kesämeikit

Lomalla ei tullut juuri lilaa luomeen laitettua – mökkeilijänhän pitää näyttää mökkeilijältä… Ja city-päivinäkin hieman laiskotti. Meikkaajan levätessä tosin lepäsi ihokin, joten plussat siitä.

Myös jämähtämään päässeitä ehostusrutiineja on loman jälkeen tullut muutettua, kun hommaan otti hieman etäisyyttä. Useampi purkki on saanut jatkaa lomailuaan töihinpaluuni jälkeen. Tuntuu, että saman tai jopa freesimmän lopputuloksen saa aikaan vähemmälläkin! Katsotaan, jos purtiloille niille on tarvetta taas syksymmällä, kun päivetys pakenee, kasvot kalpenevat ja väsyneempi ilme huutaa piristystä…

Niinä lomani päivinä, kun jaksoin hieman siistiytyä kauppareissuille, tartuin kahteen postipojan tuomaan purnukkaan. Hyvän olon ja mielen sivusto sekä luonnonkosmetiikan verkkokauppa Jolie nimittäin lähetti muutama viikko sitten testiin hieman luonnonkosmetiikkaa laajasta ja mielenkiintoisesta valikoimastaan.

En ole luonnonkosmetiikkaa aiemmin juuri käyttäneet muutamia yksittäisiä sattumia lukuunottamatta, mutta testiin saamieni tuotteiden perusteella uskaltaisin kyllä väittää, että jokainen näistä hoitaa hommansa siinä missä kemikaalipitoisemmat kilpailijansakin, mutta luonnonmukaisemmin ja osin jopa paremminkin.

Palataan niihin muihin testailemiini luonnonkosmetiikkatuotteisiin hieman myöhemmin ja keskitytään kesäehostukseen. Tämänaamuisesta syyssäästä huolimatta kalenterissa lukee vielä ”heinäkuu” ja vaikka päällä on villapaita, naamani saa vielä julistaa kesän ilosanomaa. Tänäkin aamuna skippasin enemmät pakkeloinnit ja pyyhkäisin kasvoille ohuen kerroksen Terre d’Ocin sävyttävää ja heleyttävää päivävoidetta. Riittää mainiosti pikafreesaukseen, kun mitään suurempaa peitettävää ei tällä hetkellä satu olemaan. Lopputulokseksi saan tällä sellaisen parannellun luonnontilan – hivenen kuultoa ja tasaisemman värin. Kelpaa.

Mutta todellinen ihme, se on tuo poskipuna! Ja erityisesti se, että Jolien Katja ja Jutta onnistuivat valitsemaan minulle elämäni parhaan poskipunasävyn, vaikkemme ole vielä edes tavanneet elävässä elämässä. Minulle on aina myyty kaikkialla pehmeää pinkkiä ja sitä olen itse sitten etsinytkin, mutta ainakin päivittyneelle kesäiholleni paras vaihtoehto onkin persikkaan päin kallellaan oleva puna. Tässäpä siis vinkkiä muillekin, jotka kokevat pinkkien punien muuttuvan iholla tunkkaiseksi kesäkuukausien varrella.. Lisäksi poskipuna levittyy hyvin, siinä on rutkasti pigmenttiä ja se myös pysyy mainiosti paikoillaan.

Pakko myöntää, että olen ollut hieman skeptinen kokeilemaan luonnonkosmetiikkabrändien meikkejä. Olen kai niin läpeensä brändätty, että hakeudun helpommin ennaltaan tuttujen merkkien hyllyille, vaikkei merkki aina olekaan osoittautunut laadun takeeksi. Nyt minulla on onneksi kaksi tuttua merkkiä lisää, joiden puoleen kääntyä. Mieluusti nimittäin ottaisin kosmetiikkani paitsi hyvälaatuisena, myös iholle ja luonnolle parempina vaihtoehtoina. Täältä peukut tuotteille ja Jolielle – ihanaa, että intonne ja kunnianhimonne tuo mukavia asioita myös meidän muiden nautittavaksi!

Terre d’Ocin sävyttävä ja heleyttävä päivävoide, 27,80 €, Zuii-kukkaisposkipuna sävyssä ”Peach”, 23,90 €, jolie.fi

Kommentoi

 1. Heippa!

  Millainen tuo sävyttävä päivävoide on?

 2. No siis.. Mä luulin just postanneeni siitä :D Se on siis sävyttävä ja heleyttävä, eli siitä tulee aavistus lämpöä ihon väriin ja hieman heleyttä/helmiäistä. Mun iho tästä ei kuitenkaan mene mitenkään oranssiksi eikä se kimaltele holtittomasti voiteen voimasta. Saan tällä siis aikaiseksi sellaisen hieman parannellun luonnontilan – hieman kuultoa ja tasaisemman värin. Ei se mitään varsinaisesti peitä, eli ei ole meikkivoide, mutta häivyttää ihon sävyeroja kylläkin ja tuo siihen ”eloa”.

  Voide näyttää purkissa vähän jännältä pinkinoranssilta ja on sävyltään hieman luonnottoman näköinen, mutta koska siinä ei juuri ole pigmenttiä, iholle levitettynä sen väri vaan tuo omaan ihooni sellaisen ”terveen” sävyn. Voide ei ole mitenkään rasvainen vaan enemmänkin sellainen kevyt, emulsiomainen ja aika ”kostean” tuntuinen :)

  Nämä kommentit siis omaan ihooni pohjautuen: ihon sävy on vaalea, mutta melkoisen kellertävä, ei hirveästi peitettävää eikä suurempia rasvoittumisongelmia, muttei kuivuuttakaan.

 3. Kiitos kattavasta vastauksesta! Mä taas luulin lukeneeni pelkästään tuosta poskipunasta, tein ilmeisesti samanaikaisesti jotain muuta niin jäi ’tärkein’ huomaamatta:D

 4. Hahah Annu, hyvä vaan kun kysyit – irtosihan siitä kasvovoiteesta sitten kuitenkin enemmän juttua :) Mainio tuote, suosittelen!

 5. […] Zuiin poskipuna sävyssä “Peach” oli kesäsuosikkini jo viime vuonna. Vaikuttaisi jatkavan suosiossani paistattelua myös tänä kesänä! Pigmenttiä punasta löytyy […]