huomenna päälle

Farkut ja villapaita. Mitäpä sitä kummempia kikkailemaan, jos voi näyttää näin hyvältä. En ole tosin noista puukengistä aivan varma – jokin niissä kyllä viehättää, mutta… Noh, tuo kuvan nainen näyttäisi kantavan tyylillä myös nuo tuikitavalliset terveyspuukkarit. Minä jään vielä miettimään. Niin, ja mulla on samanlainen villapaita, paitsi ruskeana. Vieläkin himottaisi tuo harmaakin, onneksi on loppuunmyyty.

Mutta mutta – farkut! Olenko masokisti, kun haluaisin itselleni tuollaiset kapeat, täysin joustamattomat raw denim -farkut? Stretchdenim on matskuna helppo ja pehmoinen, mutta se ei vain vanhene kovin kauniisti. Stretchittömät, käsittelemättömät korkealaatuiset farkuthan vain paranevat vanhetessaan… Ja kenties auttaisivat kantajaansakin vanhenemaan arvokkaasti, kun se vyötärönauha ei venyisi vaan varoittelisi ajoissa.

Mitenköhän tätä asiaa sitten lähestyisi – haluaisin parin juuri tuollaisia A.P.C.:n pesemättömiä farkkuja, mutta niitä ei naisille Helsingistä löydy. Eikä farkkuja – varsinkaan joustamattomia – todellakaan tilata mäihällä netistä. Varsinkin jos otetaan huomioon se, että A.P.C.:n kaikki alaosat eivät tunnu ymmärtävän että useimmilla naisilla on tuossa vyötärön alapuolella sellainen juttu kuin lantio. Reissuilla näihin kaipailemiini housuihin törmää, mutta jos sattuu olemaan esimerkiksi Pariisissa tai New Yorkissa, haluaa tehdä muutakin kuin viettää puoli päivää pienessä sovituskopissa tunkemassa reissupöhöään joustamattomaan denimiin.

Hienoja tekosyitä viettää vielä hetki turvallisen stretch-farkun hellässä puristuksessa.

(kuva The Sartorialist)

Kommentoi

 1. Tuossa kuvan asussa on kyllä kaikki oleellinen, mutta ei mitään ylimääräistä, Osaisipa itsekin pukeutua noin yksinkertaisen tyylikkäästi, näyttämättä silti tylsältä.

 2. Olen odotellut jonkun bloggaajan julistusta raw denim farkuille, ja sinä olit ensimmäinen lukemistani! Kannatan todellakin kunnon puuvillafarkkuja yllämainituista syistä. Lisäksi ne antavat minulle turvallisuuden tunnetta, kun hyvin istuvat jähmeät farkut ovat jalassa. Jäykkä puuvilla onkin parempi muotti takapuolelleni, josta jo eletyt hetket ja herkut näkyvät. JC:ssa olen saannut ymmärtämättömiltä teinityttösiltä silmien pyöritystä, kun olen sanonut etteivät stretchdenim farkut pue minua. Odotan valtatarjonnan paluuta oikeisiin materiaaleihin innolla.

 3. JC:n ”teinityttönen” ilmoittautuu! oon ehkä Laurin mukaan erilainen myyjä siinä mielessä, että oon koittanu tyrkyttää Leen selvageja noin kaikille asiakkaille, mutta kun Tanpereella ollaan, niin juntit ei tajuu. Eli hyllyyn on jäänyt. Itse ostan poikien pesemättömät skinnyt ja hilaan ne napaan asti, vinkiks Inkelle, lopputuloksena kapeat pillit mutta ilman strechiä ja kivalla tummalla pesulla, jos pesemättömiä housuja nyt voi sillä termillä kutsua. Tukholmassa oon nähny Stureplanilla päin sellaisessa liikkeessä, kuin Solo reunapalaa myös likoille. Ja toooosi hyvä farkkuvalikoima noin muutenkin. MUTTA a) ne eivät koskaan ole kovin mukavat kireinä (suihkuun tai kylpyyn menokaan ei auta, trust me) b) istuvuus ei ehkä ole parasta mahdollista, jos on tottunut hiveleviin sukkahousu”farkkuihin” c) NIITÄ EI OIKEESTI MYYDÄ MISSÄÄN! oon ettiny ja ettiny mutta surkein tuloksin. siispä tyytyminen poikien farkkuihin, jotka pahimmassa tapauksessa ovat aina liian isoja (koot 30″ ylöspäin ainaki Leviksellä aina) onnee metsästykseen, suosittelen. siihe asti voi fiilistellä japanilaista osaamista http://www.edwin-europe.com/indigo_curious.php

