running free

Kevät on saapunut ja uusi, uljas ulkojuoksukausi julistettakoon avatuksi. Suuntasimme vapaapäivän kunniaksi Kamppiin Niken liikkeeseen sovittelemaan uusia juoksukenkiä. Lenkkariparihan kestää kuulemma kohtuukäytössä vuodesta puoleentoista, mutta kengät eivät varsinaisesti säästelystä parane – materiaalit hapertuvat ja menettävät joustavuuttaan ajan myötä, käytti niitä tai ei.

Päädyimme muutamia pareja soviteltuamme molemmat Niken Free Run+ 2 -malliin, niitähän me itse asiassa sinne liikkeeseen katsomaan lähdimmekin. Kengät ovat superkevyet ja niiden neliöihin pilkottu pohja joustaa joka suuntaan. Näillä juoksemisen olisi tarkoitus olla niin paljasjalkaista kuin mitä kengät jalassa voi kokea. Pehmeillä ja joustavilla kengillä juokseminen kuulemma aktivoi ja kehittää sellaisia pieniä jalkapohjan ja nilkan lihaksia, jotka eivät perinteisillä lenkkareilla ole kovinkaan kovassa käytössä.

Eipä kuulostanut pöllömmältä idealta treenata pikku hiljaa kinttunsa kovempaan kuntoon normitreenin yhteydessä, tuli siis kaupat. Olipahan kyllä myyjäkin mukava ja asiantunteva, palvelualtis muttei missään nimessä tuputtava. Lenkkareita ostettaessa sitä on aika hauraana ja ammattilaisen asiantuntemusta vailla – kukaan tuskin haluaa hassata rahojaan sellaisiin kenkiin, jotka saavat pahimmassa tapauksessa kintut kipeiksi.

Kipaisimme kotiin päästyämme yhdessä puolen tunnin sisäänajo- ja testilenkille ilta-aurinkoon. Ja niin se askel vaan nousi kepeästi molemmilla, juokseminen oli tavallaan helppoa ja kevyttä, mutta askeleet kieltämättä tuntuivat enemmän pohkeissa ja nilkoissa. Ilmeisesti kengät olivat hyvät, kun molemmat odottelevat seuraavaa lenkkiä innoissaan. Plussat myös siitä, että kummankin kengät ovat lenkkareiksi mitä melkoisen hyvännäköiset! Mikäli hyllyvärit eivät miellytä, mallia voi tilata Niken sivuilta kustomoituna ja nimikoituna, odotteluaika tosin voi venyä pariin kuukauteen ja hintaan tulee muutamia kymppejä lisää.

Jatketaan harjoituksia, ensivaikutelma oli kyllä todella positiivinen.

Kommentoi

  1. paljasjalka- lenkkareita saa myös vähemmän riistoversiona, terra plana- merkin vivo barefoot- kengät ovat erittäin varteenotettava vaihtoehto. Joskus kyllä sapettaa, kun pienet firmat kehittää jotain hienoa, erilaista ja kilpailukykyistä ja heti kun siitä tulee trendikästä, niin nämä rahantakoja firmat tietty tekee samoja mutta joka helvetin trendivärissä. Mikseivät pienet firmat ikinä patentoi mitään, siis ei mitään liikemiesvaistoja, vai kaatako suuryritysten lakimiesarmeija sellaiset patentit jokaiselle kapitalistille tutulla kilpailun rajoittamis- lausekkeella, vai apua, eikö nää hemmetin ituhipit edes halua estää ideoidensa kopioimista! Ehkä luottavat tuotteeseensa. Oli miten oli, kyllä paljasjalkajuoksu on poikaa, sopii ainakin minun jaloilleni ja minustakin tuntuu pohkeissa enemmän. Olen kuulut sanottavan pronaatiotuen laiskistavan jalkaa, varsinkaan jos sellaista ei satu tarvitsemaan ( jotkut jalat ilmeisesti rakenteensa vuoksi tarvitsevat.)

  2. Free-tossuja olen itsekin katsellut ihan jo komian ulkonäön vuoksi. Itselle ne eivät taida sopia juoksutossuiksi kun tuota massaa on sen verran, mutta Free-mallisto on tyylikkäin kaikista uusista juoksutossuista. Omat Nike Vomerot näyttävät hopeisine verkkoineen ja kilkkeineen ihan tasan peruslenkkareilta eli siltä kuin Spiderman olisi tipahtanut kromiastiaan…

  3. sanna, kiitos vinkistä! Eipäs oltu noihin törmättykään, eipä tullut edes mieleen etsiä. Ehkäpä seuraava pari kevyttossuja tuolta sitten :)

    Perttu, ovat kyllä tosi nättejä nuo kengät juoksutossuiksi! Jos käyttäisin lenkkareita ilman juoksuaskelia, voisin harkita käyttäväni noita. No, helppo sanoa koska.. En käyttäisi. Ja hahaha @ kromiastian Spiderman! Kiteytit lausahdukseen n. 90% maailman lenkkareista!

  4. Just kävin kotiuttamassa omat Niket, pohdin tosi paljon noita teidän ostamia, systeri + äiti ja iskä todenneet hyviksi. Lättäjalkaisuudestani johtuen otin kuitenkin Lunarglidet. Kauhee himo ois juoksutakkiin…

  5. MaijaM, mulle suositeltiin toiseksi vaihtoehdoksi Lunarglidet, saatan ostaa ne vaihtokengiksi Jenkeistä jos ovat esim. erityishalvat. Kampin Niken liikkeessä oli muuten jotain maailman sööteimpiä pilkullisia juoksutakkeja, harmi kun mulla on jo hyvä ja järkevä!

    Tais olla tällanen, niitä oli keltaisia ja violettejakin: http://www1.bloomingdales.com/catalog/product/index.ognc?ID=522099

  6. […] Inke Nieminen tärisee inspiraatiosta ja ihastuksesta sekä päättää välittömästi siirtää Niken Free Runinsa juoksumatolta yöjuoksuihin. Hurjan raikkaan näköistä ja taatusti käytännöllistä. Tämän […]