we ran new york

Ny mennään!

Uusien Energy Boost -juoksukenkien lanseerauksen jälkeen kävimme heittämässä laukut hotellille ja läksimme uhmaamaan jet lagia Adidaksen pohjoismaalaisten edustajien ja vieraiden kanssa. Juoksukamat päälle, uudet kengät boksista jalkaan ja kohti Central Parkia!

thisilike

Olipahan aikamoinen elämys: hieman yli kymmenhenkinen joukkiomme lähti Midtownin legendaarisesta ja  superylellisestä Waldorf-Astoria -hotellista juosten kohti puistoa. Olimme ottamassa jo edelliselle Nykin reissullemme juoksukamoja mukaan käydäksemme lenkillä Central Parkissa, mutta tuolloin kuitenkin päädyimme jättämään kimpsut ja kampsut kotiin, kun matkalaukku tuntui tursuilevan yli laitojensa jo kotoa lähdettäessä. Nyt koetun perusteella olisi tuolloin kannattanut jättää ennemmin jotain muuta kotiin lepäämään, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan!

Boost-crew

Testasimme kenkiämme noin seitsemän kilometrin lenkin verran. Ja että miltäkö tuntui? Ei miltään! Kengät istuivat molempien jalkaan kuin olisivat mittatilauksena valmistetut ja olivat juostessa unelmankevyet. Juoksukengän tietää toimivan silloin, kun niitä ei edes huomaa tai ajattele – mutta juoksu kulkee. Boost-pohjan mukanaantuoma kimmoisuus laittaa asfaltin tuntumaan pehmoiselta pururadalta, tärähtely ja iskut tippuvat kyllä minimiin. Mahtavaa päästä testailemaan näitä kotona ajan kanssa: ensivaikutelma oli todella positiivinen ja uusi innovaatio ei tuntunut tyhjän hypetykseltä ainakaan ensimmäisten käyttökokemuksien jälkeen. Jokin on kengässä kohdallaan, jos se laittaa juoksun tuntumaan hyvältä parin päivän tauottoman matkustamisenkin jälkeen.

Yksi pieni hauska detalji meille kylmien maiden juoksuharrastajille kengästä löytyy: pohjan BOOST™ -materiaali ei kangistu pakkasella! Samat ominaisuudet ovat voimassa jopa kahdenkymmenen asteen pakkasessa. Tekosyyt lenkkien karttelua varten alkavat käydä vähiin…

Phew!

Puistojuoksu oli mukava kokemus, mutta kaikkein unohtumattomimmaksi osaksi muodostui paluumatka puistosta hotellille. Vähintään 100 kilometriä viikossa juokseva Ruotsin Adidaksella työskentelevä My liidasi joukkomme hurjaa vauhtia läpi 5th Avenuen. Juoksimme viiden aikaan iltapäivällä ihmisjoukkojen läpi superylellisiä designerliikkeitä ja tavarataloja vilisevän ostoskadun. Turistit napsivat kuvia ja fiilis oli vähintäänkin epätodellinen.

YouTube Preview Image

Pakkohan tuota paluumatkaa oli yrittää ikuistaa videolle. Pahoittelut, että video on kuvattu pystyasennossa – eipä tuossa välissä juuri tullut miettineeksi miten lopputulos toimii, puhelimen kädessäpitely vauhdissa ja ryysiksessä vaati kaiken keskittymisen.

Samanlaista fiilistä tuskin saisi aikaan kaveriporukalla koti-Helsingissä, mutta olisikohan jossain juoksutapahtumassa aineksia samanlaiseen joukkovoiman kokemiseen? Hmm.

Juoksuvaatteet ja -kengät Adidas (saatu yhteistyön myötä)

Kommentoi

  1. Mikä valloittava keltainen tipu se siellä kipittää?! Mahtava video, lisää tätä. Nauttikaa kaupungin sykkeestä, mun nykkikuume on jo tulikuumaa sorttia.