new york, omnomnom

Olipahan matka. Silmänruokaa saimme vaatekaupoista ja katujen tyylitaitureista, sielunravintoa lomailumoodista. Mutta syötyä tuli, melko paljon ja poikkeuksellisen hyvin. Ohessa muutama vahvimman muistikuvan jättänyt ravintola, joihin suuntaamme kun seuraavan kerran taas NYCiin pääsemme ja joihin sinne reissaavien kannattaa meidän mielestämme piipahtaa.

Ennen kuin joku ehtii huomauttamaan – kyllä, suurin osa ravintolasuosituksistamme sijaitsee kivenheiton päässä hotellista jonne majoituimme. Ei huolta, uskalsimme myös poistua kotikulmilta! Lower East Sidella vain sattuu sijaitsemaan monia erityisen toimivia, mielenkiintoisia ja paikallisten kavereidenkin suosimia ravintoloita, hinnatkin ovat suht siedettävällä tasolla.

1. Joka aamun pelastaja – EarthMatters
177 Ludlow Street (Lower East Side)

Kasvista ja orgaanista. Huikeat smoothiet, ihanat voileivät. Kun löysimme tämän helmen hotellimme vierestä kolmantena aamuna, ei muita aamiaisvaihtoehtoja enää kaivattu. Oli ihanaa tankata itsensä aamuisin täyteen silkkaa puhtautta ja hyvyyttä, smoothien ja jaetun täytetyn leivän voimin jaksoi hienosti porskuttaa aina myöhäiseenkin lounasaikaan saakka. Tutkailemme parhaillaan kotona kahvilan ruokalistaa ja yritämme taatusti parhaamme mukaan kopioida jatkossa näiden ihanan täyteläisiä smoothiereseptejä täällä kotosalla. Ravintola toimi hyvinvarustellun ekokaupan yhteydessä – milloinkas tällainen täydellisyyskombo saataisiin myös Suomeen?

Päivitys, 2014: Earth Matters on sulkenut ovensa.

2. Täydellisin palvelu, paras kulinaristinen elämys – Corton
239 West Broadway (West Village)


Meillä ei oikeastaan ole mitään käsitystä siitä, mitä kaikkea söimme. Mystisiä pikku amuse-boucheja, hämäriä vaahtoja ja upeita asetelmia. Lehtikultahippusia kaviaarihelmien päällä, syötäviä kukkia, upea viinilista ja moitteeton palvelu. Kun poistui pikkulaan, hiipi pöytään eleettömästi tarjoilija viikkaamaan tuolille jätetyn servietin jälleen täydelliseksi kolmioksi. Kolmen ruokalajin menyy irtosi suht kohtuullisen 85 dollarin hintaan, mutta viinilistan kanssa kannattaa olla tarkkana ellei lompakkosi paina aivan liikaa. Paikka on kerännyt plakkariinsa kaksi Michelin-tähteä – mitä tähän nyt sitten enää lisäämään. Kaikesta hienostelusta ja pokkuroinnista huolimatta tunnelma oli yllättävänkin rento. Ei ehkä kannata mennä ihan farkuissa ja tennareissa, mutta puvut ja iltapuvut varsinkin voi huoletta jättää kotiin.

Päivitys, 2014: Corton on lopettanut.

3. Rento meininki, loistava ruoka – Freemans
End of Freeman Alley, between Bowery and Chrystie (Lower East Side)


Hieman piilossa, kujan päässä sisäpihalla sijaitseva metsästysmajaksi sisustettu Freemans on pitkälti aina täyteenammuttu eikä ota pöytävarauksia vastaan ainakaan alle kuuden hengen seurueilta. Baariin kannattaa jäädä kuitenkin odottelemaan ja nauttia joku paikan hyviksi tunnetuista cocktaileista, sillä ruoka täällä on todella hyvää. Alkuun täytyy ehdottomasti ottaa juustoisen kermainen artisokkadippi, paikan kampasimpukka-annos on erittäin toimiva. Jälkkärit ovat mukavan konstailemattomia – kirpakka mansikkaraparperikiisseli toi mieleen mummolan kesät.

4. Brittihenkinen gastropubi Nykissä – The Spotted Pig
314 West 11th Street (West Village)


Tännekään ei pöytiä voi varata, mutta alakerran pubissa on hyvä tunnelma odotella, nautiskella samalla vaikkapa paikallinen olut ja katsella, miten jo pöydän ja ruokaa saaneet ihmiset taistelevat ravintolan kengännauharanskalaisten kanssa tarjoiltavien jättimäisten sinihomejuustohampurilaisten kanssa. Itse emme uskaltautuneet tällä kertaa testaamaan näitä varsinaisia sydänystäviä, vaan mutustelimme alkuruokalistalta löytyneitä, kylläkin myös jättimäisiä pehmeäkuorisia friteerattuja taskurapuja, herkkuherneitä sekä jo mainittuja ravintolan erikoisuuksia: ohuita, rosmariinilla maustettuja ranuja. Pekonin ystävien kannattaa ehdottomasti ottaa alkuun annos ”Devils on Horseback” – luumun tai viikunan ympärille on kääritty peksuviipale ja kokonaisuus on tiristetty mukavan rapsakaksi. Näitä löytyy toki muidenkin ravintoloiden listalta, mutta The Spotted Pigin tulkinta oli erityisen maittava.

