taste of helsinki – kisaa pukkaa!

No niin, herkkusuut kuulolle!

Torstaista sunnuntaihin (13.-16.6.) Kansalaistorin puistossa vietetään Taste of Helsinki –ruokafestareita. Tapahtuman konseptihan on mitä mainioin: 12 suomalaista huippuravintolaa ovat suunnitelleet omat menut tätä tapahtumaa varten. Festarivieraiden huoleksi jää hortoilla ravintolakojusta toiseen ja saada vielä yksi mainio asia mahtumaan masuun.

Ja siis mitä ravintoloita paikalla onkaan! Jo tovin ”mennään pliis tonne” –listalla majaillut Luomo, meidän ehdoton ykköslempparimme Muru, todella hyvä Olo, Inken työmatkan varrella sijaitseva, varsin kutsuvan oloinen Ask, Bulevardin kivat Toscanini ja Gaijin, huippu-klassikko Demo, herttainen Juuri sekä meille vielä tuntemattomat mutta varmasti tutustumisen arvoiset Aito, CBistro O Mat sekä Smör.

Tapahtumassa on lounas- ja illalliskattauksia torstaista lauantaihin, sunnuntaina pöytiin katetaan brunssi.

Ruokia festareilla ostetaan tapahtuman omalla valuutalla markalla, jota voi vaihtaa paikan päällä euroja vastaan. Markan kurssi osuu euron kanssa yksi yhteen ja annoksia kojuista irtoaa 4-6 markalla.

Täysin poikkeuksellisesti suomalainen niuhotus ei ole vaikuttanut tähän tapahtumaan ja gourmet-annosten kanssa voi nautiskella – kohtuudella ja sivistyneesti – laatuviinejä sekä -oluita.

Alueelle pääsee lipulla, jollainen kannattaa tilata Tiketistä ennen festareille siirtymistä. Ex tempore –vierailijoille pilettejä voi portilta toki vielä löytyä, mutta riski on ehkä liian suuri otettavaksi.. Kuvittele nyt sitten tilanne, jossa nälkä kurnii, ruoka tuoksuu, mutta ovi ei aukea! Ei käy.

Kuva: Ville Malja

Mutta kuulkaapas, yhdelle onnekkaalle lukijalle ovi aukeaa voitetuilla pileteillä – ja kaverille kanssa! Simsalabim. Tarjolla olisi yksi kappale kahden hengen lippupakettia (arvo yht. 80 €) , sisältäen kummallekin 25 ”markkaa” herkuttelurahaa. Mestoilla on myös oheisohjelmaa (esim. kokkailukouluja), joihin osallistuminen siis sisältyy lippuun.

Julistettakoon siis käyntiin pika-pikainen kilpailu, joka alkaa NYT ja päättyy huomenna, keskiviikkona 12.6. kello 20.00.

*** KILPAILU ON PÄÄTTYNYT! Arpa valitsi voittajaksi nimimerkin Henke, onnittelut!***

Kinkkinen ja kiperä kilpailukysymys: Minkä ravintolan menukokonaisuus kiinnostaa eniten?

Veden voi kielelleen nostattaa selaillen menuja tapahtuman verkkosivuilla.

Voittajaan olemme yhteydessä arvottuamme moisen heti kisan päätettyä, jolloin voi kertoa, mihin tapahtuman kattauksista mielisi ruokailemaan. Lähdettehän kisaan mukaan tositarkoituksella ja oikein yhteystiedoin: jätäthän kommenttiisi toimivan sähköpostiosoitteen sille varattuun kenttään. Se ei tule näkyviin kommentin yhteyteen eikä sitä tulla käyttämään muihin tarkoituksiin.

Onnea matkaan! Nähdään tapahtumassa. Meidät tunnistaa ruokatahraisista puseroista sekä kastikkeesta suupielissä.

Taste of Helsinki 2013
13.6. – 16.6.2013 Kansalaistorin puistossa Töölönlahdella
Liput ennakkoon 19-65€
(Kaikkiin lippuihin lisätään Tiketin palvelumaksu. Sisäänpääsy ovelta 25 €, mikäli lippuja jäljellä.)

Alle 12-vuotiaat: vapaa sisäänpääsy
Alle 18-vuotiaat: sisäänpääsy vain aikuisen seurassa

Kommentoi

  1. Ruokavammaisena eli kala-kasvis-ruokavaliota noudattavana ja Turussa paikan päällä upean aterian syöneenä täytyy nimetä Smörin menu omaksi suosikiksi. Nokkospesto what? Kuhaa + raparperia..? Pakko olla hyvää.

  2. Gaijinin!!! Pick me pick me pick me!!!

  3. Smör kiehtoo myös minua, koska olen kuullut paikan yllätysmenuista niin paljon kehuja.

  4. Muru kiehtoo erityisen paljon, koska en ole päässyt vielä testailemaan heidän ruokiaan. Olen kuitenkin kuullut niin paljon hyvää heidän tarjonnastaan, että odotan malttamattomana, koska pääsen maistelemaan heidän herkkujaan.

  5. Gaijin! Possuannos vaan vie mennessään ja Gaijinin ruuasta tulee välillä nähtyä uniakin. Mies saa sitten ihmetellä kun toinen unissaan höpöttelee karamellisoidustapossusta ja kuolaa tyynyliinalle.

  6. Oon tainnut innoissani hokea tätä jo aika paljon, mutta Smör, Smör, Smör. Taste of Helsinki on kaltaiselleni tekopyhälle kasvissyöjälle hyvä syy maistaa hyvin tehtyä ja (toivottavasti myös) laadukasta lihaa, mutta jos vain yksi menuista pitäisi valita, ottaisin ruokavalion mukaan.