 4. Vanilja, täällä ollaan farkuissa ja villapaidassa, silti fiilis ei ole ihan ylläolevan kuvan kaltainen :D Varmaan ne puukengät sitten jotka puuttuvat… Tai tuo hillitty, huoleton olemus – sellainen joko on tai ei, tyydyn siis kohtalooni.

  Laur, täältä peukku raw denim -farkuille, ainakin noin periaatteessa! En ole vuosiin itseäni moisiin tunkenut, nyt haluaisin ihan oikeat farkut pehmoisten stretchien rinnalle. Jos vain saisi hyvin leikatut farkut, uskoisin että tuollainen napakka, oikea denim olisi paljon imartelevampi matsku mullekin. Ei niiden farkkujen tarvitsisi enää aivan pintaa nuolla, eihän tuo istuvuus ole raakadenimeissä ikinä ihan samanlainen kuin stretcheissä.. Mutta joo, oikeat farkut kaikkien näiden kuminauhahousujen jälkeen kiinnostavat, kaikkine etuineen ja vikoineen. Eikun etsimään, vaan…

  nata, ei jumalauta, pitääkö mun nyt lähteä Tanpereelle asti farkkujahtiin! Oon kehittänyt pienen pakkomielteen noista A.P.C.:n farkuista, Janilla on yhdet ja oivoi miten hienosti ne ovat kuluneet.. Mulle kans. Toisaalta pelkään pahoin, että niiden leikkaus on vyötärön ja lantion tienoilta mallia ”suora putki”, sopivat hienosti pitkille, siroille ja mittasuhteiltaan tasapaksuille mutta kaltaiseni tappi ilman selkää ja vyötäröä tuplalanteilla taitaa olla pelistä pois :D Pitää kokeilla jollain lomalla, ehkä siihen joskus voi aikaansa hassata. Vaikka siellä Tukholmassa sitten, olkoonkin että ajatus farkkujen ostamisesta ruotsiksi hivenen jänskättää kun se on suomeksikin jo aivan kamalaa touhua.

  Poikain farkuissa ei taida olla sitten mulle sopivaa tuumakokoa, ei siis apua siltä suunnalta ellen lähde hakemaan jotain lököttävää. Jaa-a, joskohan sitä ensin yrittäisi tunkea itsensä noihin kaapista jo löytyviin vähästretchisiin tapauksiin ja puntaroisi tämän raw denim -villityksen uudelleen totuttuaan jälleen lakanneeseen verenkiertoon lantioluiden tienoilla :D

 5. Myös täällä on eräs tyttöihminen haaveillut ja unelmoinut A.P.C:n farkuista jo pidemmän tovin! Olen jo pariin otteeseen melkein laittanut tilauksen vetämään, mutta sitten tullut ”järkiini”. Voi kunpa olisi edes jonkinlaista käsitystä siitä millaisia nuo pöksyt ovat mitoituksiltaan… Huokaus….

