terveisiä isolta kirkolta

Hei ja terveisiä New Yorkista – vihdoin ja viimein!

Matkamme tänne muodostuikin varsinaiseksi seikkailuksi, perille pääsimme noin vuorokauden myöhässä. Lentosuunnitelmamme mukaan lähdimme tiistaiaamulla Helsingistä Müncheniin, missä meidän oli tarkoitus vaihtaa New Yorkin koneeseen. Kentällä kone oli vielä aikataulussa, mutta kun meidät oltiin lastattu koneeseen ja ovet suljettu, kuulutettiin Münchenin kentällä päällä olevasta lumikaaoksesta. Jouduimme odottamaan lähtöä noin tunteroisen, sillä perillä käytössä oli vain yksi kiitorata ja liikenne tämän johdosta hieman hitaammin soljuvaa.

Koodinimi INKERMAAR.

Siitähän se tapahtumaketju sitten sai alkunsa – meillä oli Münchenin kentältä lähtevään New Yorkin koneeseen vain tunnin vaihtoaika. Missasimme tuon koneen varsin komeasti, mutta eipä hätää: Lufthansan supertehokas daami buukkasi meidät British Airwaysin Lontooseen lähtevään koneeseen, jotta olisimme voineet jatkaa matkaa Nykiin Heathrown kentältä.

Ketonen and Tonic

Maailma varmasti menetti paljon, kun siirtymäämme Lontoon koneeseen Münchenin kentällä ei saatu videoitua – ainakaan tietojemme mukaan. Reilussa puolessa tunnissa saimme haltuumme laukut ja juoksimme terminaalista toiseen pihan poikki tukka hulmuten. Jan suuntavaiston omistavana ja ohjeita kuuntelevana henkilönä johti retkuettamme, Inke juoksi perässä Rimowan renkaat savuten ja huuteli ohittamiaan luksusliikkeitä hivenen panikoivalle matkanjohtajalle (HERMEEEEEES! KATO CREME DE LA MERIÄ! TUOLLA ON BURBERRYYYYYY…).

We're so late. We're never late!!!

Lontoon koneeseen istahdettuamme homma jatkui jokseenkin tutulla tavalla. Ovien sulkeuduttua kuulutti kapteenimme koneemme oikealla puolella sijaitsevan British Airwaysin koneen olevan ”se edellinen Heathrow’n kone”. Istuimme koneessa taas tunteroisen, odottelimme kiitoradan auraamista ja koneemme lähdettyä tunnin myöhässä tiesimmekin jo missanneemme sen Lontoosta lähtevän Nykin koneen.

World Traveller. Niinpä.

Yö sujui lentokenttähotellissa ja matka kohti Isoa Omenaa jatkui seuraavana aamuna suoralla lennolla. Loskaisen senttimetrin aiheuttama lumikaaos sattui hieman huonoon saumaan: Adidaksen lanseeraustapahtuma täällä New Yorkissa alkoi meidän vielä lennellessä Kanadan yllä. Onneksi kenkien toimivuus ei rajoittunut julkistustapahtumaan – raporttia juoksukokemuksesta tulossa tuossa tuokiossa!

Kommentoi