nyc food 2012


Tässäpä olisi meidän New Yorkin ravintolavinkit vuodelta 2012! Osa on ansaittuja uusintoja aiemmilta vuosilta (kts. vinkit vuosimallia 2010 ja 2011), mutta onpa mukana monta uuttakin tuttavuutta. Käyhän jääkaapilla ja skrollaa alaspäin…
La Esquina, 114 Kenmare (SoHo)

Viimein ehdimme tänne! Seuraavan reissun aikataulu suunnitellaankin sitten jossain määrin tämän ympärille.. Voi nam.

Paikassa on kolme osastoa: kulmakioski, kahvila sekä joku kaikkien tietämä salainen, kuulemma aivan fantastisen tunnelmallinen alakerta, jonne ajoissa pöytänsä varanneet kuljetetaan nautiskelemaan meksikaaniherkuista. Onneksi kahvilan puolella oli kuulemma sama lista illallisaikaan.. Mutta ensi reissulla olemme ajoissa liikkeellä ja menemme sinne salakellariin, se on varma se.

Maistelimme paljon kaikkea ja kaikki oli toistaan parempaa. Tilaa siis mitä tilaat, kunhan otat alkuun grillattuja maissintähkiä. Ne pallogrillissä rillatut kotoisat kesämaissit voilla ovat toki herkullisia, mutta nämä räjäyttävät tajunnan. Usko.88 Orchard, 88 Orchard Street (Lower East Side)

Leppoisa kahvittelu- ja aamiaispaikka, joka on aina sattunut sijaitsemaan paikallisten majapaikkojemme välittömässä läheisyydessä. Varma ja maittava!

Päivitys, 2014: Paikka on sulkenut ovensa, mutta samasta osoitteesta löytää jotain samankaltaista nimellä Irving Farm.

Casa Mezcal, 86 Orchard Street (Lower East Side)

Täällä kävimme itse asiassa vain illallisen jälkeisellä yömyssyllä, mutta paikka oli viihtyisä ja pöytiin kannetut meksikoannokset maittavan näköisiä. Kirjataan muistiin tulevia retkiä varten!

Pinkberry, 41 Spring St (Nolita)

Inke viedään tänne rauhoittumaan verensokerin romahdettua. ’Nuff said.

Prime Meats, 465 Court Street (Carroll Gardens, Brooklyn)

Tässäpä paikka, jonne emme koskaan olisi eksyneet ilman paikallisosaston kanssa järjestettyä illallistapaamista. Ravintola on erään kaverimme lemppari koko Nykin ravintolatarjonnasta ja tämän mielipiteen hänelle ilolla suomme. Täällä ruokailu on taatusti jokaisen kokeilunhaluisen lihansyöjän mieleen: ei mitään tajutonta jenkkimörssäystä, vaan mielenkiintoisia, hyvin toteutettuja alppivaikutteisia liharuokia.

Lisävinkkinä mainittakoon kadunpätkällä olleen muitakin mukavannäköisiä ravintoloita, joten jos tuolle suunnalle innostuu lähtemään, valinnanvaraakin löytyy.


Hudson Clearwater, 447 Hudson Street (West Village)

Tänne ei ihan vahingossa eksy: ravintola sijaitsee pienen portin takana hiljaisen asuinkadun varrella. Kannattaa nähdä kuitenkin vaivaa ja etsiytyä ravintolaan, sillä paikka oli hirmuisen kaunis ja ruoka todella maittavaa. Pidemmälle illalliselle mainio valinta!

Du Mont, 314 Bedford Avenue (Williamsburg, Brooklyn)

Ham ham! Du Montin hampurilaisessa oli kaikki kohdallaan. Vinkkinä mainittakoon kuvan annoksen olleen se pienempi niistä kahdesta listalta löytyvästä eikä lautasta sittenkään saanut tyhjäksi asti. Maittavaa Aidon Ameriikan elämystä etsivälle varma veto!

Freemans, 8 Rivington Street (Lower East Side)

Issues-illallisklassikko, jossa olemme käyneet joka kerta ja menemme taatusti vielä ensi vuonnakin. Sympaattinen ympäristö, hyvä tunnelma, puheensorina, kynttilänvalo ja todella hyvä ruoka.. Bonuksena tietty se paikan päällä tuleva ”ahh, täällä taas” -fiilis, jonka myötä muistaa keskittyä nauttimaan lomasta ja jättää kotiinpaluusta murehtimisen vähemmälle – takaisin pääsee todistetusti aina.


Schiller’s Liquor Bar, 131 Rivington Street (Lower East Side)

Paikallisia lemppareita, jonne eksyimme ensimmäistä kertaa päiväsaikaan myöhäiselle aamiaiselle. Croque Madame ja Monsieur olivat ihania – sentin kerroksella sulatettua, venyvää gryuere-juustoa saattoi olla asian kanssa jotain tekemistä


Spitzer’s Corner, 101 Rivington Street (Lower East Side)

Helppo ja ennenkin vierailtu paikka drinkkiä tai pikkupurtavaa varten. Sööttien ja järin herkullisten kobehärkä-slidersien lisäksi kattava olutvalikoima lienee mainitsemisen arvoinen. Niin ja se, että kaikilta sitten kysytään henkkarit ovella, ihan sama miten paljon siitä täysi-ikäistymisestä sitten aikaa onkaan. Paperit mukaan, siis!

