hyvässä jemmassa


Pienen pientä muovilätkää vilauttamalla aukeavat näppärästi ovet työpaikallani. Ei tarvitse sovitella avainta nitiseviin lukkoihin, vääntää ja kääntää, kunhan vain näyttää sähköistä avainta oviin kiinnitetyille mustille mötiköille. Taikuutta. Kun samalla lätkällä aukeavat kaikki ovet, ei tarvitse ainakaan raahata raskasta avainnippua mukanaan. Sähköavainhan painaa kevyine avaimenperineen vain muutamia grammoja.

Ei siis enää ongelmia, paitsi yksi: missä helvetissä se höyhenenkevyt läpyskä on? Joko laukun pohjalla, jossain farkkujen viidestä taskusta, työkaverin pöydällä tai kahvinkeittimen vieressä. Varmaa on vain se, etten tule koskaan löytämään sitä sieltä missä oletan sen olevan. Tämä siitä huolimatta, että kaveripiirissäni naureskellaan liialle järjestelmällisyydelleni sekä eritoten pienenpienissä muovitaskuissa lompakossani majaileville kuiteille ja lounasseteleille. Mahdoton kapistus, suunniteltu häviämään.

Varmin ratkaisuhan olisi toki kiinnittää tuo muovilätkä osaksi muuta avainnippua, mutta itseni tuntien en uskalla. Mielummin hävitän pelkän läpyskän kuin kaikki avaimeni – neuroottinen luonteeni pakottaisi vaihtamaan lukot. Esitettäköön siis vuoden ensimmäinen, vieno joululahjatoive, vieläpä hyvin tarpeellinen sellainen: nätti, lähestulkoon jokaiseen asuun sopiva avainkotelo avainlätkän turvaksi.

Aamulla kaulaan, päivän päätteeksi pois! Saman asian hoitavia rumankirjavia mainosremmejä toki löytyisi laatikoista muutama vaikka jokaista viikonpäivää kohden, arki taitaa tosin olla tarpeeksi raskasta ilman niitäkin. Tässä Maison Martin Margielan kerrassaan tyylikkäässä käyttöesineessä yhdistyisivät sekä hyöty että huvi – mikä loistava kombinaatio. Sitä paitsi se on mielestäni kerrassaan nätti, voisin käyttää moista ilman järkisyytäkin.

Maison Martin Margiela Line 11 Small Keychain, $125, lagarconne.com

Kommentoi

 1. Voi Inke ja sun muovitaskut, EN KESTÄ. Tuu asumaan meille vähäksi aikaa, jooko? Lainaisiko Jan?

 2. Mikä loistava idea! Mäkin tarvin ton ehdottomasti.

 3. Stella, hahaa :) Veikkaan että Jan antaa minut mieluusti lainaan jos satut kysymään oikealla hetkellä. Otollisia aikoja ovat esimerkiksi sellaiset hetket kun paasaan sukkanipsujen käytöstä kun laitetaan sukkia pyykkikoriin, viikottaiset huolenpuuskat siitä ettei Janin avaimessa ole avaimenperää (Ihan varmasti hukkuu! Perä estäisi tämän!) sekä joka-aamuinen kurinpalautusminuutti pöydälle jääneestä sanomalehdestä. Joku on joskus väittänyt että jättäisin pöydille naistenlehtiä ja kynsilakkapulloja ja että vesilaseistani jäisi pöydille säännöllisesti märkiä renkaita, mutta niputan nämä kommentit kateellisten panetteluksi ja järjestelmälliseksi mustamaalaamiseksi. En kuitenkaan voi vahvistaa huhua, jonka mukaan kiillottaisin ruokailuvälineet tiskaamisen jälkeen – lopetin moisen hulluuden jo vuonna 2003.

  h, hieno JA kätevä! Hitto kun löytäisin jostain eurooppalaisesta verkkokaupasta, tullien maksaminen avainkaulanauhasta tuntuu jokseenkin tarpeettomalta.

 4. mekin voitaisiin ottaa sut paasaamaan sukkanipsuista ja esittelemään muovitaskujen käyttöä. inkejärjestys kuntoon koko huushollissa ja sitten me vaan koitetaan sopeutua ja seurata sitä.

  saisko sut konsultoimaan avainkaulanauhan hinnalla?

 5. stellagee, hahaha! Konsultoin ilman korvausta silkasta pätemisen ilosta. Oli puhetta niistä sukkanipsuista taannoin ja bongasin tovi sitten jostain lehdestä että Zarrossa myytäisiin design-versioita sukkanipsuista, purkillinen 25 euroa. En tiedä ovatko yhtä toimivia kuin ikisuosikkini Supi-sukkapidikkeet (http://www.help-tuote.fi/supi/index.html), kertokaa jos päädytte kokeilemaan! Supejakin näyttäisi saavan helposti ja halvalla kotiin heidän sivujensa kautta.

  Koska tuutte käymään, haluan esitellä meidän uudet arkistointimapit?

 6. Mäkin liputan Supi-sukkapidikkeiden puolesta. Aivan mainio keksintö. Ostin musta-valko-vihreitä pidikkeitä ja ajattelin lahjoittaa vihreät pois, niin on kivemman näköiset säilytyspurkissa.

  T. Toinen järkkäilijä

 7. Heidi, oon niin kade – kun ostin sukkanipsuja, saatavilla oli vain sini-puna-keltainen setti. Höh, mustavalkoinen setti olisi niin paljon tyylikkäämpi ja tunnustan, että olisin ehkä myöskin lahjoittanut vihreät eteenpäin.. Nyt kun valikoima on kirjava, sama antaa olla vaan :) Jan, joka käyttää päivittäin sukkia saa käyttää siniset ja keltaiset, minä jonka jalassa on usein sukkikset pärjään punaisilla nipsuilla.

  Vitsi miten paljon nuo pienet muovinipsut voivatkaan elämää helpottaa! Sukkalaatikossani on 90-prosenttisesti mustia sukkia, kukin pari ostettu mistä sattuu. Jokainen sukka näyttää päällisin puolin samalta, mutta aikana ennen sukkanipsuja jalkaan kiskoessa huomaa että toinen sukka venyykin viitisen senttiä ylemmäs kuin toinen. Ahdistun moisesta! Sukkanipsuilla yhteenkuuluvat parit pysyvät yhdessä, mitä täydellisyyttä. Tunnustan – tietyissä asioissa tuppaan olemaan hivenen neuroottinen :)