ihana, ihana field day – sis. arvonnan!

Field Day - Raw Camera Strap - fieldday.fi

Yhteistyössä Field day

Ehkäpä oletkin jo törmännyt Field dayn kamerahihnoihin blogosfäärissä tai kamerakaupassa. Jos et, niin onpas hyvä että satuit kuulolle nyt!

Field day on kotimainen asustemerkki, joka valmistaa tuotteensa Suomessa, suomalaisista materiaaleista – kuten poronnahasta sekä kasviparkitusta naudannahasta. Pari vuotta sitten perustettu merkki tunnetaan ennen kaikkea kamerahihnoistaan, joiden myötä voi viimein sanoa heipat rumille ja räikeille kameran merkkiä ja mallinumeroa rääkyville perusremmeille.

Saimme kunnian tutustua merkin kädenjälkeen ja vastaanottaa testattavaksemme omat, makuumme mieluisat kamerahihnat, joita olimme kyllä jo omin päinkin eksyneet netissä ihastelemaan.

Hyvältähän nämä näyttävät kuvissakin, mutta vasta hipeltäessä ymmärsi, millaisella pieteetillä Field day tuotteensa valmistaa. Nahka on napakkaa ja moitteetonta jokainen yksityiskohta on huolella mietitty, ompeleet ovat just eikä melkein ja kaikki on kerrassaan viimeisen päälle viimeisteltyä.

Field Day - fieldday.fi

Ja kun sanomme kaikki, tarkoitamme, että kaikki. Hihnat on pakattu huolella suunniteltuihin pakkauksiin nahkanauhakiinnityksin. Tällaista ei kyllä tehdä kuin rakkaudesta lajiin – ja se on hyvä se.

Field Day - Raw Camera Strap - fieldday.fi

Field Day - Braided Camera Strap - fieldday.fi

Janin valinta oli klassinen ”Raw” konjakinvärisenä. Hihna kannattelee komeasti Canonin 60D -kameraa myös silloin, kun kamerassa on kiinni hieman pidempääkin putkea. Inken pikkukameraan, Canonin Powershot G10:iin valikoitui puolestaan ruskea letitetty ”Braided” -remmi.

Moneen taipuva kiinnitysmekanismi mahdollistaa myös kameramallin päivityksen ilman, että hihnakin täytyy laittaa uusiksi. (Emme tosin usko, että kukaan onnistuu myymään kameraansa ilman tätä hihnaa, jos ostajakandidaatti sen sattuu siihen kiinnitettynä näkemään.)

Field Day - Braided Camera Strap - fieldday.fi

Kamerahihnat olivat helppoja asentaa – tai täällä ainakin siinä onnistuimme jopa ilman käyttöohjeen kuikuilua. (Tietysti muutaman yrityksen ja erehdyksen kautta, kuten asiaan kuuluu.)

Upouuden hihnan nahka on vielä aika napakkaa, joten jonkin verran sormivoimaa asentelu vaatii. Tärkeintä kuitenkin on, että hihna ja kiinnitysmekanismi tuntuvat jämäkiltä: tämän varaan uskaltaa kameransa kyllä laskea.

Merkin verkkokaupan sivuilta löytyy jokaisen merkin alta lista kameramerkeistä ja -malleista, joihin se on kiinnitettävissä. Sinunkin kameraasi, uskoisimme: kaikki yleisimmät merkit taitavat olla edustettuina ja sopivuuden kanssa epäröiväkin saa varmasti kysymällä apua valintaan.

Field Day - fieldday.fi

Field Day - Braided Camera Strap - fieldday.fi

Mutta mitäpäs tuumaisitte, jos laittaisimme yhden kappaleen näitä Field dayn superkauniita hihnoja jakoon? Onnekas voittaja saa valita mieleisensä Raw– tai Braided -hihnan haluamassaan värissä, kiinnitysmallissa sekä pituudessa.

Huikkaahan siis kommenttiboksiin, millainen hihna olisi mieluisin!
Malleihin voit käydä tutustumassa Field dayn verkkokaupasta. Aikaa osallistua kisaan on tästä hetkestä seuraavaan lauantaihin –  eli 10.5-16.5.2015 klo 23.59 saakka.

Jätäthän kommentoidessasi sille varattuun kenttään myöskin toimivan sähköpostiosoitteen, josta tavoitamme sinut onnettaren suosiessa. Osoitteet eivät näy muille eikä niitä myöskään käytetä muihin tarkoituksiin saatika luovuteta edelleen.

Onnea matkaan – pidämme peukkuja teistä ihan jokaiselle!

Kommentoi

 1. Raw Dark Brownina Nikon D7000:ni!

 2. raw cognac canon eosiin, standardimitalla.

  joskus näitä ennenkin katsellut, ovat kauniita.

 3. Braided, konjakki, Olympus Pen, Standard-mitta.

 4. 90cm Raw konjakinvärisenä läpipujotettavalla kiinnityksellä. Canonin 5d mark kakkoseen :)

 5. Nää on ihan huippuja! Kaunisteella kyläillessäni aina hypistelen. Mun Olympus Peniin sopisi parhaiten tuo Raw konjakkina ja standardimitalla.

 6. Oi miten upeita! Itse valitsisin pitkän version tuosta classic-strapista mustana. On se hieno. http://www.fieldday.fi/shop/classic-camera-strap-black/

 7. Raw camera strap cognac Canonin EOSiin olisi mielettömän mukava.

 8. Moi! Raw camera strap cognac Canonin EOSiin. Ihania ovat kaikki!

 9. Haaveenani on pitkään ollut 90 cm konjakinsävyinen Braided-hihna Oympys Peniin. Tosin nyt tuo Raw alkoi myös houkuttaa..

