aiaiai!

Aiaiai Headphones

Kuuntelen musiikkia oikeastaan aina ollessani liikkeellä yksin. Ihme, sillä vihaan enemmän tai vähemmän joka ikistä nappikuulokeparia, jonka olen elämäni aikana omistanut. Ne ovat aina joko painaneet sietämättömästi tai sitten kuulokkeet eivät ole pysyneet korvissani. Onneksi tästä ei koskaan ole ollut mitään pitkäaikaista haittaa, koska kaikki perusnappikuulokkeet – halvat ja kalliimmatkin – ovat aina hajonneet alle puolen vuoden käytön jälkeen. Mikäli kuulokkeiden elämä ei ole katkennut sisäisiä vaurioita saaneiden johtojen vuoksi, viimeistään kadonneet korvan sisään aseteltavat kuulokepehmusteet ovat poistaneet nappikuulokkeet käytöstä. Varaosia kun ei joko saa tai niitä ei kannata suhteettoman hinnan vuoksi ostaa.

Pitäisiköhän kymmenen hajonneen parin perusteella osata tehdä johtopäätökset ja hommata seuraavaksi ihan oikeat luurit? Jos ne olisivat näin nätit, olisin ehkä valmis raivaamaan isommillekin kuulokkeille tilaa laukustani. Mitä luulette – olisivatko nämä kiva yksityiskohta vai olisivatko mielleyhtymät takavuosien Freestyler-musavideoon liian ilmeisiä?

Aiaiai headphones, n. 50 €, aiaiai.dk

Kommentoi

 1. Itse käytän Wescin kuulokkeita, jotka eivät ole sieltä pinimmästä päästä (kuva: http://www.wendmag.com/blog/wp-content/uploads/wesc_headphones_001.jpg) mutta äänenlaatu ja istuvuus ovat mahtavaa. En jaksa välittää siitä, että ne eivät ihan istu muuten hyvin naiselliseen asuun. Suosittelen kyllä luopumaan napeista, ihan vaikka jo sen takia ettei enää tarvitse tapella johtohässäkän kanssa!

 2. Heh, minä en ole ihan vielä henkisesti valmis vaihtamaan nappeja isompiin matkakuulokkeina. Kossin versiot eristävät ulkopuolisen äänen niin mukavasti ja ihme ja kumma pysyvät myös korvissa. Mutta nuo ovat kyllä järisyttävän hyvännäköiset, ihan asusteluokkaa!

 3. psst. Ne nappikuulokkeiden pehmusteet saa pysymään paikallaan, kun laittaa pehmusteen reunaan hieman liimaa. Ihan vaan sen verran että ei pehmuste ei putoa, silloin sen saa vielä vaihdettuakin. En nyt muista omieni merkkiä, mutta päivittäisellä kuuntelulla ovat pysyneet hyvänä 3 vuotta:)
  Omien kokemuksien mukaan vastaavista luureista tuppaa hajoamaan/lähtemään koko tuo kuulokeosa irti.

 4. Iitse olen jo monet vuodet luottanut Sonyn in-ear bass boost -nappikuulokkeisiin. Eivät millään tipahda korvista, eivätkä ohuen rakenteesta ansiosta paina korviin. Äänentoistokin on loistava.

  http://mp3playersystems.co.uk/Sony-MDRED12LP-In-Ear-Bass-Boost-Headphones-Colour-BLUE/i471.aspx

 5. Montakohan vuotta olen valittanut, että inhoan nappikuulokkeita yli kaiken, mutta koskaan en ole kuitenkaan saanut ostettua kunnon kuulokkeita? Nyt viimeisetkin varanappikuulokkeet alkaa hajota, joten täytyisi ehkä panostaa uusiin kuulokkeisiin. Aiaiait olisi hienot, mutta kuinkahan hyvä äänentoisto niissä on?

  Tosin eipä sillä äänenlaadulla ole väliä, jos saisin parempiinkin kuulokkeisiin piuhavian aikaiseksi. Oikeasti, voisiko niihin kuulokkeisiin laittaa niin pitkän piuhan, ettei johto jatkuvasti venyisi äärimmilleen ja lopulta pettäisi jostain liitoksesta. Nappikuulokkeita en kuitenkaan enää huoli. Yksinkertaisesti mun korvat ei kaipaa kaikkia niitä iho-ongelmia, joita ne saa aikaiseksi.

