13/02/10

Farkkupaita jäi alkuihastuksen jälkeen vähän vähemmälle käytölle. En omistanut vielä hetki sitten hametta, johon paidan olisi voinut luontevasti yhdistää ja farkkujen kanssa paita tuntui… Noh, vähän rekkamiesmäiseltä. Sitten löytyi ratkaisu – rusetti oli pakko napata kuvista mukaan oman farkkupaidan seuraksi. Musta baskerikin sattui löytymään eteisen hyllystä, joten suorahko lookin kopioiminen oli väistämätöntä. Noh, hyvin omalta tuntui kuitenkin, eikä paitakaan ollut yhtäkkiä enää ollenkaan butch.

Baskeri merkitön
Farkkupaita Monki
Musta silkkinauha n. 1,80 € / metri, Stockalta
Farkut Acne

Kommentoi

 1. Hei! hei tässä ihmettelen että mitä mallia sun noi mustat acne farkut on?
  ps diggailesn blogias(anne) :)

 2. No tulihan ne silkkihousut sitten tännekin. Mulla ei vaan tainnut käydä yhtä onnekkaasti kokoarvonnassa, otin siis kahdesta vaihtoehdosta ne isommat ja tuntuu kyllä vahvasti siltä, että laskettu haara on vähän liian laskettu… Mallinhan on siis tarkoituskin olla rento, mutta kun pökät pysyvät nippanappa päällä, niin ollaanko jo vähän liiankin relaxed? Mitäs nyt sitten? Pitääkö byysat vai vaihtaako pienempään, jotka taasen saattavat koitua ongelmaksi polven alapuolelta. Näissä pohjeosasto on nimittäin just eikä melkein. Pohkeesta kinnaavat, vaikkakin vyötäröstä sopivat ei kuulosta myöskään kivalta. Sitäpaisti siellä Brownsilla on sikamaiset postimaksut! 20 puntaa tuli jo tästä ekasta lähetyksestä, toinen mokoma jos laitan housut takaisin ja ilmeisesti vielä kolmaskin satsi mikäli laittaisivat sen pienemmän koon tulemaan. Tuleepa silkille hintaa…
  Hei, voisitko muuten mitata mikä sun pohkeen leveys on niissä kolmekutosissa? Itse otin siis nelikymppiset, niin tällä haarukalla voisi vähän arvailla mikähän olis kolmekasien mitta. Kiitos jo etukäteen!

 3. Ihana look. Todella tyylikkään ranskalaisen chic!
  Minä taidan jatkaa sarjaa ja kopioida huomiseen vaatetukseen ideat tästä lookista.. :)

 4. Murphy, mulla sattuu olemaan noista housuista juuri se koko 38 ja pohkeen leveys saumasta saumaan on n. 17 cm. Vyötärö on edestä mitattuna n. 43 cm ja se on aika väljä. Laskeutuu suht alas lantiolle, mutta ei nyt sentään päältä tipu.

 5. murphy, voi kökkö! Mä muuten mietin vaan tässä että kannattaakohan sun lähettää niitä housuja takaisin.. Saat varmaan fiksattua vyötäröstä kriittiset ylimääräiset sentit pois ompelijan avustuksella halvemmalla kuin noiden kaikkien postikulujen summalla? Mä oon ollut työmatkalla enkä oo ehtinyt mittaamaan housuja – sori. Auttaisikohan mytheresan mittaukset näistä housuista? (http://www.mytheresa.com/shop/SENSATIONAL-SILK-PANTS-p-9906.html#) Sieltä saat ainakin selville sen kohdan jonka he ovat määritelleet ”pohkeeksi” ja jonka mukaan ovat mitat ottaneet :)

 6. EMILIA!!!!, farkut ovat Acnen mallia Kex ja väri on Smooth. Ja kiitos :)

 7. Niin ja Murkinamasu, kiitos! Tästä riittää lainattavaa.. Mä yritän seuraavaksi elvyttää kaikki vanhat paidat uuteen uskoon tuon silkkinauhan avulla.

 8. h, kiitos mitoista! Mutta mitäs kummaa, kun näissä nelikymppisissäkin on pohkeen leveys 17cm? Eli onko se pohje jotenkin standardi? Vyötärö näissä noin 45cm.

  inke, no niinpä, samaa mietin minäkin! Ärsyttää koko juttu. Olenko vain puusilmä, mutta mun mielestä tuolla mytheresan sivuilla on mitat vyötäröstä, lantiosta, reidestä ja lahkeenpituudesta, mutta ei pohkeesta?

  En nyt tiedä että nielenkö vaan kiukkuni ja pulitan kiltisti postimaksut, vai yritänkö etsiä jostain heinäsuovasta ompelijaa. En usko toisaalta että ihan noiden postikulujenkaan hinnalla se ompelu onnistuisi, housista pitäis kuitenkin irrottaa vyötärökaitale(?) kokonaan ja ottaa sieltä sisään ne sentit, isotöistä näperrystä johon saa menemään aikaa varmaan muutaman tunnin. Toisaalta ei mulla oo hajuakaan mitä ne ompelijat maksaa? Parasta ois, jos joku haluaisi ostaa nämä nykyiset ja voisin tilata itselleni oikean kokoiset…

 9. murphy, voi sori mä oon idiootti :D En ees ajatellut että ne EIVÄT olisi mitanneet pohjetta enkä vaivautunut edes tarkistamaan. Mä mittaan sen pohkeen sulle illalla ja yritän määritellä jotenkin että mistä kohtaa sen mitan otin.

  Ompelijoita on kaiken hintaisia… Silkki on tosin vissiin vähän haastavampaa ommeltavaa, joten kuluja saattaa syntyä. Kannattaa tsekata, ottaako Browns uudet postikulut vielä vaihdonkin yhteydessä. Ethän oo vielä irroittanut sitä ”palautusoikeuslätkää” niistä? :)

 10. En oo irrottanut, hyvä kun uskallan edes hengittää niihin päin, eväävät vielä koko palautusoikeuden :)

  Konsultoin ompelusta jotain ymmärtävää henkilöä ja hänen mukaansa tuon mallisia housuja on vaikea lähteä ”ottamaan sisään”. Koska malli on niin ”loose”, saattaisi pelkkä vyötärön pienentäminen saada yläosan pussittamaan oudosti, eli muokkausta pitäisi tehdä kauttaaltaan. Plääh, kuulostaa hankalalta..

 11. murphy, mittasin: pohkeen leveys 16 cm, vyötärön ympärys 40 cm. Melko standardi on siis tuo pohkeen mitta… Kun sentillä vaan heittää. Oon kyllä itekkin sitä mieltä että pari senttiä vähemmän vyötärönympärystä olisi riittänyt, mutta ”onpahan kasvun varaa”. Hoh-hoh-hoo… Okei, eivät purista ja roikkuvat kivasti. Ärsyttää kun mietityttää oisko 34 ollut täydellisempi koko kuin tämä.. Noh, täydellinen mutta hippasen väljä koko?

  Kutistuuko silkki? :D

  Mut joo, voi olla että oot oikeassa ompeluasiassa. Mä kuvittelin että se olisi ns. naps vaan, joten onpa tarkemmin ajateltuna hiton hyvä että mulla ei ole ompelukonetta :D

 12. Kiitos inke mittailuista ja vatvomisavusta tässä asiassa! Tarvii varmaan heittää noppaa lopullisen päätöksen tekemisessä, kun ei tää juupas-eipästely vie minnekään.. :)

 13. murphy, kerrohan sitten kuinka kävi :)