taste of helsinki – kisaa pukkaa!

No niin, herkkusuut kuulolle!

Torstaista sunnuntaihin (13.-16.6.) Kansalaistorin puistossa vietetään Taste of Helsinki –ruokafestareita. Tapahtuman konseptihan on mitä mainioin: 12 suomalaista huippuravintolaa ovat suunnitelleet omat menut tätä tapahtumaa varten. Festarivieraiden huoleksi jää hortoilla ravintolakojusta toiseen ja saada vielä yksi mainio asia mahtumaan masuun.

Ja siis mitä ravintoloita paikalla onkaan! Jo tovin ”mennään pliis tonne” –listalla majaillut Luomo, meidän ehdoton ykköslempparimme Muru, todella hyvä Olo, Inken työmatkan varrella sijaitseva, varsin kutsuvan oloinen Ask, Bulevardin kivat Toscanini ja Gaijin, huippu-klassikko Demo, herttainen Juuri sekä meille vielä tuntemattomat mutta varmasti tutustumisen arvoiset Aito, CBistro O Mat sekä Smör.

Tapahtumassa on lounas- ja illalliskattauksia torstaista lauantaihin, sunnuntaina pöytiin katetaan brunssi.

Ruokia festareilla ostetaan tapahtuman omalla valuutalla markalla, jota voi vaihtaa paikan päällä euroja vastaan. Markan kurssi osuu euron kanssa yksi yhteen ja annoksia kojuista irtoaa 4-6 markalla.

Täysin poikkeuksellisesti suomalainen niuhotus ei ole vaikuttanut tähän tapahtumaan ja gourmet-annosten kanssa voi nautiskella – kohtuudella ja sivistyneesti – laatuviinejä sekä -oluita.

Alueelle pääsee lipulla, jollainen kannattaa tilata Tiketistä ennen festareille siirtymistä. Ex tempore –vierailijoille pilettejä voi portilta toki vielä löytyä, mutta riski on ehkä liian suuri otettavaksi.. Kuvittele nyt sitten tilanne, jossa nälkä kurnii, ruoka tuoksuu, mutta ovi ei aukea! Ei käy.

Kuva: Ville Malja

Mutta kuulkaapas, yhdelle onnekkaalle lukijalle ovi aukeaa voitetuilla pileteillä – ja kaverille kanssa! Simsalabim. Tarjolla olisi yksi kappale kahden hengen lippupakettia (arvo yht. 80 €) , sisältäen kummallekin 25 ”markkaa” herkuttelurahaa. Mestoilla on myös oheisohjelmaa (esim. kokkailukouluja), joihin osallistuminen siis sisältyy lippuun.

Julistettakoon siis käyntiin pika-pikainen kilpailu, joka alkaa NYT ja päättyy huomenna, keskiviikkona 12.6. kello 20.00.

*** KILPAILU ON PÄÄTTYNYT! Arpa valitsi voittajaksi nimimerkin Henke, onnittelut!***

Kinkkinen ja kiperä kilpailukysymys: Minkä ravintolan menukokonaisuus kiinnostaa eniten?

Veden voi kielelleen nostattaa selaillen menuja tapahtuman verkkosivuilla.

Voittajaan olemme yhteydessä arvottuamme moisen heti kisan päätettyä, jolloin voi kertoa, mihin tapahtuman kattauksista mielisi ruokailemaan. Lähdettehän kisaan mukaan tositarkoituksella ja oikein yhteystiedoin: jätäthän kommenttiisi toimivan sähköpostiosoitteen sille varattuun kenttään. Se ei tule näkyviin kommentin yhteyteen eikä sitä tulla käyttämään muihin tarkoituksiin.

Onnea matkaan! Nähdään tapahtumassa. Meidät tunnistaa ruokatahraisista puseroista sekä kastikkeesta suupielissä.

Taste of Helsinki 2013
13.6. – 16.6.2013 Kansalaistorin puistossa Töölönlahdella
Liput ennakkoon 19-65€
(Kaikkiin lippuihin lisätään Tiketin palvelumaksu. Sisäänpääsy ovelta 25 €, mikäli lippuja jäljellä.)

Alle 12-vuotiaat: vapaa sisäänpääsy
Alle 18-vuotiaat: sisäänpääsy vain aikuisen seurassa

Kommentoi

 1. Onpas herkullisen kuuloisia kokonaisuuksia! Itse valitsisin noista Gaijinin menun, sillä minua kiehtoo Gaijinille tyypillinen tuttujen ainesosien uudenlainen yhdisteleminen. Lopputuloksena on varmasti herkullisia makuelämyksiä!

 2. Juuren menulla mennään.

 3. Gaijin ehdottomasti! Pork belly, be mine!

 4. Demon menu kiinnostaa kokonaisuuksista eniten. Tahtoisin kovasti maistamaan!

 5. Bistro o mat – aivan mahtava tasapainoinen kokonaisuus. Voin jo melkein maistaa burgerin suussa

 6. Gajinin menu saa tämän herkkusuun innostumaan :) toivottavasti sitä pääsee maistelemaan pian, nam!

 7. Luomon menu ja etenkin asteen kymmeneksen tarkkuudella keitetty kananmuna kiinnostaa!

 8. Bistro O Matin kuulostaa hyvältä!

 9. Siis noitahan haluaisi toki kaikkia maistaa! Mutta ehkä eniten vetoaa Juuren tarjonta tällä kertaa, ihan vain jälkiruokansa ansiosta. En vaan pysty vastustamaan makean ja suolaisen sekoitusta…

 10. Bistro o Mat!

 11. Gaijin, kiiitos kyllä!

 12. Mielestäni Ravintola Murun menu vaikuttaa kokonaisuutena toimivimmalta ja viinit varmasti suht helppo yhdistää

 13. Luomo!

 14. Luomon menu kiinnostaa ehdottomasti eniten. Luomo on omaan tapaansa iskenyt pöytään pieteetillä tehtyä ruokaa. Nimet viittaavat eksotiikkaan, ja Luomon tapa tehdä ruokaa on ollut ennenkin huippua!

