liian naamat

Okei, minulla on vielä hieman sulateltavaa siinä, että meikkipussistani löytyy tällainen ihana glamuur-heloukiti-zuusi-kutuur -inspiroitunut meikkivoidepurtilo. Tämä tämmöinen kulta, kimallus ja kiemura ei ole ihan minun juttuni: valikoin meikkipussiini yleensä joko ylipelkistettyä (MAC, Nars), ylellistä (Chanel) tai superkitchiä (Benefit).

Nykissä Sephoralla etsiskelin aikani BB-voidetta, koska halusin päästä osalliseksi tästä Suomeenkin viimein rantautuneesta hoitomeikki-ihmeestä. BB-voiteethan (alk. blemish balm, nyk. myös beauty balm) ovat Aasian suunnalta maailmanvalloituksensa aloittaneita, melko vahvasti sävytettyjä ja suojakertoimella varustettuja kosteusvoiteita. Kuka lupaa lisäksi finnien hoitoa, kuka ihon ”elyvttämistä”, mutta pähkinänkuoressa BB-voide voitaisiin varmaankin kuvailla hoitavaksi ja peittäväksi, koko kasvoille levitettäväksi tuotteeksi. Länsimaissa myytävät voiteet ovat enemmän meikinomaisia, kun taas idän versioissa voi olla mukana vaikkapa ihoa vaalentavia ainesosia. Meikäläinen jättää ihmeidenteon lampun hengen vastuulle ja toivoo BB-voiteeltaan vain kevyttä kesämeikkiä ja aurinkosuojaa.

Kaikesta päätellen BB-hype elää vielä muuallakin, sillä hyllyt ammottivat monien merkkien BB-kohdalla tyhjyyttään. Smashboxin loppuunmyydyn BB-voiteen perään haikailin, kun myyjätär nappasi minut pois kuljeksimasta, istutti alas ja alkoi maireita ja myyntihenkisiä, mutta ah niin imartelevia kehuja lirkuttaen lappaa jotain pakkelia naamariini.

Lopputulos? Aivan mahtava! Kuulas, heleä, luonnollinen.. Tai no, ei täysin luonnollinen, vaan sopivasti paranneltu. Imartelun ja meikin aikaansaama hymy hyytyi hetkellisesti, kun käteeni läntättiin helmiäishohtoinen, kultakoukeroinen ja kaikin puolin vääränlainen tuubi. Marssin barbieunelmani kanssa kassalle ja googlasin heti majapaikkaan päästyäni, mistä saan tätä lisää tuon lelutuubin tyhjennyttyä.

Mikäli joku haluaa tällaisen vaaleanpunaiseen velourasuun ja strassikoristeisiin rakennekynsiin yhteensopivan, mutta aivan järjettömän hienosti toimivan BB-voiteen meikkiarsenaaliinsa, kehoittaisin valitsemaan mitä melkoisen vaalean sävyn. Minulle ei koskaan ole myyty meikkivoiteesta sitä vaaleinta vaihtoehtoa, mutta kertahan se oli ensimmäinenkin. Sävyni on nimeltään Vanilla Glow, se on hyvä nyt ja palvelee hienosti vielä kesälläkin. (Vertailuarvoina mainittakoon, että MAC:in valikoimassa olen sävy NC25, Bare Mineralsilla Light.)

Mahtava tuote, tilaan toistekin. Ainakin siihen saakka, kunnes löydän yhtä hyvän, mutta hivenen hillitymmin pakatun. Ja kyllä – sillä on kyllä väliä.

Too Faced Tinted Beauty Balm, 33,05 €, lookfantastic.com

Kommentoi

 1. oikeastaan aika kitchillä tavalla hieno pakkaus!

