aesop my love

Aesop-aarteita

Hoidetaanpas tunnustus pois alta heti kättelyssä: Aesopin pariin ajauduin puhtaasti purkkien perusteella. Kyllä on sitten merkillä pakkaukset ja brändi kohdallaan!

Puteleita ulkomaalaisten muotilehtien sivuilla ja netissä pitkään ihastelleena heilahdin innoissani sisään merkin puotiin helmikuisella New Yorkin reissulla. Ensi alkuun ajattelin hankkia jotain pientä matkamuistoksi, mutta jotenkin päädyin poistumaan liikkeestä kolmen lasipullon kera, joista kahdessa on vieläpä lasinen pipettiannostelija. Siis just tällaista tavaraa kannattaa hankkia reissuiltaan, jos haluaa joutua ihan toden teolla miettimään, miten tuliaisensa saa ehjänä kotiin!

(Eikä edes aloiteta siitä, että merkin tuotteitahan saa myös Helsingin keskustan Artek-myymälästä. Ei ilmeisesti ihan kaikkia, mutta aika hyvän valikoiman silti.)

No juu, vaikka roudaaminen toiselta puolelta maailmaa oli suht turhaa ja särkymisvaaran vuoksi jonkinasteisia pelkotilojakin aiheuttavaa, niin sainpahan puodista mukaani sentään oikeat tuotteet! Myyjätär valkkasi iholleni sopivia tuotteita harkiten, kysellen ja testaillen.

Kummallisen kosmetiikan ystävälle Aesop on kerrassaan täysosuma. Varsin monessa merkin tuotteessa on nimittäin jokin juju, jota ei ihan joka rasvassa tai saippuassa tule vastaan.

Nykistä hankin kasvojenpuhdistusöljyä, joka rasvaisena irroittaa sitkeät silmämeikitkin mutta muuttuu emulsiomaiseksi puhdistusaineeksi, kun sitä hieroo kasvoilleen hieman kostein käsin ennen huuhtelua. Lisäksi ostin pari putelia, joiden kanssa kelpaa leikkiä kylppärikemistiä: huikeisiin pipettipulloihin kosteuttavaa seerumia ja ylellistä ruusuöljyä voi sekoitella pisara kerrallaan mieleisekseen teholiemeksi tai käyttää sellaisinaan.

Etenkin kasvojenpuhdistusöljyyn olen ollut supertyytyväinen. Koostumushan on kerrassaan nerokas keksintö! Tykkään meikit tehosulattavasta öljyisyydestä ihoa puhdistaessa, mutta rakastan sitä, ettei lopputulema ole inhalla tavalla rasvainen. Lisäpesua toisella puhdistusaineella ei välttämättä tarvitse, ellei sitten usko kaksoispuhdistuksen ylivertaisuuteen.

Seerumi ja öljy eivät olleet rutikuivalle iholleni tarpeeksi tehokkaita talvikuukausina, mutta kevään ja kesän aikana nämäkin osoittautuivat varsin kelpo kamaksi, etenkin meikin alla käytettynä.

Sittemmin Aesop-puteleita on tullut hankittua lisääkin: ystävä toi yllärilahjaksi ihanan yrttistä käsisaippuaa, itselleni ostin työmatkan piristykseksi mainion matkasetin sekä käsidesiä. Jep, käsidesiä!

Kesäloman päättäneeltä Tallinnan reissulta ostimme matkasetin vakuuttamina lisää merkin hiustenpesutuotteita. Kuivaa päänahkaa rauhoittava shampoo on tehnyt minkä lupaa ja sen kylkeen ostettu hoitoaine se vasta ihmeidentekijä onkin: mikään ei ole ikinä aiemmin selvittänyt näin hyvin latistamatta tai klähmäämättä hiuksia.