 6. Pistin itse tilaukseen menemään A.P.C:lle petite farkuista. Täältä katselin mittoja ja niiden perusteella uskalsin tilata: http://www.contextclothing.com/brand.php?brand=A.P.C.+Denim

  Ilmeisesti suosittavat ottamaan vähintään yhden koon pienemmät kuin yleensä käyttää. Toinen ohje oli mitata nykyiset hyvin istuvat farkut ja verrata näihin mittoihin ja ottaa sitten kokoa pienempi. Ilmeisesti venähtävät käytössä melkoisesti. Jotkut suosittavat jopa kaksi kokoa pienempien ottamista, mutta epäilen, että niitä ei enää kiinni saisi edes apuvoimien avulla =).

 7. Kiitos Riku, mahtia! Harmi vaan että tuolla Contextilla ei ole tuon perus-Curen mittoja, pohdin että se ois ollut se paras valinta mutta taidanpa illan päätteeksi huvikseni mittailla miten tuollaiset New Curet mahtaisivat sopia. Hittolainen kun ei vaan taida olla kaapissa sopivaa paria farkkuja, jotka eivät joustaisi… Veikkaan että stretch-farkusta otetut mitat eivät mene ihan yksi yhteen, kun nämä antavat periksi ihan eri tavalla kuin nuo raw denimit. No, mittaillaanpas piruuttaan…

  Mulla ei muuten olisi tarpeeksi sisua yrittää venyttää 2 kokoa liian pieniä farkkuja sopiviksi! Miten helkkarissa niiden kanssa eletään se venymisaika?! Käyttämättä jäisivät meikäläisellä :/

  Esteri, oiskohan Rikun vinkistä apua sullekin? Kerro, jos uskallat! Keräilen vielä rohkeutta – mulle harvat farkut sopii sovittamallakaan, mitenkähän lie sokkona tilaten…?

 8. Huomasin, että lisää mittoja löytyy myös http://www.scoutthestore.se/ sivuilta. Tosin ”miesten” kokoisista housuista.

  Googlen kuvahausta löytyy kasapäin kuvia (ainakin miehistä) erilaisissa APC farkuissa. Niiden avulla itse katselin istuvuutta, kun jotkut (joillekin) forumeille kuvia laittaneet olivat vielä ystävällisesti kertoneet omat mittansa sekä farkkujensa koon =).

 9. Riku, kah, olihan tuolla Scoutilla Petit Standardista naistenkin koot esillä – pieni miinus että just siinä mallissa on MYÖS sitä juukelin ainaista elastaania. Hö.

  Mutta hei kaikki A.P.C.:n raw denimeitä harkitsevat – nuo koot ovat kieltämättä hippasen haastavia. Sovitin niitä Janin farkkuja ja olin pökertyä, kun tuumakokolappu totesi farkkujen olevan vain yhtä tuumakokoa suuremmat kuin mitä olin ajatellut itselleni tilata. Farkut taas olivat päälläni hieman liian reilusti ”boyfriendit”, eli aivan liian suuret edes lököhousuiksi. Nuo farkut olivat New Standardit. Enpä taida ilman sovittamista uskaltautua tilaamaan… Pakko saada asiantunteva myyjä avuksi kertomaan paljonko farkut tulevat venymään ja miten pieni koko pitää ostaa. Argh. No, Tukholmaan ens viikon vkl – josko sieltä sais vaikka A.P.C.:n oma liike onkin suljettu?

 10. <3 reissupöhö. Ja myös se, että joku muukin on ihmetellyt, että miten se aika ennen kuin ne farkut on löystyneet eletään. Himmaillaanko silloin kotona ne päällä joku muutama kk/viikko?
  Tosin mulla ei ole lantiota, joten ko. farkku voisi jopa käydä. Tosin minulla on kyllä jenkkakahvat, joten voin jo kuvitella miten kaunis muffin top muodostuisi.

