olemme ystävien seurassa

Ysikasi pilkku viisi.

 

Kukaan teistä ei varmaankaan ole välttynyt kuulemasta Radio Helsinkiä viime kesästä myöhään syksyyn piinanneesta lakkautusuhasta sekä melkoisen kansannousun sekä uutterien puuhamiesten ja -naisten aikaansaamasta pelastusliikkeestä.

Uuden alun rakas ja pirun hyvää musiikia soittava paikallisradiomme sai tammikuun kymmenentenä, toivottavasti moni on jo ehtinyt virittää radioonsa kanavan uuden taajuuden 98,5 MHz.

Omaa linjaansa kulkeva radiokanava on monelle oikea sydämen asia: kun Radio Helsingin taival näytti loppuvan, ilmoitti moni olevansa valmis vaikka maksamaan pitääkseen lempikanavansa radioaalloilla. Mukana uhonneina lunastimme lupauksemme heti tilaisuuden tullen ilolla ja liityimme kanavan Ystäväklubiin.

Se tarkoittaa sitä, että ihan ilmaiseksikin kuunneltavissa olevalle Radio Helsingille muutaman euron kuukausittain maksavina ystävinä saamme (viranomaisten hyväksymänä lahjoitusvastineena) sähköposteihimme muutaman viestin verran arvokasta erikoissisältöä kanavan toimitukselta. Kaupanpäällisenä nuo muutamat pulittamamme kannatuseurot auttavat osaltaan pitämään rakkaan radiokanavan soimassa tulevaisuudessakin.

Pähkinänkuoressa: osta yksi tai pari kahvikuppia vähemmän kuukaudessa, mutta kuittaa vastineeksi hyvää musiikkia ja laadukasta, sielukasta sisältöä joka ikiseen päivään. Se on kuulkaas ihan törkeän hyvä diili.

YouTube Preview Image

Menneestä kanava otti mukaan paljon vanhoja tekijöitä, ohjelmia sekä sen lämpimän tunnelman, jonka jokainen kanavaa enemmän kuunnellut kyllä tunnistaa. Uuttakin tuli, mutta soittolistoja kanavalla ei ole vieläkään.

Uuden ohjelmakartan kanssa pari viikkoa ahkerasti tuttavuutta tehneinä lähetämme kanavalle suurensuuren sylillisen virtuaaliruusuja, eritoten seuraavista syistä:

Arkiaamuisin klo 7-10, Noronen ja Hurme, Jaako Hurme ja Paula Noronen:
Se näemmä on mahdollista: radion aamutiimi, joka ei ärsytä. Kaksi juontajaa, joiden kemiat ja jutut pelaavat täydellisesti yhteen, vaikka paperilla yhdistelmä olikin hivenen yllättävä. Musiikkivalinnoista myös 10+, musaa tulee laajalla skaalalla ja kaikki jotenkin vain sopii päivän ensimmäisiä tunteja siivittämään. Jotain ohjelmasta kertonee myös se, että molemmat meikäläisistä ovat lähteneet aamuisin taittamaan työmatkaa ohjelman kuuntelua yhä puhelimella jatkaen. Oho.

Maanantaista torstaihin klo 15-18, Hesa o Ygönen, Edu Kehäkettunen ja Sacha Remling
I have no words.

Tiistai-iltaisin klo 18-20, Uusi Legacy, Koko Hubara, Miika Särmäkari ja J-Laini:
Räppiä älykkäästi. Ohjelma on kerrassaan nerokas.

Torstaisin klo 14-15, Fashion Show, Minttu Vesala:
Muotia radiossa? No, onhan se jo tiedetty, ettei ole olemassa mitään muotiin liittyvää, mitä Minttu Vesala ei saisi toimimaan.

Perjantaisin klo 16-18, Mahtavaa Helsinki Mahtavaa, Aleksi Pahkala
Puikoissa kaupungin paras levykauppias. Lisää Pahkalaa, Radio Helsinki, Pahkalaa!

Lauantaisin klo 14-16, Taideakatemia, Anna Cadia:
Aiheet vaihtuvat, mutta yksi pysyy: Anna Cadia soittaa takuuvarmasti juuri ne biisit, jotka halusit kuulla, mutta joita et olisi osannut pyytää.

Lauantaisin klo 18-20, Wino 4Ever, Taika Mannila ja Malin Nyqvist:
Etkot kaiuttimistasi. Silkkaa rakkautta!

Sunnuntaisin klo 12-14, Jazz kiinnostaa, Matti Nives ja Teppo Mäkynen:
Koska sunnuntaiaamuisin jazz todellakin kiinnostaa.

Vakuuttiko? Hyvä. Pistähän siis 98,5 Mhz tai nettiradio päälle, klikkaa Ystäväklubin verkkosivuille ja laita sinäkin kuukausilahjoitukset rullaamaan. Nyt jos koskaan saat kolikoillesi vastinetta.

***

Emme nyt oikein tiedä, tarvitseeko tätä erityisemmin selventää, kun kerroimme juuri maksavamme jostain jonka saisi ilmaiseksikin… Mutta noh, varmuuden vuoksi: ei, tämä ei ollut kaupallinen yhteistyöpostaus.

Kommentoi