hyllytetty

Viikonlopun puuhat kiteytynevät tähän räpsyyn.. Tavallaan. Kuvan rento tunnelma eilisillalta on tavallaan lavastettu – tuota pötköttelyä skumppalasin kera kesti nimittäin noin viisitoista minuuttia. Sen jälkeen piti vielä purkaa loput vuokratut muuttolaatikot huomista noutajaa varten, joiden purkua varten täytyi järjestää vaatehuoneeseen hätäpuretut tavarat, joiden purkamisen ohella tuli vielä suoritettua pientä ruotimista.. No, hommaa riitti, mutta boksit ovat nyt tyhjinä ja se on pääasia.

Kuvalla oli tämän lavastetun rentoilun ohessa nimittäin pointtikin: meidän uusi kirjahylly, jota haettiin ja sommiteltiin puoli lauantaita! Sen saalistimme onnistuneesti ja ennakkosuunnitelmiemme mukaisesti itsellemme Finnish Design Shopin Katajanokan pop up -kaupan syysmyyjäisistä, joista teille perjantaina vinkkasimmekin.

Uuden kotimme olohuoneen seinässä oli nimittäin n. 170 cm leveä ja 150 cm korkea syvennys, johon ehdimme mietiskellä jos jonkinlaisia hyllyratkaisuja, kunnes välähti: tungetaan sinne kuutioita. 

Kuin ihmeen kaupalla syvennys oli vain kaksi senttiä Muuton Stacked-hyllyelementtejä syvempi, joten sävelet olivat sitä myöten selvät. Syvennykseen pinottiin fiilispohjalta sikinsokin yhteensä kymmenen elementtiä, neljä suurta sekä pientä ja keskikokoista kolme kutakin. Näiden asentamisesta muuten selviää täystumpulakin: porailun ja ruuvaamisen sijaan hyllyt napsautetaan toisiinsa kiinni mukana tulevilla metalliklipseillä.

Täällä ollaan fiiliksissä – syvennys saatiin hyötykäyttöön siten, että kauniin montun seinästä vielä kuitenkin huomaa. Niin, ja kirjat mahtuvat, lisääkin saa ostaa kunhan asettelua hieman tiivistää.

Lisäksi hyllyyn nostettiin vielä uusi vaasi, joka on löytö samalta reissulta: Matti Klenellin Muutolle suunnittelema Four. Se olkoon kreisi detalji sekä hyvä syli leikkokukille, joita on tänä syksynä ollut edellisen asunnon myynnin vuoksi ikkunalaudalla jatkuvasti. Yrittänyttä ei laiteta…

Nämä kukat ovat vielä peruja vanhasta kämpästä, mutta tätä perinnettä en taidakaan katkaista, vaikka niitä ei kukaan muu olisikaan näkemässä. Tästäkin parinkympin puskasta on ollut hintaansa enemmän iloa jo kolmatta viikkoa. Onpahan ollut jotain nättiä, mitä tuijotella, kun muuttolaatikkovuori ahdistaa.

Jotenkin tässä hyllyn pystytyksessä oli suurta symboliikkaa: koti rakentuu pala palalta, kuten tämä hyllykin. Ja fiilispohjalta.

Kommentoi

  1. Onnellisia hetkiä uuteen ihanaan kotiin!! Hylly on loistava!

  2. Hyvältä näyttää :) Saanko udella, paljonko hyllylle ja maljakolle jäi hintaa?

  3. Hyvältä näyttää. Muakin vähän kiinnostaa millasessa alessa hyllypalat oli. Meillä on kans tuota kyseistä hyllyä ja lisäosia kaivattaisiin kipeästi. Viikonloppuna ei vaan oikein ehtinyt myyjäisiin eikä sitä rahaakaan oikeastaan ole nyt ylimääräistä. Mutta kerro kuitenkin millaisessa alessa olivat niin voin sitten kieriskellä täällä harmituksessa kun ei itse tullut mentyä hyllyä metsästämään. :D

  4. Dorit, onnellisia hetkiä onnenhyllyn alla! Tuu kylään!

    Anu ja Tintti, tyydyn toteamaan aleprosenttien olleen sitä luokkaa, että hyllyn lisäksi raaskimme ostaa myös muutaman sellaisen jutun, joista olemme tähän saakka uskaltaneet vain haaveilla :) Ilmeisen hyvät kaupat koin tehneeni, koska innostuksissani onnistuin rahojeni lisäksi jättämään mestoille myös lompakkoni, joka onneksi löytyi lattialta ihan koskemattomana. Kiitos, ihmiset!

  5. No toihan on ihan täydellinen setti!

  6. Mikko, voi kiitos, niin meistäkin! Pitää laittaa vielä parempi kuva syvennyksestä, mutta kaveri totesi tänään sen näyttävän siltä, että syvennys on vartavasten tehty Muutoille, niin nappiin mitat sattumalta osuivat :)

  7. Hylly on kiva ja samoin tuo olohuoneen pöydällä oleva kuva. ;)En huomannutkaan tuollaisia hyllyjä siellä lauantaina. Aika jännä, kun luulin kiertäneeni tarkkaan siellä kaikki nurkat. Itselleni tarttui mukaan muutama Muuton pippurimylly ja pieni flow jug. Eipähän tartte enää iskeä maitopurkkia pöytään, kun mun luokse tulee kahvinjanoisia.

  8. Elise, varhaista asukuvatuotantoa :D Aijai, myllyjä katselin minäkin mutta hyllyt.. No, kirjaimen ero! Hih. Hyllyistä oli muuten rakennettu mm. myyntitiski!