Kauniin vaaleanpunainen tuubi puolestaan kätkee sisäänsä käsivoidetta, jonka metsäisen yrttinen tuoksu ei takuulla ole mieleen hedelmäisten ja karkkisten rasvojen ystäville, mutta meille muille se on juuri sitä, mitä olemme etsineet. Ai niin, ja hyvää rasvaa.

Suht sukkelasti kertymään päässyt kokoelma puhunee puolestaan: kai näissä sitä jotain on, kun näitä jaksaa ihan metsästellä. Mitään luonnonkosmetiikkaahan nämä Aesopit eivät toki ole, vaikka niissä paljon kasvipohjaisia aineita onkin eivätkä tuotteet sisällä esim. pahis-parabeenejä.

Mitään normikosmetiikka-absolutistia minusta ei kuitenkaan ole toistaiseksi tullut, vaikka etenkin hoitotuotteissa olen viime aikoina suosinut mielummin luonnonkosmetiikkaa ja vaikka olenkin niistä löytänyt varsin varteenotettavia tuotteita niiden ”normaalien” tilalle. En vain halua valita joko tai, vaan keskityn etsimään niitä itselleni parhaita puteleita kaikista hyllyistä. Ja eihän se tietty siihenkään jää – tykkään uusien tuotteiden testailusta hieman liikaa lopettaakseni seuraavan etsimisen löydettyäni yhden loistavan..

Mutta Aesopin hyllyille hakeudun, vaikka sarja ei minulle enää ihan samanlaista uutuudenviehätystä tarjoakaan. Eihän noille ruskeille lasipulloille ja simppeleille etiketeille sanota ei.

Helsingissä Aesopia myy Artek, Tallinnassa Sfäär. Tuotteiden hinnat vaikuttaisivat olevan samat koko Euroopan alueella.

Kommentoi

 1. Kauniita purkkeja ja mahtava brändi. myös minä kannoin new yorkista valikoiman mukanani suomeen. kuitenkin nyt jälkeenpäin voin todeta, että tämä oli ehkä elämäni suurin virhe. herkkä ihoni on herkistynyt jollekin aineosalle näissä ja sain ihottuman, jota nyt ihotautilääkäri yritää hoitaa. pystyn käyttämään vain aesopin käsirasvaa, koska ehkä iho käsissä paksumpaa? en enää suosittele kenellekään ja palasin takaisin tuttuun chaneliin..

 2. Tuollainen öljymäinen, veden kanssa emulgoituva puhdistusaine on myös Dermalogicalla

  http://www.lookfantastic.com/dermalogica-precleanse-150ml/10363055.html

  L’Occitanellakin oli joskus, mutta enää en nopealla haulla löytänyt…
  Aesop kuulostaa mielenkiintoiselta, pitääpä testata joskus :)

 3. aida, ohhoh ohhoh! Ikävä kuulla, toivottavasti ihotautilääkäri saa tilanteen rauhottumaan. Itsellä ei tosiaan näiden kanssa ole ollut minkäänlaisia ongelmia, mutta ainahan joku meistä on jollekin allerginen, valitettavasti :( Paranemisia!

  lukija, ai juu, mulla on tota Precleansea itse asiassa ollut joskus vuosia sitten! Taannoin tuntui, että Dermalogica ei ihan toiminut mun iholle, vaan aiheutti aikamoisen näppylärykelmän. Saattoihan tuohon tosiaan olla muitakin syitä, ehkä reaktiot eivät olisikaan enää ihan samat… Mut muistan että siitä Precleansesta tykkäsin!

  L’Occitanelta mulla on ollut vain yksi karitehuulirasva, pitäisi tutustua siihen sarjaan vähän syvemminkin. Vaikka sitten sillä puhdistusöljyllä ;)

 4. […] Kesäloman päättäneeltä Tallinnan reissulta kotiin roudattiin pulloja – neljän erikoisoluen lisäksi lahden toiselta puolelta roudattiin Aesopin shampoota sekä hoitoainetta. […]