 2. Nna, mä alan MELKEIN jo heltyä sille, kun sisältö on niin hyvää! MELKEIN.

 3. Itse olen yllättynyt niin positiivisesti näiden BB-voiteiden suhteen…Tekevät Ihmeitä! Itse ostin GARNIERIN, halpista ja löytyi marketista, ja se on aivan loistava! Sävy on just passeli ja iho on paremmassa kunnossa vuosiin…Mulla on ollut pientä finniä ja näppyläsyheröä, ja ne näyttää poistuneen lähes kokonaan :) En usko että vaihdan tätä enää mihinkään! Uskomaton löytö, tuote maksaa noin 10€ :D

 4. Taika-Lisbeth, minäkin testasin sitä Garnierin voidetta. Tykkäsin jäljestä ja helppokäyttöisyydestä, mutta mulle kävi näppylöiden kanssa päinvastoin kuin sulle – mulle niitä nimenomaan ilmaantui :/ Voi toki olla monen asian summa, stressiä, hormoneja tms. Tämä voide taasen on ollut käytössä pian kuukauden ja näpyistä ei ole ollut tietoakaan! Tuo kympin hinta kyllä kelpaisi meikäläiselle, voi morjens :) Mukavaa että se sopii sulle, mua harmitti kun muutoin pätevän oloinen voide ei sitten pidemmän päälle toiminut mun kasvoilla!

 5. En tiedä myydäänkö Too Faced-tuotteita Suomessa (ilmeisesti ei), mutta Tallinnasta löytyy varsin kattavat valikoimat sekä Kaubamajan kosmetiikkaosastolta että I.L.U. nimeä kantavista kosmetiikkaliikkeistä (ostoskeskuksissa).

 6. Ihanaa että sun mielestä pakkauksella on väliä! terveisin hemmo joka opiskelee pakkausmuotoilua ja grafiikkaa…

 7. Susie, enpä ole törmännyt.. Salaa voin netistä tilata tai ulkomailta hakea ;)

  hoi, no totta hiivatissa on! Omakin työ kyllä läheltä toisinaan liippailee, itse en tosin mitään suunnittele mutta moisen parissa tulee paljon puuhasteltua. Ihanan uran olet valinnut, onnittelut!

 8. No niin, nyt on tämä täti ihan mykkänä ihastuksesta! Kävin ostamassa noin kokeilumielessä yhden tällaisen säihkyvän purtilon ja en saa ihastukseltani sanaa suustani… tai melkein. Aivan tolkuttoman hyvä tuote! Testailen meikkien kestävyyden yleensä tallilla, jossa altistuu toistuvasti kaikille luonnonilmiöille, pölylle, karvoille, hielle, tönimiselle sekä minun tapauksessa myös hevoseni tavalle pyyhkiä turpansa puhtaaksi (en tiedä miksi?!) omaan naamaani. Ja tämä kestää kuin Nokian renkaat konsanaan, mutta iho näyttää samalla luonnolliselta ja kauniilta (myös edellä kuvatun käsittelyn jälkeen). Peittää sopivasti onnettoman ohuen ihoni virheet ja on parempi kuin yksikään kokeilemani sävytetty kosteusvoide (Dior, Lancome, Clinique, Estee Lauder, Chanel) ja kuitenkin kevyempi kuin meikkivoide. I am in love! Superkiitokset Inkelle.

 9. Susie, voi anteeksi, että olen unohtanut vastata sulle! Onpa kiva kuulla, että vinkkini tärppäsi sielläkin suunnalla. Tämä tosiaan kestää hevosen, tämä kestää koiran.. Pakko ehkä ottaa yhteyttä Too Facediin ja ehdottaa heille uutta mainostekstiä :D Josko tekisivät sitten pelkistetymmän special-pakkauksen meille luonnonlapsille..

 10. piti sitten tämän kaiken hehkutuksen jälkeen tilata oma tuubi. vasta kerran olen ehtinyt sitä käyttää mutta olen kyllä tyytyväinen hankintaani. eli kiitokset vaan vinkistä!
  eikä minua edes haittaa pakkauksen ulkonäkö, se on mielestäni lähinnä huvittava ja jollain lailla jopa mukavan vanhanaikainen sellaisella filmitähtimäisellä tavalla. :)
  koirankestävyyttä ei olekaan vielä tullut testattua vaikka oma koira pussaa tutut ja vieraat mennen tullen.