 10. Ihania!!! Braided cognac, pidempi malli. Kyl maar (karpo maar) sopis peniin!

 11. Ui ui kuinka mahdottoman kauniita! Ottaisin ehdottomasti hihnoista Braided-mallin Cognag-värillä. Letitys näyttää kauniilta ja siitä huokuu käsityö. Ja kässätätiähän se lämmittää kovasti! Edellisen kamerani hihnan tein itse, mutta hihna ja siinä kiinni ollut kamera joutuivat varkaan käsiin maaliskuussa. Niinpa hihnan hankinta onkin ajankohtainen ja braided olisi mitä tehokkain laastari, josko varkaus kiukuttaisi sitä katsellessa vähempi :)

  (Tässä vielä kuva edellisestä DIY hihnasta: https://wellshitatleastyoutried.wordpress.com/2014/05/10/kamerahihna/)

  (Nyk. kamerani on Nikon D7100.)

 12. Siinäpä on kyllä superkauniita käyttöesineitä – juuri tälläisistä tykkään! Valintani olisi Braided Mini Cognac Olympus PENiini!

 13. Mun hopeiseen Nikoniin musta Braided-hihna olisi ihana lisä <3

 14. BRAIDED – CAMERA STRAP – COGNAC
  EOS-kiinnityksellä 90cm pitkänä olis just sopiva miulle!

 15. Raw Cognac, standardipituus – Nikon D800

  FD:n valikoimissa olisi kiva nähdä vöitä ja ehkä myös toisenlainen lompakkomalli.

 16. Olympus peniin braided cognac standardina! :)

 17. Konjakinsävyinen Braid sopisi mun canoniin kuin nakutettu! :)

 18. Mieluisin Fuji X100S:ään olisi Raw tummanruskeana standardipituisena :-)

 19. Mulle 90 cm BRAIDED – CAMERA STRAP – BLACK

 20. Oi että! Ottaisin konjakinvärisen Raw’n rengaskiinnityksellä ja standardimittaisena.

 21. Konjakknvärinen braided sopisi mahtavasti yhteen vanhan filmikameran kanssa. Miksei tietty Rawikin – on tullut näitä kyllä jo kuolattua pidemmän aikaa!

 22. Dark brown Raw olisi muikea!

 23. Braided dark brown 90cm!!

 24. Braided – Cognac – Sony NEX-5R

 25. Braided, dark brown, 90cm, Panasonic GM1 :)

 26. Braided konjakki pitkänä ja Olympus M-5 :)

 27. Raw (cognac, 90cm) Pentax K50:lle

 28. Konjakin värinen Braided rengaskiinnistyksellä (olympus pen) ja standardimitta.

 29. oon kans jo pidemmän aikaa näitä ihastellut etäältä, vielä ei ole raaskinut mutta joku kaunis päivä…. Jospa onni olisi myöden niin valkkaisin kans ton braidedin EOSin kaveriks :)

 30. Braided cognac loop-kiinnityksellä ja standardimitalla, ooh, kelpaisi!

 31. Braided black on niiiin hieno!

 32. Konjakin värinen braided rengaskiinnityksellä olisi ihana! <3

 33. Braided – Cognac – Sony NEX-5R

 34. Braided, konjakkina. Perfect.

 35. Minulle ihan uus tuttavuus ja vou mikä sellainen, simppeli raw black canon eosiin 90senttisenä olisi mahtava!

 36. Musta tuntuu siltä, että musta värinä on se paras, vaikkei musta väri olekaan oikeasti. Etenkin se värinä, joka tulee tuosta mustasta braided satakympistä ja välittyy canon deevitoseen. Tunnen jo ne vibat, jotka tulevat, kun kiedon hihnan käteni ympärille tiukasti, harvemmin kun kuitenkaan kannan kameraa kaulassa. Hihnaa tulee olla riittävän paljon, jotta siitä saa haarniskan kyynärvarteen asti, koska kooikerhondjekoiranpentu kerttu kokeilee naskalinteräviä hampaita joka paikkaan. Elämästä kun ei selviä naarmutta. Field day vois vähän lievittää tuskaa.

 37. Ihania! Konjakkinen braided Canonin Eosiin, vaikka tuo Raw näyttää myös aivan ihanalta!

 38. Onpa makeita!

  Konjakki ja Raw on minun valintani eosiini.

 39. Valitsisin Braided-mallin konjakinruskeana ja antaisin sen miehelleni yllärilahjaksi :) Kamera on Leica, mutta malli ja pituus pitäisi varmistaa.

 40. Oi kuinka kauniita!

  Valitsisin mustan braided-mallin canon eosiin, standardi mitalla : -)

 41. Musta. Miun Canonin tonnisee. Mallit oli niin ihania enkä kertakaikkiaan osaa valita!

 42. Raw ja tumman ruskea canon eosiin 90senttimetrisenä. Täydellinen!

 43. Jos onni suosii, niin valitsisin Raw, dark brown 90cm Other split ring connection -hihnan mun filmikameraan. Se olisi täydellinen lisä.

 44. Moi,

  Hihnat kaikki tyylikkäitä. Raw, cognac 90 cm -hihna noista mieluisin värinkin puolesta.

 45. braided konjakkina, ihana!

 46. Raw, tumman ruskeana (Dark Brown) 90cm keikkumaan Canon EOS:ssiin. Kiitos tuhannesti, tässä olisi oiva pelastus tuskastuneelle ja köyhälle poikaystävälle keksiä täydelinen lahja tyttöystävälle.