 11. piti viä kommentoida et _kaikki_ farkku venyy vähintään sen yhen numeron isommaks. itelläni ei kaupassa välttämättä mee nappikaan viä kii. himassa koneella sit venyttelen. suihkuun meno ja sit (ihanat noi kylmät ja märät farkut jalassa ehe ehe) hengailuu noin puol tuntii. jclla myytii noin parisen vuotta sitten crockerin 310 mallia pojille. samaa mallia myydää vieläki tummalla kuluttamattomalla pesulla, mutta ennen ne oli kunnon paksuu denimii, nykyää laatu menny vähä alaspäi. itelläni ei oo siis lantioo, vyötäröö eikä mitään muutakaan muotoo, siks varmaa istuu niin hyvi nuo poikien 25″ tai 26″ farkut. mikäli oma koko on 28″ tai siitä ylöspäi, leviksen 30″ menee hienoina boyfriendeina, mitä kapeempi malli sen parempi. esim. http://caliroots.com/c-store/search.asp?container=0&manuid=209

 12. eskimolapsi, oon kuullut että jotkut mm. nukkuvat ne tiukat farkut päällään venyttääkseen niitä :D Hei, jos yksi asia on pyhä, se on yöuni. Sen kanssa EI LEIKITÄ.

  A.P.C.:n alaosat ovat käsitykseni mukaan melko haastavia. En ole aivan varma, olenko sovittanut heiltä ikinä yksiäkään housuja.. Mutta joo, joidenkin vaatekappaleiden kohdalla tuntuu että suunnittelijalla ei ole mitään käryä naisvartalon muodoista. Tukholmassa sovitin silkasta mielenkiinnosta merkin paksusta, mustasta vakosametista tehtyä mekkoa. Hankin sellaisen heti sinä päivänä kun tarvitsen haarniskan!

  No, se ei liittynyt asiaan mitenkään.. :D Jotenkin vaan veikkaan, että jos jollain saisin oikein poikkeuksellisen komeat muffin topit aikaiseksi niin A.P.C.:n farkuilla. Uskomaton luottamus lempimerkkiini.. Toiset asiat he osaavat, osa menee sitten niin päin prinkkalaa että.

  nata, paljon mahdollista, että kaikki venyvät. Minä olen kuvitellut laihtuvani farkkujen löystyessä, älä pliis hajota mun maailmankuvaa! :D No juu, oli miten oli, farkkusovituksille tässä on kai lähdettävä. Sitten himmailen tosiaan kotosalla märissä housuissa ja kyseenalaistan tovin josko koko hommassa on mitään järkeä :) Ehkä jostain mullekin löytyy se oikea housu.

 13. Tänään saapuivat farkut APC:ltä. Kyseessä on siis Petit Standard malli, joka taitaa olla APC:llä se ”pillein”- malli. Farkut menivät kiinni juuri ja juuri, tosin alkuun ei meinannut saada henkeä. Päätin kuitenkin yrittää, ja nyt muutaman tunnin farkkuja jalassa pidettyäni, ne ovat jo venyneet jonkin verran. Joten vuoden mittainen ”farkkujen kulutus”- projekti on saatu alkuunsa.

  Otin farkut kokoa 28″. Mulla on Acnen Hex farkuissa 29″ ja Nudien TightLongJohn farkuissa 29″. Acnella on tosin se huono puoli, että koot vaihtelee pesujen välillä melkoisesti.

  Näistä APC:n farkuista täytyy kyllä todeta, että naisille voi istuvuus olla lantion osalta haastavaa.

 14. Riku, oon satavarma että saat farkuistasi pitkäaikaiset ystävät, kunhan saat tuon veemäisen venytysprojektin hoidettua!

  Vahvistit myös epäilyni A.P.C.:n farkuista, taitaa olla se lantion kohta melkoisen suoraa ja kapeaa mallia. Pitää sovittaa ja katsoa, josko mitään mahiksia omiin on.. A.P.C.:n alaosista melkoisen monet tuntuvat olevan tehdyt tosi kapealle kropalle, kokeillaan miten se farkku sitten mahtaa toimia. Parhaassa tapauksessa kangas antaa periksi lanteilta, mutta todennäköisesti housut eivät joko mene päälle tai sitten se ensimmäinen ”sopiva” koko jättää 10 cm väljää tilaa selkään vyötärökaistaleen kohdalle…