 6. Sennheiser. Saa nappareihin kokoja S, M tai L. Toimii.

 7. Cvalda, puolensa ja puolensa – napit kieltämättä eivät paljoa vie tilaa käsilaukussa… Hmm. Mutta totta puhut, aina piuhat umpisolmussa…

  Kamicha, kauniit ainakin ovat, äänenlaadusta en valitettavasti osaa sanoa. Mulla on tällä hetkellä toisina kuulokkeina Kossin Spark Plugit, eivät taida olla ihan mun korville… Ovat ihan OK ja näistä eivät pehmusteetkaan ole tippuneet kertaakaan, mutta korvaan asettelu on vähän kankeaa. Tuntuvat lisäksi ehkä hieman liikaa korvatulpilta – pitäisiköhän niitä pehmusteita yrittää välillä pestä?

  ElinaK, on käynyt täällä mielessä, mutta on valitettavasti jäänyt harkinnan tasolle. Yhdet kuulokkeet poistuivat käytöstä, kun toinen ainoista oikeankokoisista pehmusteista pääsi lopulta häviämään… Ne pehmusteet kyllä varmaan viettivät enemmän aikaa laukun pohjalla kuin kiinni niissä luureissa. Skullcandy, never again.

  Anna, no tuollaista muotoilua en ole vielä ehtinyt edes kokeilemaan! Kaikenlaista :)

  Lotu, mäkin vaan ruikutan… Tällä hetkellä olen unohtunut käyttämään iPhonen mukana tulleita handsfree -luureja, ne vasta karmivat ovatkin.. Eivät pysy korvissa oikein millään. Enkä näe oikein hyviä syitä sille, miksi näin teen – aina jos puhelin soi kun kuuntelen musiikkia, revin aina luurit pois ja vastaan puhelimeen normaalisti :D Handsfree vain tuntuu niin väärältä…

  Hanna-Maija, edelliseni valitettavasti olivat Sennheiserit. Eka pari paljastui rikkinäiseksi avattuani paketin (oikeasta kuulokkeesta ei kuulunut mitään), takuuta vastaan saatu pari meni myös palautukseen 3 kuukauden käytön jälkeen kun musiikki vaihtui rätinään. Mitä lie maanantaikappaleita… No, noista ne S-nappulat olivat korviin ihan hyvät, harmi kun omat kokemukseni eivät noista olleet niin positiivisia :(

 8. Anna, minä käytän myös juurikin noita Sonyn nappikuulokkeita. Toimineet käytössä jo kolmatta juotta ja pysyvät korvassa juoksulenkilläkin. Vaikka ne pysyvät napakasti korvassa, niin ainakaan minun korviani ne eivät päivä yhtään. Minulla on käsittääkseni melko pienet korvat, koska tavalliset tipahtelevat pois korvasta, eivätkä ne edes oikein istu hyvin.

  Toinen kokeilemisen arvoinen on Kossin The plugit. Nitä käytin ennen, ja niissä on vaihdettavan pehmusteen vuoksi jokaiselle sopiva koko. Ääni oli hyvä ja istuvuus myös. Napit olivat vaan joskus kiireessä hankalan tuntuiset ”asentaa” korviin, joten vaihdoin nämä Sonyn bass boostereihin. (Jotka eivät mielestäni boostaa bassoa mitenkään ihmeellisesti, vaan ovat enemmänkin miellyttävät ja toimivat sekä äänenlaadultaan hyvät perusnappikuulokkeet.)

 9. Murkinamasu, eli Sonyt ehkä myös mulle? Käsittääkseni munkin ongelmana kaikkien nappien kanssa on pienet korvat.. Monesti ne s-kokoiset pehmusteetkin tuntuvat vähän isoilta. Mulla on nyt siis Kossin Spark Plugit, onkohan noissa kahdessa mallissa jotain oleellista eroa..?