  7. Muru, se on vaan niin loistava. namnamnam. Mä haluan voittaa!

  8. Ehkä juuri nuo viimeisenä mainitut Smör ja Bistro O Mat, koska Helsingistä ei tulisi muuten ainakaan ex tempore lähdettyä!

  9. Ask! Monet muut paikat ovat jo tuttuja entuudestaan.

  10. OLO:n menu houkuttelisi ehdottomasti skandinaavisuudellansa sekä konstailemattomilla raaka-aineilla. Paljon olen kuullut kehuja paikan herkuista tuttavilta, mutta maistamaan asti en itse ole vielä päässyt. Huippuarvonta, voi kunpa onni suosisi tällä kertaa! :)

  11. Demo taitaa vetää pisimmän korren, nams!

  12. Valintani on Muru. Vesi herahtaa kielelle jo ajatuksesta.

  13. ravintola C näyttää suomalaiselta ja on simppeli hintojaan myöten, suosin sitä koska se ei ole mielestäni niin nimekäs kuin muut. Uskon heidän panostukseen lujasti ja kokeilen varmasti heidän antimia, jotka näyttävät mielenkiintoisilta näin hevoslihan suosion aikakaudella

  14. Saako sanoa kaikki! Joudun varmaan vierailemaan tuolla joka kattauksessa, jotta ehdin ja jaksan maistaa kaikkea. Sanon nyt kuitenkin Gaijin.

  15. onhan siellä paljon hyvältä kuulostavia juttua, muttei mikään menu ehkä ihan 3/3. luomo, muru, demo ja gaijin eniten kiinnostaa, mutta jos yksi pitää valita, niin sanotaan vaikka luomo että saadaan hajontaa listaan.

  16. Markkaa? :D

  17. Gaijinin menu erottuu erilaisuudellaan:)

  18. Demo!

  19. Gaijinin menu, voi tokkiinsa! Arpaonni myöden, niin mie paan kamun kanssa syöden :D

  20. Gaijin kiinnostaa eniten!!

  21. Ehdottomasti Murun menu!

  22. Hyviä ovat varmasti kaikki. Muru nyt kuitenkin vei voiton :)

  23. Ei tässä ole muita vaihtoehtoja kuin Gaijin!!

  24. Kaikki on ihania, mutta kallistun Gaijinin puoleen.
    Mahtava tilaisuus kokeilla eri ravintoloiden tyylejä samalla kertaa.
    Suosiskohan arpa :)

  25. Kattelin näitä joku päivä ja lemppariksi nousi Smörrin menu nokkospestoineen. :)

  26. Bistro o Mat’in!!

  27. Gaijin kiehtoo!

  28. Bistro o matin carpaccio saa kuolaamaan, samoin Gaijinin simpukat laulavat minulle seireeninlauluaan, mutta kokonaisuus, se ratkaisee tämän ottelun Juuren hyväksi! (miksi, oi miksi on pakko valita?)

  29. Bistro o Mat – kuullut niin paljon hyvää ja hieman sivussa pääkaupungin humusta..

  30. Melkein kallistun tuolle Askn puolelle.

  31. Kyllä sitä on ehdottomasti käytävä kokeilemassa useampaakin annosta, mutta eniten menuvaihtoehdoista kiinnostaa kokonaisuutena Bistro O Mat. Käyttävät lähituottajien raaka-aineita ja ainakin Kirkkonummella ruokaillessa ei ole joutunut kertaakaan pettymään.

  32. Jos vain yksi konaisuus pitäis valita, niin kiehtovin olisi Juuren menu.

  33. Muru <3

  34. Muru ehdottomasti! Suorastaan täydellisen hyvältä kuulostavaa ruokaa niin yksinkertaisista raaka-aineista!

  35. Demo, vaikka kaikki kyllä vaikuttavat todella hyviltä.

  36. Gaijinin menu kuulostaa uskomattoman herkulliselta!

  37. Ehdottomasti Ask! Kun olin lapsi avustimme usein lahnaa ja silloin se oli edullista arkiruokaa. Kiinnostaa kokeilla millaista gourmet ruokaa siitä saa aikaan.

  38. Uusi tuttavuus Bistro O Mat, nam nam!

  39. Ihana kilpailu! Mua houkuttaa Juuren menu eniten. Haluttaisi päästä mieheni kanssa maistamaan villisikaa :).

  40. Juuri

  41. Juuren menu kiinnostaa eniten. Ihania suomalaisia makuja ja luonnonläheisiä raaka-aineita!

  42. Kyllä se on Muru, jonka menu kokonaisuutena kiinnostaa eniten

  43. Jokainen menu houkuttelee, mutta Murun menu nousee ylitse muiden. Kuulostaa niin herkulliselta! Toivottavasti arpa suosii :)

  44. No Murun tietty!!! Olisi ihana päästä herkuttelemaan:)

  45. Kyllä Ask uutena ravintolana kiinnostaa eniten!

  46. Kaikki menut kuulostavat superherkullisilta ja jokaisesta tahtoisi ottaa jotakin. Muru kuitenkin vie kokonaisuudessaan voiton. Kunpa pääsisi herkuttelemaan :)

  47. Jellybean, en ole seonnut, vaan markka on siis festarin valuutta, kuten yritin tuossa tekstissä hieman selittää :D Markka takas!

  48. Demon menu!

  49. Muru, ehdottomasti!

  50. Bistro O Mat…peukut pystyyn:)