kaivosmies ketonen

Vajaa vuosi sitten ostin itselleni Aldenin Indy Bootsit. Ne ovat olleet ahkerassa käytössä ja ilokseni ne vain tuntuvat paranevan vanhetessaan. Mutta kaipaisin silti tulevaksi talveksi toisenkin kenkäparin, joka kestäisi Suomen syksyn ja talven vaihtelevia kelejä. Rakkaat Aldenit saisivat välillä hieman ansaittua lepoa ja minä vuorostani hieman vaihtelua. Win-win -tilanne?

Kuoppasin – ainakin toistaiseksi – Yuketenin kengistä haaveilun sovitettuani yhtä paria taannoisella Malmön vierailullani. Lesti ei yksinkertaisesti pelannut yhteen jalkani kanssa, mitkään irtopohjallisetkaan tähän vaivaan tuskin olisivat auttaneet.

Red Wing Shoesin Iron Ranger -nimiset kengät ovatkin nyt nousseet vahvaksi ykkösehdokkaaksi talvikenkien saralla. Jos kaikki menee hyvin, pääsen sovittamaan niitä Iso-Roban Pinkomoon reilun kuukauden päästä. Pidetäänpäs peukkuja.

Kommentoi

  1. Iron Rangerit on kyllä hienot, mutta omaan mieleeni olisi vielä enemmän Alden + Context Clothingin Roy Boot- kengät. Tosin huonona puolena on se, että pre-order kenkien toimitus olisi vasta toukokuussa, jolloin toivottavasti on jo taas voinut siirtyä tennareiden käyttöön.

  2. Iron Rangerit on tosi mainiot, ostin sellaiset Berliinistä viime talvena. Olin onnekas, liikkeessä sattui olemaan juuri oikein kokoinen pari erikoisleveällä lestillä. Niiden pohjat on vaan sileät, eli kannattaa asennuttaa samantien lisäpohjaa liukuesteeksi tai kävellä tosi varovasti. Kävin juuri viikko sitten Pinkomossa niitä fiksauttamassa ensi talvea varten.

  3. Riku, on kyllä hienot!

    rkn, sileät pohjat ovat arkea nykyään. Aldenin Indy Bootsit ovat sileäpohjaiset, kuin myös Mark McNairyn kengät. Varsinkin jälkimmäisillä olen muutamaan kertaan ollut lähellä vetää oikein komeat lipat… Märkä ja tasainen katukiveys + sileät kengänpohjat = not a good combo.

  4. […] että Lontoossa, eivät vedä vertoja. Liikkeestä löytyvät muun muassa aiemmin hehkuttamani Iron Rangerit, 875:set sekä kymmeniä muita malleja. Mikä parasta, jos omaa kokoa ei löydy, se on […]