semmoinen stoori se

& Other Stories Wrap Kimono Dress

Yleensä vaatekoon valinta ei ole minulle mitenkään hirmuisen hankalaa, edes nettishoppaillessa. Tiedän, mikä koko minun kannattaa ottaa mistäkin vaatekappaleesta, millaiset mallit noin yleensä sopivat minulle ja mihin jo omistamaani vaatteeseen verkkokaupan antamia mittoja kannattaisi verrata.

Ja sitten on & Other Stories.

Heikkona hetkenä naksautin ostoskoriin mustan kimonomekon. Kamoon, sehän on käytännössä kylpytakki – miten se ei muka sopisi minulle?

Mekkoa kotona sovittaessani muistinkin sitten ne kerrat, kun olen punkenut itseäni merkin vaatteisiin liikkeiden sovituskopeissa. Ihan sama, mikä vaate on ja lukeeko sen kokolapussa 36, 42 tai jotain siltä väliltä – mikään ei vain istu, ei sitten mistään kohtaa.

Tämäkin kaunis kylpytakkimekko olisi ollut minulle kerrassaan täydellinen, mikäli minulla olisi ollut selkärankaa. Siis noin 15 senttiä enemmän.

Rohkea ei riitä kuvaamaan kietaisukiinnittyä yläosaa: paitaosa romahti pussittamaan vyötärölinjan ylle, jolloin kietaisukiinnitys petti totaalisesti ja tarjoili suoran näkymän rintamuksen ja pallean seutuun.

Yläkerran ylenpalttisesta väljyydestä huolimatta pohdiskelin, josko tulin valinneeksi liian pienen koon: mitä jos vyötärö nouseekin napituksen takia liian ylös ja aiheuttaa pahanlaatuista pussitusta yläosaan? Noh, ei se siitä. Kun avasin piilonapituksen, laskeutuivat kimonon vyölenkit kauas takamukseni alle.

Muistuttakaahan minua tästä, jos haikailen tilaavani kyseisestä puodista jotain muuta kuin sukkia tai käsisaippuaa.

Onko teillä kokemuksia merkeistä, joiden kanssa mitat eivät yksinkertaisesti kohtaa?

Kaunis kimonomekko pitkäselkäiselle, 95 €, stories.com

Kommentoi

  1. On, ja sellainen on myös juuri Other stories. Olen niitten kopissa seissyt täällä Brysselissä useamman vaatteen kanssa eikä mätsää. On muitakin merkkejä.
    Usein ajattelen: miten löytävät oikein pienet tai oikein isot ihmiset yhtään mitään? Olen luullut olevani semmoinen ”tavallinen” mutta en kai olekaan. Tai vääristä kohdista tai jotain.

  2. Voi ei, niin tuttu tunne! Kaikki Other Storiesin mekot on auttamatta liian pitkiä yläosasta; mulla on siis ihan liian lyhyt selkä niihin. Itku että ärsyttää, moni vaate näyttää henkarissa ihan täydelliseltä ja päällä aivan väärältä. Onneks laukut sopii silti…..

  3. Kiitoksia lohdutuksesta, kati ja ida! En ole siis ainoa, joka joutuu passaamaan merkin vaatteet täysin. Jännä, miten se mitoitus voi olla jotenkin niin erilainen kuin esim. sisarmerkkinsä COSin, jossa vastaavanlaisia ongelmia ei todellakaan ole ollut. Pätkäselkäinen kiittää, että saa edes jotain :)

  4. Juu, en löydä istuvia mekkoja tai edes takkeja muilta kuin italialaisilta (kalliilta) valmistajilta tai sitten teettämällä. Vyötärö on aina ”väärässä kohtaa” – olen armottoman lyhytselkäinen. Nykyään näen kyllä jo kuvista vyötärön paikkaa mittailemalla, että istuuko todennäköisesti vai ei. Yleensä ei istu. Pidän kyllä Other Storiesista aivan valtavasti, joten sieltä lähtevät mukaan vain ne laatikkomallit :)

  5. Susie, sitä omaa & Other Stories -laatikkomalliani odotellessa! Moni juttu miellyttää tosiaan silmää, mutta hitto kun miellyttäisivät vielä peilin kautta tarkasteltuinakin. Oudot mitoitukset, sanon minä katkerana :)