lomakuvatuokio, osa 1

Tämä on niin tätä. Ensin ne meuhkaavat viikkotolkulla siitä, että ovat lähdössä lomalle, sitten ne tulevat takaisin ja pakottavat katsomaan niitä iänikuisia lomakuvia. No, kai se kuuluu asiaan. Huono laatu, olemattomat rajaukset ja mystiset kuvakulmat toki kuuluvat perinteisesti lomakuviin, mutta meidän kuvat eivät nyt tällä kertaa järjesty täysin edes aikajanaan. Aika tyypillistä.

Manhattanilla majailimme, tässäpä pala saarta ikuistettuna Brooklynin sillalta katsellen. On siellä suurta ja korkeaa. Vaikka onkin maailman suurin tuppukylä.

Ensimmäisinä päivinä oli aivan huikean tuulista, televisiossa puhuivat jopa myrskystä. Lentokone heitteli hieman ikävähkösti (no ok, ehkä vain hieman lentopelkoisen Inken mielestä) laskeutumisvaiheessa tuulenpuuskien mukaan, lisäksi tuuli ulvoi yöllä neljännessätoista kerroksessa olevaan hotellihuoneeseen todella hämmentävällä volyymillä.

No, ei se nyt kyllä ihan myrskyltä tuntunut, ainakaan istuskellessamme Central Parkissa. Aurinkoista oli, ei kylläkään mitenkään huikean lämmintä. Ja joo, pari reissuamme edeltävää viikkoa oli NYC toki kylpenyt lämmössä ja helteessä. Kymmenkunta lämpöastetta on toisaalta ihan toimiva keli kaupunkilomalla – eipähän tarvitse hiki päässä rampata ja pelätä lämpöhalvausta.

Teknologiankin tuulet toki puhalsivat. Lasikuutio-Apple Storessa oli toki pakko käydä omin käsin toteamassa, että se kaiken mullistava iPad on oikeasti olemassa. Aika herkku, olkoonkin että parin minuutin näpertelyn jälkeen sai tuon mystisen laitteen todeta olevan oikeastaan vain jättimäinen iPhone. Emme kylläkään ostaneet mukaamme omaa, eipä sillä täällä Suomessa kai vielä paljoa tekisi kun ei ole paikallisia applikaatioita juuri tarjolla eikä tuohon mahdu edes suomalainen sim-kortti. Vaikka mieli olisi kyllä tehnyt. Ku oishan se siisti.

Vaatekaupoissa kävimme. Lähes jokaisessa, joka vastaan tuli. Ainakin melkein.

Kuvat on napsittu nettikuolaussuosikki Oakin liikkeestä, mutta ei liene tarvitse erikseen mainita että muitakin hyviä liikkeitä tuolta toki löytyi. Täytynee listata muutaman hyvän liikkeen osoite tänne blogiin, jos joku joskus vaikka matka- ja shoppailuvinkkejä sattuisi kaipailemaan. Helppo ratkaisu vaatteita NYCistä etsivälle? Pörrää Sohossa, pidä silmäsi auki. Kivoja liikkeitä on edessäsi, takanasi, oikealla, vasemmalla, ylhäällä ja alhaalla. Ja varmasti vielä jossain muuallakin. Tarjonta on ihan huikeaa, olkoonkin että osaa liikkeistä ei kyllä oikeastaan erota toisistaan kun tarjonta on niin kovin samankaltaista. Se ei toki haittaa, jos tarjottu tyyli sattuu miellyttämään silmää…

Kävelimme viikon aikana aivan holtittomia määriä, jalankulkija kun saa kaupungista aina paremman kuvan kuin maan alla kiitäjä. Viikon metropassi ($25) tuli kuitenkin varmuuden vuoksi hankittua eikä se nyt aivan hukkaankaan mennyt. Asemat ovat pieniä, ahtaita ja hieman kuumottavia, mutta reitit melko selkeitä ja helppoja hahmottaa.

Loput lomakuvat huomenna, pitäkäähän ansaittu tauko matkaselostuksen uuvuttavasta kuuntelemisesta niin jaksatte sitten esittää taas kiinnostunutta siellä ruudun toisella puolen!

Kommentoi

  1. Kivoja lomakuvia! Nimittäin oma nykkikuume nousee, kun en ole vielä päässyt käymään. Tarkemmatkin vinkit siis kelpaavat, jos teitä kiinnostaa niitä laittaa ;)

    Oishan se ipadi kyllä hieno. Toistaiseksi pärjätään vielä iphonella, mutta uskon että ipadillekin on oma kolonsa tulevaisuudessa. Tai sitten ei. Näitä kun on vaikea ennustaa.. Mutta ah, jos olisin vain joko vaate/uudethienotlaitteet-friikki, en molempia.

  2. Ihan pakko hehkuttaa, että luin tämän(kin) postauksen iPadilla. On se aika kiva. Kolo on molemmille, tykkään. Wikke, luulen, että friikkiys kulkee usein käsi kädessä…

  3. niimpä, friikki mikä friikki.. eipä nuo kaksi asiaa edes ole ne ainoat friikkeyden kohteet ;)

  4. Himmel vad gulliga ni är och vilka fiiiiiina foton – dessutom, trevligt att läsa !

  5. […] New York, New York. […]