ihan senkin takia että käteni tuppaavat etenkin talvisin kovettumaan korpuiksi ja olen huomannut että Marseille saippualla peseminen vähän ehkäisee tätä pahinta kuivumista. Mutta juurikin tuo kertaostoksena edullisen tuntuinen hinta, kiva purkki ja kivat tuoksut sai kantamaan &Other Storiesin saippuan kassalle.
  Nuuhkin kovasti heidän tuoksukynttilöitäänkin ja tekisi mieli hankkia mutten ole vielä uskaltanut koska monissa edullisemmissa kynttilöissä tuoksu saattaa olla tosi voimakas poltettaessa. Inhoan myös sitä jos kynttilä palaa epätasaisesti ja reunoille jaa sulamaton osa vaikka sitä polttaisi tuntitolkulla. lopulta kun kynttilä on palanut loppuunsa on reunoilla sulamatonta steariinia vaikka kuinka. Tuntuu tuhlaukselta.

 4. Tintti, mäkin tykkään eritoten niistä näteistä lasisista Marseille-saippuapulloista, joita erivärisin tekstein (eri tuoksuisina) esim. Stockalla myydään! Käsille oikein passeleita ja niillä olen pessyt myös meikkisuteja, vaikka ei kai noi mun lähinnä synteettistä karvaa olevat pensselit eritoten juuri Marseillea vaatisikaan – mut kun sitä aina siveltimien pesuun suositellaan.. :) Niissä vaan oon huomannut sellaisen ongelman, että tuppaavat jättämään lavuaarin jotenkin erityisen smäidäiseksi? Meillä on kylppärissä todella iso ja laakea käsienpesuallas, jonka pintaan Marseille-saippuasta (ja muutamista muistakin) jää sellainen ikävä, pisarakuvioinen kalvo :( & Other Storiesin saippuoista tätä ei mielestäni jää. Kiva, ettei tarvi jokaisen pesukerran jälkeen alkaa pesemään myös lavuaaria, vaikka Marseille varmaan hellempää ja fiinimpää muutoinkin olisi :D

  Mulla on muuten jemmassa yksi edullisten tuoksukynttilöiden vinkki, täytyypäs laittaa postaus-to-do-listaan. Nämä kynttilät ovat (harmillisen hankalasti saatavilla) mutta soijapohjaisia (?!), jolloin niiden pinta palaessaan muuttuu kirkkaaksi ja juoksevaksi nesteeksi ja täten liikkuu nätisti ja tasaisesti pinnalta aina pohjaan saakka. Tämäkin tosin taitaa vaatia sitä, että kynttilää polttaa tarpeeksi pitkiä aikoja kerrallaan – mulla on yksi kallis Diptyquen kynttilä tosi ikävästi kuopallaan, kun olen suht tömäkäksi käytössä osoittautuneen tuoksun takia sitä polttanut vain lyhyitä pätkiä kerrallaan :/

 5. Mulla on Storiesin tuoksukynttilä ”Studion” ja on sekä tosi kivan tuoksuinen että laadukkaan oloinen. Palaa tasaisesti (ei kuoppaa) eikä mielestäni tuoksu liikaa. Rohkeasti vaan kokeilemaan siis Tintti!

 6. Kiitos Sanna vinkistä. Uskaltaudun siis kokeilemaan. :)
  Inke itse en ole huomannut että jäisi lavuaariin mitään kalvoa mutta voisiko olla just nimenomaan se saippuan sisältämä rasva/öljy mikä jättää sen kalvon?

 7. Tintti, se on varmaankin just se öljy kun kalvottaa lavuaaria. Ehkä se ei normaalissa lavuaarissa niin ikävästi jääkään vellomaan, mutta meidän kylppärin lavuaari on entisen asukkaan ilmeisesti vauvanpesutarpeisiin valitsema, yli metrin levyinen ja todella laakea – siitä saa saippuajäämien lisäksi olla huuhtelemassa irtohiuksia ja pyykkipölyä monta kertaa päivässä :D Puolensa ja puolensa!

  Mut pitää munkin kokeilla noita Storiesin tuoksukynttilöitä, kiitos siis vinkistä, Sanna!