Supper, 156 East 2nd Street (East Village)

Supperiin eksyimme äitienpäiväbrunssille kavereiden kanssa pari vuotta sitten ja piipahdimme tänne ensimmäisen aamun aamiaista metsästäessämme. Eggs Benedict ja Bloody Mary on reissuaamun yhdistelmänä aina varsin toimiva – kombolla pärjää todistetusti illalliseen asti, vaikka kävelee koko päivän pää kolmantena jalkana. Ja hieman pää pyörälläkin, koska joi sen Bloody Maryn. Loma!Pulino’s, 282 Bowery (Nolita)

Pizzaperjantai! Schillersin italialainen sisarravintola tarjoaa maistuvaa pizzaa sekä övereimmän s’mores –jätskiannoksen. Janin mielestä se oli liikaa jaettunakin – olisi sitten pitänyt lusikkansa kauempana…

Bloody Maryjen ystäville mainittakoon paikasta löytyvän erillinen Bloody Mary –lista, josta löytyy hyvällä maulla toteutettuja muunnelmia tuosta pillillä imailtavasta klassikkoalkukeitosta.

Päivitys, 2014: Pulino’s on sulkenut ovensa, osoitteesta löytää tätä nykyä samojen omistajien Cherche Midi -ranskafiilistelyä.


Café Habana, 17 Prince Street (Nolita)

Tänne oli päästävä – paikan klassikko Cuban Sandwich jätti viimeksi pysyvän muistijäljen. Viimeksi emme ymmärtäneet vielä maissin päälle, mutta La Esquinan opettamina tajusimme testata myös Habanan version. Molempi parempi!

Joseph Leonard, 170 Waverly Place (West Village)

Tänne piipahdimme drinkille päätetyn illallispaikkamme aukeamista odotellessamme. Sympaattinen pieni ravintola voisi hyvinkin olla seuraavan reissumme to do –listalla – käykäähän joku kokeilemassa! Siellä taatusti pidetään sinusta huolta – vaivaa nähden valmistetut Bloody Maryt tarjoiltiin pienenpienen oluttilkan siivittäminä, koska tulisuudesta saattaa tulla jano. Voih.


Earth Matters, 177 Ludlow Street (Lower East Side)

Issuesin aamupalaklassikko, kun olemme kotona meren tuolla puolen. Valitse mieleisesi superfoodpitoiselta smoothielistalta, joista jokainen vaihtoehto kotimaamme superruokabaarien tarjonnasta poiketen on paitsi juotava, jopa järjettömän herkullinen.

Smoothiella ja yhdellä jaetulla leivällä jaksaa yllättävän pitkään – tapenadea, fetaa, paahdettua paprikaa ja avokadoa sisältävä Mediterranean Fling on vakiovalinta, jota yritetään aina toisinaan toisintaa kotioloissa…

Päivitys, 2014: R.I.P. Earth Matters, jäämme kaipaamaan!
Lucien
, 14 1st Ave (East Village)

Pieni ranskalainen East Villagessa. Mereneläviä ja leppoisaa bistrotunnelmaa.


Tacombi, 267 Elizabeth Street (Nolita)

Lounasmeksikolaista nopeasti ja edullisesti mahtavassa, varsin autenttiseksi lavastetussa Meksiko-miljöössä.

Kommentoi

  1. Mahtava listaus, kiitos! Tulee varmasti tarpeeseen. Asumme Lower East Sidella eli kaikki listan ravintolat on ihan kävelymatkan päässä. Jihuu!

  2. Nina, kaikki paitsi Prime Meats, se on kaukana! Du Montiinkin vielä kävelee, näin me taisimme tehdä :)

  3. Gosh, ikävä tuli. Ja nälkä!

  4. Kiitos, nämä vinkiy tulivat kreivin aikaan!

  5. Tacombi ja Cafe Habana koettu. NAM! Tulipa ikävä New Yorkiin!

  6. Toivottavasti maistuu :) Ja kyllä, ikävä on – NYC-ikävä nyt ei oikeastaan koskaan haihdu…

  7. Jälleen suuri kiitos parhaiden NYC ruokapaikkojen paljastamisesta! Näistä vinkeistä on varmasti monelle hyötyä!

  8. Outis, toivotaan että maistuu :)

  9. […] lähtijöitä kiinnostanevat myös Nykin ravintolavinkit edellisvuosilta: 2012, 2011, […]

  10. […] -ravintolassa, jonka pizzat on äänestetty New Yorkin parhaiksi. Poimin vinkin tyylikkäästä Issues-blogista, jossa oli mahtava listaus hyvistä ruokapaikoista, iso kiitos […]