midaan kosketus

Amerikkalainen Alden on valmistanut miesten kenkiä yli 125 vuotta, ja sen kyllä huomaa. Laatu ja mukavuus ovat heidän menestyksensä konsepti.

Voisipa melkein todeta, että merkillä taitaa olla jonkinlainen Midaan kosketus: nahka ja kumi muuttuvat heidän hyppysissään silkaksi kullaksi. Alden-Midaan käsi on hipaissut myös kuvassa näkyvää Kudu Bootia, jotka on nikkaroitu käsin antiloopin nahasta. Kultaa.

Vielä kun itsellänikin olisi Midaan kykyjä.. Antilooppisaappaat jäävät kaupan hyllylle odottelemaan esiin putkahtelevia kultaharkkopinoja.

Alden Kudu Boot, £455, thebureaubelfast.com

Kommentoi

  1. Kieltämättä nämä on aika hienot, mutta niillä hinnoilla mitä Aldeneista euroopassa pyydetään katselisin kyllä muita valmistajia. Olin viime kesänä Aldenin kaupassa Washington DC:ssä (voi lääh mikä mesta) ja kassiin jäi yhdet saappaat, hotellilla sitten huomasin että tästä parista oli ompeleet revenneet ihan huomattavasti. Kiikutin monot takaisin ja vaihdoin toisiin. Eikä niissäkään nyt ihan täydelliset ompeleet ole. SF:n Alden-ketjussa on paljon samanlaisia tarinoita, ei tuon luokan kengissä pitäisi niin suurta laatuvaihtelua olla. Ei sillä, kyllä minun kokoelmaani noin 100% todennäköisyydellä vielä
    joskus kuuluu pari #8 shell long wingeja Aldenilta. On ne vaan niin hienot.

    Bureusta lähtee vaikka Trickerseja noin 100e halvemmalla ja laatu on aivan varmasti parempi kuin Aldenilla. Oma Stow-parini lähti viidennelle vuodelle ja ainakin toiset viisi vielä edessä. Kohta pitäisi varmaan pohjat uusia, pitäisikö pysyä Dainitessa vai kokeilla jotain muuta… vaikeita juttuja.

  2. Miika, ohoh, en ole itse moiseen törmännyt, toivottavasti en törmääkään. Harmi kuulla!

    Trickersillä on hienoja kenkiä, mutta jostain syystä Aldenin linja miellyttää omaa silmääni vieläkin enemmän. No, näiden vertailu on mukavaa puuhaa – kahta hienoa on ilo vertailla…