 15. Juuri!

 16. Valintani on Gaijin! Vihersimpukkaa,

 17. LUOMO!!!!!!!!!! Nam. Namnam! Supernam!!!!!!

 18. Gaijin, Björk vaan osaa… :)

 19. Nokkospesto, kuha, raparperi, valkosuklaa.. Vastaan kuola valuen SMÖR!

 20. Aivan mahdotonta lähteä valitsemaan yhtä näistä toinen toistaan mielettömämmän kuuloisista kokonaisuuksista! Mutta kun nyt täytyy, sanotaan että Muru. Syynä se, että karitsatuoremakkara vetää puoleensa omaperäisyydellään – täytyyhän tähän uuteen elämykseen päästä käsiksi! Pääruoka on sekin jotain, mitä ei vielä kokemuskirjastani löydy; kokeiluun ehdottomasti! Ja AH! Jälkiruoka, tarvitseeko muuta sanoa kuin VALKOSUKLAA, ROSMARIINI ja, ennen kaikkea, MARENKI! Yksi yksinäinen markkakin odottaa pääsyä kaltaistensa joukkoon viime vuodelta taskun pohjalle unohtuneena..

 21. Askin menu on paras ja syynä on savustettu lahna! Savustettu lahna oli lapsuuden kesieni herkku, joten sitä pitää maistaa uudestaan.

 22. C:n näytti kovalta!

 23. Askin menu: ternimaitoa ja emmeriä. Pakko kokeilla.

 24. aito <3

 25. Viime vuonna kun pääsin tapahtumaan, yhdistelin eri ravintoloiden parhaimpia paloja. Tällä kertaa eniten kiinnostaa Smör ja nokkospesto! Oijoi!

  Minna.K

 26. Eilen tuntui siltä, että eniten kiinnostaisi Juuri, mutta yön yli nukuttuani valitsen Bistro Omatin. Kertoo ehkä siitä, että kaikki kelpais ja että ihminen joka ei koskaan muutenkaan osaa valita, on nyt erityisen tiukan paikan edessä. Onneksi tuolla onkin helppoa maistaa niin montaa!

 27. ehdottomasti luomo :)

 28. Eihän noista voi valita suosikkia! En viime vuonnakaan pystynyt, vaan valikoin parhaimmat annokset eri ravintoloista. Lopputuloksena tosin taisin maistella melkein kaikkia – olivat niin hyviä! :D Kruunaten toki kaiken loistavilla viineillä. Oijoi, tuskin maltan odottaa pääseväni tuonne taas! Pakon edessä nimeän kiinnostavimmaksi Juuren menun.

 29. Luomo kiinnostaa eniten, vaikka ylipäätään kaikki kiinnostaa!

 30. Ehdottomasti tamperelaisen ravintola C:n menu. Menuissa on paljon tuttuja makuja, mutta Taste of Helsingissä valitsen nimenomaan myös niitä ei niin tuttuja. Sulkavaa alkuruokana ja palsternakkaa jälkkäriksi, kuulostaa mahtavalta! Viime vuonna söin ensikertaa olutta jälkiruuassa ja nyt olut on löytänyt tiensä minulla muihinkin ruokiin.

 31. Wau! moni kuulostaa maistuvalta. Bistro Omat uusi tuttavuus. Maistelemaan…..

 32. Kisaa pukkaa joten sanotaan että Bistro O Mat kiinnostaa eniten, Kirkkonummelaisuus kiinnostaa.

 33. Gaijin, se on niiiiin ihana ravintola josta saa parasta ruokaa ikinä!!!
  Juuressa tosin on ihan loistavia sapaksia, joten se tullee hyvänä kakkosena :)

 34. Vannoutuneena BW Restaurants -fanina valitsen ehdottomasti Gaijinin – Björk&co. eivät koskaan petä!

 35. Muru vie voiton! Ehdottomasti haluaisin päästä kokeilemaan. Muutaman kerran yrittänyt ravintolaa varata, mutta jonot on pitkät ja kun helsingissä tulee lähinnä käytyä vain ex temporena niin vaikeaksi menee.

 36. Smör!

 37. Smör!

 38. Gaijin.

 39. ASKin menu nosti heti veden kielelle ja odotusarvon korkealle! Odotan innolla!

 40. Muru!

 41. Muru, koska multa ei oo tähän mennessä löytynyt suunnitelmallisuutta etukäteen varaamiseen ja kaikki hehkuttaa!

 42. Ehdottomasti eniten kiinnostaa ravintola C:n menu. Hevostartar on jännittävän kuuloinen ja varsinkin jälkiruoka jossa on palsternakkaa herätti kiinnostuksen!

 43. Kaikkia olisin valmis testaamaan, mutta jos yksi pitää valita niin olkoot se Muru

 44. Vaikea rasti, mutta pakko myöntää että Demon setti kuulostaa enenmmän kuin herkulliselta!

 45. Onneksi pääsee testaamaan kaikkia mesuja, mutta kyllä Toscaninin menu vaikuttaa herkullisimmalta :)

 46. Aikas ”sikamaisia” menuja :D. Mulle uppoo eniten Smörin kala-kasvissetti. Nam!

 47. Herkullisimmalta kuulostaa Aito!

 48. Smörin menu maistuisi tälle kala-kasvissyöjälle!