Bubblin’ under:

Pastis, 9 Ninth Ave (Meatpacking District)
Pala ranskalaista bistrotunnelmaa NYCissä. Symppis paikka, toimiva ruoka, siedettävät hinnat. Piipahda täällä, kun hortoilet Meatpacking Districtillä etsimässä Marc by Marc Jacobsin liikettä halvan Marc-krääsän, käsiveskojen ja söpöjen kesäkolttujen perässä.

Päivitys, 2014: Pastis on joko lopettanut tai toistaiseksi tauolla isomman remontin vuoksi – nähtäväksi jää.

Schiller’s Liquour Bar, 131 Rivington Street (Lower East Side)
Täällä söimme ensimmäisenä iltana maittavat hampurilaiset. Toimiva konsepti, kivan konstailematon sisustus, sukkela palvelu. Samat omistajat kuin Pastiksella.

Spitzer’s Corner, 101 Rivington Street (Lower East Side)
Paikka määrittelee itsensä amerikkalaiseksi gastropubiksi. Nautimme viinilasillisten kanssa ihanan raikkaat quinoasalaatit ja nuuhkimme kateellisina naapuripöytään pamahtaneita jumalaisen tuoksuisia pikkupurilaisia. Hyvä baarisnacklista, ainakin!

Kommentoi

 1. Montako kiloa tuli – vai pysyivätkö kurissa kävelemällä??
  Kateeks käy tuo kaviaari kultahippusilla…

 2. En tiedä – en ole vielä uskaltautunut vaa’alle. Kävelimme kyllä tuntikaupalla joka päivä, että ei tässä ehkä mitään aivan täysin peruuttamatonta ole tapahtunut. Farkut menivät jalkaan vielä torstaina kun viimeksi kokeilin :D

 3. Oi ja voi.. Nykkiin on pakko päästä! ehkä vuoden päästä on tarpeeksi rahaa säästössä :)

  Kyselisin baremineralssin meikeistä, vieläkö käytät niitä? mistä ostat ja paljonko maksaa? jos et käytä enään barea niin mitä käytät? :) sori että utelen mutta minua kiinnostaa kokeilla barea mutta kicksissä ne maksaa älyttömästi.. :)

 4. siv, edelleen täällä on BareMineralsit käytössä, just ostin reissulta täydennystä etteivät vaan kesken lopu :) Edelleen ollut todella tyytyväinen, näillä saa raikasta eikä niin pakkeloidun näköistä jälkeä, pysyvät naamassa ja ovat helppoja käyttääkin, nyt kun on rutinoitunut. Sieltä tilataan mistä halvimmalla saadaan – mä olen tilaillut edelleen tuolta feelunique.comin puolelta näitä. Laita sivuilla valuutaksi punnat eurojen sijaan, säästät pari euroa :) Muista, että tuo feelunique.com lähettää tuotteet Jerseyn saarilta ja paketit voivat siis nasahtaa tulliin – raja jonka alle jääviä paketteja ei tullata on muistaakseni 45,45 euroa.

  Kannattaa aloittaa tuolla Get Started -kitillä, saat pari sävyä, kiinnityspuuterin, aurinkopuuterin, pohjustajan ja siveltimet – näillä pääsee loistavasti alkuun ja niistä on iloa pitkään, siveltimethän säilyvät ja ovat siis ihan niitä samoja suteja kuin myyvät irtonakin.

 5. mahtavaa, että freemans täytti odotukset. artisokkadippi on taivaallista, tahdon sitä heti. omnomnom.

  earth matters on muuten ihan helmi – mä hain sieltä usein lounassmoothien aikoinansa… viime visiitillä ei tosin tullut käytyä eli kiitos muistutuksesta.

 6. […] Kuten jo tulikin mainittua, nautittu ruoka ja juoma oli kaikkialla todella maittavaa ja hyviä ravintoloita löytyy toki joka lähtöön ja joka tarpeeseen. Meatpacking Districtillä sijaitseva Pastis oli pätevä paikka, erityisen hauskaa oli lukea sitten kotona iltapäivälehdestä että kyseinen rafla on osa Sinkkuelämää-turistikierrosta kun Manhattanin neitinelikko on siellä ilmeisesti jossain vaiheessa sarjaa ehtinyt lounastamaan. Tätäpä emme tosiaan tienneet, onneksi sisään pääsi hienosti ilman Blahnikejakin baskerissa, pipossa ja tennareissa. […]

 7. […] Farang! Pehmeäkuorinen taskurapu, se karamellipossu… Drool. (Bubbling under: koko New Yorkin testaamamme tarjonta.) […]

 8. […] Ohessa tänä keväänä opittuja asioita viimevuotisten ja edelleen varsin päteviksi todettujen ravintolavinkkien […]

 9. […] Reissuun lähtijöitä kiinnostanevat myös Nykin ravintolavinkit edellisvuosilta: 2012, 2011, 2010. […]