katkeran tilitys

Tiedetään, tiedetään: yksi tyylibloggailun kulmakivistä on hienoista jutuista vinkkailu lukijakunnalle. Yhden kerran olen ollut naurettava sekä pikkusieluinen ja jättänyt vinkin jakamatta, koska en itse saanut. Pyydän tätä erhettä nyt anteeksi ja toivon, että voisitte vielä leppyä ja mahdollisesti jopa luottaa minuun.

Bongasin nimittäin joskus syys-lokakuun tienoilla YMC:n nettikaupasta nuo Mark McNairyn kanssa yhteistyössä valmistetut kengät. Tilasin kengät hissukseen ja hieman itseltänikin salaa. Ne olivat kauneimmat näkemäni jodhpurit. Pelotti, että muut olisivat repineet kengät jaloistani, jos olisin hiiskunut niistä kenellekään.

Pari päivää tilaamisen jälkeen YMC muisti minua sähköpostilla. ”Ei näitä ole koskaan ollut meillä koossa 36, sori hei.” Mitäpä pienistä, kiva kuitenkin että myitte kokoa verkkokaupassa sekä ennen tilaustani että vielä pitkään sen jälkeen. Mittailin jalkaani vaikka mistä kulmista, mutta seuraavaksi pienin koko olisi hölskynyt joka suuntaan, vaikka tilkkeeksi olisi laittanut reippaasti huopapohjallisia ja villasukkia.

Kenkiä tulee, kenkiä menee, mutta harvoin on menetys näin kovasti kirpaissut. Kuvan täydellisistä kengistä pystyn jakamaan kanssanne vasta nyt, kun kaikki koot ovat lopullisesti loppuunmyytyjä.

Onnittelut kaikille kengät napanneille, olen teille avoimesti hirmuisen kateellinen. Yritän väkisin kääntää tämän tappion voitokseni ja iloitsen muiden kenkieni puolesta. Jos noita olisi saanut koossa 36, en olisi todennäköisesti käyttänyt muita omistamiani kenkäpareja enää laisinkaan. Ehkä tämä on parempi näin. (Silti kirpaisee.)

YMC x Mark McNairy Grained Boot, £225, youmustcreate.com

Kommentoi

  1. Inke, jos yhtään lohduttaa, mun kengännumero on 35 eli katkeruus on alituinen seuralaiseni. Joskus isottelen ja ostan numeroa suuremmat, jos kyse on varrellisista kengistä, jotka voi hirttää tukevasti nilkan ympäri. Kesäkauden huokailen marttyyrina muiden ihanien avokkaiden perään. Oikeassa olet – kerta kaikkiaan täydelliset jodhpurit. Huoh.

  2. Clara, kaikki sympatiani ovat puolellasi :( Turhaan täällä kitisen, mulle kun sentään useimmiten valmistetaan kenkiä. Höh.

    Mutta yritetäänpäs hieman piristää vinkkaamaalla: Acne on tainnut viime vuosina alkaa valmistaa kolmevitosia suosikkimalleistaan..? Tosin olen sitten kuullut, että ainakin Pistol-nilkkureissa koot ovat niin reiluja, että kehotetaan valitsemaan pienempi koko… 35 siis saattaa olla todellisuudessa 36. Mutta tämä siis iso EHKÄ, toivo vielä elää?

  3. Inke, käy Kapteenskassa tutustumassa Aiglen jodhpureihin. Itselläni on lähes identtiset kengät kuin nuo tuossa kuvassa juuri Aiglen kokoelmista. Samanlaiset kengät löytyvät myös Pupulandian tontilta. Kenkiä valmistetaan sekä miehille että naisille, tosin en tiedä mihin saakka naisten koot menevät pienemmissä kengissä. Mutta kysyä kannattaa! :)

  4. HeidiM, Jennin tontilta muistan lukeneeni, että hän oli hankkinut itselleen kokoa reilummat kun Aigle ei valmistanut kokoa 36 :( Olemme tässä jalkojamme vertailleet vuosien varrella ja meillä on juuri muutama kriittinen milli kokoeroa jaloissa, joiden johdosta Jennillä on vielä jonkinlainen mahdollisuus hankkia kolmeseiskat mutta mulla ei :( Superhienoja nuo Aiglen jodhpurit, hommaan lasten versiot jahka jossain pääsen sovittelemaan! :)

  5. Ellos myy ruotsalaista Kavat- merkkiä, heillä on Linda- nilkkurit ( ei taida ihan pärjätä ylläoleville ), mutta nauhakenkien ystäville; siellä on myös eräät kauniit Idat. Mun mielestä ihanat!

  6. sanna, eivät pöllömmät, jopa tosi nätit, mutta kun mä olen niin rakastunut näihin McNairyihin että olen mielummin ilman kunnes rakastun joihinkin toisiin yhtä kovaa ja päätäpahkaa! Enhän mä varsinaisesti yksiäkään kenkiä _tarvitsisi_, paljain jaloin ei tarvitse kuitenkaan kulkea… Mutta noille löytyisi kuitenkin aina tilaa, mikäli vain omaa kokoa olisi!