inspired by bröllop

Tänä vuonna on kalenteriin merkitty kahdet kesähäät – hauskaa! En edes muista milloin olisin viimeksi ollut häissä, mutta siitä taitaa kyllä olla joitain vuosia. Mitenköhän nykypäivänä kuuluu pukeutua häihin? Onko pukupakko ehdoton vai voisinko ammentaa inspiraatiota täysin vapaasti yllä olevista kuvista? Olisipahan tyyliblenderi, johon voisi heittää epämääräisen määrän kuvia, pyöräyttää käyntiin ja jonka lopputulos olisi yhtä loistava kuin meidän joka-aamuinen smoothie.

(kaikki kuvat The Sartorialist)

Kommentoi

  1. Muutama päivä sitten poimin tismalleen samat kuvat miehelleni inspiraatiokuviksi bisnespukeutumiseen!

  2. Sen verran on mua valistettu, että tumma puku ei kuulu häihin. Tosin monellakaan suomalaismiehellä ei tunnu muita olevan, joten mustissakin ovat häitä juhlineet. :)

  3. Tietääkseni tumma puku sopii miehillä kaikkialle. Sehän on yksi juhlavimmista puvuista! Naisten taas ei ole sopivaa pukeutua kokomustaan häissä, eikä tietty kokovalkoiseen. ;)

  4. Nykään tuntuu hääpukeutumisetikettikin olevan melkoisen sekalainen, koska esim. morsiammet eivät enää valitse ylleen valkoista pukua. Kaverini sai juuri häihin kutsun, johon oli kirjoitettu: ”morsian pukeutuu siniseen, naisvieraat saavat siis juhlia valkoisessa”. Tästä sitten kaverini rupesi miettiämään, saako hän nyt pukeutua siniseen vai pitäisikö tämä väri pyhittää vain morsiammen käyttöön.

    Mies saa pukeutua häissäkin tummaan pukuun, mutta kesähäissä kyseinen asu taitaa olla vähän turhan lämmin. Kuviin poimituista asuista melkein mikä tahansa olisi kelvannut asuksi niihin häihin, joissa itse viime vuosina olen ollut. Muistelisin, että kesähäiden osalta ohjeet ovat olleet hyvinkin suuntaa-antavia tyyliin ”siisti ja juhlava”. Kamalaa kyllä olen nähnyt aikuisia miehiä, jotka ovat tulkinneet tämän ohjeen niin, että häihin voi mennä shortseissa, lyhythihaisessa kauluspaidassa ja Crocseissa, tekeehän se kauluspaita asusta juhlavan! Ja siis näitä ”juhla-asuja” voi nähdä yhtenä kesälauantaina useita, jos sattuu hengailemaan jonkin suositun hääkirkon lähistöllä.

  5. Mulla on jokin fiksaatio, että alimman rivin vasemmanpuoleinen herra olisi joku ruotsalainen kirjailija tai kulttuurihenkilö. Onko sinulla parempaa tietoa?